Techniek voor de basisschool

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
SOCIAAL WEERBAAR (v.a. groep 4)
Advertisements

NOVEMBER/DECEMBER 2013 WelkomNaar school DieuwkeJayden ZoëIfy Ferre Hiep Hiep Hoera Lysandrick 7-11: 1 jaar! Nils 16-11: 3 jaar! Kay 3-12: 3 jaar! Activiteitenagenda.
Wat heb je allemaal nodig Een schroevendraaier nummer 4
voor leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften
HANDGEREEDSCHAP Link 1 - Gereedschap voor het aftekenen en controleren
SG De Triade “Bouwen op Prestaties”.
U-Talent Academie OP SCHOOL EN DE UNIVERSITEIT
Informatie over opzet onderbouw
We zijn toch allemaal gelijk…
T.R.O. doelstelling Doelstelling ?.
Techniek: Een Brug Te Ver
Mini-planetarium maken
Werktekeninghouder Naar volgende dia © 2008 | Noordhoff Uitgevers bv.
Doe Dag VTI Deinze.
13 december 2007POVO project Noord Limburg POVO dieptestrategie technische talentontwikkeling College Den Hulster.
De moeilijkste afstand die afgelegd moet worden is die tussen de oren!
Achtergrond kennis techniek
LeerKansenProfiel op De Buutplaats Harro Veerman - coördinator
Lesgeven en begeleiden
§2.7 verbindingen.
Hall Of Fame Gemaakt door Demy van Bergen Alexander Steenis
Alle negen werkbeschrijving bouwplaat
De Pennenhouder Naar volgende dia © 2008 | Noordhoff Uitgevers bv.
Mijn stage bij hamersma Naam: sergio Klas: 4 c Jaar: 2010 Typ bij * de naam van het bedrijf Typ hier je eigen naam Typ de klas waar je nu zit Typ het.
Thema: mijn schaduw verrast me
Solderen doe je zo ! in 10 stappen Bedenker en maker: René Martens.
Elektriciteit Groep 6A Klik op onderstaande onderwerpen:
Gezichtsbedrog, Op Art en techniek Opdrachten voor Montessorischool
Functionaliteit en decoratie Interactieve les 17 juni 2009 Gemeente Museum Den Haag Leo van Rutten – rk basisschool De Fontein.
Werkverslag. Inhoudsopgave Pag.1 wat hebben we gedaan in deze lessen?
Mijn werkverslag Inhoudsopgave Wat hebben we allemaal gedaan
Scheikunde een natuurwetenschap
Opzet basisschoolopdracht!!. Werkstuk: Een elastisch ontwerp.
De Bernadetteschool Deze presentatie is gemaakt door VSO-leerlingen van de Bernadetteschool Teksten geschreven door: Sander, Luuk, Kevin, Remco, Jeffrey,
Handleiding Interactieve versie mbv DSB Onderwerp 8 – Quiz.
De Dobbelsteen.
De Topklas.
Stap voor stap Opdracht 0528
U-Talent Academie OP SCHOOL EN DE UNIVERSITEIT
Thema werken De woorden die je vandaag leert:
Mobile.
Woordenschat Groep 5 Thema 4, les 3
WELKOM KADER METALEKTRO Eugene van de Wiel Joan Lutters
Een jongeman komt in de apotheek en vraagt de apotheker :
B-CAD Technisch tekenen les 2
BenFit; waarom? we geloven dat voor iedereen een gezond en gebalanceerd leven bereikbaar is de regie weer terug krijgen over je leven, lichaam en gewicht.
Algemene Techniek en Handvaardigheid op de Viaan
Welkom Voorstellingen: TEC Coördinator, TEC leerlingen leerjaar 1 Verschil tussen brugklas-TEC en reguliere brugklas? Inhoud lesprogramma TEC klas Wat.
DE NIEUWSGIERIGE KLEUTER IN DE SLOOPHOEK
Uiltje maken Leven van een juf.
Succesvol eerste studiejaar Wat kunt u als ouder doen Hermien Miltenburg.
Lidwoord Bijvoeglijk naamwoord Zelfstandig naamwoord
Informatica-Actief I&I-conferentie, november 2007.
DE ZONNE /AQUA ENERGIE COLLECTOR Sondervick College AT2B VELDHOVEN Bart Gerritsen Melissa Schmidt Rowin Gabriëlse Chloë Strauss Wouter van Vlerken.
17 november 2011, welkom op onze informatieavond Slim Fit, unit onderbouw slimme fits in het anders organiseren van onderwijs.
Het Technisch College Velsen De Technologie route.
Meubelzaak. 1. De meubels 2. Materialen 3. De oprichting 4. Wat doe het bedrijf zelf? 5. Filmpjes 6. Slot/Bedankjes Inhoudsopgave.
CSPE 2012 Minitoets 1. Vraag 1 Hoe groot is maat E? Antwoord: E= =22.
Technologie & Commercie
Houtsoorten.
Bijvoeglijke naamwoorden
Leiden, 21 november 2016 De missie van Astrid Poot
Het aftekenen van de cabine van de loader.
De Dobbelsteen.
Eén Lichaam 1 Korintiërs 12:12-13
Techniek op school Julie Sijmens Elke De Jonge.
Schroeven in het donker
Welkom op het Saenredam College
Schroeven in het donker
volgende bladzijde terug
Transcript van de presentatie:

Techniek voor de basisschool Doelstellingen aandacht en belangstelling voor techniek onder leerlingen van basisscholen stimuleren de keuze voor techniek versterken onder jonge mensen, om er voor te zorgen dat in de toekomst nog voldoende mensen werkzaam zullen zijn in de technieksector.

Ervaringen vorig jaar Ongeveer 20 scholen hebben deelgenomen aan de techniekmiddag van Reggesteyn.

Enthousiaste reacties van leerlingen. Aan het eind van de les allemaal je eigen werkstuk mee naar huis!

Begeleiding in handen van techniekdocent Leo Nelissen en Desirée Kelder

Bij de uitvoering van de opdrachten kon gebruik gemaakt worden van de extra mogelijkheden die het technieklokaal ons biedt.

De opdrachten Keuze uit 10 verschillende opdrachten Bedoeld om enthousiasme voor techniek onder de leerlingen te versterken Opdrachten staan in het teken van: - Zelfstandig werken - Onderzoeken en verkennen - Werken met bijzondere materialen

Mobielhouder Doel van de opdracht Leerlingen leren Eindproduct: Een mobiel- houder maken van hout. Leerlingen leren hout bewerken met gereedschap. houtverbindingen maken. meten, zagen, schroeven, boren, spijkeren, lijmen, vijlen en schuren.   Eindproduct: Een mobielhouder in de vorm van een vrolijk mannetje met bewegend hoofd en bibberogen  

Bureaurol Doel van de opdracht Eindproduct Een bureaurol maken van hout  Leerlingen leren Hout bewerken met gereedschap Houtverbindingen maken. Meten, zagen, schroeven, boren, spijkeren, lijmen, vijlen en schuren.   Eindproduct Een nuttig voorwerp voor op je schooltafel of bureaublad in de vorm van een hond met een bewegende kop. Het lijfje bestaat uit een rol papier waarop geschreven kan worden!

Klopspecht Doel van de opdracht Een klopspecht maken van hout Leerlingen leren hout bewerken met gereedschap houtverbindingen maken. meten, zagen, schroeven, boren, spijkeren, lijmen, vijlen en schuren.   Eindproduct Een Klopspecht van hout. Door aan het touwtje te trekken klopt de specht op het hout en kondigt zo een bezoeker aan!  

Legervoertuig, Helicopter of dubbeldekker vliegtuig Doel van de opdracht Een voertuig maken m.b.v. een bouwpakket Leerlingen leren voorbewerkte onderdelen gebruiken om het gekozen werkstuk samen te bouwen. dat elk onderdeel een vaste plaats heeft en niet zonder een ander onderdeel kan. wat een constructie is. nauwkeurig te werken.   Eindproduct Legervoertuig, Helicopter of dubbeldekker vliegtuig, waarvan alle onderdelen op de goede plaats zitten, geschuurd en gelijmd.

Muurlichtje Doel van de opdracht Leerlingen leren Eindproduct Muurlichtje maken uit een platte aluminium plaat Leerlingen leren iets te maken uit een platte aluminium plaat. aluminium versieren m.b.v. verschillenden. om te gaan met diverse gereedschappen. hoe je aluminium onderdelen aan elkaar vast kunt maken Eindproduct Een aluminium muurlichtje, versierd met diverse patronen

Verjaardagskalender Doel van deze les Leerlingen leren Eindproduct d.m.v. diverse technieken een verjaardagskalender maken van gegalvaniseerd blik Leerlingen leren een plaat gegalvaniseerd blik op maat maken. hoe ze dit kunnen buigen in de gewenste vorm. zelf ringen buigen m.b.v. rondhout. gebruik maken van de zetmachine. Eindproduct Een verjaardagskalender van gegalvaniseerd blik

Naamdraadplaatje Doel van de opdracht Een naamdraadplaatje maken uit ijzerdraad Leerlingen leren  een verbindingstechniek [solderen] ijzerdraad te vormen tot letters om te gaan met diverse gereedschappen  Eindproduct  Naamdraadplaatje met de naam van de maker[leerling groep acht], bestaande uit alle letters van zijn of haar voornaam, degelijk vastgesoldeerd op een recht of gebogen stuk ijzerdraad met een lengte afhankelijk van het aantal letters.  

Tafelventilator Doel van de opdracht Leerlingen leren Eindproduct Tafelventilator maken m.b.v. een bouwpakket Leerlingen leren een bouwpakket in elkaar zetten een schuifschakelaar maken met diode-schakeling perspex zagen   Eindproduct Een tafelventilator maken met twee snelheden.

Tot slot U bent van harte uitgenodigd! Woensdagmorgen van 9.00 uur – 12.00 uur

Tot ziens op de techniekmorgen van Reggesteyn!