Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Vaccinatiecampagne 2009 Raadgevend Comité 27 mei 2009 Federaal Agentschap voor de Veiligheid.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
H20:Voorraadwaardering
Advertisements

\ DIO verbreedt je wereldbeeld! Joep van Mierlo, DZG-België Utrecht - 15 februari 2010.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Voorstellen voor aanpassing van het KB heffingen en het KB retributies Raadgevend Comité van.
CONTROLE FAVV SCHAPEN - GEITEN
Katie Vermeersch DG Controlebeleid RC 27/05/2009
1 TOEKOMST PARKMANAGEMENT Presentatie raad d.d. 9 april 2009.
Communicatie- programma 10
Infrastructuurvereisten FAVV Quality Days 28/04/2011
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen ACTUELE SITUATIE OMTRENT BLUETONGUE Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen.
Landschapsbeheer met schapen Wettelijke aspecten Averbode 24 juni 2011
Agence fédérale pour la Sécurité de la Chaîne alimentaire Een nieuwe website voor het FAVV ? RC van 28 mei 2008 Federaal Agentschap voor de Veiligheid.
“U bent in goede handen”
Nationaal Agrarisch Centrum vzw cursus Veeportaal
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen STAND VAN ZAKEN IN VERBAND MET BTV8 EN DE VACCINATIECAMPAGNE Raadgevend comité 25 juni 2008.
Onderwerpen Achtergrond en aanleiding vernieuwing statistiek
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen 1 Vormingssessie Laboratoria DIAINE SACHA 2006/09/13 DG Laboratoria FOODLIMS FAVV.
Griepcampagne Persconferentie 25 september 2013
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Heffingen Raadgevend Comité van 25 juni 2008.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Overzicht regelgeving ter voorlegging aan Raadgevend Comité in 2009 DG Controlebeleid Federaal.
HANDLEIDING: REGISTREREN VAN VACCINATIES Q-KOORTS
DIOXINES en DIOXINE LIKE PCB’S in Stabroek
BPR van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen
Autocontrole en de gidsen
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen 1 Vormingssessie Laboratoria 13/09/2006 DG LABORATORIA Kalender opleiding / workshops.
DG Controle – Sector DIS
Uitwisseling tussen DHO en Kinderbijslag
De Lorenzcurve In deze les wordt uitgelegd hoe de Lorenzcurve werkt.
Toegevoegde Waarde Productie = inkomen.
Strategie FAVV in het kader van de bestrijding van BSE.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Overzicht verwacht wetgevend werk 2008: regelgeving ter voorlegging Raadgevend Comité (DG Controlebeleid)
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Krachtlijnen strategische en operationele doelstellingen DG controlebeleid Herman Diricks, directeur-generaal.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen DIS - PCE OVL Actie Geraardsbergen mei 2009.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen STAND VAN ZAKEN IN VERBAND MET BTV8 Raadgevend comité 23 april 2008 Federaal Agentschap voor.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Voorlichtingscel Pierre Cassart Federaal Agentschap voor de veiligheid van de Voedselketen.
Agence fédérale pour la Sécurité de la Chaîne alimentaire Heffingen Raadgevend comité van 25 juni 2008 Véronique Berthot Federaal Agentschap voor de Veiligheid.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen STAND VAN ZAKEN IN VERBAND MET BTV 25 maart 2009 Federaal Agentschap voor de Veiligheid van.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Tendenzen 2006 Paul MULLIER Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Toepassing huishoudelijk reglement en Evaluatie prestatie-indicatoren november 2007 tot oktober.
Auditprogramma 2007 Resultaten Raadgevend Comité - 27 februari 2008
Agence fédérale pour la Sécurité de la Chaîne alimentaire Heffingencampagne 2008 Aline DEWORME Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Bluetongue: Stand van zaken en perspectieven Brussel, 19 maart 2008 Federaal Agentschap voor.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Jacques Inghelram Cel Validatie Gidsen Autocontrole en de gidsen.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen STAND VAN ZAKEN IN VERBAND MET BTV8 EN DE VACCINATIECAMPAGNE Raadgevend comité 24 september.
BPR van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Activiteitenverslag 2006: controleactiviteiten Raadgevend comité van 27/6/2007 Federaal Agentschap.
De Smiley, voorstel RC 19 januari 2007
1 Raadgevend Comité Installatievergadering FAVV Gil Houins Voorzitter 28 juni 2006.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Ontwerp KB tot wijziging van KB van 16/01/2006 “erkenningen, toelatingen, registraties” Paul.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Standaard Kosten Model (SKM) meting FAVV Aleydis Kestens Februari 2007 Federaal Agentschap voor.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Promotie autocontrole Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Pascal Houbaert.
Lesplanning – paragraaf 7 blz. 38 Binnenkomst Intro Vragen huiswerk Uitleg docent Zelfstandig werken, met radio?? Afsluiting van de les. Lokaal verlaten.
29 mei Vrijwilligersregeling Belastingvrij vergoeden.
GEEF KINDEREN WAAR ZE RECHT OP HEBBEN
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Raadgevend Comité van 28 september 2011 Heffingen 2011 Federaal Agentschap voor de Veiligheid.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen NUCLEAIR INCIDENT OP HET IRE IN FLEURUS Raadgevend comité 24 september 2008 Federaal Agentschap.
1 Controleplan 2005 Raadgevend comité Hotel President – donderdag 21 april 2005.
Baarmoederhalskanker
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen 1 Vormingssessie Laboratoria 13/09/2006 DG LABORATORIA Inleiding: organisatie FAVV.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Medisch toezicht van personen in de levensmiddelensector. Koninklijk besluit tot wijziging van.
Agence fédérale pour la Sécurité de la Chaîne alimentaire Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Operationele doelstellingen DG Algemene.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Ontwikkeling van een barometer van de voedselveiligheid Workshop Wetenschappelijk Comité 27.
e-Ordering e-Catalog De verdere digitalisering in e-procurement.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen STAND VAN ZAKEN BETREFFENDE MKZ Philippe Houdart Stafdienst crisispreventie en crisisbeheer.
Federaal agentschap voor de veiligheid van de voedselketen Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Operationele doelstellingen Diensten.
Administratieve Vereenvoudiging SVZ & Campagne 2018
Stellingenspel vaccinatie
Stellingenspel vaccinatie
Directie Dierengezondheid en Veiligheid van de Dierlijke Producten
1. Mensen die een vaccinatie weigeren zijn egoïstisch.
1. Mensen die een vaccinatie weigeren zijn egoïstisch.
Transcript van de presentatie:

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Vaccinatiecampagne 2009 Raadgevend Comité 27 mei 2009 Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen

Vaccinatiecampagne 2009 verplichte vaccinatie van –Runderen, uitgezonderd vleeskalveren –Schapen vaccin BTV8: Intervet (schapen) en Mérial (runderen) BTV1: Fort Dodge –BTV8: 4,1 miljoen doses voor hervaccinatie van gevaccineerde dieren en primovaccinatie van jonge dieren –BTV1: strategische reserve voor noodvaccinatie van 1 miljoen dieren (schapen en runderen) + optie op 1 miljoen doses –aankoop en distributie wordt betaald door FAVV en Fonds

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Vaccinatiecampagne 2009 Vaccin BTV-8: 4,1 miljoen doses –Mérial: 3,75 miljoen doses ( 1,5 miljoen in flacons van 50 doses; rest in 100 doses flacons): 2,2 miljoen gevalideerd en verdeeld 1,55 miljoen resterend –Intervet: doses in flacons van 20 doses gevalideerd en verdeeld resterend

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Vaccinatiecampagne 2009 zelfde systeem van bestelling, validatie en rapportering als in 2008

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Validaties en rapportage van vaccinaties Validaties gebeuren op basis van: –het depotnummer van de dierenarts –een vaccinquotum dat gelinkt is aan het depotnummer en berekend wordt: voor runderen: op basis van het aantal runderen aanwezig in de beslagen waar de dierenarts contractdierenarts is voor schapen: op basis van het aantal vaccinaties geregistreerd in –de rapportering: rapportering voor 2008 bij het begin van de campagne 2009 sinds half mei, rapportering voor de campagne 2009

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Rapportage van vaccinaties

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Problemen Geen vaccinaties in 2008: –beslag geblokkeerd tot alle dieren correct zijn gevaccineerd –geen vergoedingen voor deze dieren Geen registratie vaccinaties 2008 = geen vaccin 2009: –DA moet rapportage alsnog doen en veehouder wordt nog uitbetaald Overschrijding quotum (nieuwe contracten, nog niet correct in Sanitrace) Plaatsvervangende dierenarts (runderen) –eerst toelating vragen via zodat beide quota kunnen aangepast worden Problemen met registratie vaccinaties 2009 –kinderziekten met Sanitrace