Workshop Active Ageing 25-06-2013 Laurens van Bree Robin Colijn Jeroen Huijbregts Bart-Jan de Man.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Redekundig ontleden Over waarom, wat en hoe....
Advertisements

Familie van Gool Een korte bloemlezing.
Aandacht voor het steunend netwerk
Tevredenheids onderzoek Door Lizanne Jespers HBO-V studente Maart 2014
“In balans” met sociale netwerken
Slagvaardige vrouwen.
SportMinistry. AIA, de kerk en sport  Kerken willen graag relevant zijn en in hun wijk getuigen van Jezus, maar hoe doe je dat?  AIA: sport als taal.
Pelgrims en pelgrimstochten
“Hoe kom ik aan klanten?”
Zo simpel is het : Bijgevolg : Wie te veel bier drinkt wordt zat,
Sociaal emotionele ontwikkeling en groepsgedrag
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
Mijn huis is……..mijn thuis
MEI/JUNI 2013 Dag dag!Hiep Hiep Hoera ThijsDouwe1 jaar! Scott Rover 3 jaar! Naar de basisschool! Benjamin 3 jaar! Lauranne 4 jaar! Alexander 3 jaar! Louise.
Afspraak Heb je morgen soms ook een afspraak met de tandarts ?
Heb jij soms 2 euro voor mij?
GOMARUS COLLEGE ASSEN. 2 DE DEELNAME  We wilden vanuit de oude situatie als school een nieuwe start maken t.a.v. ons kantine aanbod en beleid. We hebben.
Een kruikenverhaal Een waterdrager vervoerde twee kruiken welke op een stuk hout over zijn schouders hingen. Maar één van de twee had een barst. Terwijl.
Alzheimer Een haperend geheugen
Verbinding van de theorie naar project Gemeente Breda
BEWONERSVERENIGING GARSTKAMP Gezond oud worden KLANKBORDGROEP Donderdag 6 juni 2013 AANVANG 13:30 UUR RECREATIERUIMTE.
Stoute Spreuken Stoute Spreuken 6 maart 2010 zaterdag 6 maart
Hoe gezond ben ik?.
Geen of niet de negatie.
Rotondes gemeente Ermelo N303 Saai, eentonig of een uitdaging?
Les 2 blok 3 Tijdvak ) Nakijken les 1
EEN VERRASSING KRIJGEN
Voeding en bewegen!.
Hst 3.2 : Congestievraagstukken.  Bredere/meer snelwegen ◦ Korte/ middellange termijn oplossing  Mensen vanuit het ov weer in de auto!!!
Mijn kat..
WELKOM! Bij de Workshop “Blik op jezelf” Oftewel BLIK OP IK..!
Active ageing.
Welkom in de Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede West.
Het verdwenen paard Alisha en Melissa. Ja, hij is super lief. Wat een lief paard.
EMEG-lijst Product presentatie Marciano Timmermans CE2A.
Waarover gaat dit lied?.
W ORKSHOP M INOR AA Leefstijl aanpassingen voor een langer en actiever leven Bart-Jan de Man Jeroen Huijbregts Robin Colijn Laurens van Bree.
Dag 5 Dag 5 van het dagboek Hallo lieve kindertjes, En… hoe vonden jullie de intocht? Hadden we jullie even goed gefopt? Ja, jullie dachten dat wij.
De kunst van het fouten maken
Toelichting van het thema Waarom dit thema? Nieuwe slogan Gemeente Hove: “Want het dorp is een wereld” gebaseerd op werk van onze beroemde dorpsgenoot.
Presentatie resultaten monitor landelijk versus lokaal maart 2014.
Voornaamwoorden Enkele opmerkingen over. Enkele opmerkingen over het en dat Voorlopig subject De Coolsingel, het/dat is een brede straat. De Coolsingel,
Zorgtechnologie.
Wintersport 2004 Hippach, Oostenrijk /
Pittige antwoorden van assertieve vrouwen  
Presentatie door: Ana,Simone,Lolita Voeding Dit is een voorbeeldje: Het is belangrijk om elke dag 2 stuks fruit en drie opscheplepels groenten te eten.
AANGRIJPENDE BRIEF AAN EEN ABORTEUR
Een kruikenverhaal Een waterdrager vervoerde twee kruiken welke op een juk over zijn schouders hingen. Eén van de twee kruiken vertoonde een barst. En.
Veel mensen hebben het over “hoe belangrijk het is om een goede opvoeding te geven aan onze kinderen”. De Amerikaan geeft- en laat alles toe dit om “ de.
ONTSPAN , LUISTER EN LEES
Pittige antwoorden van assertieve vrouwen
Een Belgische moeder schreef eens een brief aan haar zoon die bij het leger diende. Beste Peter, Ik schrijf je deze brief om je te laten weten dat ik je.
Een kruikenverhaal. Een waterdrager vervoerde twee kruiken
Mijn vrouw en ik.. Eerst wil ik me even voorstellen. Ik ben Hendrik.
Iedereen gebruikt social media.
Wat zijn verwijswoorden en hoe gebruik je die?
Gnathologie Casus mevrouw De Wilde. Mevrouw De Wilde heeft in het verleden bij u in de praktijk als tandartsassistente gewerkt. Ondanks dat zij haar dienstverband.
Waarom? Als je straks klaar bent met studeren ga je werken. Of je nou voor jezelf begint of in loondienst gaat, het is belangrijk om iets te doen.
Werkgroep Communicatie/BioPassie Willemien van den Broek, WB.. Stylist Food Henk Gerben, consument Evelyn Muller, Estafette/Odin Daniëlle Schols, projectmanager.
DE ZEGEN VAN EVANGELISATIE Huh?? Zegen??. WELK BEELD HEEFT U?
Hoi allemaal, ik zit achter de computer. Opa is jarig en ik wil hem feliciteren. Ik ga hem bellen via Skype.
Talentgebieden – Interesses –Leervoorkeuren
FOCUS IN ACQUISITIE Welkom bij de workshop Presentatie: Herma Wichman specialist in een heldere focus en strategie.
Netwerkmarketing Hoe vindt je nieuwe klanten? In deze training 1.Je 100+ lijst 2.Je dagelijkse bezigheden 3.Verandering van denken.
Sittard-Geleen in 2025 Door: Rens en Robin. Inhoudsopgave Inleiding Waarom leef jij prettig in jouw buurt (in 2025) Hoe draag jij bij aan de leefbaarheid.
Rood = meer dan 25 glazen per week / dagelijks drinken glazen
Wij gaan naar het dick bruna huis!
Voel je wel in je vel !.
Als je er graag toe doet en wat wil dóen!
Transcript van de presentatie:

Workshop Active Ageing Laurens van Bree Robin Colijn Jeroen Huijbregts Bart-Jan de Man

 Blue Zones  De Power 9 ©  Beweging  Voeding  Sociaal  Casus  Slotvraag

 Dan Buettner  De Power 9 ©

 Beweeg natuurlijk  Ken je doel  Schakel een versnelling terug  Verlaag je calorie-inname met 20%  Baseer je eetpatroon op plantaardig voedsel  Drink twee glazen wijn  Familie  Vind jouw gelijkgestemden  Vriendenkring

Mensen gaan niet graag op de fiets naar het werk, vaak door slecht weer. Hoe kun je mensen toch meer laten bewegen op een werkdag?  Hoe kun je sporten aantrekkelijker maken?  Hoe kunnen we (wekelijkse) beweging-events in een stad of dorp toegankelijker maken?  Hoe kun je je eigen omgeving zo inrichten dat deze meer uit daagt tot bewegen, of waardoor je meer gaat bewegen in je dagelijkse activiteiten?

Hoe zou je er voor kunnen zorgen dat mensen meer het eetpatroon afstemmen op het eetpatroon dat gebruikt wordt in de blue zones.  Hoe kunnen we een (mediterraan) regenboogdieet aantrekkelijker maken voor de consument?  Wat kunnen we doen met de ongezonde producten, zoals vlees, zoutjes, snoep en frisdrank?

Sociale contacten zijn belangrijk. In ons dagelijks leven hebben we allemaal contact met anderen.  Op welke manieren heb jij vandaag je sociale contacten onderhouden?  Hoe kunnen we stress vermijden in het dagelijks leven?

 John de Vries is een 50-jarige man, woonachtig in Breda. John is getrouwd met Anita de Vries. Samen hebben zij twee kinderen, die sinds kort uit huis zijn.  John heeft een fulltime kantoorbaan in Dordrecht. Hij gaat elke dag met de auto naar zijn werk, waarbij hij vaak in de file staat. Hierdoor is hij vaak laat thuis. Ook Anita is vaak laat thuis, waardoor ze samen vaak en simpele afhaal/ opwarm maaltijd in huis halen. Omdat hij pas laat thuis is heeft hij daarom vaak ook geen zin meer om nog te gaan fitnessen.  John heeft in het verleden een fitness abonnement gehad, maar is daar mee gestopt omdat hij dit te saai vond. John en Anita rijden wel regelmatig op zondag met de motorclub een rondje door West-Brabant.

 Hoe kan John meer gaan bewegen?  Hoe kan John zijn eetpatroon aan passen op het (mediterraan) regenboogdieet?  Hoe kan John het beste zijn netwerk onderhouden en vergroten? En hoe kan hij stress vermijden?

Is het mogelijk om de leefstijlfactoren van de ‘Blue Zones’, ofwel de ‘Power 9’ te implementeren in onze eigen samenleving?

Mensen gaan niet graag op de fiets naar het werk, vaak door slecht weer. Hoe kun je mensen toch meer laten bewegen op een werkdag?  Hoe kun je sporten aantrekkelijker maken?  Hoe kunnen we (wekelijkse) beweging-events in een stad of dorp toegankelijker maken?  Hoe kun je je eigen omgeving zo inrichten dat deze meer uit daagt tot bewegen, of waardoor je meer gaat bewegen in je dagelijkse activiteiten?

Hoe zou je er voor kunnen zorgen dat mensen meer het eetpatroon afstemmen op het eetpatroon dat gebruikt wordt in de blue zones.  Hoe kunnen we een (mediterraan) regenboogdieet aantrekkelijker maken voor de consument?  Wat kunnen we doen met de ongezonde producten, zoals vlees, zoutjes, snoep en frisdrank?

Sociale contacten zijn belangrijk. In ons dagelijks leven hebben we allemaal contact met anderen.  Hoe kunnen we de sociale contacten in deze samenleving vergroten?  Hoe kunnen we stress vermijden in het dagelijks leven?

 Hoe kunnen de voorgaande oplossingen samengebracht en gecombineerd worden?  Belangrijk hierbij is dat het voor John gemakkelijk te realiseren is.

 Zijn er nog vragen?