Hij is de opstanding en het leven, dat bewees Jezus door Lazarus, die al drie dagen in het graf had gelegen op te wekken uit de dood.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Deze presentatie bevat beelden van de kruisiging,
Advertisements

Johannes 11:1-44 Lazarus, de broer van Maria en Marta
De zeven kruiswoorden van Jezus…
De beroemdste persoon die er is …
Boodschap in praktijk brengen
Tussen Pasen en Pinksteren.
de genezing te Bethesda
DE GOEDE WEEK verzamelviering.
Genesis 14: 18 En Melchisedek, de koning van Salem, bracht brood en wijn; hij nu was een priester van God, de Allerhoogste. 19 En hij zegende hem en.
De doop en de dood Lazarus ….
De gekruisigde Jezus spreekt je aan PALMZONDAG
God en ons.
De visie is Jezus One for all.
Hoe is het ons geleerd? de rechtvaardige God de schuldige mens.
Bij het kolenvuur Johannes
NIET: waarom moest Christus sterven? Om op te kunnen staan en zó de dood te overwinnen! 2.
57 Toen het nu avond geworden was, kwam een rijk man van Arimatea, genaamd Jozef, die eveneens een discipel van Jezus geworden was. 43 Jozef van Arimatea,
…..overrompeld door verdriet
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
Verpakt.
Face t0 face - 3 De wet van het koninkrijk …. Face t0 face - 3 Johannes 13:1-20 Pijnlijke situatie : slaaf vergeten voor de voetwassing Allen klaar om.
Godsdienst. Herdenken Jij weet het wel maar twijfelt of het waar is? Doe de twijfeltest!
Wie nodig je als eerste uit?
Godsdienst.
Thema voor vanavond is:
‘voor de kinderen’.
1 Gen 37:3 En Israël (Jacob) had Jozef lief boven al zijn zonen, omdat hij hem een zoon des ouderdoms was; en hij maakte hem een pronkgewaad. 4 Toen zijn.
Vrede: - Romaans: pax, peace - Germaans: vrede, Friede (-> vriend, vrijen) - Hebreeuws:shalom.
Op Weg Naar Pasen De Zeven Kruiswoorden
Verlangen naar licht.
Het verhaal van Pasen.
Gewoon de Bijbel? 19 oktober 2014 Urk.
De vreugde van de HEERE.
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
"Als ogen spreken" Introductie. Wie is Jezus voor jou? En daarbij de vraag: Wie ben ik, jij?
Kerst 2014: een kind is ons geboren
Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009
1 En op de eerste dag der week... lett. één [dag] van de sabbatten = dag van de Eerstelingschoof!
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
1ste Paasdag 2015 Het graf is leeg! Voorganger: Ds. Marijn Rohaan
Preek. Het kruis van Christus als baken wijst je de weg naar het leven.
1ste Paasdag 2015 Het graf is leeg! Voorganger: Ds. Marijn Rohaan
Een voorbeeld dat navolging verdient
Durf te dromen.
Als je een doorbraak in je leven wilt, moet je uit je boot stappen!
Gods aanwezigheid maakt het verschil. Mozes was gewoon de schapen en geiten van zijn schoonvader Jetro, de Midjanitische priester, te weiden. Eens dreef.
God komt heel dichtbij En ze wikkelde hem in een doek en legde hem in een voederbak, omdat er voor hen geen plaats in de herberg was (Luc. 2:7)
MensERGERje niet!. Terwijl Jerobeam in Bethel bij het altaar stond om reukwerk voor het gouden kalf te verbranden, kwam een profeet van de HERE.
DoeMeeDienst GemeenteGroeiGroep 28 februari 2016 Thema: Als kinderen andere wegen gaan…. Welkom!
Shema Yisrael … de ENE God…. Shema' Jisrael, Adonai Eloheinu, Adonai echad.
10 april 2016 Zoetermeer. Matteüs Maar Hij antwoordde hun en zeide: Een boos en overspelig geslacht verlangt een teken, maar het zal geen teken.
Wandelen (bewegen) in Gods genade.. Genade Identiteit Gevoel LIEFDE Verstand Heiliging Schuld.
Paasviering 2016 CBS Op de Zandtange. Aansteken van de paaskaars Gebed.
Liturgie ♪ 139:1,4,14 ✝ LUC22:39-53 ♪ 562:1,2,3 ✝ LUC22:54-62 ♪ 575:1,2,4 ✝ LUC23:13-26 ♫ 181:1,2,4,5 ✝ LUC23:32-47 ♪ 590:1-5 » Goede Vrijdag
♪ 25:2,3 ♪ 25:6,7 ♫ KND Voor we gaan ✝ EXO 34:27-35 ♪ 536:1,2,3,4 ✝ LUK 09:18-36 ♫ OPW 334 ♪ 834:1,2,3 ♪ 630:1,2,4.
4G Geven Gunst Genade Gratie Geven 4G Geven & ontvangen …
Jezus Christus gekruisigd Mattheus 27: Mattheus 1:1-2:3 koningslijn (Jezus) getuigenis (12 discipelen) zending 28:20 3:1-4 Johannes doper kkrijk.
Les 12 voor 18 juni “Want toen zij deze zalf op Mijn lichaam goot, deed zij dat als voorbereiding op Mijn begrafenis.” (Mattheüs 26:12) Jezus werd.
Les 13 voor 25 juni JEZUS BARABBAS Politieke leider Hij wilden de mensen bevrijden van Rome Hij beloofde aardse heerlijkheid JEZUS DE CHRISTUS Geestelijke.
Lucas 24:44-48; Christus’ kerk in de startblokken: nieuwe opdrachten volgens Gods oude plan. 1 Start-zondag.
Pasen! Jezus is opgestaan!. God, het is wel eens donker om ons heen. We voelen ons verdrietig en soms alleen. Soms zijn we ziek, we voelen ons niet goed.
Het verhaal van Pasen.
Johannes 20 : Maria stond te huilen bij het graf van Jezus.
Romeinen 8:1,2 De mensen die bij Jezus horen, krijgen geen straf van God.
Les 5 Om je heen kijken Wat doe ik hier vandaag?
Les 12 De Zoon verlost Wat doe ik hier vandaag?
Goede vrijdag Lucas 23:44-48 uit De Bijbel in Gewone Taal “Om ongeveer twaalf uur ’s middags werd het opeens donker in het hele land. Drie uur lang bleef.
Goede vrijdag Lucas 23:44-48 uit De Bijbel in Gewone Taal “Om ongeveer twaalf uur ’s middags werd het opeens donker in het hele land. Drie uur lang bleef.
De bruiloft in Kana 3 maart 2019 Hendrik Ido Ambacht.
Transcript van de presentatie:

Pasen! Jezus, onze redder is gekomen om ons vrij te maken van de slavernij van de zonde.

Hij is de opstanding en het leven, dat bewees Jezus door Lazarus, die al drie dagen in het graf had gelegen op te wekken uit de dood.

Op een ezelin reed Jezus Jeruzalem binnen Op een ezelin reed Jezus Jeruzalem binnen. De mensen zwaaiden met palmtakken. Dit vieren wij nog als Palmpasen.

Hij veegde het tempelplein schoon.

Daarom haatten de leiders van het volk Jezus. Ze wilden hem wel doden.

Jezus waste persoonlijk de voeten van de discipelen Jezus waste persoonlijk de voeten van de discipelen. Hiermee wil Hij ons leren elkaar te dienen en niet de baas te spelen.

Voordat het gebeurde vertelde Jezus al aan zijn vrienden dat Hij zou lijden en sterven, en op de derde dag zou opstaan. ‘Ik geef mijn leven voor jullie,’ zei Hij. Dat was tijdens het laatste avondmaal.

Jezus voorspelde dat Petrus hem driemaal zou verloochenen.

Na het laatste avondmaal ging Jezus naar Getsemané, waar hij helemaal alleen worstelde in gebed. Hij was dodelijk beangst.

Judas gaf Jezus een kus, zodat de tempelpolitie wist wie ze op moesten pakken.

Judas kreeg voor dat verraad dertig zilverstukken Judas kreeg voor dat verraad dertig zilverstukken. Toen Jezus gepakt was kon hij zijn haren wel uit zijn hoofd trekken.

Petrus wilde Jezus helpen, maar uit angst zei hij drie keer dat hij hem niet kende.

De Joodse Raad kon niets tegen Jezus vinden De Joodse Raad kon niets tegen Jezus vinden. Tenslotte vroegen ze hem: ‘Ben jij de Christus, de zoon van God?’ En Jezus antwoordde: ‘Ik ben het!’

Hierna brachten ze Jezus naar Pilatus, omdat de Romeinen de macht hadden in Israël. ‘Deze man is des doods schuldig!’ schreeuwen ze. Uiteindelijk wordt Jezus veroordeeld tot de kruisdood.

Jezus is zo uitgeput van alles wat hij heeft doorstaan, daarom dwingen ze Simon van Sirene om het kruis voor hem te dragen.

De zeven kruiswoorden: Ik heb dorst De zeven kruiswoorden: Ik heb dorst. Mijn God, mijn God, waarom hebt u mij verlaten? Vader vergeef het hen want ze weten niet wat ze doen. Dit is uw zoon(tegen Maria), dit is je moeder (tegen Johannes). Ik verzeker je: Nog vandaag zul je met mij in het paradijs zijn. Het is volbracht. Vader, in Uw hand leg ik mijn geest.

Drie uur lang kwam er duisternis over het land en om drie uur in de middag riep Jezus met luider stem: Mijn God, mijn God, waarom hebt gij mij verlaten?

Het is volbracht. Riep Jezus met luide stem Het is volbracht!! Riep Jezus met luide stem. Het voorhangsel in de tempel scheurde van boven naar beneden in tweeën.

Jezus wordt van het kruis gehaald en Jozef van Arimatea wikkelde het lichaam van de Heer in doeken en legde het in zijn eigen graf in de rotsen uitgehouwen.

Na drie dagen stond Jezus op uit de dood Na drie dagen stond Jezus op uit de dood. Drie vrouwen die naar het graf waren gekomen hoorden het van een engel.

Onderweg naar Emmaüs liep er een man met twee discipelen mee Onderweg naar Emmaüs liep er een man met twee discipelen mee. Het was Jezus. Hij legde hen uit wat er allemaal in de Bijbel stond geschreven over hem. Tijdens de maaltijd merkten ze dat het de opgestane Heer was.

Jezus verscheen aan de discipelen en aan Tomas Jezus verscheen aan de discipelen en aan Tomas. Op een keer, toen de discipelen weer gingen vissen stond Jezus aan de kant. Hij had een maaltijd voor hen klaargemaakt. De Heer maakt het weer helemaal in orde met Petrus.

Na veertig dagen ging de Heiland weer naar de hemel Na veertig dagen ging de Heiland weer naar de hemel. Dat is hemelvaartsdag. Hij gaf zijn volgelingen het bevel om de blijde boodschap in de hele wereld bekend te maken.

Als we in Jezus geloven hoeven we niet bang te zijn voor de dood Als we in Jezus geloven hoeven we niet bang te zijn voor de dood. Wij zullen met Jezus eeuwig leven in het huis van de Vader.

Want Jezus zei: Wees niet ongerust, maar vertrouw op God en op mij Want Jezus zei: Wees niet ongerust, maar vertrouw op God en op mij. In het huis van mijn Vader zijn veel kamers; zou ik anders gezegd hebben dat ik een plaats voor jullie gereed zal maken? Wanneer ik een plaats voor jullie gereedgemaakt heb, kom ik terug. Dan zal ik jullie met me meenemen, en dan zullen jullie zijn waar ik ben.

Pasen is dus van het allergrootste belang voor Christenen Pasen is dus van het allergrootste belang voor Christenen. Het geeft ons hoop voor de toekomst.