Atari ! Ik speel KO, als je niets doet heb je nog maar één oog. Amai ! Ik ben dood. Ik gooi deze steen dan maar in dat kost je een hele groep Ik splits.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Het verhaal van de twee keien.
Advertisements

Schilderijen Hoi! Ik ben Schattebout. Ik ga schilderijen laten zien. Het zijn zoekplaatjes. Elk plaatje heeft een verhaal. Verhaaltjes over God, die één.
Begeleiden van 8 tal wedstrijden
Doublet deel 1 – de basis.
Voor deze sport maken we gebruik van speciale speedmintonrackets. Deze lijken op squashrackets maar zijn iets korter. Een alternatief kan zijn: een junior-
Spelbegeleiding Zaalhockey Jongste Jeugd
Aantal spelers. : keeper. Datum. : Teamfunctie
Zonder onder migratie start bouw. onder architectuur zonder architectuur nieuwe systemenbestaande systemen 1 vakje verdeeld in 4-en.
Averechtse selectie & marktfalen “Een Experiment”
Asymmentrische informatie
Proloog.
ZIEHIER 36 REDENEN WAAROM BIER
VALKPARKIETEN HOBBYKWEKERIJ
H1 Basis Rekenvaardigheden
Nieuwe regels 3-,6- en 8-tallen
Flits 1 Spel 2. Bridge in een flits.
Koningsspelen groep 5-8.
Basis van het Flag Football
uitleg (nieuwe) regels 2 december 2010
Benzine oorlog Weg met die hoge benzineprijzen !!
Gemaakt door Nils Baalmans
Ik hou van Holland spel!.
Ik hou van Holland spel!.
Tijd voor wat filosofie Muziek: The Great Pretender (The Platters)
Mario party is een spellen reeks, er komen steeds nieuwe. Mario party is een soort monopoly met spellen. Je speelt het met 2 of 4 spelers. Het doel van.
Mario Kart Mario kart is een serie van race spellen met wapens.
Idee Generatie Wit Papier, Warcraft 3, Thrall, Hoofdpijn, denken, rare les, Karel aan het ijsberen, Schrijven, Opdracht, Schaken, Stappen, Oplichten, Vooruit.
Tennis Tennis is een balsport .
Squash.
Voorbereiding post 1 Van wolf tot hond Groep 7 en 8.
Hoe ik paddenstoel word
Wat een haan deed om niet vervangen te worden door een jongere.
Spelregeltest Oliveo Handbal
De regels De belangrijkste verschillen met veldhockey
Regelkennis kan ook Handig Zijn ! Regel & Handicap Commissie.
Rekenen groep 4.
FIETSENSTALLING GEBRUIKSAANWIJZING
Tafelcursus U-10 & U-12.
Coach cursus Jongste Jeugd
Spreekbeurt van Ole, dinsdag 4 maart 2014
Zaalhockeyregels Spelen van de bal Speelveld / duur van de wedstrijd
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
Zaalhockey
Stap voor stap Opdracht 0528
Doen we het wel of doen we het niet? Veiligheid, ook wanneer het niet klopt.
Het verschil tussen logisch- en ‘inclusief – intuïtief denken’….. 
Schaakles voor beginners
Wat een oude haan deed om niet vervangen te worden door een jongere...
Allard Kamphuisen Hado van Hasselt Wilco Broeders
Golf Basisbegrippen & Uitleg
Briefing
Clubscheidsrechter Briefing
Jongste jeugd Spelregels
Waarom? Je hebt ontdekt wat je interesses zijn. Behalve dat het van belang is dat je doet wat je leuk vindt, is het ook belangrijk om te doen waar.
Welkom bij het Spelregelcafé!. 1. Je twijfelt of een bal van je tegenstander in of uit is. Je vraagt een teamgenoot langs de lijn of hij de bal gezien.
Grammatica zinsdelen H1 t/m H6
Uitleg  In dit spel is het de bedoeling dat je zoveel mogelijk punten verzamelt door vragen goed te beantwoorden.  In ronde 2, 3 en 4 staat er ook een.
Mopje voor de Dierenliefhebbers.
Wereld Choco-lat Economie. Wereld Choco-lat Benodigheden  1 spelbord  5 sets van 11 fabriekskaarten  5 sets van 3 hoofdzetelkaarten  45 spelkaarten.
de tennis reglementen kwis
Spelbegeleiding Zaalhockey Jongste Jeugd
MHC Roden - zaalseizoen
Zeeslag Bron: csunplugged.org / csunplugged.nl.
Spelbegeleiding Zaalhockey Jongste Jeugd
Spelbegeleiding Zaalhockey Jongste Jeugd
Atari ! Amai ! Ik ben dood. Ik gooi deze steen in, dat kost je zo een
Pythagobord.
SLIMMER DAMMEN Door [Naam] Voorkant: ruimte voor titels, foto’s etc.
Transcript van de presentatie:

Atari ! Ik speel KO, als je niets doet heb je nog maar één oog. Amai ! Ik ben dood. Ik gooi deze steen dan maar in dat kost je een hele groep Ik splits je dan maar in tweeën. Kijken of jij nu in die hoek kan blijven leven.

It sounds like war !?!

Go Ook wel bekend onder de naam Baduk of Japans schaken. Gespeelt door jong en oud, vrouw en man. Na 15 minuten kun je de rest van je leven verslaafd zijn en door leren.

Het officielle speelbord is 19 bij 19, waarbij de stenen op de kruizingen van de lijnen worden gespeeld. Doel van het spel is om aan het eind zo veel mogelijk gebied te bezitten.

Zo kan uiteindelijk een partij er uitzien. Zwart wint hier met 4,5 punten.

1.De zwart speler begint met een steen te zetten op het lege bord. 2.Als een speler een zet doet waardoor een keten van de tegenstander al zijn vrijheden kwijt raakt dan is deze keten dood en worden deze stenen van het bord gehaald en bewaard tot aan het eind van het spel. 3.Een speler mag geen zet doen waarbij hij/zij de eigen laatste vrijheid ontneemt en daarmee dus eigenlijk zelfmoord pleegt behalve als daardoor de stenen van de tegenstander worden geslagen. 4.Als een speler één steen slaat in een ko situatie (een plek waar beide speler om en om één steen kunnen slaan), mag de tegenstander niet direct terug slaan, wel een beurt of meerdere later. 5.Als een speler geen zinnige zetten meer weet te zetten mag deze passen. Als beide spelers direct na elkaar passen is de partij afgelopen. 6.Het tellen gaat beginnen en de winnaar wordt bepaald. De Regels

AD 1 Een zwakkere speler begint altijd met zwart. Afhankelijk van het verschil in sterkte tussen twee spelers krijgt de zwakkere speler een voorgift van 1 tot 9 stenen bij een nog groter verschil krijgt de zwakkere ook nog eens een aantal punten voorsprong (dit heet komi). 7 stenen voorgift 9 stenen voorgift -20 komi wit moet nu om te winnen minstens 21 punten meer op het bord overhouden

Ad 2 Het vangen van stenen. Wit heeft als laatste gezet. Zwart kan de keten van 4 witte stenen slaan. Zwart heeft als laatste gezet. Wit kan een zwarte steen slaan.

Ad 3 (il)legale zelfmoord Zwart mag geen steen plaatsen op Q4 Zwart mag wel een steen plaatsen op Q4

Ad 4 Ko regel het terug slaan van stenen. Zwart heeft net een keten van wit gevangen. Wit mag nu gelijk een zwarte steen terug slaan. Zwart kan een witte steen slaan en doet dat. Wit mag nu niet gelijk deze zwarte steen terug slaan. Ko regel.

Ad 5 Opvullen van Dáme’s Dit zijn plaatsen op het bord die niet voor wit of voor zwart zijn. De spelers vullen deze om de beurt op.

Ad 5 Verwijderen van gevangenen. Wit had gedurende het spel al 9 gevangenen nu heeft hij er dus 15. Zwart had er al 19 nu heeft hij er 23.

Ad 5 De gevangen stenen worden nu teruggelegd in het gebeid van de tegenstander. Wit heeft uiteindelijk nog 32 punten op het bord Zwart heeft nu nog 34 punten op het bord. Wit heeft 5,5 komi en wint dus met 3,5 punten.

Gedurende het leren van het spel door veel te spelen zullen er meer begrippen en herkenbare situaties naar voren komen zoals: gevechten op leven en dood.gevechten op leven en dood. Het tellen van vrijheden.Het tellen van vrijheden. Het gevangen zitten in een ladder.Het gevangen zitten in een ladder. Voor- en nahand zetten.Voor- en nahand zetten. Snap-backs.Snap-backs. Valse ogen.Valse ogen. Knippen van groepen.Knippen van groepen.

Over leven en dood. Een groep is dood als deze slechts één of geen oog heeft. Hierover zijn heel veel problemen te vinden in boeken en op het Internet. Deze groepen leven Deze groep is dood

Wat nu overblijft is ….. veel spel plezier.