Internet webwriting. Leesgedrag Bron: Useit.com.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
MBO-HBO DOORSTROOMASSESSMENT …. een succesvolle combinatie?
Advertisements

De Generatie Einstein over Herontwerp Rini Weststrate
Het tweede werkstuk.
Wilt u meer weten over Regelhulp.nl? Kijk op of stuur een naar
Studiekeuze123 Jouw studie. Jouw Keuze. Studiekeuze123.
MBO-HBO DOORSTROOMASSESSMENT voor een bewuste stap naar het hbo
Social media gebruiken om een baan te vinden
Logo, drie kleuren, drie partijen bij betrokken
Veilig Internet Geef antwoord op de vragen en ontdek of jij veilig gebruik maakt van het internet!
Sollicitatiegesprek.
Discipelschap.
Studieloopbaancoaching
 De klassen zijn groter, rond de 30 leerlingen.  De lessen kunnen om 8.30 beginnen en afgelopen zijn.  Je kan zomaar een aantal tussenuren.
Loverboys.
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn, maar dat wìj verantwoorde- lijk zijn voor wie.
Presenteren van producten en diensten Petr Salz Geldrop, 24 mei 2004.
Domein: studie en handicap
Scolaris... School Met Een Visie. Wij bieden: Verschillende richtingen In een aangenaam klimaat Met aandacht voor de noden van uw kind Individuele begeleiding.
Studieadviseurs Technische Geneeskunde
 Locatie Griendtsveenweg.  Het geven van antwoorden op allerhande vragen over vervolgopleidingen  Het voeren van gesprekken met ouders en leerlingen.
1 TEKST 6PRESTATIEMOTIVATIE EN FAALANGST VERBAND MET INTELLIGENTIE: WILLEN BENUTTEN VAN JE CAPACITEITEN, OP WELKE GEBIEDEN DAN OOK = AMBITIEUS GEDRAG,
G!DS Basismodule Trainingsdag 2 Naam, functie Datum, plaats.
Samenwerkingsverband Regio IJssel-Vecht
Het Avans studentendecanaat
WERKWOORDSPELLING Hoe doe je dat ?.
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn,maar dat wìj verantwoorde-lijk zijn voor wie we.
MIS HET NIET! JE DIPLOMA.
Presentatie Decanaat TL4
Hoe help ik mijn kind bij de studiekeuze?
Preek Jakobus 2:
Studiebegeleidingen huisvestingdentenfinanciën en
Patiëntveiligheid Wij doen er alles aan om uw behandeling zo veilig mogelijk te doen verlopen. Zelf kunt u hieraan ook bijdragen. Hier volgen 6 tips wat.
Burgerinitiatieven.
De dag van het solliciteren - introductie
Samenwerkingsverband Regio IJssel-Vecht xxxxx Terug in de tijd ………
Volgende stap in de loopbaan van …
SIS is het Studenten Informatie Systeem voor studenten en docenten
De ondernemende student Hoofdstuk 3Persoonlijke presentatie en reflectie.
Magister voor ouders.
Loopbaan oriëntatie en begeleiding
Arbeidsmarkt Als je op de markt loopt zie je om je heen verschillende kopers en verkopers. De vraag naar een product bestaat uit de mensen die een product.
HAVO 5 EXAMENJAAR. Marion Bosma, Anne Post Jacqueline Houben Gert van Dijken en Hidzer de Vries Marion Bosma, Anne Post Jacqueline Houben Gert van Dijken.
VWO 6 EXAMENJAAR. Marion Bosma, Anne Post Jacqueline Houben, Gert van Dijken en Hidzer de Vries Marion Bosma, Anne Post Jacqueline Houben, Gert van Dijken.
Slc kwartaal 3. programma Hoe is het gegaan Verwachtingen Tips and tricks Opdrachten slc.
Presentatie titel Rotterdam, 00 januari 2007 Studieloopbaancoaching Kwartaal 4 – les 1 Rotterdam, April 2015.
Psychologieles 9 lesweek 9 NEARPOD
Praktische handleiding voor De digitale community op Part-up.
Mijn Leefstijl. EVEN VOORSTELLEN… Kan je een inschatting maken van de prijs van een product. Besef je dat reclame invloed heeft op wat je besteedt. Weet.
Profilering Design MBO. “Ik ben op aarde om een omgeving vol liefde te creëren, met passie te leven en mijn meest opwindende dromen waar te maken”
Waarom? Iedereen heeft sterke en zwakke punten. Met je sterke punten kun je heel ver komen en het is dan ook van belang om deze in te zetten.
De nieuwe studente krijgen in hun opleiding te maken met keuzedelen. Hoe ziet het keuzeproces van de student eruit? Wat zijn belangrijke momenten in het.
Kiezen voor keuzedelen
Op naar een STER bestuur… Avond 1: De meerwaarde van een Bestuur. Avond 2: Hoe organiseren we een Scouting Vereniging. Avond 3: Vinden, Binden, Boeien.
Studiekeuzes van uw kind Voorlichting voor ouders van leerlingen uit klas 2 VMBO-TL/Havo.
MEE Groningen Algemene presentatie. 2  Mensen met een verstandelijke, lichamelijke beperking en/of een chronische ziekte  Anderen die beperkingen in.
Onderzoek Generatie 2020 De leerkrachten van Deinze kregen eind vorig schooljaar voor het eerst te horen dat er een groot onderzoek zou zijn in Deinze.
Succesvol eerste studiejaar Wat kunt u als ouder doen Hermien Miltenburg.
Slimme baasjes hebben een hondenverzekering! Alleen een mens zonder hart kan weerstaan aan een paar grote trouwe hondenogen. Als we in al onze kwetsbaarheid.
Bijeenkomst 5. Terugblik  Wat hebben we vorige bijeenkomst besproken?  Alles gelukt met het persoonlijk profiel?  Liepen jullie nog tegen dingen aan?
Samenwerkingsverband Regio IJssel-Vecht
Waar moet je op letten? Om een goede stageplaats te hebben moet je er zeker van zijn dat het bedrijf waar je naar toe wil ook onze school een beetje kent.
Samenwerkingsverband Regio IJssel-Vecht
Studieloopbaanbegeleiding
Stage zoeken bij Entree-opleiding
In gesprek met elkaar Gebruik eventueel rode en groene kaartjes waarmee mensen kunnen aangeven of ze het eens of oneens zijn met de stelling.
Start Aandacht voor levensvragen en liefdevolle zorg in uw organisatie
Peer Buddy Nieuwkomer Metameer
Stage zoeken bij Entree-opleiding
Waar moet je op letten? Om een goede stageplaats te hebben moet je er zeker van zijn dat het bedrijf waar je naar toe wil ook onze school een beetje kent.
Decanaat Ouderavond 4 havo 10 september 2019.
Transcript van de presentatie:

Internet webwriting

Leesgedrag Bron: Useit.com

F-patroon Schrijf ‘oprolbaar’ Schrijf ‘scanbaar’ – Accentueer sleutelwoorden – Gebruik tussenkoppen – Gebruik bullets

Laat overbodige woorden weg

Tegenwoordig is internet hét medium om te handelen in tweedehands spullen.

Internet is hét medium om te handelen in tweedehands spullen.

Internet is hét medium voor tweedehands spullen.

Begeleiding tijdens je studie Studenten van Hogeschool Zeeland zijn zelfstandige, ondernemende studenten. Toch gebeurt het wel eens dat je extra aandacht en begeleiding nodig hebt, zeker in de beginfase van je studie. Je krijgt daarom begeleiding van een StudieLoopbaanCoach en je kunt terecht bij het studentendecanaat en de studentenpsycholoog. StudieLoopbaanCoach Tijdens je opleiding kom je veel keuzemomenten tegen, bijvoorbeeld welke cursus het beste bij je leerroute past. Je moet daarom – naast de mogelijkheden die de opleiding biedt – goed weten wie je bent, wat je kunt en wat je wilt bereiken. Als eerstejaars heb je hier vaak nog geen duidelijk zicht op en weet je nog niet wat alle mogelijkheden zijn. Je StudieLoopbaanCoach helpt je bij studie- en loopbaankeuzes, studievoortgang en –planning, informatie over vervolgstudies en over de arbeidsmarkt. Het coachen bestaat uit individuele- en groepsgesprekken. Verderop in je studie ben je vaak zelf goed in staat om de juiste beslissingen te nemen en gebruik je je coach voornamelijk nog als klankbord. Studentendecanaat Binnen de HZ is er een studentendecanaat. De decanen vervullen een vertrouwenspositie en kunnen je helpen, adviseren en begeleiden bij studiemoeilijkheden en/of problemen van persoonlijke aard. De decanen geven algemene informatie, advies en begeleiding over alles waar je tegenaan kan lopen, zowel in je dagelijkse leven als met je studie. Kortom, decanen zijn er voor alles behalve studie-inhoudelijke kwesties. Studentenpsychologe De studentenpsychologe kan zonodig meer specifieke begeleiding geven. Zij biedt begeleiding bij het studeren, bespreekt studiemethoden en geeft hier trainingen voor. Sommige studieproblemen zijn echter niet alleen het gevolg van een gebrek aan studievaardigheden, maar gaan om faalangst, concentratiestoornissen, heimwee en uitstelgedrag. De studentenpsychologe is gespecialiseerd in het oplossen van deze problemen. Zij ondersteunt ook bij de verwerking van een scheiding, verlies of ziekte van ouders, verzorgers of naaste vrienden. Gehandicapt of chronisch ziek Heb je een handicap of ben je chronisch ziek? Je kunt dan extra begeleiding krijgen of een beroep doen op speciale faciliteiten. Meer informatie is te verkrijgen bij het studentendecanaat.

B EGELEIDING TIJDENS JE STUDIE Extra aandacht en begeleiding heb je soms nodig, zeker in de beginfase van je studie. Je krijgt daarom begeleiding van een StudieLoopbaanCoach en je kunt terecht bij het studentendecanaat en de studentenpsycholoog. StudieLoopbaanCoach Je StudieLoopbaanCoach helpt je bij: studie- en loopbaankeuzes studievoortgang en –planning informatie over vervolgstudies informatie over de arbeidsmarkt Het coachen bestaat uit individuele- en groepsgesprekken. Studentendecanaat Decanen vervullen een vertrouwenspositie en kunnen je adviseren en begeleiden bij studiemoeilijkheden en problemen van persoonlijke aard. Zij zijn er voor alles behalve studie-inhoudelijke kwesties. Studentenpsychologe De studentenpsychologe helpt je met: studievaardigheidstraining en –begeleiding studieproblemen door faalangst, concentratiestoornissen, heimwee etc. de verwerking van een scheiding, verlies of ziekte van ouders of naaste vrienden Gehandicapt of chronisch ziek Heb je een handicap of ben je chronisch ziek? Neem dan contact op met het studentendecanaat voor extra begeleiding of speciale faciliteiten.

HZ-Carrièredag De HZ-Carrièredag wordt jaarlijks georganiseerd voor alle studenten van Hogeschool Zeeland. Op deze dag kunnen studenten zich oriënteren op studie- en beroepsmogelijkheden, stage- en afstudeermogelijkheden, vervolgstudies en de arbeidsmarkt. De HZ-Carrièredag is “Het Moment” om in contact te komen met studenten. De HZ-Carrièredag vindt in studiejaar 2009/2010 plaats op de locatie Edisonweg van Hogeschool Zeeland. Klik hier voor meer informatie over datum en tijd. Tijdens de HZ-Carrièredag wordt er een carrièremarkt gehouden in en rond het Atrium, de centrale ontmoetingsplaats van de HZ. Op deze informatiemarkt kunnen studenten in gesprek komen met bedrijven en vervolgopleidingen. Klik hier voor meer informatie over de mogelijkheid om op deze informatie markt aanwezig te zijn en uw organisatie te profileren. In samenwerking met TWZ organiseren we Match & Catch: de mogelijkheid voor bedrijven (die daadwerkelijk een vacature willen invullen) een sollicitatiegesprek van 15 minuten te voeren met geïnteresseerde studenten in hun laatste jaar. Klik hier voor meer informatie over Match & Catch. Klik hier om uw organisatie op de interesselijst te laten zetten.

HZ-Carrièredag De HZ-Carrièredag wordt jaarlijks georganiseerd voor alle studenten van Hogeschool Zeeland. Op deze dag kunnen studenten zich oriënteren op studie- en beroepsmogelijkheden, stage- en afstudeermogelijkheden, vervolgstudies en de arbeidsmarkt. De HZ-Carrièredag is “Het Moment” om in contact te komen met studenten. De HZ-Carrièredag vindt in studiejaar 2009/2010 plaats op de locatie Edisonweg van Hogeschool Zeeland. Meer informatie over datum en tijd. Tijdens de HZ-Carrièredag wordt er een carrièremarkt gehouden in en rond het Atrium, de centrale ontmoetingsplaats van de HZ. Op deze informatiemarkt kunnen studenten in gesprek komen met bedrijven en vervolgopleidingen. Bedrijven kunnen op de informatiemarkt aanwezig zijn en hun organisatie te profileren. In samenwerking met TWZ organiseren we Match & Catch: de mogelijkheid voor bedrijven (die daadwerkelijk een vacature willen invullen) een sollicitatiegesprek van 15 minuten te voeren met geïnteresseerde studenten in hun laatste jaar. U kunt uw organisatie aanmelden voor interesselijst.

Online koppen Zorg dat ze op zichzelf staan Vermijd teasers Begin met een belangrijk, informatiedragend woord Laat lidwoorden weg