Gods verbond met ons 1.Het is zijn verbond 2.De scheve balans in dat verbond 3.Het teken van dat verbond besnijdenis & doop 4.Leven in dat verbond.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Opgewekt.
Advertisements

Jezus onze Hogepriester
Zonde, de grootste vijand
Ds. Jasper Klapwijk Gods verbond met ons Voorganger Thema
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
Les 17 deel 2a Wat betekent het woord “verbond” ?
Welkom.
Woord van Leven Februari 2010.
Parasjah (=“gedeelte”) van vandaag
Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de doop Bij de doop word je in water ondergedompeld of ermee besprenkeld. Zo wordt zichtbaar gemaakt dat je.
Genade en veroordeling
Zegen & vloek deel II.
Deel II verzoening.
Pasen & Pinksteren op één dag!
1.Rom.3:22vanin 2.Rom.3:26vanin 3.Gal.2:16 (2x)vanin 4.Gal.2:20vanin 5.Gal.3:22vanin 6.Ef.3:12 aanin 7.Filp.3:9vanin St.Vert.NBG “geloof VAN” Christus.
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
In de Bijbel komen we belijdenisdoen tegen bij Johannes de Doper In de Bijbel komen we belijdenisdoen tegen bij Johannes de Doper. Hij doopte mensen.
Besnijdenis Rechtbank in Duitsland: mishandeling Rechtbank in Duitsland: mishandeling Vreemd geworden in onze cultuur ook voor ons? Vreemd geworden in.
Een dag van vreugde in de Heer
1. Jezus verhoogd Aan Gods rechterhand
Stel je voor … Je was erbij op de Pinksterdag Petrus spreekt de mensen toe Verrassend Ontnuchterend Geen spektakel Meer een boetepreek CHRISTUS CENTRAAL!
“In den beginne schiep God de hemel en de aarde …”
Christus centraal! “Ik had besloten u geen andere kennis te brengen dan die over Jezus Christus – de gekruisigde” Paulus in 1 Korintiërs 2 vers 2.
De Heer is waarlijk opgestaan!
God zegent je zodat je zult heersen 1.
Willen jullie mij helpen om jullie gehoorzaam te zijn?
Beloften. Gods liefde heeft de vorm van een belofte.
Zoeken wij ons behoud * wel? * dat je na je dood eeuwig mag leven bij God.
Gehoorzaam tot in de dood. Wat hebben wij aan de gehoorzaamheid van Jezus? Hij dronk onze beker Hij volbracht zijn werk Wat leren wij van de gehoorzaamheid.
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Leven in vrijheid Vrijheid heeft te maken met: in je element zijn… Als mens ben je vrij als je leeft in het ‘element’ waar jij voor gemaakt en bedoeld.
Wie heeft u in zijn ban gekregen? We houden niet zo van wetten, toch leveren we ons er makkelijk aan uit – alsof er een magische aantrekkingskracht is.
Mijn eerste levensbehoefte is…
Dopen Wat laten wij zien met de doop?. ”Het belangrijkste dat ik u heb doorgegeven …: dat Christus voor onze zonden is gestorven, … dat hij is begraven.
DE DOOP: EEN PRONKJUWEEL MET GOUDEN RAND ONTVANGEN UIT GODS VADERHAND.
Introductie De Copernicaanse Revolutie. I. De revolutie van het Oude naar het Nieuwe Verbond. A. Het Oude Verbond Focus:jou, mij, de mens Karakter: doen,
Dopen U allen die door de doop één met Christus bent geworden, hebt u met Christus omkleed. Galaten 3: 27 Vooraf: Marga kondigt video-interview aan Na.
Avondmaal: het nieuwe leven vieren
Wat een apart verhaal! Opkrassen! Geen Grote Markt! De aureool rond de zweep Laat jij je gezeggen? Jezus in de tempel.
WAT IS NIEUW? 4 jan Zoetermeer.
Preek Jakobus 2:
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
Hoe ver kijk jij echt vooruit?
Tot 10 tellen in geloof -samen oefenen om leerling van Jezus te zijn-
Welkom in de samenkomst
Welkom in de samenkomst
Stille Zaterdag.
Elevator pitch profielschets: dat ben ik CV = levensbeschrijving Paulus: mijn profiel is het kruis van Christus aanstoot en schande.
GOD BELOOFT EEN NIEUW EN BETER VERBOND Jeremia 31:31-34.
In deze dienst zal Ds. Verbree Voorgaan
Zoek thuis je doopkaart eens op ouders, wat hebben jullie beloofd? wat heb ik aan mijn doop? waar ben je gedoopt?
Romeinen 8: 12 Welnu, broeders, wij zijn aan het vlees niet verplicht om naar het vlees te leven. 13 Want als u naar het vlees leeft, zult u sterven.
Gedachteniszondag 22 november 2015 Jij was verweven met mijn leven. De dood heeft ons uiteen gejaagd. Toch is ons iets van troost gegeven: Jouw naam staat.
De kruisweg van Jezus Goede Vrijdag. 1. Jezus wordt ter dood veroordeeld Wie staat er met een oordeel klaar? Wie veroordeelde jij?
Introavonden: Wat voor soort kerk is de Avond 1 De boodschap waar wij voor gaan.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 714 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, De leer over de.
UW HEER LEEFT – het leven loopt niet dood 1. Hij liep niet dood op het kruis; maar leeft bij zijn Vader 2. U loopt niet dood in de zonde; leef voor uw.
Brief aan de Galaten -24- geloof - zonen - eenheid.
Gemeenschap of verbonden zijn met God 1 Johannes.
Brief aan de Galaten -21- geloof – zegen- belofte-verbond.
Brief aan de Galaten -20- geloof – vrijkoping belofte.
Gedoopt! Wat doe jij met jouw doop?.
Keuzeblok I Wat valt er te geloven?
’Vertel even wat over jezelf …’
Waarom evangelisatie? Jouw uitverkiezing Jouw uitverkiezing
Transcript van de presentatie:

Gods verbond met ons 1.Het is zijn verbond 2.De scheve balans in dat verbond 3.Het teken van dat verbond besnijdenis & doop 4.Leven in dat verbond

1. Het is zijn verbond Het verbond bestaat al: dit is nader invulling Verbondssluiting in Genesis 15 Normaal gesproken: samen tussen de dierhelften door. Maar God gaat alleen. Symbolisch: je kunt je nooit aan het verbond houden. De Here neemt zelf de vloek op zich. Genesis 17: spreekt steeds over ‘mijn verbond’ Zijn initiatief Hij draagt het alleen

2. De scheve balans in zijn verbond Geen gelijkwaardige partijen Tussen mensen: ongemakkelijk Maar dit is een verbond tussen God en mens Het is zijn verbond, en dat is maar goed ook! Hij koestert het! Hij is El Shaddai [= ontzagwekkend/almachtig] Dus de doop van vanmorgen staat als een huis!

2. De scheve balans in zijn verbond God staat garant voor de vloek v.h. verbond Abraham hoefde niet tussen de helften door! El Shaddai en wij: per definitie ongelijkwaardig Ten diepste staat God garant in Jezus Christus Zijn bloed is het bloed van het verbond

2. De scheve balans in zijn verbond De verhouding tussen rechten en plichten ligt helemaal scheef! Dit hoofdstuk niet lezen als beloften en eis. Dus niet: “God heeft …, nu moet jij …., want anders …” Belofte en eis staat niet gelijkwaardig naast elkaar!

3. Het teken van het verbond Besnijdenis [doop]: iets dat je moet doen? Nadruk ligt op prestatie, maar op geloof Besnijdenis is een teken: ‘Ik hoor bij El Shaddai’ Besnijdenis: in die tijd niets bijzonders. Wel bijzonder: het moment (8 e dag) God sluit aan bij die tijd

3. Het teken van het verbond Besnijdenis: Er vloeit alleen symbolisch wat bloed Doop: Door je doop met Christus begraven in zijn dood Vloek van het verbond weggenomen: Er hoeft nu helemaal geen bloed meer te vloeien.

4. Leven in verbondenheid met God ‘Leef in verbondenheid met Mij.’ Toch weer belofte en eis? Let op: geen consequentie aan verbonden! Dit is weer de scheve verhouding in het verbond! Het verbond weigeren Daar staat wel een consequentie op Bepaalt je bij je verantwoordelijkheid als ouders Weigeren is geen optie: Hij is El Shaddai.

4. Leven in verbondenheid met God Waar gaat het dus om? Leef in verbondenheid met God Je wordt er niet op afgerekend, want: Door Jezus nam God de vloek op zich Gelukkig dus maar dat de verhoudingen scheef liggen!!