Treasury: een verhaal met een plot en een clou

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Samen werken aan inzetbaarheid en mobiliteit 1. Grote veranderingen • Jeugdzorg heeft te maken met grote veranderingen: • Transitie • Gemeenten worden.
Advertisements

Algemene vorming in het secundair onderwijs van de toekomst
LOB ????.
Innovatiematrix en functionaliteiten
De propedeuse: meer dan een eerste jaar
Aansluiting van het Hoger Onderwijs bij MedischOnderwijs.nl 2 november 2007 Aansluiting van het Hoger Onderwijs bij MedischOnderwijs.nl P.M.Bloemendaal.
Basiskwalificatie onderwijs in een internationale context Lezing 31 oktober 2006 Riekje de Jong.
Handen uit de mouwen met Action Learning in
Handicap + studie nieuwe stijl Congres OCW Studeren met een functiebeperking Utrecht, 24 november 2011.
Vademecum Energiebewust Ontwerpen van nieuwbouwwoningen Eric van Zee 16 februari 2007.
Informatieavond naar het hoger onderwijs
Drieslag functioneel rekenen
Eric Holtman Hoofd Xchange, Centrum voor Nieuwe Media.
De weg naar de competente docent
Methoden van Onderzoek
Open dag 15 maart 2014 Welkom bij:. Kerngegevens bacheloropleiding  Taal  Opleidingsduur  Titel na afronding  Facts & figures: aantal studenten, docenten.
Naam van de Auteur 7 januari 2008 Voorwaarden voor succesvol gebruik van de ELO H-P Köhler
Brainstorm sociale media in het onderwijs
Kennisuitwisseling in LOK Landelijk onderwijsweb Kennistechnologie Evert van de Vrie Kennisuitwisseling in LOK Landelijk onderwijsweb Kennistechnologie.
Kees van der Eem Team ICT Gouda ID college
De Fontys-minor Innovatief Beroepsonderwijs
Domstad Samen deskundiger Presentatie Velon 12 maart 2007 Elleke Verwaijen Paul Veringa.
José Beijer, Velon-conferentie 31 maart 2008, Veldhoven José Beijer Kenniskring Lesgeven in de Multiculturele School 31 maart 2008 Ghita, Mohamed, Nadya.
Study visit Helsinki 17/10 – 21/10/2011 Better working Skills Through Lifelong Adult Education Chris du Pont.
ruimte object beleving
NIOC 2002 Corrie Huijs 18 april Corrie Huijs en Nico van Diepen Uitdagen en oriënteren op ICT competenties met webdesign E-mission  emotion.
E-NABLING E-LEARNING Hoe succesvol is e-learning in het informaticaonderwijs? Bert Zwaneveld.
Nieuw studievolgsysteem BISON
Projectleidersplatform en Themamiddag Plan van aanpak
Het portfolioproject van de AOC’s EduExchange 2006 Groene Scharnieren.
Mr P.C. Slangen Projectleider Schakelzone Recht
Gezondheid! Hoe dan? Hans Krosse, sept 2008
Beleidsstrategieën voor de invoering van duurzame ontwikkeling Niko Roorda.
1 Docentenhandleiding De integratie van verantwoord ondernemen Studie-avond Syntra West 13 september 2007 Marijke De Prins.
Transdisciplinaire projecten
POSTGRADUAAT VERANTWOORDELIJKE IN DE KINDEROPVANG
zelfsturend portfolio-onderwijs:
Studeren met een functiebeperking: wat kan accreditatie betekenen? Karl Dittrich, voorzitter NVAO Utrecht, 24 november 2011.
Toetsbeleid en digitaal toetsen casus HvA
Op weg naar de groenste school, resultaatverantwoordelijke teams (RT’s)
PrOmotie digitaal Voor leerlingen van het Praktijkonderwijs.
Experimenteren op Afstand SURF/DU dag – 7 oktober 2004 Gaming, Simulaties, Cases: Authentic Learning Leendert van Gastel Universiteit van Amsterdam.
Computers in scheikunde onderwijs Nataša Brouwer en Wolter Kaper AMSTEL Instituut NVON Congres 2002.
Deltion College Engels B2 Lezen[Edu/001] /subvaardigheid schrijven korte samenvattingen thema: Exotic news can-do : lezen om informatie op te doen - kan.
Werken met Blogs 1. Waarom bloggen? 2. Werken met blogs op de MLI.
WAI-NOT Internet voor mensen met een mentale beperking
Praktijkervaring en reflectie
Mini- symposium zorg. Passend onderwijs. Expertisecentrum Studentbegeleiding Alle 2 e en 3 e lijns-begeleiding samengebracht in één team Regie, samenhang.
Flexibel deeltijd hoger onderwijs Studiedag Vereniging Hogescholen Werken aan deeltijd; op weg naar aantrekkelijker deeltijd hoger onderwijs 11 december.
Ontwikkeling en uitvoer MOOC bij de Hanzehogeschool Groningen Workshop - Open en online onderwijs is meer dan MOOC's.
Doelmatigheid Introductie Doel workshop: Zichtbaar maken hoe het thema “doelmatigheid van zorg” expliciet binnen de opleiding revalidatiegeneeskunde aan.
TASK FORCE JEUGD Zeeland Centra voor Jeugd en Gezin: Afspraken binnen Zeeland en beleidsruimte gemeenten.
Learn & Share bijeenkomst School en wijk verbonden Beatrixtheater, Utrecht 17 september 2015.
Cursus Curriculumontwerp burgerschap mbo Marjolein Haandrikman 7 november 2012.
Brief paper presentatie VELON/VELOV-Congres 2016 Donderdag 4 februari ronde 1 Zichtlijn 3: Opleidingspraktijk verbeteren door onderzoek Zaal D210 Joop.
Trimester 2. Hfdst 1: e-Presentatie, master! e-Presentatie Met de hulp van Powerpoint gaan we leren hoe we een elektronische presentatie kan maken.
EVC en 30 plus arrangement MBO Raad Btg ZWS Theo Blom; kerngroeplid en lid taskforce 30 +
KIPS - offshore in ons onderwijs1 OFFSHORE in ons onderwijs: internationale virtuele samenwerking tussen docenten Eddie Kips – Opleiding IDM Lectoraat.
VERTROUWELIJK EN AUTEURSRECHTELIJK BESCHERMD Tafel 3 – Versnellen commercialisering cleantech Energieakkoord voor duurzame groei 18 november 2013.
Ouderavond Mavo 3 5 september Programma Peter Tilman, conrector Judith Reijmer, teamleider Liliana Jansen/ Willem Olde Meule, decanen Werkweek:
Rollen binnen het werkplekleren
Het Cirrus Project: De Resultaten
Jaap van Lakerveld Directeur
Nood aan een nieuwe democratiseringsgolf.
Gepersonaliseerd en persoonlijk leren Visie en praktijk bij HU
Loopbaan oriëntatie en begeleiding Havo5 en Vwo6
Sieberdam/ROCS & KODOS
MBO College Airport Presentatie Verdraaid Goed Onderwijs
Visie Team VZ Onderwijs op maat.
MOOC IN CLIL Kathy Demeulenaere
Transcript van de presentatie:

Treasury: een verhaal met een plot en een clou Projectteam: Paul van der AA: Hogeschool van Utrecht Han Spekreijse: Open Universiteit Fons Vernooij: Vrije Universiteit Rob van Wordragen: Ichtus Hogeschool – In Holland DU-Event: het verhaal van de plot en de clou

Onderwerpen voor de presentatie Het verhaal achter de Plot en de Clou Presentatie - naam Onderwerpen voor de presentatie Algemene doelen van het project Treasury Beschrijving van het project Relatie van leereenheden en cursussen De Persoonlijke LeerOmgeving Thuis (PLOT) De Centrale LeerOmgeving op de Uitvoerende instelling (CLOU) Mogelijkheden tot deelname aan de pilot. DU-Event: het verhaal van de plot en de clou

Algemene doelen van het project Treasury Het verhaal achter de Plot en de Clou Presentatie - naam Instructions: Delete sample document icon and replace with working document icons as follows: Create document in Word. Return to PowerPoint. From Insert Menu, select Object… Click “Create from File” Locate File name in “File” box Make sure “Display as Icon” is checked. Click OK Select icon From Slide Show Menu, Select Action Settings. Click “Object Action” and select “Edit” Algemene doelen van het project Treasury Testen mogelijke impact nieuwe media op het onderwijs Vraaggericht onderwijs opzetten Competentieontwikkeling mogelijk maken Studenten de kans geven een kennisbasis op te bouwen Duurzame relaties met studenten opbouwen. Click for Details DU-Event: het verhaal van de plot en de clou

Beschrijving van het project Treasury Het verhaal achter de Plot en de Clou Presentatie - naam Beschrijving van het project Treasury Vijf leereenheden: Valuta-hedging (pilot) Risicobeheer Financieren Beleggen Kasbeheer De pilot is gestart in november Losse componenten omvatten 1 a 2 studiepunten. DU-Event: het verhaal van de plot en de clou

Relatie van leereenheden en cursussen Het verhaal achter de Plot en de Clou Presentatie - naam Relatie van leereenheden en cursussen Treasury is geen cursus, maar bestaat uit bouwstenen Op het vakgebied is gezocht naar fundering: in competentiegericht leren in een internationaal begrippenkader Bij de leeromgeving is gezocht naar inpassing in de eigen website van de student vormgeving in een centrale website bij de DU inbouw in lokale websites bij de instellingen. DU-Event: het verhaal van de plot en de clou

De PLOT: Persoonlijke LeerOmgeving Thuis Het verhaal achter de Plot en de Clou Presentatie - naam De PLOT: Persoonlijke LeerOmgeving Thuis Tom Duffy: Learning is making sense of the world Teaching is helping to learn Vraaggericht studeren begint bij de student: Wat ziet een student die zijn computer aanzet? Hoe ondersteun je de individuele kennisopbouw? Uitgangspunt moet dus een persoonlijke website zijn De DU kan een systematiek aanleveren De student bouwt zijn website uit en creëert toegangen. DU-Event: het verhaal van de plot en de clou

De CLOU: Centrale LeerOmgeving op de Uitvoerende instelling Het verhaal achter de Plot en de Clou Presentatie - naam De CLOU: Centrale LeerOmgeving op de Uitvoerende instelling De CLOU is een onderdeel van een intranet Het intranet van een instelling bevat een visie op: competenties in de beroepen en persoonlijke ontwikkeling van de studenten Daarnaast bestaat er logistieke informatie: Algemeen: roosters, groepsindelingen, e.d. Vakspecifiek: opdrachten, inleverdata, e.d. De DU voegt daar inhoudelijke informatie aan toe. DU-Event: het verhaal van de plot en de clou

Oriëntatie op Plot en Clou Het verhaal achter de Plot en de Clou Presentatie - naam Oriëntatie op Plot en Clou Oriëntatie op de Persoonlijke LeerOmgeving Thuis is mogelijk via: www.de-plot.nl Oriëntatie op de Centrale LeerOmgeving op de Universiteit is mogelijk via: www.de-clou.nl DU-Event: het verhaal van de plot en de clou

Mogelijkheden tot deelname aan de pilot Het verhaal achter de Plot en de Clou Presentatie - naam Mogelijkheden tot deelname aan de pilot Deelname aan de pilot loopt dit cursusjaar Nadere afspraken zijn mogelijk met projectstaf Ondersteuning vindt plaats via accountmanagers: Lenie Vink voor HBO Roel van der Voort voor Universiteiten DU-Event: het verhaal van de plot en de clou

De inhoud van valuta-hedging Het verhaal achter de Plot en de Clou Presentatie - naam De inhoud van valuta-hedging Valuta-hedging is een pilot Zij bevat nu één studieopdracht op twee niveaus: operationele valuata-hedging gedurende 6 weken reflectie op treasury-statuut en aanpassing daarvan De basis bestaat uit een simulatie: Valsim wekelijks krijgen studenten een dataset van Valsim zij voeren opdrachten uit in teams met roulerende rollen wekelijks leggen zij verantwoording af voor het beleid De teams gebruiken actuele koersinformatie Tot slot formuleren zij voorstellen voor herziening van het statuut. DU-Event: het verhaal van de plot en de clou

De opzet van de pilot De pilot heeft twee doelen: Het verhaal achter de Plot en de Clou Presentatie - naam De opzet van de pilot De pilot heeft twee doelen: Uittesten van de opdracht Valsim Uittesten van de PLOT en de CLOU De vraag is om Valsim in te bouwen in een werkcollege Dat kan op passieve wijze: Gebruik maken van de CLOU op de DU-site Gebruik maken van een dummie van de PLOT Dat kan ook op actieve wijze: Door inbouw in intranet van eigen opleiding Door studenten actief een PLOT op te laten bouwen. DU-Event: het verhaal van de plot en de clou