Onze beste wensen voor het jaar 2010 gaan naar Groep 7A en Meester Kees. En speciaal naar: Joost, Sarissa, Meeke, Timo, Maikel en Bas Van: Justin, Divainy,

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De Paradox van onze Tijd
Advertisements

KINDERUITSPRAKEN enter.
Het tweede werkstuk.
Spreekbeurt Kira Lamers in groep 3 a Pius X school in Bemmel op 23 maart 2012   Ik ben Kira en net als mijn papa zijn wij Nederlanders. Mijn mama is in.
Stichting Dorcas Een aantal mensen hebben Dorcas opgericht. Samen willen zij de allerarmste mensen helpen. Dit doen zij door geld, maar ook spullen in.
VUURWERK Door Bram Beukeveld.
“Ontwerp een eigen school” Leerarrangement KC Macht en Regels
Vriendschap voor het leven
Neus-, keelamandelen en trommelvliesbuisjes
Maak het verschil! Wat jij doet doet er toe.
Ik ben Mo.
•Wat is spinning? (foto van de fiets laten zien) •Wat is Spinningevent 2009? (foto van de zaal laten zien) •Waarom Spinningevent 2009? •Wat is Villa Joep?
Opvoeding.
Rekenland vliegreis BERGMANS
Door Rosalie Blok. Op 4 mei 2013 heb ik besloten om naar de dodenherdenking te gaan in een dorp in de provincie Zeeland. Dit wordt jaarlijks georganiseerd.
‘Het podium op voor Villa Joep!
Richt je pijlen op iets anders…
Bon Biní / Welkom.
HET ZONNESTELSEL. We hebben in de ruimte zoals
By mp3v-pro of Vermeulen Producties 2006
Nieuwe buren deel 1 Gemaakt door; Aquinnah, Cédrick, Peter, Sarah Niveau 7.
Aanwezigheid meester Hans: Meester Hans is komende week aanwezig op: Maandag: – u – u Dinsdag: – u Woensdag:
„Heb je het gehoord? Onze chef is gestorven."
Onderwijs en kinderarbeid
Sint zoekt een huis!!!!!.
Groot geloof 1.
Mijn hobby: is over cultuur van Ethiopië
CULTUREEL KAPITAAL ?????? Je eerste keer weet je niet wat je te wachten staat om dat je het niet kent. De eerste keer dat ik naar het toneel ging was.
Feesten in andere culturen
De grote oversteek Afscheidsdienst groep 8 op 30 juni 2013 m.m.v.:
Hallo, De Hoeksteen Hierbij sturen wij onze foto’s op om kennis met jullie te maken. Bij elke foto staat er heel kort iets over onszelf. Wij hebben jullie.
Samengesteld door: Emely, D’Shawn, Daviënne Shaquille, Nagely, Naömi, Tahir, Sinaï, Aryèn, met behulp van de moeder van Aryèn.
Bij ons op school vieren we ook carnaval, maar niet zo groots als bij jullie. De kinderen mogen verkleed op school komen. We maken er wel een heel gezellig.
Willen jullie mij helpen om jullie gehoorzaam te zijn?
De dag uit het leven van Jugat Hallo, ik ben Jugat, ik ben 10 jaar. Ik woon in Maulipadar, dat is een dorp in het zuiden van India.
Een dag uit het leven van Jugat
Interpreteren van data
De Paradox van onze Tijd
Hebben jullie je ook al afgevraagd waarom MAROKKANEN veel gemakkelijker een huis kunnen kopen dan de BELGISCHE werkende mens ?
Kindertehuis in Ghana.
De legende van de partyhut
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn,maar dat wìj verantwoorde-lijk zijn voor wie we.
Even voorstellen : Groep 3b
JOUW WERELD MIJN WERELD
Nieuwsbrief 7 december 2012 Agenda: 11 december: groep 7 en 7/8 excursie havenmuseum 14 december: kerst creamiddag 19 december: kerstviering vanaf
Groep 1-2 D OBS De Tweesprong Kapelstraat NX Breda
Sensibiliseringsbrieven.
Naam: Florian van Rijsbergen Groep: 8 Reis Noorwegen 27 mei-31mei 2015
Welkom in de wereld van het asielzoekerskind!. In mijn land Syrië is het niet veilig. Er is al heel lang oorlog. Heel veel mensen en kinderen worden gedood.
Kerst is geen feest van alleen lekker eten, dan zouden we het belangrijkste vergeten. We gedenken de geboorte van HET Kind, misschien dat jij dat maar.
De week van het IBO ‘’GELUK(T)’’ 12 OKTOBER TOT 16 OKTOBER 2015.
IB Klankbordgroep Oktober Programma Korte info vanuit samenwerkingsverband Peter van Buuren van SO Keurhove in Middelburg Pauze Een lezing van Peter.
ABV 03 Samenwerken Bijeenkomst 3 Teamspirit Teambelang Assertiviteit.
Revoluties in Europa. Les 4 In het Gemeentehuis Doelen van les 4 Je kunt beschrijven welke taken burgemeester, wethouders en raadsleden uitvoeren. Je.
Op reis naar… Suriname!. Lezen: Lukas 18: Zingen: 87 vers 3 en 4 Zonnestralen voor kinderen.
Vrijwilligerswerk in Peru Babette en Minoesch. Waar ligt Peru?
Voorlichting vuurwerk. Wat is vuurwerk? zIIFGM zIIFGM.
BEDIENDEGROEP Gemaakt door lizzy en mila. INHOUD Dienstmeisje Koetshuis Koopman Einden.
Invullen van de tevredenheidspeiling door leerlingen via het Ouderportaal (uitleg aan de ouders)
“ Denk er eens over...” Klik op je muis.... Vandaag hebben we hogere gebouwen en bredere sneflwegen, maar minder temperament en smallere denkbeelden.
SPORTCENTRUM HELSDINGEN: OOG VOOR JOUW KIND! Oog voor jouw kind. Dat is wat wij belangrijk vinden. Onze bevlogen zwemonderwijzers kijken waar jouw kind.
In een speeltuin zijn 44 kinderen aan het spelen.
Paragraaf 2.3 Wat willen zij dat je koopt?.
Lucas 15: Een vader had twee zonen..
Mondeling Nederlands Cursus 3 – Module 5 Dag 1.
Help want armoede is niet fijn.
VUURWERK Door Bram Beukeveld.
blok 1 les 4: samen praten samen leren
Welkom! Vandaag ga ik jullie iets vertellen over kanker. De reden dat ik mijn spreekbeurt over kanker houd is dat [reden toevoegen]. [Eventueel een foto.
Vriendschap voor het leven
Transcript van de presentatie:

Onze beste wensen voor het jaar 2010 gaan naar Groep 7A en Meester Kees. En speciaal naar: Joost, Sarissa, Meeke, Timo, Maikel en Bas Van: Justin, Divainy, Faryana, Harsh en Brandly Vanuit Curacao, Kolegio Chaya Willems, groep 5a (geholpen door de vader van Brandly)

Vuurwerk afsteken begint bij ons op 26 dec. Dit duurde ongeveer 30 minuten.

Het was fantastisch. Alleen maar siervuurwerk.

Een zakenman, die ook vuurwerk verkoopt, doet dit elk jaar

De weg wordt afgesloten door de politie en iedereen blijft achter de dranghekken

Een hoop geld voor maar een half uurtje, maar we genoten er wel van

Op 27 december beginnen ze vuurwerk te verkopen. Hier zien jullie een tent waar je kunt kopen. Ze moeten wel een vergunning hebben en zich strikt houden aan de veiligheids-regels

Dit zijn enkele soorten vuurwerk. Je hebt ook kinder- vuurwerk. Tot 3 jan. mag je voorwerk afsteken.

Oudejaarsavond om 5 min. voor 12 steken veel mensen ketting- vuurwerk af. Dat duurt zo’n 10 min.De kleinste rol kost wel 150 gulden. En de grootste rol kost 500 gulden.

Bin Laden was ook van de partij

De meeste huizen hebben hun feestverlichting aan

Zo werd het nieuwe jaar ingeluid bij Juf. Sambo in de straat.

Om kwart over 12 gaan de buren elkaar een goed nieuwjaar wensen. De jongeren(18+ jaar) gaan naar feestjes en de oudere mensen blijven meestal thuis, waar de families bij elkaar komen. Wij, de kinderen, steken dan ons vuurwerk af, drinken fris, eten oliebollen en andere hapjes. We gaan naar bed wanneer we willen, want iedereen blijft op tot 4 of 5 uur ‘s morgens. Als we bij Oma of een Oom of Tante zijn, nemen we onze pyama mee, want samen met de andere neven en nichten, die ook daar zijn, houden we een pyama-party, die eindigt in een kussengevecht. Er zijn ook bijgelovige mensen, die bij de jaarwisseling bij het strand gaan staan en precies om 0:00 uur een duik nemen. Ze denken dat het geluk brengt in het nieuwe jaar. Andere mensen besprenkelen elke hoek van hun huis met wijwater. Veel mensen eten op nieuwjaarsdag bonensoep. Ze zeggen dat je dan het hele jaar eten in overvloed hebt.