Labelen van cd, dvd…… Filip d’Hoore VZWCUM.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Test computertermen: Deze test gaat over de vorige les. Je krijgt steeds een vraag te zien waarop je het juist antwoord moet aanklikken. Is je antwoord.
Advertisements

WORKSHOP. EEN CPU MAKEN VAN UW COMPUTER. Dinsdag 05 / 04 / Door; Tom Roef, bestuurslid. Sodipa Computerclub.
Autisme en Mindmap Thuis en op School
Van LP naar CD door Jan de Bloois
Ismay & Renate 5R Printers1 Printers Ismay Brekelmans Renate Christiaanse 5R.
Video Verwerking Movie Maker
Naam: Mijn info : Klik op “Naam”. Vul je naam in. Doe hetzelfde met “sport” Hier kun je een foto / tekening Invoegen.
Wat voor zelfstandig ondernemer u ook bent (ZZP, DGA, freelancer, andere eenmanszaak, of bv MKB) of wat voor onderneming u ook heeft... wij hebben voor.
Netwerken. Wat is een netwerk? Je spreekt van een netwerk van zodra twee of meer computers met elkaar verbonden zijn. Je kan thuis een klein netwerkje.
Opdracht 11  Ik heb de communicatiemiddelen DVD en VHS genomen.
Hennekens Glasbedrijf Beek
Een strijk embleem is mooier, beter én goedkoper dan een geborduurd embleem! Op kunt u met een paar muisklikken zelf stoffen strijk.
Bedrijfskleding Bedrukken in Enschede: full color instrijk emblemen uit Enschede geeft een veel mooier en beter resultaat dan het borduren van emblemen.
De PC bestaat uit Systeemkast Monitor of beeldscherm
Par. 4.1 Inleiding Communicatie 2HA
Licht... Zoals U dat wenst..... Het licht speelt een belangrijke rol in het leven van de mens. Onze huidige maatschappij stelt steeds hogere eisen aan.
CJBONLINE.NL pc-hulp Organisatie Computer & Windows (Uitgangspunt is Windows-XP SP2/feb2006)
Extern Geheugen Lol.
Hardware (2) SGDB Informatica.
Netwerkkaart & harde schijf
Color Management De kunst om het verschil zo klein mogelijk te krijgen.
Hoe kan ik naar zo’n ding kijken?
Onderzoek 1: Enquête Gemaakt door Mike, Dylano, Iheb en Brain.
Deze presentatie mag noch geheel, noch gedeeltelijk worden gebruikt of gekopieerd zonder de schriftelijke toestemming van Seniornet Vlaanderen VZW Creatief.
Muziek downloaden PVGE Computerclub 5 JANUARI 2012.
Deze presentatie wordt u aangeboden door:
Tekenen.
Taggen van de AVM collectie Provinciale Bibliotheek Limburg.
CD DVD Labeling in beeld
Werkverslag. Inhoudsopgave Pag.1 wat hebben we gedaan in deze lessen?
Windows wordt steeds beter … Zie hier enkele van de nieuwste features.
U bent nergens mooier, beter én goedkoper uit voor kleding badges dan bij ons! === Kijkt u zelf op -> online kleding badges ontwerpen.
Meer informatie? Ga naar:
Emblemen borduren: mooier, beter én goedkoper met onze geborduurde emblemen! Op emblemenborduren.com kunt u met een paar muisklikken zelf stoffen emblemen.
Bedrijfskleding Bedrukken: mooier, beter én goedkoper dan geborduurde emblemen! Op bedrijfs-kleding-bedrukken.nl kunt u met een paar muisklikken stoffen.
Bedrijfskleding Bedrukken Deventer: full color instrijk emblemen zijn de beste oplossing voor het laten bedrukken van bedrijfskleding, werkkleding, sportkleding.
Bedrijfskleding Bedrukken Amersfoort: full color instrijk emblemen is de beste oplossing voor het laten bedrukken van bedrijfskleding, werkkleding, sportkleding.
Bedrijfskleding Bedrukken in Hengelo: full color instrijk emblemen zijn de beste oplossing voor het laten bedrukken van bedrijfskleding, het betere alternatief.
Wilt u uw kleding laten bedrukken
Meer informatie? Ga naar:
Meer informatie? Ga naar:
Wilt u zelf uw textiel bedrukken? Met een mooi plaatje, of logo?
Bedrijfskleding Bedrukken Almelo: full color instrijk emblemen zijn de beste oplossing voor het laten bedrukken van bedrijfskleding, het betere alternatief.
Of u nu een ZZP, freelancer, DGA of een andere ondernemer bent, en in welke beroepstak u ook werkzaam bent, wij hebben voor elke soort ondernemer een beroepsaansprakelijkheidsverzekering.
Media bekijken op afstand De mogelijkheden boven de €500.
Voor bedrijfslogo's op kleding moet u bij strijklogo
Indien u een logo op kleding wilt, dan kunt u dit heel snel, mooi en goedkoop via zelf regelen! Op kunt u binnen.
 Verslaglegging Wat is de bedoeling en hoe werkt het? Vragen en opmerkingen van het team  Rapporten invullen (herh.) - Rapporten individueel controleren.
Docentendag Intelligente Systemen dr.ir. Michael Franssen Faculteit Wiskunde & Informatica Software Engineering & Technology.
Jord Knaap & Paul Crouwel
Fase 2 Tijdelijke presentatie bouwen
MIDI Wat is het? En wat kan je er mee?. Wat het is. MIDI staat voor Musical Instrument Digital Interface. Het is een bestandsformaat dat als het ware.
Win XP alternatieven Nieuwe Laptop of PC Win 8 installeren op oude computer Tablet of i-pad Apple Macintosh Blijven werken met Win XP Linux.
HEARTLIVE Project. Wie zijn wij? Debriefing  Probleemstelling: Hoe kunnen we ons product zo vormgeven dat het makkelijk begrijpbaar is voor mogelijke.
Chemische opslag van elektrische energie
Wat is een backup? Een back-up is een reservekopie van gegevens die zich op een gegevensdrager (bv. de harde schijf) bevinden.
Anton van den Noort1 FOTOSHOWS MAKEN HCC DEVENTER.
Het afdrukken van documenten is niet een moeilijke taak, zoals iedereen een printopdracht kan geven op hun thuis-pc aangesloten met een printer, maar.
Opmerking: Deze brochure is ontworpen om te worden afgedrukt. Maak eerst een afdruk op gewoon papier om na te gaan of het document op de juiste positie.
Wilt u een embleem opdruk op uw kleding, bedrijfskleding of werkkleding? Met een bestaand plaatje of logo, of iets wat u zelf heeft gemaakt of samengesteld?
Onze oplossing heeft vele voordelen ten opzichte van borduren!
Wilt u t shirts bedrukken, met uw eigen naam of logo?
Wilt u t shirts bedrukken, met uw eigen naam of logo?
Logo op uw kleding of bedrijfskleding bedrukken en woonachtig in Overveen of omgeving? Met onze strijk logo's bent u snel, mooi en goedkoop klaar voor.
En woont u in Maarssen of omgeving?
Ga snel naar Wil je reclame op kleding laten bedrukken, of een embleem, logo en/of tekst van jezelf, je bedrijf of je vereniging?
Wilt u goedkoop een embleem op uw kleding laten bedrukken
Onze oplossing heeft vele voordelen ten opzichte van borduren!
Printers.
Hoe kan ik in België, in Sint-Gillis-Waas (of omgeving), goedkoop zelf t-shirts of andere kleding (stukken) bedrukken, met een embleem, logo en/of tekst.
Transcript van de presentatie:

Labelen van cd, dvd…… Filip d’Hoore VZWCUM

Waarom labelen? Herkenbaarheid Professioneel uitzicht

Welke Middelen Met stift(je) Het maken van zelfklevende etiketten Door beprintbare media Door media die toelaat om labeling via branden te laten plaats vinden

Stift(je) Het is aan te raden om een stift van het type “permanent” te gebruiken Bij voorkeur niet al te dik (1mm)

Voor-en nadelen stift(je) Is snel middel Gebruik verschillende kleuren mogelijk Weinig professioneel uitzicht Meestal slordig

Zelfklevende labels Is uitgebreider dan je denkt (kleine labeltjes beschreven met balpen) Is de bedoeling om zelfklevende labels te gebruiken ter grote van de media

Voor-en nadelen zelfklevende media Gebruik maken van alle kleuren Iedere printer die windows gebruikt kan je ook gebruiken om de labels uit te printen Bij manueel kleven: van de eerste maal juist = risico Je hebt best een bijkomend toestel nodig om labels te kleven Balans van de media Inkt vocht en zonlicht Omslachtig Duur

Beprintbare media Via inktjetprinters, is voor de gewone gebruiker zoals wij allemaal Door middel van thermal printers Via zeefdruk Ofsettbedrukking is ook mogelijk

Direkt op cd-dvd printen via inktjet Gekende merken zijn Epson en Canon 2 soorten geschikte cd’s Komt er op neer dat er ipv papier een lade onder de printkop door passeert. Daardoor blijft de cd-dvd recht

Direkt op cd-dvd printen dmv thermische (thermal) printer Werkt op basis van opwarming waarbij de materie zich vasthecht of maw inbrandt in het voorwerp (cd) Cd/dvd is weeral speciaal gecoat en is warmtebestendig

Direkt op cd-dvd printen dmv thermische (thermal) printer Voordelen Perfecte afdruk Printen tot het gaatje Waterbestendig Gelijk droog Nadeel Hoge kosten per afdruk Dure apparatuur Schijven moeilijk te verkrijgen

Voor-en nadelen beprintbare media Je kunt gebruik maken van alle kleuren Zeer professioneel uitzicht Vlug Speciale printer kopen Speciale media met coating die de bedrukking toelaat Inkt Duur

Bebrandbare media Dit procede gaat via een cd/dvd brander waarbij de bovenkant en/of onderkant van de mediaschijf belasert wordt en zo tot een belabeling komt

Bebrandbare media Disct@2 Lightscribe Labelflash

Bebrandbare media disct@2 Geen speciale cd’s nodig, wel deze met de blauwe coating Is van Yamaha (2002) Was de eerste brander waarbij m’n deze kon gebruiken als een harde schijf. Het gedeelte dat niet beschreven was kon m’n dus van tekeningen of tekst voorzien.Wel zeer traag

Bebrandbare media Lightscribe Speciale gecoate cd-dvd nodig Afkomstig van HP Bruine tinten Is bedoelt voor de bovenkant van cd

Bebrandbare media Labelflash Speciale gecoate dvd Is ontwikkeling van Nec/Fuji Magnetics Resultaat ligt onder een beschermingslaag van 0,6 mm 256 schakeringen tussen zilver en donkerblauw Mogelijkheid is er ook om gebruik te maken van de disctattoo methode

Voor-en nadelen bebrandbare media Eenvoudig Geen gebruik van inkt Bevredigend resultaat Geen full-color Speciale Media Brander die dit ondersteunt Traag

Voorbereiding tot praktische toepassing Stiftje : Gewone media Aankoop “permanente” stift

Voorbereiding tot praktische toepassing Zelfklevende etiketten: Etiketten Een stoemper Gewone media Software

Voorbereiding tot praktische toepassing Bespuitbare media : Een printer die het bespuiten van cd/dvd ondersteunt Speciale gecoate media Software

Voorbereiding tot praktische toepassing Via laseren : Een romspeler die dit procede ondersteunt Speciale gecoate media Systeemdriver Software

Conclusie Als je alle voor en nadelen afweegt moet men bekijken voor welk doel men kiest. Kijkt men naar bewaring dan raad ik bebrandbare cd/dvd aan. Is dit voor professioneel uitzicht dan de cd/dvd die beprintbaar is doch hier is een serieuze meerkost. Is het om weg te geven , gebruik gewone cd/dvd en laat de mensen ze zelf beschrijven. Met zelfklevende etiketten zou ik afraden om verschillende redenen: duur, omslachtig en tijdrovend en er is kans op stuk gaan van de speler.