WEB toepassingen. Wat is een WEB toepassing of applicatie t.t.z... een WEB applicatie is een applicatieprogramma welke je via internet kunt gebruiken,

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Cloud Computing Seminar 28 juni Automatisering Systeembeheer Bekabelde netwerken Draadloze netwerken ICT beveiliging Zakelijk internet Online back-up.
Advertisements

#Exactlive12 / #livesessie8 Wel of niet naar de cloud?
De zin en onzin van escrow
Doe jij wat ik beloof? Wat software voor je doet om het werk gedaan te krijgen, en wat je altijd nog zelf moet doen.
kaarten op internet publiceren
De kracht van CTB ICT Bouw BV
Clubmiddag 16 april 2013 Ruud Vloeimans 2013 © R.P.Vloeimans, Amstelveen, Netherlands Cloud Computing.
Let op bij een upgrade! = op DVD (geen CD) Gebruik je Windows Vista? Als je Windows Vista hebt, kun je Windows 7 Upgrade-versies aanschaffen.
ASP: Internetboekhouden
Software voor Productie / Boekhouding / Facturatie / Magazijnbeheer
Netwerken. Wat is een netwerk? Je spreekt van een netwerk van zodra twee of meer computers met elkaar verbonden zijn. Je kan thuis een klein netwerkje.
BOK - QLICT contract Wat vooraf ging – de stichting BOK: Oprichting (2000) De Enschedese besturen besloten tot krachtenbundeling Alle schoolbesturen zijn.
Spreekbeurt door Maxime Van Poucke 6A
Dropbox. Dropbox is een innovatieve gratis applicatie waarmee je overal toegang hebt tot je bestanden via één map. De voortdurend automatisch synchroniserende.
01 van 06 Portal4U Loe Hameleers Twan Saleming Klanten: Wat kost dat artikel? Wanneer wordt geleverd? Die werkt hier niet meer.. Die factuur ken ik niet.
Sumatra gaat verder >> waar Exact ophoudt
Easy Bis Bestuursdienst Informatie Systeem Van agendapunt tot besluit Met automatische internet publicatie.
Business Modeling Koppeling - SharePoint & CRM. Value Proposition Breed inzetbare koppeling met veel mogelijkheden, hierdoor is geen maatwerk nodig. Deze.
Bedrijfspresentatie.
Dé complete online werkplek met de kracht van Office 365
VERA iVPN ICT-forum 5 en 8 mei 2003 Asse en Lubbeek Carl Possemiers.
Utility Business Infrastructure
Cliënt-server omgeving
Web Apps de online plek om samen te werken Gebruik Office overal Beste gebruikerservaring Werk beter samen Breng ideeën tot leven.
49e adlib gebruikersgroep vergadering Brabants Museum 7 december 2004 Bert Degenhart Drenth.
The vision at work Batteries included Ervaringen van een ISV op hosting avontuur Sven Middelkoop Corporate ICT Manager Exact Holding N.V.
Besturings- systeem A Computer A Besturings- systeem B Computer B Netwerk Handmatige taak I Applicatie 2Applicatie 1 Handmatige taak II Applicatie 3 Gebruiker.
LIPS 8 december Programma 9u30Inleiding 9u40Portaal » Portaal in Drupal » Drupal voor websites » Alternatief van DaliCMS (Lodgon) 10u10Demo Lodgon.
HOM COM Ledenvergadering 17 – Record foto Bekijk Dubai in 45 miljard pixels Inzoomen maar !
Wat is dat eigenlijk.  Bij een normale setup wordt van de gebruiker interactie gevraagd.  Moet het een volledige setup zijn, of mogen er delen worden.
Webmail 23 januari WEBmail Een faciliteit die op een website wordt aangeboden. Waarom WEBmail? WEBmail biedt de mogelijkheid om e- mails.
Eduroam BELnet bezoek, 18 juli 2005
Hoogwaardig internet voor hoger onderwijs en onderzoek eduroam BELNET, Brussel, 29 September 2005
EduRoam SEC seminar, 22 februari 2005
Loe Hameleers Gerard Maeijer
Deel XXI 1 Internetapplicaties Internetprogrammeren Capita Selecta.
Mamut Kassa K.D.C Swakhoven
Backup scripting met robocopy
Starten met PHP Dynamischer bouwen. PHP is een een scripttaal waarmee de server pagina’s in elkaar kunt laten zetten. Het verschil met HTML: Een php pagina.
PADS4 maakt het eenvoudig om informatie te verspreiden naar een specifiek publiek op de juiste plaats en het juiste moment PADS4 is een professionele oplossing.
Debbie Vandekerckhove
voor jouw klanten Online werkplek op elk device
MEETING SYSTEMS BV VOOREFFECTIEFVERGADEREN.  Meeting Systems bv levert software als hulpmiddel om het vergaderen te ondersteunen met de volgende kenmerken:
Win XP alternatieven Nieuwe Laptop of PC Win 8 installeren op oude computer Tablet of i-pad Apple Macintosh Blijven werken met Win XP Linux.
Thesispresentatie LocQSmith project Bedrijf: Barco Purup Eskofot Johan Andries.
SMS Van Roosbroeck Evi 3 BO Schooljaar: november 2003.
Besturingssysteem Vaak wordt de Engelse term gebruikt: Operating System ( OS ) Plaats van het OS in een computersysteem: Hardware Applicatie Operating.
Prototyping Week 7 // Tweenlite & API. TweenMax Snel mooie en effectieve animatie.
TraceNet CLIFFORD Electronics Benelux B.V.
Hoe optimaliseer ik de bereikbaarheid voor mijn organisatie.
Is Windows 10 geschikt voor mij? Updaten of nieuw kopen.
Windows key uitlezen Op welke manier kunnen we de windows key uitlezen
Hoe beheer je efficiënt computers op school? Linux Terminal Server Project (LTSP)in de praktijk Rob Burggraaf Bovenschoolse ICT coördinator VPCO.
Functional Web Applications Implementation and Use of Client-Side Interpreters Jan Martin Jansen.
Webwinkel in het D-cluster van de opleiding Logistiek Ad van Kooten – docent ERP toepassingen  Pract. 1.
Fletransport via sshd en fliezilla HCC Linuxwerkgroep Breda.
Windows applicatieontwikkeling
IT that makes business easy
Software Development fundamentals
Profiel Netbeheer en diensten klanten
Hoe werkt bibliografische software?
The Hybrid Workspace Gino van Essen Technical Consultant.
The Hybrid Workspace Commercial Value Proposition
Office 365 Cloud Computing SaaS
Schoolwebsite, meer dan een visitekaartje?!
De diensten die een onderneming kan bieden aan haar klanten, leveranciers en eigen medewerkers zijn direct afhankelijk van haar IT-infrastructuur. In het.
Software Development fundamentals
Windows applicatieontwikkeling
Netwerken & Internet 1.
Transcript van de presentatie:

WEB toepassingen

Wat is een WEB toepassing of applicatie t.t.z... een WEB applicatie is een applicatieprogramma welke je via internet kunt gebruiken, dus waarvoor je zelf geen licentie nodig op je computer. Volgens Wikipedia: Een term die gebruikt wordt voor een programma dat op een webserver draait en via de brouwser kan benaderd worden. De applicatie bestaat uit meerdere scripts (programmatjes) die gebruik maken van dezelfde brongegevens op een webserver. De brongegevens kunnen bijvoorbeeld in een database staan.

WEB toepassing of applicatie Voorbeelden : •WEBmail •Electronisch bankieren •Routeplanners •Marktplaats •Zoekmachines •en vele websites

WEB toepassing of applicatie Maar ook: •Office applicaties : Zoek o.a. op Microsoft Office als webapplicatie of spreadsheetconverter.com •Planning om de spreadsheet converter apart te behandelen en te demonstreren op een n.t.b. woensdagochtend

In het bedrijfsleven SaaS - Software as a Service Wikipedia: SaaS is software die als een online dienst wordt aangeboden. De gebruiker hoeft de software niet aan te schaffen, maar sluit een contract as voor een vast bedrag per maand voor het gebruik. De SaaS provider zorgt voor de installatie, ondrhoud en beheer, de gebruiker benadert de software over het internet bij de Saas provider. Saas is een nieuwe naam voor ASP – Application Service Provider. Alhoewel ze niet helemaal hetzelfde zijn.

In het bedrijfsleven SaaS - Software as a Service Wikipedia: Kenmerken zijn : •Klant hoeft de software en de daarvoor benodigde hardware niet te kopen, maar betaalt alleen het gebruik •Software en hardware moet dus niet bij de klant geïnstalleerd te worden •De Asp verzorgt het applicatie beheer, zoals back-ups, updates, beveiliging, gebruikersadministratie, etc…

In het bedrijfsleven Saas- ASP Verschil volgens Wikipedia: Een ASP is een onderneming die via internet de mogelijkheid biedt om bedrijfssoftware te gebruiken (zoals bv een ERP-pakket) SaaS is volledig gebaseerd op een web techniek, de applicatie wordt benaderd via een webbrouwser, de leverancier kan vanaf centrale server werken Terwijl er bij ASP sprake is van gebruikers met ieder een eigen licentie op een eigen werkplek. licentie heeft en de software op zijn eigen werplek heeft staan. De ASP verzorgt dan “remote” (op afstand) back-ups, installeert nieuwe versies e.d.