Bacteriologisch onderzoek

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
PasopFoto Pas op! Foto!! Dat je voorzichtig moet zijn met het plaatsen van je foto op internet is al langer bekend.
Advertisements

Briefjes ter attentie van de melkboer
SportMinistry. AIA, de kerk en sport  Kerken willen graag relevant zijn en in hun wijk getuigen van Jezus, maar hoe doe je dat?  AIA: sport als taal.
Fietsproef Berlaar (2012) Start van de proef..
Wat heb u er nu aan, dat u dit alles gelooft?
Portfolio Website Tim Klijn Klas: MBI m1 Datum: 21 november 2007
Waarom naar de kerk (gemeente) gaan
Gevraagd: Nieuwe imkers !!!!!
Verslag TL3.
Goed tegen de griep !.
Train de trainer Levensboeken Beatrijs Van der Heijden
Een biologisch onderzoek
Het Vierde Huwelijk.
EU Back to School Naam Gastdocent Titel / Functienaam.
Wat bestuderen de natuurwetenschappen?
Groot ICT-project Visie Daniëlle de Winter.
Thema: Voedselrelaties
Klik op deze link om een filmpje over
Optellen en aftrekken tot 100 TE + E = TE mb
Onderzoek doen in de eigen praktijk: op zoek naar een onderzoeksvraag en werkhypothese Workshop conferentie Lessen uit onderzoek 28 januari 2010 Els Kuiper.
Naam: Begard Mijn hobby : Irak.. Klik op “Naam”. Vul je naam in. Doe hetzelfde met “hobby” Hier kun je een foto / tekening Invoegen.
Naam:linda Mijn hobby:Grad Damen Klik op “Naam”. Vul je naam in .
Proeven doen natuurkunde.
Hogeschool Rotterdam L. Gernand| ELEKTRON
Weekend kring. Hilal Kaya 8B.
Een website bouwen, hoe doe je dat eigenlijk?. Website bouwen Wat zet ik er op? Hoe deel ik mijn pagina’s in? Welke knoppen moet ik gebruiken?
Een prestatie… is een open opdracht wordt gedaan door twee personen hoort bij een vakgebied is bedoeld om precies dát te leren wat je graag wilt weten.
een sinterklaasliedje
Pia Terstroet (Terpm) les 6 Mail: Wiki: Media en creativiteit MEDMC101D Creative.
Gooien met 1 en 2 dobbelstenen
Ontbijtservice voor Sarah
Klikdemo: CRM maken en wijzigen van afspraken in de agenda Versie: Academie Werkbedrijf Doel klikdemo In deze klikdemo leer je hoe je afspraken.
Heel kleine getallen.
Ontdek je talenten bij de brede school Bekijk de nieuwe activiteitenkalender.
MINECRAFT PLAATJES TUTORIAL #1 ZWAMBIE ZWAMBIE ZWAMBIO!
Meer dan 200 loopbaanprofessionals doen mee! Dag van de Loopbaan Wat is de Dag van de Loopbaan? Op 27 september zetten ruim 200 Noloc erkend (register)
Beeldbewerking.
PSO. Praktisch school onderzoek.
Stap 2) Het instellen van het netwerk Benodigdheden : -2 Verschillende IP adressen -2 Verschillende MAC-adressen -2 Virtuele machines.
Project 3 Pedagogisch werken in de wijk Bijeenkomst 1 Kwartaal 1, schooljaar 2015/2016 Klas: VQR2A Docent: Petra van der Zee.
Bs.1: onderzoek doen Bs.6: een werkplan maken
Slc. Hoe gaat het ?? 4.5 Opdracht: Mijn studievaardigheden Planning: kwartaal 2 Inleveren via: Inleverknop van module SLC via Voor deze opdracht.
Welkom in de Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede West.
Het jaartje rond … januarifebruarimaartaprilmeijunijuliaugustusseptemberoktobernovemberdecember.
Plancyclus, les 4  Actualiteit  Vragen naar aanleiding van vorige les  Vragen over hoofdstuk 4 en 5  Observeren met een plan; het verschil tussen observeren.
Het jaartje rond … januarifebruarimaartaprilmeijunijuliaugustusseptemberoktobernovemberdecember.
Waarom? Als je straks klaar bent met studeren ga je werken. Of je nou voor jezelf begint of in loondienst gaat, het is belangrijk om iets te doen.
Waarom? Je hebt de afgelopen lessen je interesses, vaardigheden en persoonlijkheid in kaart gebracht. Waar dat samenkomt, daar ligt je passie. Dat.
Waarom? Je hebt ontdekt wat je interesses zijn. Behalve dat het van belang is dat je doet wat je leuk vindt, is het ook belangrijk om te doen waar.
Van tijd tot tijd Woordenschat.
Onderzoek doen Een complexe (maar uitdagende) klus!
Doe jij ook mee? WNF-Rangerclub en NPO Zapp presenteren: Operatie Olifant.
Thuis in mijn provincie Vlaams-Brabant Waar woon ik ?
Workshop ‘Al eens gedacht om te flippen?’. Even voorstellen…. Patrick Logister.
Werk aan de winkel. Bankrekening openen Beste Kinder- en Jongerenrechtswinkel, Veel van mijn vrienden hebben een bankrekening. Mijn ouders vinden dat.
Waar blijft de tijd Sociale media in jouw leven. Waar blijft de tijd Intro Je hoorde het verhaal van Marijke. Reageer eens op haar situatie. Sociale media.
/ \ S t a a r t d e l i n g e n * Level 1
Plant Experiment Naam:Annefleur Nijland en Rianne Meijer Studentnummer: en Vak: Science Klas: 1B.
Nina Bos Sanne Springelkamp 1A
Rob Goossens Komende lessen Werkomschrijving, werkplan en werkplanning.
Groep 8 University Microben
Bs.1: onderzoek doen Bs.6: een werkplan maken
1. Kan je objectief kijken?
Wolk maken Genesis 1: 6-8 “God zei: ‘Er moet in het midden van het water een koepel komen om het water te verdelen.’ En zo gebeurde het. God maakte de.
WAARSCHUWING !! De volgende Foto bevat de vertoning van een 12 Personen Orgie met meerdere Partners van verschillende Huidskleuren, Gefotografeerd op.
Onderzoeken 1HV.
Eens / oneens IK DENK NA VOORDAT IK BEGIN
Transcript van de presentatie:

Bacteriologisch onderzoek Wat moet je doen? Ontwikkel je eigen bacterieonderzoek. Dus onderzoeksvraag, motivatie, hypothese, werkwijze, benodigdheden, verwachting en tijdsplanning. Onderbouw je hypothese theoretisch Uitvoering start op woensdag 8 september Werkplan bespreken en inleveren voor 7 september.

Voorbeeld van een werkplan: (in de aanstaande lessen is er tijd om aan het werkplan te werken) Wat ga je onderzoeken Met dit onderzoek, ga ik onderzoeken of lenzenvloeistof werkelijk bacteriën doodt. Waarom ga je dit onderzoeken Dit onderzoek ga ik doen, omdat ik zelf lenzen heb, en graag wil weten of mijn lenzenvloeistof wel werkelijk bacteriën doodt of dat het wel op het etiket staat maar eigenlijk helemaal niet zo is. Onderzoeksvraag Doodt lenzenvloeistof bacteriën? Theoretische achtergrond …………………………………………………………………………………………… Hypothese Op de plaatsen in de agarplaat waar zich lenzenvloeistof bevindt, zullen zich geen bacteriekoloniën kunnen vormen. Benodigdheden 2 agarplaten broedstoof monster filtreer rondjes startcultuur lenzenvloeistof (ProEye Plus) pincet  

Werkwijze proef en blanco proef Doe een monster[TVO1]  met filtreer rondjes in de agarplaat van de proef en in de agarplaat van de blanco proef. Verspreid een kolonie van ongeveer 1 bij 1 cm bacteriën over de agarplaat van de proef en verspreid een kolonie van ongeveer 1 bij 1 cm over de agarplaat van de blancoproef. Dit doe je door middel van een pincet een aantal kleine stipjes bacteriën over de agarplaat van de proef en in de agarplaat van de blanco proef te verspreiden. Doe lenzenvloeistof in de filtreer rondjes in de agarplaat van de proef. Doe geen lenzenvloeistof in de filtreer rondjes in de agarplaat van de blancoproef. Doe de deksels op de agarplaten en zet de agarplaten onder de broedstoof met een temperatuur van 37°C. Kijk 2 weken achter elkaar ongeveer elke 2 dagen, (behalve zaterdag en zondag), wat de vorderingen zijn en maak er een foto van. Tijdsplanning 19 september opzetten en inzetten van de proef, begin foto maken 22 september vorderingen proef bekijken en foto maken 24 september vorderingen proef bekijken en foto maken 26 september eindresultaat bekijken van de proef en eindfoto maken  [TVO1]Wat voor monster? Je kunt beter eerst beginnen met het verspreiden van de vloeibare startcultuur over de bodems van je agarplaten en daarna de rondjes aan te brengen met lenzenvloeistof of je blancovloeistof (bv. Water).