GEMEENTE, NEEM JE KINDEREN MEE

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Liturgie met kinderen, gave of opgave?
Advertisements

Ds. Jasper Klapwijk Kerkdienst eredienst Voorganger Thema.
Impressie van reacties
Gelijkwaardig ouderschap na scheiding
Christengemeenschap De Goede Herder
Welkom in deze kerkdienst
Veilig Jeugdwerk Veilig Jeugdwerk is jeugdwerk met gezonde verhoudingen tussen leidinggevenden en deelnemers. Het is van belang om mogelijk misbruik te.
Identiteit is geen kwestie van kiezen, maar van delen. SOPOW, 31 oktober 2012 Vereniging Openbaar Onderwijs.
Verbonden.
Diaconale bewustwording, een duurzaam proces.
Wat is Passend Onderwijs
Poel, L. van der, Blokhuis, A. (2008). Wat je speelt, ben je zelf
Onderwijs en kinderrechten.
Kinderarbeid.
Kindernevendienst (KND) Op zondagmorgen tijdens de kerkdienst gaan de kinderen van groep 1 t/m 8 naar de kindernevendienst. Hier horen we verhalen uit.
- 1. Waar wordt u, als u naar onze jeugd en ons jeugdwerk kijkt, nu echt blij van ? Gesprekken met jongeren Samen dingen doen Veel kinderen naar de tienerdienst.
Basisstof 6: Ontwikkeling bij de mens
Bij de Here ben je veilig 1 bij de Here is mijn leven veilig.
In de Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede West Welkom.
Ouderbetrokkenheid op Het Kompas
Onze Joodse Wortels. Grieks denken: gericht op het ik, cognitief = denken, grote groep, kennisoverdracht, leider, passiviteit, getrainde professionals,
. . veertigdagentijd   2  3  4   5  6  Aan de wand hangt de komende 40 dagen een gedeelte uit de kruiswegstatie, geschilderd door Margaret van.
Een zondagmorgen in New Eersterust, F4 Kerkplanting ds Piet Magagula 40Km Noord van Pretoria.
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in de Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede West.
Welkom. Welkom Voorburgse Rugby - Club We staan! Nu gaan we leren lopen, samen met jullie! Organisatie: Bestuur: Bart, Kour, Maurits TC: Fer en Kour.
In deze dienst zal Ds. R. Tigelaar voorgaan. Na de zegen zingen we Ps. 98: 1,2 Schriftlezing: Hebreeën 10: Tekst: Zondag 38.
V. Wij danken voor de doop van Sep en van Jurre. Wij bidden voor hun ouders, Eric en Tannita, en Wijjert en Monique, met Matthijs. Zegen deze ouders en.
Welkom in de Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede West.
40 dagen naar Pasen Preken Zelfstudieweken Gespreksavonden Onderlinge liefde overbrugt verschillen! Vanmiddag de start van het 2 e thema: Kerk met generaties.
Introavonden: Wat voor soort kerk is de Avond 3 Hoe zijn we georganiseerd.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
We lezen: Kolossenzen 2: De overdenking gaat over: Kolossenzen 2: 2,3 Voorganger: Ds. Jeroen Sytsma Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd.
We lezen: Markus 6: Handelingen 1: De preek gaat over: Markus 6: Voorganger: Ds. J. Holtland te Veenendaal-Oost Alle liederen worden.
Geloofsopvoeding Vader- en moederschap. Vader én moeder zijn nodig Kinderen hebben twee rolmodellen nodig, van de vrouw en van de man. Kinderen hebben.
Biddende vaders een lezing voor vaders, moeders mogen meeluisteren!
Zorgzame Kerk Kerk zijn in een participatiesamenleving.
Welkom in de Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede West.
We lezen: Jeremia 29: De preek gaat over: Jeremia 29: 11 Voorganger: Ds. R. Tigelaar te Hardenberg-Baalderveld-Oost Alle liederen worden tijdens.
Welkom in deze kerkdienst
Pedagogiek als beroep.
Welkom in deze kerkdienst
een huis voor de gemeente een visie op ontmoeten
…doe alles wat je doet met hart en ziel
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Christus’ project: de kerk
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in gemeente Rotterdam-Noord
Welkom in deze kerkdienst
is er een deurcollecte voor het gemeentekerstfeest.
Welkom in gemeente Rotterdam-Noord
Zorgzame gemeente (5) Matteüs
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Preekbespreking in de wijk
Welkom in deze kerkdienst
Let op A.S. zaterdag laatste inleverdag
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Huwelijksformulier Beamteam aanwijzingen: GK2017
aanstelling pastoraal medewerkers
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Wees niet bang voor hen die wel het lichaam, maar niet de ziel kunnen doden. Wees liever bang voor hem die in staat is en ziel en lichaam om te.
Transcript van de presentatie:

GEMEENTE, NEEM JE KINDEREN MEE Kind en kerk: wat is het kind? wat is de kerkdienst?

GEMEENTE, NEEM JE KINDEREN MEE Kind en kerk: wat is het kind? ontwikkeling, per leeftijd verschillend geloofsopvoeding in ‘cirkels’

Beschermen Cirkels Verzorgen Overdragen Inleiden Inwijden

GEMEENTE, NEEM JE KINDEREN MEE Kind en kerk: wat is de kerkdienst? Kerkdienst: omgang van de Heer en zijn gemeente Geen toeschouwer maar deelnemer Een kerkdienst moet je mee maken Hoe neem je daarin de kinderen mee?

GEMEENTE, NEEM JE KINDEREN MEE Niet alleen met je hoofd, maar met heel je mens-zijn Omgang met hart, ziel, verstand, lichaam, emotie Hoe neem je de kinderen daarin mee als kind?

GEMEENTE, NEEM JE KINDEREN MEE Hoe laten we de kinderen betrokken zijn bij de omgang met de Heer - op een manier die bij hen past, - en die bijdraagt aan hun geloofsopvoeding?

GEMEENTE, NEEM JE KINDEREN MEE 1. Bouw aan een gemeente met veiligheid en aandacht 2. Werk aan diensten die stimuleren om betrokken mee te doen.

GEMEENTE, NEEM JE KINDEREN MEE 3.. Zoek naar vormen in de gezamenlijke eredienst die passen bij kinderen Onderwijs op niveau Kinderen actief laten zijn Ieder op manier die past bij ontwikkeling

GEMEENTE, NEEM JE KINDEREN MEE 4. Zoek naar parallelle vormen van eredienst speciaal voor en met groepen kinderen Heel het kerkgebouw voor de omgang met de Heer Tijdens de (middag)dienst omgang op hun eigen niveau