De naamgeving van het burgerinitiatief van Actiegroep Unaniem Woudhoek AUW! Presentatie in wijkcentrum De Blauwe Brug Schiedam 19 mei 2011.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Studiedag Centrum voor Milieurecht/ACELS Milieukwaliteitseisen: Luchtkwaliteit Mr. Elisabeth Schippers, advocaat en vennoot Pels Rijcken & Droogleever.
Advertisements

het gezicht van Leiden in de jaren vijftig
Onze visie: Zie, slaat uw ogen op en beschouwt de velden
Realisatie onderdoorgang Megensebaan spoor ‘s-Hertogenbosch - Nijmegen
1 juni 2010 Verdiepingsdag Toezicht “Naakt over de schutting”
10 oktober 2006 De schooluitbreiding kan van start.
deze presentatie draag ik op aan………. : ………………alle bemanningen van Hr
Psalm 118 vers 11 (ob) De steen, dien door de tempelbouwers Veracht'lijk was een plaats ontzegd, Is, tot verbazing der beschouwers, Van God ten hoofd des.
OPEN MONUMENTEN DAG 2011 “oud gebouw, nieuw gebruik” Deze presentatie is samengesteld door de vereniging Puntegale. OPEN MONUMENTENDAG 2011.
Wijkconferentie Zuiderburen 2011 ….. Presentatie project Drachtsterweg e.o. ….. 13 april 2011.
Herontwikkeling locatie Oosteinde 241/243/245 Informatieavond 29 oktober 2012 Project herontwikkeling locatie WZH De Sonneruyter - Informatieavond 4 december.
Realisatie kindcentrum
De Vonk van Hoogezand-Sappemeer Woldwijkcentrum 13 maart 2013.
Regionale geschillenbeslechting
Presentatie AUW! Inspreken ROB vergadering Henk Frigge.
Informatieavond Toelichting : - marktselectie Bouverijen e.o. - werk Waterakkers 27 maart 2012 – Dorpsherberg Teteringen.
1 Operatie Feniks Schoonheid uit as herrezen Informatieve Raadsvergadering 25 November 2008 te Vlijmen Projectleider: Robert Wimmers Landschapsarchitect:
Hier zijn we met de achtbaan van knex bezig. Hij wordt heel groot.
Welkom bij de jaarvergadering A G E N D A : Aanvang jaarvergadering: 20:00 uur: 1. Opening door de voorzitter 2. Verenigingszaken - ingekomen.
Uitvoering Rioolvervanging en Herinrichting Ulicotenseweg en omgeving
Van Federatie naar Fusie: geloof en gemeente centraal
Revitalisering Wiltsangh
19 mei 2009, de eerste bespreking rondom het starten van een nieuwe gemeente in Raamsdonksveer.
Pater Damiaan
De Sagrada Familia Antoni Gaudi.
Stand van zaken Project WAK
Dit is mijn boekbespreking
1 © GfK 2013 | Supermarktkengetallen | December 2013 GFK SUPERMARKTKENGETALLEN ‘Wat is de omzet van de supermarkten op weekniveau?’ ‘Hoe ontwikkelt het.
2012 Nieuwjaar: zondag 1 januari – Drie Koningen: vrijdag 6 januari.
Samen sterk voor de buurt Inloophuis ‘t Trefpunt Velp-Zuid.
PLAYBOY Kalender 2006 Dit is wat mannen boeit!.
De Nieuwe SEXGEIN.NL Kalender 2002
Aanpak en planning planstudie
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Raadgevend Comité van 28 september 2011 Heffingen 2011 Federaal Agentschap voor de Veiligheid.
Europaplein.
Londen 2010 Dynamiek ICT studiereis 13-1 t/m 15-1.
Jezus het Lam van God begraven ZATERDAG Johannes 19 vers
Blob simon.
Informatieavond 30 juni 2010 Programma Opening door burgemeester Jeroen Staatsen Stand van Zaken door Wethouder Freddy Blommers PAUZE Vragen uit de zaal.
Brede School Update AV 8 juni Brede school – Waar gaat het over ? Doel: –nieuwe school –maatschappelijk engagement, integratie Middelen –PPS-structuur:
Algemene voorziening Huishoudelijke hulp (en plan voor HHT)
Ontwikkeling Bestuurlijke Toekomst Duin- en Bollenstreek onderzoekstraject aanpak en resultaten.
Medezeggenschapraad H. Henricusschool
blij,boos,bang,verdrietig.
SAMENWERKEN IN DE WATERKETEN Stand van zaken Bestuursakkoord Water in het werkgebied van het waterschap Amstel, Gooi en Vecht.
Tot stand komen Dorpshuis “De Korenaar”
CAF in het woonzorgcentrum De Groene Linde
Toekomst Heden Verleden Jaar wisseling 2014/2015.
Twaalf maanden van het jaar met weerspreuken.
GROEPSFEEST 20 maart Bouwplannen – Korte historie 2005: eerste studie door architectenbureau Arks groepsfeest 2007: ambitieuze voorstelling van.
Woonplaatsen in Middelburg2 donderdag, 7 juni 2007 Woonplaatsen in Middelburg.
Centrumplan Geffen (door projectleider Anne Zaadnoordijk) Centrumplan Geffen bestaat uit: Centrumplan zuid Centrumplan noord Voormalig gemeentehuis Geffen.
Pmg. interviews afnemen dropbox aanmaken sites Plan van aanpak Checklist%20plan%20van%20aanpak.pdf
Het jaartje rond … januarifebruarimaartaprilmeijunijuliaugustusseptemberoktobernovemberdecember.
Evaluatie Centrum Parkeren 1 Banakkers. Programma Toelichting project Kaders In groepen uit elkaar Terugkoppeling 2.
Zondagochtend 27 maart 2016 Dageraadsdienst Lucas 24 vers 1 – 8 Op de eerste dag van de week gingen de vrouwen naar het graf en zagen de steen weg gerold.
De humor van ( ) Zijn echte naam is Samuel Clemens. Hij werd geboren in 1835 in Missouri en gestorven in 1910 na carrière als schrijver en humorist.
Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij Pieter Rozema Projectadviseur.
Rekenkamercommissie Jaarplan 2013 Bespreking met auditcommissie dinsdag 21 mei 2013.
Protestantse Gemeente Terneuzen
Informatiebijeenkomst GOL
Herinrichting Peelplein en Stevensstraat
Welkom bij de Wijkraad De Groote Wielen
HAA in de Maat Kalender 2017/2018 September; Oktober:
Welkom.
Algemene ledenvergadering
Zwembad Hoek van Holland
Transcript van de presentatie:

De naamgeving van het burgerinitiatief van Actiegroep Unaniem Woudhoek AUW! Presentatie in wijkcentrum De Blauwe Brug Schiedam 19 mei 2011

Oktober 2010 werd de wijk Woudhoek in Schiedam opgeschrikt door het plan van de gemeente om een enorm sportpark te realiseren op en naast het tunneldak van de toekomstige A4. In februari 2011 werd een klankbordgroep ingesteld door de gemeente, waarin vertegenwoordigers van bewonersgroeperingen mochten aanschuiven om mee te denken over de realisatie van dat sportpark. Eendracht was binnen deze klankbordgroep ver te zoeken. Het merendeel van de bewoners wilde namelijk helemaal geen sportpark. In maart 2011 besloot de Actiegroep Unaniem Woudhoek uit de klankbordgroep te stappen ten einde in een eigen groep een alternatief plan te ontwikkelen. In mei/juni 2011 heeft dat geresulteerd in een plan/burgerinitiatief waarbij de herbouw van een van de twintig stellingmolens die Schiedam ooit rijk was een bijzondere rol speelt. De actiegroep heeft eendrachtig gekozen voor molen De Eendragt

Molen aan de Broersvest. Eerste steen gelegd op 11 april 1778 door Wilhelmus Johannes Heyligers en Pieter van der Velden. Op 31 juli 1863 werd in deze molen de eerste ijzeren roede (=2 wieken) in Schiedam gestoken. Het bovenstuk is afgebroken in het voorjaar van 1906 en de stomp is gesloopt in De molen Bron : Historische Vereniging Schiedam

1778 Bouw van molen De Eendragt op de Broersvest bij het Heerenpad, na gedaan verzoek van Martinus van der Schalk. Kroniek 1847 De molens De Meyboom, De Eendragt, De Washington, De Witte en De Palmboom leiden schade door een storm De stomp van stenen stellingmolen De Eendragt, gebouwd in 1778 in opdracht van enige branders op de Broersvest bij het Herenpad als moutmolen, in 1906 al tot en met de balie afgebroken, wordt nu geheel verwijderd. Bron : Historische Vereniging Schiedam