Welkom op de startersavond

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Hoeveel pensioen krijg ik straks?
Advertisements

PowerPoint presentatie hypotheken
Dmv de startersregeling wil de gemeente Rotterdam de bereikbaarheid van koopwoningen vergroten voor met name de starters op de woningmarkt in Rotterdam.
Dmv de startersregeling wil de gemeente Amersfoort de bereikbaarheid van koopwoningen vergroten voor met name de starters op de woningmarkt in Amersfoort.
5 Mijn inkomen volstaat niet
Financiële Planning. Financiële planning  Goede oudedagsvoorziening. Is uw pensioen en AOW wel toereikend?  Inkomensvoorziening bij arbeidsongeschiktheid.
Voeg hier het organisatie onderdeel in
QUIZ Vakantie en verlof
Wij, in een veranderende markt Platform Wonen Leeuwarden Ger W. Hukker, 5 april 2012.
Invloed op je eigen “knip”
Starterslening Hengelo
Maximale hypotheek berekenen en maandlast berekening afstemmen op toekomst plannen, wonen, werken en vrije tijd Hypotheek berekenen Waarschijnlijk is het.
Stimuleringslening DPW Zeeland 1 oktober 2012 Caroline van Campen.
Pensioen Optimaal Hypotheek Comfortabel genieten van het leven Puth, 27 juli 2007.
Heuvelstraat AB Diessen T: F: E: I:
Hypotheekvormen Er zijn diverse hypotheekvormen mogelijk. Elke vorm met z'n eigen kenmerken en z'n eigen voordelen. Het hangt dus van uw omstandigheden.
Hoeveel pensioen krijg ik straks?
Lagere maandlasten door oversluiten hypotheek! Door de nog steeds erg lage hypotheekrente is het vaak mogelijk om veel geld te besparen op uw huidige hypotheek.
Lagere maandlasten door oversluiten hypotheek! Zeer waarschijnlijk gaan de hypotheekregels veranderen en kan het zeer verstandig zijn om één van onze adviseurs.
1 Starterslening gemeente Veenendaal. 2  Verkoop van grote projecten steeds lastiger  Perfecte woning en goede balans in aantallen  Van start tot 70%
Margin Call - Introductie Floris Heukelom
Koopwoning...  (het is niet zo moeilijk…). huiswerk  pak agenda en noteer bij ma 19 januri 5e lesuur:  leren tb 72 tm 77 maken 3.21 tm 3.23 wb 129.
Boxenstelsel.
Informatie besluit bijstandverlening zelfstandigen (BBZ)
Dmv de startersregeling wil de gemeente Amsterdam de bereikbaarheid van koopwoningen vergroten voor met name de starters op de woningmarkt in Amsterdam.
Dmv de startersregeling wil de gemeente Utrecht de bereikbaarheid van koopwoningen vergroten voor met name de starters op de woningmarkt in Utrecht. In.
Vertrouwelijk - Duokoop BV
Dmv de startersregeling wil de gemeente Arnhem de bereikbaarheid van koopwoningen vergroten voor met name de starters op de woningmarkt in Arnhem. In de.
In het jaar 2007 kon je dit kopen voor €100: In het jaar 2012 kon je dit kopen voor €100: Koopkracht = Het geld wordt minder waard.
Hoe motiveer ik mijn hypotheekadvies?
Lesplanning Binnenkomst Intro Vragen huiswerk Uitleg docent 2.2
Blz Prioriteiten stellen betekent dat je de belangrijkste dingen eerst koopt/ betaalt. Huishoudelijke uitgaven zijn producten die je vaak koopt,
Enkel het resultaat telt....
Extra Startersleningen 2012 Eindelijk weer doorstroming op de Veenendaalse woningmarkt.
Dmv de startersregeling wil de gemeente Almere de bereikbaarheid van koopwoningen vergroten voor met name de starters op de woningmarkt in Almere. In de.
De beste hypotheek tegen de laagste kosten! Door de kredietcrisis, eurocrisis, etc wordt het steeds lastiger om exact te berekenen hoeveel hypotheek u.
Het beste hypotheek advies voor starters Door de kredietcrisis, eurocrisis, etc wordt het steeds lastiger om exact te berekenen hoeveel hypotheek starters.
Lagere maandlasten door een hypotheek met NHG! Wat veel mensen wellicht wel weten, maar diverse potentiele huizenbezitters ook nog niet, is dat een hypotheek.
Toepassing 30% regeling TU/e Bert Voets 12 juni 2007.
Danny Schalkwijk R3Ki ( Economie presentatie )
Paragraaf Huren  Huur  Gas, water en licht  Klein onderhoud Kopen  Hypotheek  aflossing en rente  Onroerendezaakbelasting  Gas,
Financiële Planning. Financiële planning  Goede oudedagsvoorziening. Is uw pensioen en AOW wel toereikend?  Inkomensvoorziening bij arbeidsongeschiktheid.
19 augustus 2014 Nu en in de toekomst Samen uw woonwensen realiseren.
Startersleningen zijn door veel gemeenten in het leven geroepen om de bereikbaarheid van koopwoningen te vergroten voor met name de starters op de woningmarkt.
Welkom! Woningmarkt Katwijk Rijnsburg en Valkenburg 2014.
Samenvatting hoofdstuk 1
§2.3 Hoe leen je? In deze PowerPoint-presentatie leer je over: Lenen
4.4 Een eigen huis of niet? Mensen kiezen vaak bewust om een huis te kopen, of juist te huren. Aan beide zitten voor- en nadelen. Deze voor- en nadelen.
Startersavond Woningmarkt
3.4 Hoe woon je? Als je gaat verhuizen kun je een huis kopen of huren.
§ 2.4 Geld lenen kost geld Als je geld leent, moet je dat weer terugbetalen. Daarnaast betaal je meestal rente. Hoeveel en hoe lang je terugbetaalt, hangt.
Wat voor inkomen heb je & waar blijft je geld?
SpaarBV presentatie november 2015 Algemeen telefoonnummer:
Wanneer en hoe regel je je financiering. Programma Welkom Voorstellen Svn en bank Toelichting op proces financiering Vragen.
Maximale hypotheek Maximale hypotheek De maximale hypotheek wordt bepaald op basis van uw inkomen en de woningwaarde. In 2014 is voor zowel het.
Langer thuis blijven wonen
Lenen.
Welkom havo 4..
Ben Boekraad 8 juni 2017 Relatiemanager SVn
Welkom havo 4..
Welkom havo 4..
Welkom havo 4..
Starterslening 2017.
Welkom havo 4..
Welkom havo 4..
Hfst 5 Sparen of lenen? Concept: Ruilen over de tijd
Financiële oplossingen
Huren of kopen Voordelen van huren:
EIGEN WONING © Dia van Berry Hagendijk.
Boek 4 - Hoofdstuk 3 GELD VOOR DE OVERHEID
Transcript van de presentatie:

Welkom op de startersavond Leen Winter FFP Winter Financiële Diensten

Winter Financiële Diensten Onafhankelijke financiële dienstverlener op het gebied van: Hypotheken Verzekeringen Pensioenen Sparen en beleggen

Presentatie door Marco Knaap RBA Hypothecaire Planner Register Beleggingsadviseur Specialist Startersregelingen

Hoeveel moet je verdienen om een huis te kopen? (en wat kost een huis)

Voorbeelden van huizenprijzen Landelijk gemiddelde prijs verkochte woning in september 2007: 252.649 euro; Gemiddelde prijs in Gelderland: 265.266 euro; Appartement in Gelderland: 181.254 euro; Vrijstaande woning: 459.042 euro. * Bron: Kadaster

Voorbeeld koopwoning van 140.000 euro Bijkomende kosten: Verbouwing/meerwerk 10.000 euro; Overige kosten bestaande bouw: 12% (kosten koper, financieringskosten etc.); Overige kosten nieuwbouw: 8% (renteverlies tijdens de bouw, financieringskosten etc.) Benodigde hypotheek: 165.000 euro

Welke inkomen heb je nodig voor 165.000 euro hypotheek?

Meerdere antwoorden mogelijk, hangt af van: Koop je alleen of met zijn tweeën (39.000); Wil je veilig lenen op je huidige inkomen (36.000); Wil je meer lenen op basis van toekomstverwachtingen (31.000)? Kun je gebruik maken van startersfaciliteiten, zoals Koopsubsidie (30.000) of Starterslening (30.000)?

De Startersfaciliteiten Koopsubsidie en Starterslening

Beide in combinatie met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) NHG heeft veel voordelen en eigenlijk maar een nadeel: star

Nationale Hypotheek Garantie Verstrekt door Waarborgfonds Eigen Woningen Het Waarborgfonds Eigen Woningen betaalt eventuele restschuld als de woning noodgedwongen wordt verkocht. Verantwoorde lening / maandlasten Lagere rente

Koopsubsidie Algemeen Met de toegekende koopsubsidie kun je tot wel 30.000 euro meer lenen dan zonder Koopsubsidie. Deze subsidie wordt als het ware als extra inkomen gezien. SenterNovem behandelt de subsidieaanvragen namens het ministerie van VROM.

Wanneer kun je gebruik maken van de Koopsubsidie? Je moet 18 jaar of ouder zijn; Je mag de afgelopen drie jaar geen eigenaar geweest zijn van een woning; Je gaat zelf in de woning wonen; Je hebt minder dan 19.698 euro vermogen (of het dubbel daarvan samen met je partner); De woning mag niet meer kosten dan 158.850 euro; De hypotheek mag niet meer bedragen dan 171.558 euro.

De koopsubsidie Maandelijkse belastingvrije subsidie (tot 170 euro per maand); Hoogte hangt af van toetsinkomen in combinatie met hoogte lening; Toetsinkomen bepaald door werkgeversverklaring; Toekenning voor vijf jaar; Verlenging mogelijk; Behandeling aanvraag kan lang duren.

Starterlening Algemeen Lening overbrugt verschil tussen de totale koopsom van je woning en het maximale bedrag dat je – op basis van je inkomen – bij de bank kunt lenen volgens de normen van de Nationale Hypotheek Garantie

Wanneer kun je gebruik maken van de Starterslening? De woning is je allereerste koopwoning; De woning ligt in de gemeente Arnhem; Je woont, werkt of studeert nu in de Stadsregio Arnhem-Nijmegen; De woning mag niet meer kosten dan 200.893 euro; In het geval van nieuwbouw is dit maximum 208.333 euro; De hypotheek mag niet meer bedragen dan 225.000 euro; Je maakt geen gebruik van koopsubsidie of andere regelingen

De Starterslening (in Arnhem) Over de Starterslening betaal je de eerste 3 jaar geen rente en aflossing; Na deze 3 jaar kun je hertoetsing aanvragen om zo de renteloze periode te verlengen; De hoogte is maximaal 20% van wat je in totaal nodig hebt aan hypotheek (maximaal dus 45.000 euro) ; De afsluitkosten van de Starterslening zijn 1,5%; Houd rekening met een langere doorlooptijd van de hele procedure.

Hoe kan ik alles regelen? Banken, makelaars en intermediairs kunnen in eerste instantie berekenen of je voor een van de regelingen in aanmerking komt. Op zijn minst kunnen zij je ook doorverwijzen naar de juiste instantie en informeren over de te nemen stappen. Onze ervaring wijst echter uit dat je het beste de hele aanvraag voor Koopsubsidie of de Starterslening kunt uitbesteden aan je financieel adviseur.

‘Haken en ogen’ Niet alle banken combineren met de startersregelingen; Beide regelingen zijn op basis van een beschikbaar budget (op=op); Rente- en aflossingslast na 3 jaar niet laag; Rente minimaal 10 jaar vast; Toetsrente.

Wat zijn de hypotheeklasten? Lening 165.000 euro met NHG; Bijvoorbeeld spaarhypotheek met deel aflossingsvrij en tien jaar vast rente; Normale financieringslast netto 560 euro per maand (met 30.000 euro inkomen); Koopsubsidie 100 euro, dus last verlaagd naar netto 460 euro (minimaal 5 jaar); Starterslening geeft 20% vrij van rente en aflossing, geeft netto 430 euro voor 3 jaar.

Welke startersfaciliteit is het beste? Ons advies is: Tot benodigde hypotheek van 171.558,- euro in het algemeen Koopsubsidie; Tot benodigde hypotheek van 225.000,- euro gebruik je de Starterslening. (daarboven kijk je je ouders eens heel lief aan) Altijd informeren bij je financieel adviseur;

Meer weten en vrijblijvend advies ? Bel ons kantoor: 026 – 4720530 Internetadres : www.lwfd.nl Mailadres : info@lwfd.nl Adviseurs : Marco Knaap Wilbert Meeuwissen Leen Winter