Levensbeschouwing Welkom

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Je bent wijs als je van ieder mens leren wilt.
Advertisements

Vrijzinnig Humanisme.
Dr. Wilbert Linnemans Human Sense Consultation
Intuïtie Elk mens maakt gebruik van de intuïtieve communicatie. Zonder dat de meeste mensen dat zich bewust zijn. Je toetst de sfeer als je ergens binnen.
Mijn gegevens op het web!?
Denk aan de sociale competentie
Je hebt een keuze: Welke kant ga jij op?
We zijn toch allemaal gelijk…
Veilig Internet Geef antwoord op de vragen en ontdek of jij veilig gebruik maakt van het internet!
De christelijke boodschap
Wat maakt het leven zinvol?
Sixth Sense Spirits of Nature.
HET CURRICULUM VITAE = VISTEKAARTJE NUMMER 2
Waar letten we op tijdens de het maken van de presentaties?
Wijze woorden voor 2011.
Kunstgeschiedenis werkgroep, week 7, blok 3.
Godsdienst 1.
Iedereen coach naar Jef Clement.
Woord van Leven December 2009 “Zo moet jullie licht schijnen voor de mensen, opdat ze jullie goede werken zien en eer bewijzen aan jullie Vader in de.
Ondernemendheid in onderwijs, iedere dag waardevolle kansen
Interpreteren van data
Coachen Maandag 14 juni 2006.
Gebruik de pijltjestoetsen
VREDE.
Leef je geloof! Jacobus 2: Jacobus 2 : 26
Thema van deze dag “Verandering, ontmoeting en dialoog in een dynamisch onderwijslandschap” De dialoog staat centraal. De dialoog tussen docenten GVO en.
‘De weg, de waarheid en het leven’?
Het leven geeft te denken
Een onverwacht feest Les 2
Introles: Wie ben ik en jullie? 15
Introles: Wie ben ik en jullie? 15 Wat is myl 20 Introductievragen 15
Wat is de zin van het leven?
Goedendag computerbezitter!
Is dit onderzoek belangrijk? Is dit onderzoek onbelangrijk?
Project ‘Ernstig betrokken’
Belangrijke tips voor een spreekbeurt
Loopbaan oriëntatie en begeleiding
Project Azië - Aardrijkskunde
Skillzz Handleiding voor mentor Powered by. Waarom Skillzz? Jouw school vindt het belangrijk dat: Jullie als klasgenoten nog beter met elkaar omgaan Dat.
Levensbeschouwing Christendom (Ikos).
Plancyclus, les 2 Actualiteit
Levensbeschouwing Christendom (Icbo). ICBO Introductie Christendom voor het Basisonderwijs Kinderen nemen hun religie mee Deel van de lesstof (geestelijke.
Waarom? Iedereen heeft sterke en zwakke punten. Met je sterke punten kun je heel ver komen en het is dan ook van belang om deze in te zetten.
Inhoud Deze fase bestaat uit vier onderwerpen: 1.Interesse 2.Vaardigheden 3.Persoonlijkheid 4.Passie Je werkt toe naar het ontdekken van jouw passie.
Kiezen voor keuzedelen
27/04/2017 Hoe zie ik God? Mijn godsbeeld.
Woordjes leren.
Nieuw Begin 3.3 GEBOORTERITUEEL ALS STEUNPILAAR. DOEL VAN DE LES: - De leerlingen kennen rituelen van de grote godsdiensten - De leerlingen kunnen rituelen.
Religie, mens en samenleving (voorlichting algemeen) 1 RMS – Wat? Waarom? Voor wie? Presentatie voor de leerlingen van VWO 3 over een nieuw keuzevak in.
MasterPeace Creating peace. Together.. SKILLZZ Les 1.
Bepalen de kracht van een masker Houtsoort Houtsoort decoratie decoratie.
Je spreekbeurt Leuk dat je jouw spreekbeurt over handicaps gaat houden! Veel mensen weten namelijk niet zo goed wat het is om met zo’n beperking te.
Uitleg bij de vragenlijst Veiligheidsbeleving
Waar moet je op letten? Om een goede stageplaats te hebben moet je er zeker van zijn dat het bedrijf waar je naar toe wil ook onze school een beetje kent.
Luisteren en begrijpen
Schilderijen uit de 17de eeuw
VEEL MENSEN HEBBEN WEL EENS WAT GEHORD OVER DIABETES,
Xperience Liefde en relaties
Bepaal jouw SuperPowers!
LOB zeven stappen naar succes
Natuur speurtocht Genesis 2:1 Opdracht:
Openbaar onderwijs OBS De Carrousel - Foto: John Oud.
H1, H2, H3 Nieuw nederlands Klas 3
© UNIEK IN DE KLAS.
Big Data.
Big Data.
Waar moet je op letten? Om een goede stageplaats te hebben moet je er zeker van zijn dat het bedrijf waar je naar toe wil ook onze school een beetje kent.
Pak je boeken! Paragraaf 3.4!
Dit is de vraag Hier komen allerlei antwoorden!!! antwoord 1
Creëer je zelf!.
Transcript van de presentatie:

Levensbeschouwing Welkom Deze korte presentatie geeft jou een leuke indruk van het vak levensbeschouwing op Blaise Pascal.

16 miljoen mensen…. 16 miljoen keer anders denken, anders voelen en geloven. 16 miljoen mensen vragen zichzelf verschillende dingen af; maar niet iedere vraag is belangrijk. Levensbeschouwing stelt de vragen naar de betekenis van het leven zoals: “Wat maakt jouw leven de moeite waard?” “Wat maakt het leven van de ander waardevol en wat heeft dat met elkaar te maken?“ Allerlei stromingen en godsdiensten geven hun eigen antwoorden op jouw vragen. In het vak “levensbeschouwing” leer je de brug slaan tussen jouw vragen en de antwoorden die in die stromingen en godsdiensten gegeven werden.

Methode Om je daarbij te helpen gebruiken we o.a. de methode “Standpunt”. Daarin leer je zes vragen kennen die iedereen op belangrijke momenten in zijn leven stelt. Daarnaast komen nog eens vier vragen aan de orde waarmee je een stroming of godsdienst aan de buitenkant kunt herkennen. Door deze vragen aan een stroming of godsdienst te stellen en te verbinden met je eigen antwoorden ontwikkel jij je eigen “standpunt”.

Werkwijze Samengevat: Uiteraard praten we veel over die vragen. Je maakt opdrachten over interessante leesteksten. We kijken naar video’s om ons beter in te kunnen leven. Soms maak je een presentatie over vragen of antwoorden die jij belangrijk vindt in het leven. En o ja… een toets hoort er natuurlijk ook bij. Samengevat: Bij levensbeschouwing leer je vooral hoe belangrijk het leven voor jou is samen met je klasgenoten en 16 miljoen Nederlanders.

Wat ga je nou allemaal leren het eerste jaar? Dus… Hebben we de zes belangrijkste vragen uitgezocht. Je zult ongetwijfeld wel 1000 en één vragen hebben! Ha, ha!! Da’s natuurlijk veel te veel!!! DUS... Wil je ze weten???

OK! Let op! Hier komen ze nog een keer! De zes LEVENSVRAGEN: Weet je ze nog? OK! Let op! Hier komen ze nog een keer! Wat is belangrijk in het leven? Hoe leven mensen samen? Wie is de mens? Hoe gaan mensen om met lijden en dood? Wat is de natuur? Wat is tijd? We noemen dit de binnenkant van de levensbeschouwing. Er is ook een buitenkant. Klik snel op volgende om te gaan kijken!

De buitenkant Is dit alles??? Organisaties Inspirerende personen Heilige geschriften Feesten, rituelen en symbolen Nope! We hebben nog veel meer te vertellen. Kijk maar snel!

Het spannende vervolg: We laten nu de verschillende levensbeschouwingen antwoord geven op de binnenkant en de buitenkant. Welke dat zijn? Let op! Hier komen ze… Christendom Jodendom Islam Humanisme en later Hindoeïsme en Boeddhisme

De Moraal Ridders Dit zijn je toekomstige docenten levensbeschouwing: Drs. H.G. Schep S. Kleppe J.J. Visser