Vliegen via een netwerk. Dit heeft de volgende deelnemers •Éen Host: Dit kan zijn een bestaand netwerk via internet(IVAO, VATSIM) of de flightsimulator.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Delen van apparatuur woensdag 21 maart Delen van apparatuur Wanneer is delen van apparatuur relevant ? Wanneer meerdere computers aanwezg zijn en.
Advertisements

Thuisnetwerken. Thuisnetwerken Enkele statistieken 77% Belgische huisgezinnen met minstens één persoon tussen 16 en 74 jaar  minstens één of meerdere.
Hoe veilig is moderne communnicatie?
Hoofdstuk 14: Netwerken deel 2
Inloggen in de VREG databank
Hardware voor draadloos netwerk
Bron afbeeldingen en kennis c’t magazine voor computertechniek
Een tablet voor elke docent……
Tevens elke bedrijfsPC direct op het internet niet erg veilig
Netwerken soorten verbindingen protocollen soorten signalen
EEN INTRODUCTIE. Wat is een firewall?  Een firewall is een systeem of een groep van systemen dat zorgt voor de beveiliging van je intranet (of intern.
Blok 7: netwerken Les 7 Christian Bokhove.
Netwerken. Wat is een netwerk? Je spreekt van een netwerk van zodra twee of meer computers met elkaar verbonden zijn. Je kan thuis een klein netwerkje.
NX-100 Audio Netwerk Adapter bcbc 2 NETWERK INFO (LAN) Inhoud: l Introductie l Verbindingen via LAN l Netwerk instelling, Browser l Netwerk instellingen.
Blok 7: netwerken Les 6 Christian Bokhove. Internet Protocol - IP  De Internet Service verschaft een dienst die: – Vebindingsloos is – Onbetrouwbaar.
Internet College 1 Architecturen.
COMPETENTIE 4 VEILIG EN FUNCTIONEEL GEGEVENS RAADPLEGEN EN UITWISSELEN
Thuis netwerken Olaf Wevers –
Netwerken Wat is een netwerk ?
Bas Rutgers Inleverdatum:
Informatica Blok 2 Hoofdstuk 5
2 3 Eindpunt Draait op een pc High Definition Video over IP (Videocommunicatie) Diensten: - HD videocommunicatie - HD virtuele vergadering (video conference)
LauwersCollege Buitenpost Informatica
Kies een router Update December 2008.
Module 5 – Hoofdstuk 2 Technische aspecten van datacommunicatie.
Deze presentatie mag noch geheel, noch gedeeltelijk worden gebruikt of gekopieerd zonder de schriftelijke toestemming van Seniornet Vlaanderen VZW Mijn.
Door Kick de Wolff Netwerk thuis maken Door Kick de Wolff
Presentatie Thuisnetwerken
Enkele weetjes Hoe stel ik een router in als access point
... M A K E Y O U R N E T W O R K S M A R T E R IP-Adres instellen ppt_aa1_p10_ip_addressing_v4.1_nl_0508.
Wireless Fidelity Theorie en Praktijk.
WiFi netwerk Door Nico Van Damme.
Computernetwerken Deel 2
VPN Technologieën en oplossingen. VPN en IP VPN Leased line netwerk Echt ‘privaat’ netwerk: eigen lijnen met gegarandeerde capaciteit Per connectie een.
Via het startmenu naar control panel. Kies ‘network connections’
Bussystemen: (draadloos) ethernet
S instellen IP adressen
Flight Gear Multiplayer Engine Project Jeroen Boogaard & Leon Otte
Wat is dat eigenlijk.  Bij een normale setup wordt van de gebruiker interactie gevraagd.  Moet het een volledige setup zijn, of mogen er delen worden.
Remote lab netwerkbeveiliging Onderliggende toepassingen en technieken.
SPAM SPAM. Heeft u veel SPAM? Kan uw provider het niet tegenhouden?
KICK DE WOLFF Presentatie april 2011 Diverse programma’s Kick de Wolff april 2011.
Netwerken / Internet ICT Infrastructuren David N. Jansen.
Samsung Office Serv Soho Training en uitleg Guido Lovink
Hoe wordt de verbinding thuis gemaakt
Netwerken (2) Informatica.
Schijvenbeheer Disk Management t/m
stap 1 * Draadloze netwerkkaart installeren * Een van de belangrijkste benodigdheden voor het kunnen ontvangen van draadloos internet is een draadloze.
Stap 2) Het instellen van het netwerk Benodigdheden : -2 Verschillende IP adressen -2 Verschillende MAC-adressen -2 Virtuele machines.
Windows niet meer naar huis laten bellen Hoe kunnen we beletten dat windows10 alles gaat verklikken aan grote broer thuis.
Informatica Welkom! 31 January, Les C-1. informatica Module 5.1 Basis van netwerk/internet 2 Les C-1.
Stappenplan Toegang tot eBook Pack via ELO/schoolportaal.
Netwerken 4 Enigma Netwerken paragraaf 7. Het internet  netwerk van netwerken Hosts (computers) Netwerken (met oa. switches) Verbindingen Hosts (routers)
Netwerken 5 Enigma Netwerken paragraaf 8. Transportlaag Netwerklaag (IP-protocol) Best-effort pakketcommunicatie Transportlaag (UDP- en TCP-protocol)
Fletransport via sshd en fliezilla HCC Linuxwerkgroep Breda.
Wat is het Hoe stel ik het in Hoe kan ik het gebruiken
Training: Cliëntsessies
Training: Cliëntsessies
OPENINGSCASE: Het Okanagan-Skaha School District doet meer met minder door te profiteren van netwerken en internet.
M5 Datacommunicatie Transportlaag
Netwerken soorten verbindingen protocollen soorten signalen
VIMTAG Keuzehulp voor het vinden van de juiste IP camera.
M5 Datacommunicatie Netwerklaag
Netwerken & Internet 3.
Netwerken & Internet 2.
Netwerken & Internet 1.
Wi-fi Dwv 2.0 Ip instellingen
Transcript van de presentatie:

Vliegen via een netwerk

Dit heeft de volgende deelnemers •Éen Host: Dit kan zijn een bestaand netwerk via internet(IVAO, VATSIM) of de flightsimulator zelf. •Één of meerdere clients: Dit zijn de overige vliegers die via een netwerk op de host inloggen.

Host •Via multiplayer maakt deze een sessie aan eventueel voorzien van een paswoord. •Stelt de naam van de sessie, zijn IP adres, en het wachtwoord bekend aan zijn medespelers.

Client Deze zoekt m.b.v. het IP adres naar de sessie en neemt deel aan de sessie(joint).

Regels •Plaats je vliegtuig altijd op een parkeerplaats of bij een gate. •De vliegtuigtypen, waarmee wordt gevlogen, moeten op alle PC’s zijn geïnstalleerd. •Ieder deelnemend vliegtuig moet een uniek callsign hebben. •Zet crashdetectie uit.

IP- adres Internet Protocol adres Ieder apparaat in een netwerk heeft een uniek IP-adres, dit zijn vier getallen die de waarden 0 t/m 255 kunnen bevatten(b.v ). Bij gegevenstransport over het netwerk wordt de data in stukjes gehakt(IP pakketjes), welke worden voorzien van het IP adres van de afzender en van de geadresseerde. M.b.v. deze gegevens worden de pakketjes over het netwerk gerouteerd.

DHCP Dynamic Host Communication Protocol Dit is een protocol, waar bij het aansluiten op het netwerk en opstarten van het apparaat automatisch de juiste netwerkinstellingen worden ingesteld. Het apparaat krijgt hierbij zijn IP-adres toegewezen.

Internet Bij het aansluiten van een PC of router krijgt deze via het DHCP protocol van de provider één IP adres toegewezen. Dit adres is uniek op het internet en alleen voor jouw bestemd en er kan alleen via dit adres met jouw op het internet worden gecommuniceerd.

Breedband Router De router splitst het net in het wide area netwerk (de router maakt gebruik van het door de provider toegewezen IP adres) en het local area netwerk. In dit gedeelte deelt de router IP adressen uit. Voor dit doel beschikt de router over een blok IP adressen. Meestal loopt dit van t/m Hierbij is meestal het adres voor de router zelf gereserveerd.

Functies Router •Vormt de verbinding met het internet(gateway). Zorgt voor het transport van de gegevens tussen de op het LAN aangesloten apparatuur en het internet. •Verzorgt het transport van de gegevens tussen de op het LAN aangesloten apparatuur onderling. •Deelt IP adressen aan de op het LAN aangesloten apparatuur uit.

Gateway Netwerk Adres Translation(NAT) •Als een IP pakketje via de gateway het internet op gaat dan wordt het IP adres van de afzender vervangen door het toegewezen internet adres. •De router onthoudt wie het IP pakket heeft verzonden. •Komt er een antwoord terug dan vervangt de router het internet adres door het adres van de vraagsteller en zend het door naar de vraagsteller. •Communicatie kan dus alleen plaatsvinden op initiatief vanuit het local area netwerk. Hierdoor is het in principe niet mogelijk om vanuit het internet op een PC in het lokale netwerk in te loggen( dus geen hosting)

Poortnummers Om verschillende processen tegelijkertijd van het netwerk gebruik te laten maken, wordt gebruik gemaakt van poortnummers. Hierbij wordt aan elk proces een poortnummer toegekend, welke aan het IP pakket wordt toegevoegd. Als ik bijvoorbeeld vlieg en gebruik maak van spraak, dan hebben de pakketten met spraakinformatie een ander poortnummer dan de pakketten. Hierdoor gaat de vlieginformatie naar de flightsimulator en de spraakinformatie naar Skype.

Poortnummers in gebruik bij de flightsimulator •23456 UDP FS2004/FSX •6073UDPFS2004/FSX • UDP FS2004/FSX

Portforwarding Hierdoor is het mogelijk om toch achter de router een flightsim host op te zetten Hierbij wordt in de router een lijstje gezet met de door de flightsimulator gebruikte poortnummers en het IP nummer van de PC waarop de host draait. Hierdoor is het mogelijk voor de van uit het internet op host in het lokale netwerk in te loggen.

Een host opzetten in het lokale netwerk voor internet vliegen. •Bepaal het IP nummer van de PC waarop de host draait. •Log in op de router en ga vanuit de firewall instelling naar portforwarding, activeer portforwarding en maak het lijstje. •Kijk in de router wat het WAN adres is. •Maak het WAN adres, sessienaam en paswoord bekend aan de spelers.

Inloggen op de Router Typ in de internetbrowser het volgende in: adres van de router/ (b.v. Je logt hiermee in op de router na invullen van accountnaam en pasword. Hierna heb je toegang tot de router.

Eigen IP adres detecteren Ga via windows start naar Programma’s, Bureau accessoires, uitvoeren en klik op uitvoeren. Type cmd gevolgd door enter. Type ipconfig gevolgd door enter. Bij IPv4 vind je het IP adres

Spraak tijdens het vliegen •Bij een bestaand netwerk wordt vaak gebruikgemaakt van de Teamspeak software. Hiermee log je in op de teamspeak server behorende bij het netwerk. •Voor je eigen netwerk is Skype een goed alternatief(conference mogelijkheid). •FSX bezit een eigen spraakmodule.