Bahasa Belanda Hukum Semester gasal 2014

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Studie- en netwerkdag Euraxess The Netherlands 20 oktober 2009 Ilse Schenk Belastbaarheid van beurzen.
Advertisements

Inleiding in het recht II: Rechtspraak en grondrechten
Rechtbanken in België Rechtbanken in België
Het Burgerarrest Het burgerarrest moet voldoen aan de volgende voorwaarden: - Er is sprake van een strafbaar feit - Er is sprake van een verdachte - Er.
VOORSTEL TOT HERVORMING VAN DE ORDE DER GENEESHEREN Walter Michielsen Ondervoorzitter Nationale Raad.
Organisatie van het gerecht
EJAAN SUKU KATA TERBUKA TERTUTUP.
Rollenspel “Jezus redt”
NIEUWE ZAAKSBEHANDELING Informatiebijeenkomst voor verweerders op 8 februari 2011.
Nienke van der Meij, LL.B Centre for Children’s Rights Amsterdam Het IVRK in strafzaken.
Arrest Hendrikx - Peters
1.1: in de naam der wet Nakijken Intro HC Opdracht Opdracht bespreken
Hoofdstuk 4 EU-instellingen.
1. Politici moeten zich zo min mogelijk bemoeien met de rechter.
RECHTSSTAAT Scheiding der machten
Actualiteiten Aanbestedingsrecht
Rechtsbronnen wet gewoonte jurisprudentie verdrag ©2006 mr. J. Keizer.
1 Inleiding Hoofdstuk 1.
Hoofdstuk 7: Nederland een rechtsstaat Hoe worden rechten gegarandeerd?
 Drama Zwijdrecht Was Uit Wanhoop  Drama Zwijndrecht Karena Putus Asa.
Onderzoek naar Rol Landsadvocaat Penyelidikan terhadap Peran Pengacara Negara.
Amandemen KUHP.  Titel XIX Misdrijven tegen het leven gericht  Bab XIX Kejahatan terhadap nyawa.
Beroepsgeheim Deontologie E. Boydens en E. Nieuwdorp.
2.4 Strafrecht: De rechter
Rechtspraak.nl Zoeken met datum en instantie Verder = klikken.
Seminar 23 april 2014: Uw rechten en plichten bij een inval
Vrouwe justitia.
Recht Gemaakt door Christian grootscholten Peter leeuwestein
2.2 Pak de boef dan, als je kan
Inleiding Recht en rechtspraak Rechterlijke organisatie Rechtbank
Hoofdstuk 4: u wordt veroordeeld tot …
Kinderboekenweek 2014 Lezen is een feestje!.
Recht H5 Rechtssysteem en familierecht Ondernemer.
Hoofdstuk 3: recht in hun schoenen
Hfdst 30 De politiestrafbeschikking
Hfdst 15 strafprocesrecht
de digitale rechtsgang
Aard en omvang van juridische problemen van burgers
Rechtsstaat 22 april Rechtsstaat 22 april 2008.
Strafrecht en Strafvordering
Het strafproces in een rechtsstaat
1.4 De Belgische grondwet & de staatsstructuur
Hoofdstuk 5: recht op …recht
INDIVIDU EN loopbaan &burgerschap
Resultaten onderzoek Onderzoek …. Uitgevoerd datum…. Ingevuld door …. teamleden.
Vrouwe justitia.
OPRICHTING VAN DE FAMILIERECHTBANK
JUSTITIEPLAN EEN EFFICIËNTE JUSTITIE VOOR MEER RECHTVAARDIGHEID Wetsontwerp Burgerlijk procesrecht Koen Geens Minister van Justitie 8 mei 2015.
De staatsinrichting van
100 JAAR BELASTINGKAMER OBSERVATIES VANUIT DE BELASTINGADVIESPRAKTIJK
Hoe verloopt een rechtszaak?. Dagvaarding of verzoekschrift Dagvaarding : een brief met wie de eiser is, wat hij wil en welk bewijs hij heeft. Wanneer.
Van rechtsverfijning naar verfijning van ons rechtsbestel Innovatie-agenda Ministerie van Veiligheid & Justitie 8 mei 2012.
DE RECHTZAAK Celine Braeken.. Ik heb gekozen voor het onderwerp de Rechtszaak omdat ik dit een heel interessant onderwerp vindt waar ik persoonlijk nog.
Inhoud  Indeling van de rechtszaak  Het verloop van de rechtszaak.
…..LET OP…………. Deze powerpoint gaat over het onderwerp: “Voor de rechter”. De powerpoint bevat de basisstof die je moet kennen om het centraal schriftelijk.
Programma Kwaliteit & Innovatie
…..LET OP…………. Deze powerpoint gaat over het onderwerp: “Voor de rechter”. De powerpoint bevat de basisstof die je moet kennen om het centraal schriftelijk.
Strafrechtketen Dit is Cesare L. Cesare L. is 68 jaar oud.
Criminaliteit Criminaliteit als sociaal en politiek probleem
Befje op Befje af.
Grootste verschil Nederland & Turkije
Opening De rechter opent de rechtszaak, vraagt om de personalia van de verdachte, en geeft dan de officier van justitie het woord. Tenlastelegging De officier.
1. Politici moeten zich zo min mogelijk bemoeien met de rechter.
Cursus 3.1 Wetten en Regels Klas 2 KGT Lesweek 3
Hoeveel rechten en plichten hebben verdachten en gevangenen?
Cursus 3.1 Wetten en Regels Klas 2 BK Lesweek 4
JUSTITIEPLAN EEN EFFICIËNTE JUSTITIE VOOR MEER RECHTVAARDIGHEID Wetsontwerp Burgerlijk procesrecht Koen Geens Minister van Justitie 8 mei 2015.
Rode boek h2 paragraaf 7 Blauwe boek h2 paragraaf 5
Aantekening van: De gevangenis in
TEKNIK PERTAMBANGAN DISUSUN OLEH : 1.RAKHA FARISETYA 2.ZAEN AKBAR 3.MUHAMMAD REZKY HABRYANOOR 4.ALDINA RENATA “KARYA ILMIAH” KELOMPOK 5.
Transcript van de presentatie:

Bahasa Belanda Hukum Semester gasal 2014 FAKULTAS HUKUM UNIVERSITAS INDONESIA DOSEN : TEAM

Les 1: RECHTSPRAAK IN NEDERLAND De rechtspraak geschiedt door onafhankelijke rechters. De rechters worden voor het hele leven benoemd. De rechters worden bij de zitting geassiteerd door de griffier, de openbaar ministerie (O.M.) of de offiecier van justitie. En de verdachten worden gepleit door de advocaat met een lang of kort pleidooi.

Er zijn 62 zestig kantongerechten in Nederland Er zijn 62 zestig kantongerechten in Nederland. Het kantongerecht is het laagste niveau van de rechtspraak. Hier, behandelt men burgerlijke zaken tot € 750.- Hier behandelt men ook verkeers-overtredingen. Het volgende niveau is de arrondissementrecht- bank. Het niveau van de arrondissementrechtbank is hoger dan het niveau van het kantongeracht. Met andere woorden, het niveau van het kanton- gerecht is lager dan het niveau van de arrondis- sementrechtbank.

Er zijn 19 arrondissementrechtbanken in getal. Men behandelt hier gevallen zoals echtscheidingen en faillissementen. Wie het niet eens is met de uitspraak van de rechtbank, kan in hoger beroep gaan. Hij komt terecht bij een arrondissement rechtbank, of bij éen van de vijf gerechtshoven. Het hoogste niveau van de rechtbanken is Nederland is de Hoge Raad. De Hoger Raad der Nederlanden ziet toe op de rechtbank in het algemeen en op de gerechtshoven in het bijzonder.

Rechtspraak “Peradilan” De rechtspraak geschiedt door onafhankelijke rechters. Peradilan diselenggarakan oleh para hakim yang mandiri. De rechters worden voor het hele leven benoemd. Para hakim itu diangkat seumur hidup.

De rechters worden bij de zitting geassiteerd door de griffier, de openbaar ministerie (O.M.) of de offiecier van justitie. Para hakim dalam sidang dibantu oleh panitera, kejaksaan atau jaksa penuntut umum. En de verdachten worden gepleit door de advocaat met een lang of kort pleidooi. Dan para tersangka dibela oleh pembela dengan pembelaan panjang atau pendek

Er zijn 62 kantongerechten in Nederland Er zijn 62 kantongerechten in Nederland. Ada 62 buah pengadilan setempat di Bld. Hier, behandelt men burgerlijke zaken tot € 750.- Di sini orang menangani kasus-kasus perdata sampai dengan senilai Tujuh ratus lima puluh euro.750 Hier behandelt men ook verkeers-overtredingen. Di sini orang juga menangani pelanggaran-pe- langgaran lalu-lintas.

Het volgende niveau is de arrondissementrecht- bank Het volgende niveau is de arrondissementrecht- bank. Tingkat berikutnya adalah pengadilan tingkat Wilayah. Het niveau van de arrondissementrechtbank is hoger dan het niveau van het kantongeracht. Tingkatan pengadilan wilayah lebih tinggi daripada tingkatan peradilan setempat.

Met andere woorden, het niveau van het kanton- gerecht is lager dan het niveau van de arrondis- sementrechtbank. Dengan kata lain, tingkatan pengadilan setempat lebih rendah dari tingkatan pengadilan wilayah. Er zijn 19 arrondissementrechtbanken in getal. Ada dalam jumlah 19 pengadilan tingkat wilayah Men behandelt hier gevallen zoals echtscheidingen en faillissementen. Di sini orang mengani kejadian- kejadian seperti perceraian2 dan kebangkrutan2.

Wie het niet eens is met de uitspraak van de rechtbank, kan in hoger beroep gaan. Bagi yang tidak tidak setuju dengan putusan pengadilan dapat mengajukan banding Hij komt terecht bij een arrondissement rechtbank, of bij éen van de vijf gerechtshoven. Ia menghubungi satu pengadilan wilayah, atau satu dari lima mahkamah tinggi.

Het hoogste niveau van de rechtbanken is Nederland is de Hoge Raad. Tingkat tertinggi pengadilan adalah Mahkamah Agung Belanda. De Hoge Raad der Nederlanden ziet toe op de rechtbank in het algemeen en op de gerechtshoven in het bijzonder. Mahkamah Agung Belanda pada umumnya mengawasi pengadilan dan khususnya pada mahkamah-mahkamah tinggi.