De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Hfdst 30 De politiestrafbeschikking

Verwante presentaties


Presentatie over: "Hfdst 30 De politiestrafbeschikking"— Transcript van de presentatie:

1 Hfdst 30 De politiestrafbeschikking
Blz

2 De politiestrafbeschikking
De PSB is een geldboete die kan worden opgelegd door: Politie Kmar BOA Doel invoering: efficiënter handhaven. Het OM heeft nu de bevoegdheid straffen op te leggen en de vervolging ten uitvoer te leggen. Dit geldt niet voor vrijheidsbenemende straffen, die bevoegdheid ligt bij de rechter. De PSB wordt door de (B)OA aangekondigd. Het gaat om zogenaamde ‘P’- feiten. ‘P’-feiten staan in het feitenboekje met een P aangeduid. Op de combibon vul je de ‘S’ in. Er is sprake van een verdachte en de cautie moet worden medegedeeld. Het moet duidelijk zijn dat de verdachte schuldig is (schuldvaststelling).

3 Bezwaar Binnen 14 dagen kan de verdachte in bewaar gaan bij het OM.
Als de verdachte in verzet gaat, heeft het OM de volgende keuzes: Intrekken strafbeschikking Wijzigen strafbeschikking Verdachte oproepen voor de terechtzitting Als de verdachte het niet eens is met de uitspraak van de rechter, kan hij in hoger beroep gaan. Door het CJIB zal de strafbeschikking worden verzonden en de geldboete worden geïnd.

4 Opdracht Werk in groepjes van 3. Zoek een PSB uit en vul een combibon volledig in (ieder voor zich). Kijk daarna elkaar combibon na. Iedereen kijkt dus 2 combibonnen na. Schrijf eventueel op-/aanmerkingen op en bespreek die met degene van wie je de combibon hebt nagekeken. Bewaar de op-/aanmerkingen die je hebt gehad bij je bon en neem die de volgende les mee.


Download ppt "Hfdst 30 De politiestrafbeschikking"

Verwante presentaties


Ads door Google