Door de huisarts van mevrouw Y werd ik benaderd als 2de SCEN-arts. De eerste had een negatief advies gegeven wegens haar wilsonbekwaamheid. Hij.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De ultieme oplossing met zijn vrouw een Amerikaanse journalist Ongeveer twee jaar geleden ging een cruise maken Tijdens het diner viel hun een oude dame.
Advertisements

Wilt u meer weten over Regelhulp.nl? Kijk op of stuur een naar
Levensles van de Vlinder
Plaatje vrienden op een bank
Nieuwsbrief 1 OVER JOY GOEDKOOP TOPTURNSTER BIJ TSH-HEERENVEEN.
Echt gebeurd: om even over na te denken Er stond een straatmuzikant aan de ingang van metrostation "L'Enfant Plaza" in Washington DC.
Vertaald uit het Frans – Freddy Storm 05/2010
De stand van zaken in Enkele cijfers - verneveling Rond de flesjes per jaar verstrekt aan alle deelnemers …….en even zoveel naalden, spuiten.
Bijna betrapt!. Drie vrouwen werken op hetzelfde kantoor. Op een dag komen ze erachter dat hun bazin telkens eerder naar huis gaat dan normaal.
Lagoonia Je vliegtuig is neergestort op een eiland in de Stille Zuidzee en je bent een van de overlevenden. Zult u in staat om andere overlevenden te vinden,
De Slippertjes.
Jack ging met z'n vriend Bob skiën. Ze namen Jack's busje en reden noordwaarts. Nadat ze enkele uren gereden hadden kwamen ze in een verschrikkelijke sneeuwstorm.
‘’Een beetje tijd!!! Kamunyak.
Alzheimer Een haperend geheugen
Wilde schoonheid Belleza salvaje Kevin Richardson
De Les van de Vlinder Op een dag
Woord van Leven Februari 2010.
Dag 11 Dag 11 van het dagboek Hoi jongens en meisjes, Wat was het gezellig zondag!!! Ik ben er nog steeds van aan het nagenieten. Ik vond het wel heel.
HET VERHAAL VAN DE 1 KAARSEN EN.
Rol van de arts bij het zelfgekozen levenseinde
De Les van de Vlinder ”Op een dag, verscheen er een kleine opening in een cocon. Een man zat uren te kijken hoe een vlinder zijn lijf door de kleine opening.
“Het is niet altijd wat het lijkt.”
De Les van de Vlinder ”Op een dag, verscheen er een kleine opening in een cocon. Een man zat uren te kijken hoe de vlinder zijn lijf door de kleine opening.
Paragraaf 7: Ieder voor zich
Met Nielson’s nieuwe nummer. Gentleman of Gangnam Style?
Modern Sprookje Kikkerkoning.
Troost voor het hart 2 Corinthiërs 1:1-12. Paulus – apostel van Christus Jezus - door de wil van God.
EVOLUTIE AANTAL ASIELHONDEN Aanvullende opmerking: Cijfers niet helemaal volledig gezien niet alle 140 erkende asielen meelopen in de bevraging: 2008:
Symposium Palliatief Netwerk
Aletta Jacobs 5.5.
EEN BESTAAN MET EEN LITTEKEN Symposium Honingraad 24 september 2009 Karin Bodewes.
Wolvecamp tentoonstelling
Europa en ik. Naar een betere integratie van allen? De Europese Unie.
Interpreteren van data
Ik ben Peter en dit is mijn verhaal…
De reis,naar Frankrijk. Bij een komst was om En de vertrektijd was En de reis heeft ongeveerd 12 uur geduurd. Onderweg hebben we ook nog.
De oudere stagiaire.
Een liefdesgeschiedenis
Gedragsveranderingen bij dementie
De Les van de Vlinder ”Op een dag, verscheen er een kleine opening in een cocon. Een man zat uren te kijken hoe de vlinder zijn lijf door de kleine opening.
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
Hoofdstuk 2. Recht op een stem
Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009
Er was eens een oud koppel van 85 jaar
Opdracht krantenartikelen
Het begint zoals een sprookje, maar het is er geen .....
De koning van de kikkers
Onrecht !!! Vrouw geschopt en aan de haren getrokken voor gsm
ZAND EN STEEN.
Lang geleden, in een grote kille stad ergens op de wereld, lag tussen het afval een klein, bruin stoffen beertje... Weggegooid, omdat het niet meer nodig.
Heer, hoe zal ik weten dat wat mij beloofd is, mij ook gegeven wordt
De Les van de Vlinder ”Op een dag, verscheen er een kleine opening in een cocon. Een man zat uren te kijken hoe de vlinder zijn lijf door de kleine opening.
Vincent van Gogh.
Een geluksmopje….. Alleen het lezen van deze mop brengt geluk.
Bedrijfsbezoeken 2015  Groenhart, Kluster, Ruiter en Eipie.
Door gebruik te maken van alle nieuwe technologieën met betrekking tot de vruchtbaarheid lukte het een 75 -jarige vrouw een baby te baren.
Renaissance en Opstand
Levenstestament mr. Ton Wolfs Notaris Wolfs | Knops Notarissen Heerlen.
5 jaar geleden is ze gestorven Enkel mooie herinneringen zijn er nog je kracht en je glimlach Voor altijd in ons hart.
Wij kunnen ons succes niet met blije kindergezichten laten zien….. Maar ze zijn er wel……….
Intervisie Door: Chantal van der Gouwe.
Hier kun je zien hoe ons kamp is KAMP S ERAFIJN. D IT IS GEEN KAMP S ERAFIJN ! ( DE SLECHTE )
God zei tegen Jona: “Ga naar Ninevé, de mensen daar doen allemaal gemeen.” Maar Jona dacht: ”Ik ga er met de boot vandoor, want Ninevé, daar ga ik mooi.
Levenstestament Voor religieuzen.
INFORMATIE OVER VERGEETACHTIGHEID EN DEMENTIE
Lucas 15: Een vader had twee zonen..
Scen-consultatie in de huisartsenpraktijk
Dementie Nabij zijn.
Semantisatieverhaal: Vroeger wilde ik heel graag een huisdier
Transcript van de presentatie:

Door de huisarts van mevrouw Y werd ik benaderd als 2de SCEN-arts. De eerste had een negatief advies gegeven wegens haar wilsonbekwaamheid. Hij wilde geen euthanasie doen zonder steun van een SCEN-arts,hoewel dat wel mag in theorie. Als je zeker bent van je zaak kan dat.. Maar je kunt ook rekenen op vragen van de toetsingscommissie, zeker in een precaire zaak als dit. Hij had dus een sparring partner nodig. Diverse artsen in zijn omgeving wilden niet om verschillende redenen en zo kwam hij uiteindelijk bij mij terecht.

Mevrouw Y had er alles aan gedaan om haar ziekte te bestrijden, nadat ze op 54-jarige leeftijd te horen had gekregen dat ze de ziekte van Alzheimer had.. Reminyl, Ebixa, pravastatine, activiteiten werden gestimuleerd. In 2009 kreeg ze een epileptisch insult, waardoor de zaak in een stroomversnelling kwam om in 2010 in een waterval te eindigen. Grote gaten in het geheugen, dwangmatig gedrag, huilbuien, boosheid, chaos. De verzorging thuis kostte veel persoonlijke aandacht en 24 uurs toezicht werd nodig. Ze slikt op dat moment ook nog dipiperon.