Cursus 1 het verhaal: “De nieuwe rok” “Sem en Igor in de speeltuin”

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Uitleg over de politiek !
Advertisements

Anonieme Gedichten Simon & Garfunkel Bridge over Trouble Water
De schaduw van Jan Harrie Geelen Querido.
Wie heeft de stickers van de juf gepakt?
Cursus1 thema gevoelens. Verhaal:
Spreekbeurt Kira Lamers in groep 3 a Pius X school in Bemmel op 23 maart 2012   Ik ben Kira en net als mijn papa zijn wij Nederlanders. Mijn mama is in.
Een dagje meelopen met groep 1 en 2
Mondeling Nederlands nieuw cursus 2 thema werk en vrije tijd.
Mondeling Nederlands Cursus 1 – de school.
Opkomen voor jezelf.
Neus-, keelamandelen en trommelvliesbuisjes
Dag 2. Dag 2 Dag 2 van het dagboek Aloha allemaal, Zo daar ben ik weer. Hoe gaat het met jullie? Zijn jullie al benieuwd naar wat ik vandaag allemaal.
Vraag het maar als je jarig bent
Welkom op Basisschool Berg en Beek
ZOO leuk!.
Het leven zoals het is... Docu over het lief en leed in de kleuterschool...
Schoolplein Rachelle Lisa Chantal Xian Leroy.
Wij horen altijd “de vrouwen-regels"
Groep 1/2c speelt verstoppetje Groep 1/2 c speelt verstoppertje Door: groep 1/2c en de juffen.
Sinterklaas is verdwenen nergens te vinden nergens te zien Nam hij de benen, is hij hem geknepen, weggewaaid misschien?
De sok van Lientje.
Trix en Lex Niveau 6 Bewerkt door Jeff, Liesl en Robin
Ik voel me zo alleen !.
Meneertje Blij en Somber
Mannen, dit is de truc ! Jan wordt op een morgen wakker met een enorme kater. Hij kan nauwelijks zijn ogen open houden. Het eerste wat hij ziet is een glas.
Yes mama mijn eerste dag naar school. Ja je mag naar juf Mieke
De schaduw van kees Querido.
Ik ben Bob..
De paal in Wesley Geerts 05 nov 2010.
Les 11 Wacht even, straks... Bewerkt door Annelyn, Astrid en Inez
Module 1 – Dag 1 Hallo.
EEN SLIMME MOEDER.
De verhuizing Ik ben Fleur Ik ben Mandy Ik moet je iets vertellen, ik moet verhuize n vanwege mijn vaders werk Wat erg.
Interpreteren van data
Vreemd. Theo, een nog vitale al wat op leeftijd gekomen heer loopt een stukje over het naaktstrand. Een vrouw spreekt hem aan. Mijnheer, mag ik U een wat.
een sinterklaasliedje
Verhaal 1“Hallo ik ben nieuwe juf”
Wij horen altijd “de vrouwen-regels"
Het Zwanenmeer (maar dan anders)
Mondeling Nederlands nieuw cursus 2
Mondeling Nederlands nieuw het verhaal
Kikker en de stoelendans!
Stel je voor, je bent weer kind…. En de wereld mag lekker helemaal om jou draaien.
Pittige antwoorden van assertieve vrouwen  
Marloes Waterschoot Klas 3D
Marleen loopt met de tijd mee Tekeningen en tekst: Dick de Jong.
Welkom in de wereld van het asielzoekerskind!. In mijn land Syrië is het niet veilig. Er is al heel lang oorlog. Heel veel mensen en kinderen worden gedood.
EEN KIJKJE BIJ DE KLEUTERS! Een dagje in onze klas!
Mijn liefst teddybeer dat ben jij, Jij maakt mij altijd blij.
Shake Song Fort van de Verbeelding Bovenbouw Groep 7 en 8 (en soms ook groep 6)
Kom laat ons zingen vandaag, klappen vandaag, dansen vandaag, prijzen vandaag en bidden tot de eer van God.
Ik ben 10 jaar Ja ik ga vandaag voor het eerst naar de heksen school. Het is ver lopen maar later kan ik vliegen en hoef ik niet meer te lopen. En later.
Gemaakt door Roos de Boer ylia lijkt een gewoon meisje. Maar eigenlijk niet want ze woont bij een heel heksenvolk. Maar ylia is nog geen heks. Maar dat.
K. “Morgen gaan we weer naar huis,” mompelt Bella. “Je hebt nog láng geen zin om weg te gaan hè?” grinnikt Tobias. Bella schud met haar hoofd. Tobias.
Met een gebogen hoofd zit Carmen aan tafel met haar boek. Met een moeilijk gezicht kijkt ze naar de opdrachten voor zich. Over een paar weken is haar.
Hoi allemaal, ik zit achter de computer. Opa is jarig en ik wil hem feliciteren. Ik ga hem bellen via Skype.
Wenboekje Speelzaal Haasje Repje. Als je bij ons komt spelen mag je je jas aan de kapstok ophangen. Daar kan je zelf bij. Jas aan de kapstok.
Mopje… Ontwerp: Wsbrd Ontwerp: Wsbrd. Gemaskerd bal Een getrouwd stel was uitgenodigd voor een gemaskerd bal. Gemaskerd bal Een getrouwd stel was uitgenodigd.
Wenboekje Wat fijn dat je er bent, hang je jas maar aan de kapstok..
Hallo, ik ben Lina. Vandaag ga ik naar de speelzaal. Ga je met mij mee? Wenboekje Speelzaal Tierelier.
Wenboekje Speelzaal Dikkie Dik. Hallo, wat fijn dat je komt spelen. Hang je jas en tas maar aan de kapstok..
‘Tot morgen. ’ roept de juf
Paasviering 2017 Thema: Opstaan
Hierbij presenteert groep 1/2b een zelfgetekende en ingesproken versie van het boek: Een ijsbeer in de tropen.
Hé, wie zijn dat. Zijn dat Sinterklaas en Zwarte Piet. Nee, hoor
Jij bent niet anders maar bijzonder!
Mondeling Nederlands Cursus 1 – Module 7 Dag 1.
Papa brengt Bram naar school. School is leuk. Lekker spelen
Verkleden De wortel Letters van chocola De maan.
Joepie, ik ben bijna een kleuter!
Transcript van de presentatie:

Cursus 1 het verhaal: “De nieuwe rok” “Sem en Igor in de speeltuin”

De nieuwe rok.

Het is vroeg in de ochtend, Asha ligt nog in bed. ligt lekker tegen haar aan. samen slapen. Het is vroeg in de ochtend, Asha ligt nog in bed. Haar beer ligt lekker tegen haar aan. De beer heet Boris. Asha vindt Boris erg lief. Hij gaat altijd met haar samen slapen.

de spiegel het oranje T-shirt paarse rok Mama komt de slaapkamer binnen. Asha wordt wakker. ‘Gefeliciteerd, Asha, je bent jarig,’zegt mama. ‘Vandaag mag je je nieuwe rok aan en mag de beer mee naar school.’ ‘O ja, ‘ denkt Asha,’dat is waar ook…. .Ik ben jarig. Ik mag mijn nieuwe rok aan en beer mag mee naar school!’ Als Asha zich gewassen heeft, doet ze haar nieuwe rok aan. Het is een paarse rok met grote oranje bloemen erop. Ze heeft ook een mooi, oranje T-shirt aan. Asha kijkt in de spiegel. ‘Mooooooooooooi,’denkt ze.

het hek. de vriendinnen. houdt de beer stevig tegen haar buik. Papa brengt Asha naar school. Ze staan nog samen even bij het hek. Asha houdt de beer stevig tegen haar buik. Wat een leuke dag gaat dit worden! Op het schoolplein ziet Asha haar vriendinnen. Ze roepen allemaal: ‘Ooooh Asha, wat heb jij een mooie nieuwe rok aan! ’Asha straalt: ze kijkt heel blij. ‘Dank jullie wel’, zegt ze. En zegt ze, ‘Ik ben jarig vandaag!’

lezen rekenen beer meegenomen de klas gaat aan het werk Juf Elly feliciteert Asha met haar verjaardag. ‘Wat heb jij een mooie rok aan!’zegt juf Elly. ‘En ik zie dat je je beer ook hebt meegenomen. Neem je beer maar mee naar je tafel’ Asha gaat samen met de beer naar haar tafel. De klas gaat hard aan het werk; eerst rekenen en daarna lezen.

de cd-speler aan de knop draaien dansen muziek aan zetten Na de pauze pakt juf Elly de cd-speler. Ze zegt: ‘We gaan naar een leuk liedje luisteren. En dan mag jij met je beer gaan dansen, Asha! Oei, dat wil Asha wel graag. Juf Elly draait aan de knop van de cd-speler. Ze zet de muziek aan. De kinderen horen een liedje wat ze heel goed kennen. Ze zingen allemaal mee. Asha en haar beer gaan dansen. Ze danst langzaam langs alle tafels en stoelen. Juf Elly zet de cd-speler hard, de kinderen gaan hard mee zingen. En Asha? Asha gaat heel snel dansen. Haar nieuwe rok waait omhoog!

Sem en Igor in de speeltuin.

de glijbaan de wip naar beneden glijden de speeltuin Het is woensdagmiddag. Sem en Igor hoeven niet naar school. Ze zijn in de speeltuin. Ze zien de hoge glijbaan en ze zien de kinderen naar beneden glijden. Lekker! Igor en Sem hebben er veel zin in.

omhoog klimmen naar beneden glijden Igor glijdt naar beneden staat te wachten Ze gaan naar de glijbaan. Igor duwt Sem weg en klimt op de trap omhoog. Igor glijdt naar beneden. Sem staat te wachten. Hij vindt de glijbaan niet zo leuk.

omhoog de lucht in wippen op de wip beneden Dan gaan Igor en Sem samen op de wip. Ze gaan op en neer, van boven naar beneden.! Iedere keer als Igor beneden komt met de wip, gaat Sem omhoog de lucht in. Dat is grappig! Sem lacht van plezier. Maar dan valt Sem van de wip af. Hij wil niet meer. ‘He’, zegt Igor,’durf je niet meer?’

touwtrekken achterover vallen Daarna lopen ze nog wat rond in de speeltuin. Op het gras ligt een springtouw. Touwtje springen vindt Igor ook leuk om te doen. Maar Sem heeft een ander idee: touwtrekken! Ze pakken allebei het einde van een touw en gaan er hard aan trekken. Kijken wie het sterkste is…. Sem is sterker en valt achterover in het gras als Igor het touw loslaat. Ze lachen allebei en gaan het nog een keer doen. Daarna is het tijd om naar huis te gaan. Jammer, maar als de zon morgen weer schijnt, gaan ze gewoon weer naar de speeltuin!