HET MODERNE LUXUEUZE HEIST-AAN-ZEE! 2013

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Feodalisme en het hofstelsel
Advertisements

30 maart 2014 Rotterdam 1. 2 Romeinen 4 17 (...) van die God Voor het aangezicht van die God, in wie hij geloofde, die de doden levend maakt en het niet.
Carthago.
DE WATERSNOOD.
Gemaakt door Mylene rodenburg
Reisverslag Spanje Gemaakt door Dagmar, Ilse en Jellina.
Het Romeinse Rijk.
Nelf-reis Portugal 7 t/m 9 december 2001 Een korte impressie van onze reis naar Lissabon met Nelf.
Eerste halte – Rocroi - in 1555 laat Hendrik II de ster van Rocroi bouwen. Indrukwekkende muren met kantelen die 5 bolwerken met elkaar verbinden met.
Dorpen Vroeger Nu Later
Breskens is van oudsher een vissersplaats aan de Westerschelde, met een riante jachthaven.
Scheveningse Strand Kurhaus Rechts van het Kurhaus worden er diverse winkels ge- en verbouwd.
Industriële revolutie
DEZE PRESENTATIE LOOPT AUTOMATISCH.
Gaudi door: Max Eijkenboom.
6.1 & 6.2, Op weg naar de Grote Confrontatie
Het Vierde Huwelijk.
Palazzo Venezia Door: Wendy, Melissa, Hilke en Jens.
“Highligh” Footbridge Rio Cualle River als het hoog water is moet je wel over de brug Na het lunchen in het jungle restaurant zijn we weer naar beneden.
was de grote binnenzee in Nederland...
23/07/ Rye is gelegen in het Engelse graafschap East Sussex. De plaats telt inwoners. Rye werd als vestingstadje op een heuvel.
Menen Wald Lars Ledure – 3 mb 1. Deutscher Soldatenfriedhof Menen Het Deutscher Soldatenfriedhof Menen is een militaire begraafplaats in de Belgische.
Geschiedenis van de democratische rechtsstaat in Nederland
Maya’s 1In houd . 2.de Maya`s. 3.wat voor steden hadden ze?
WELKOM IN HOTEL Burj Al Arab in Dubaï Dit hotel, symbool van Dubaï, bevindt zich opJumeira Beach, bevindt zich op een kunstmatig eiland op 200 m van de.
Bij het kolenvuur Johannes
Verzuiling en ontzuiling in Nederland
Gemaakt door Mila en Luuk
Waarom heb ik hiervoor gekozen? Ik heb op de Rotterdamse haven gevaren en ik wou er zelf ook meer over weten.
Photo Album by Leo Deel M E I tot 20 J U N I ! Mijn eerste vlieg vacantie. Merrimack, New Hampshire, USA. Landing was op vliegveld Logan, Boston.
ZOU JIJ DAAR WILLEN WONEN?
ZOU JIJ DAAR WILLEN WONEN? TAAK 2 HOE ZIEN STAD EN DORP ERUIT?
dat hebben wij, wij op vakantie naar kreta in september en wat hebben we, we zitten hier in de regen.
was ik alleen met m'n vader met 'n tourgroep waren we gewoon 'n weekje, hadden allemaal sites bekeken en zo.
In de Atlas der Buurtwegen van Belsele van 2 april 1845 wordt voetweg nr.36 als volgt omschreven: Richting:Sentier de Belcele à Waesmunster par le hameau.
DE CLANDESTIENE ZWARTE CHIRURG
Alkmaar Binnenste Buiten
Puerta vallarta was vroeger een onbeduidend vissersdorpje.Maar sinds de film”The night of the Iguana” daar is opgenomen en de liefdes affaire met Elisabeth.
Vertaald uit het Engels – Freddy Storm 01/2010
Kenmerk 40 Twee Wereldoorlogen Les 1 – Oorzaken WO I
Breskens is van oudsher een vissersplaats aan de Westerschelde met een riante jachthaven.
HOF VAN EDEN Adam en Eva.
Stad Santa Fé, Nieuw Mexico. USA. Een al meer dan 130 jaar mysterie dat jaarlijks bezoekers aantrekt. “De Loretto kapel”
Als ik... Als ik... Als ik de zee was, zouden zilte tranen je reinigen… Als ik de zee was, zouden zilte tranen je reinigen…
Hoofdstuk 1: Nederland Historisch Overzicht Hoofdstuk 1: Nederland
De Titanic !!......
De zee..
Paragraaf 1.3 Geen vaste woonplaats.
Ochtend indeling Tussen 7 en 8 opstaan/aankleden. Vanaf 8 uur ontbijten tot 9 uur. En brood klaar maken vertrekken naar belfort (uitzicht over de.
Het safaripark. Door: Tom. Het begin Eerst werd ik thuis door Mirre en haar ouders opgehaald. Toen gingen we naar het safaripark Beekse bergen.
M. GIMBRERE Tijd van burgers en stoommachines,
Welke groepen in Frankrijk waren ontevreden in de 18de eeuw
 Industriële revolutie Uitleg  Periode waarin de landbouw voor de meeste mensen in Europa als belangrijkste middel van bestaan verdrongen werd door.
Een kruikenverhaal. Een waterdrager vervoerde twee kruiken
Paragraaf 2 Er komen weer steden.
GESCHIEDENIS VAN.
UITSTAP GENT HET KINDERRECHTENPLEIN Klik op de foto a.u.b.
Uit de geschiedenis van Charlois
De storm begon op zaterdag 30 januari 1953 en op 1 februari werden aan onze kust windsnelheden van 120 tot 150 km/u gemeten.
Taalkennis les 4. Vragen 1 Met welke taal is het Fries het meest verwant? En het Nederlands? Hoe noemen we de taalfamilie waar Nederlands en Zweeds samen.
De Verenigde Staten. §2. Voor indianen is geen plek meer. Voordat de Europeanen kwamen, waren de indianen de enige bewoners van Amerika. De indianen hadden.
Evolutie van de democratie in Nederland Met de Acte van Verlating van 1581 werd de onafhankelijkheid van de Republiek uitgeroepen, die na afloop.
God zei tegen Jona: “Ga naar Ninevé, de mensen daar doen allemaal gemeen.” Maar Jona dacht: ”Ik ga er met de boot vandoor, want Ninevé, daar ga ik mooi.
De scheiding van de Nederlanden Zuidelijke Nederlanden.
De stad verandert Blok 3.
Vlaanderen in het begin van de 20e eeuw
Blok 3 De stad verandert Deelvraag: Hoe de stad verandert na 1870?
Belgische Kust Muziek : Andre Rieu.
Blok 3 De stad verandert Deelvraag: Hoe de stad verandert na 1870?
Blok 2 Aantekening: Stoommachines Gevolgen voor de samenleving
Transcript van de presentatie:

HET MODERNE LUXUEUZE HEIST-AAN-ZEE! 2013 Veel winkels, restaurants, voor ieder wat wils en met de boten liggen waar ze moeten liggen, in de haven,

Heist groeide uit van vissersdorp tot badplaats Heist groeide uit van vissersdorp tot badplaats. De oorspronkelijke naam is Coudekercke. Het toerisme kwam begin 20ste eeuw op gang. Dit had onder meer het gevolg dat na de Tweede Wereldoorlog grote infrastructuurwerken werden verricht. Zo werd bijvoorbeeld de spoorlijn naar het zuiden verlegd - van het huidige Heldenplein tot op het einde van de Bondgenotenlaan. Het nieuwe station werd in 1951 in gebruik genomen. Dit alles heeft het uitzicht van de badplaats grondig veranderd. Zo rest op de zeedijk bijvoorbeeld praktisch geen enkel gebouw meer uit de begindagen van de badplaats. De mooie villa’s verdwenen één na één en werden niet geklasseerd. De uitbouw van de Zeebrugse haven betekende niet alleen een grondige wijziging in het leven van de visser maar tevens een wijziging van de kustlijn en het hinterland. Dit had gevolgen voor het strand, fauna en flora.

Het dorp Heist met molen

De Heistse vissersvloot op het strand bij laag water

In de 19de eeuw bleef de Heistse vissersvloot groeien In de 19de eeuw bleef de Heistse vissersvloot groeien. In 1895 telde men 46 vissersschuiten met 182 bemanningsleden. De vissersboot was de Heistse schuit die op het strand werd gelegd. Na de bouw van de haven van Zeebrugge, verhuisden de Heistse vissersboten naar de nieuwe haven. De schuiten werden vervangen door nieuwere schepen.

Het groot gebouw is het 'Frans klooster'. Foto van ongeveer 1904 De eerste treinhalte in Heist werd gebouwd in 1868 bij het doortrekken van de spoorlijn Brugge-Blankenberge naar Heist. Het groot gebouw is het 'Frans klooster'. Foto van ongeveer 1904

Van Brugge via Blankenberge naar Heist met de stoomtrein

Aan de linkerzijde van het treinstation is er ook nog de tramhalte

De tramhalte in Heist-aan-zee

Statieplein met vernieuwd tramhuisje

Statieplein met hotels

Op deze foto : halte in Zeebrugge Môle

Na de heraanleg van het treinspoor en het treinstation werd er een nieuw tramstation gebouwd

Wordt dit de volgende generatie ? De Brits-Iraakse architecte Zaha Hadid heeft bij het gemeentebestuur van Knokke-Heist een aantal plannen ingediend voor de opwaardering van Heist. Volgens een van de plannen krijgt de hele stationsbuurt van Heist een futuristisch uitzicht. De plannen omvatten ook het verschuiven van de huidige stationslocatie. Wordt dit de volgende generatie ?

Ondertussen staat het station er nog altijd – zonder loketten, zonder buffet en zonder perronchef….want ook dit behoort tot het verleden.