Slides:

Verwante presentaties
Zaalhockey

Digitaal wedstrijd formulier Presentatie voor coaches en aanvoerders Versie september 2013.
Aanvullende uitleg zaalregels - clubarbitrage
Informatiebijeenkomst zaalhockey Seizoen 2007 / 2008.
Ga met je smartphone/PC naar het digitale wedstrijdformulier: www
Digitaal wedstrijd formulier Presentatie voor coaches en aanvoerders.
Instructieavond Spelregels
Zaalhockey Informatie avond
Zaalhockey RHV Leonidas Jeugd en Jongste Jeugd 1 december 2010
Coachavond zaalhockey
Seizoen Briefing zaalhockey
Zaalhockey Welkom Zaalhockey informatie Arbitrage zaalhockey + regels JJ TCJ Zaalhockey inhoudelijk.
Kick-off meeting zaalhockey Seizoen
1 Info coaches seizoen september 2011.
Wedstrijd Secretariaat Hettie Aleven
Programma Deel 1: Koffie Deel 2: Vragen en borrel!
Sietske van Berkel Jan Visscher
Zaalhockey informatie-avond 18 november 2011
Presentatie zaalhockey - seizoen 2013/14
Informatie avond zaalhockey 29 november 2011
Informatie presentatie Jeugd
Informatie avond zaalhockey 29 november AGENDA Inleiding Statistieken Poule indeling Instructies Mededelingen Rondvraag en afsluiting Uitdelen ballen.
Zaalhockey informatie Union jeugd Coachavond Paul van der Wel.
Zaalhockey informatie Union jeugd
Wedstrijdsecretariaat
Coaching jongste jeugd Wedstrijdschema staat op de website: Maak een rijschema, en koppel daar meteen aan: Fruitbeurt, keeperbeurt Thuiswedstrijd Melden.
Seizoen Sven Holwes Seizoen QV site Zaalleiding – knhb.nl Scheidsrechters Boetes Digitaal wedstrijdformulier Sporthallen Keepers.
Agenda  Zaalhockey bij de Almeerse Hockey Club.  Wie doen er mee.  Training en wedstrijden.  Rollen en taken.  Het Digitale Wedstrijd Formulier.
KICK-OFF ZAAL MHCZ
Statistieken 47 verenigingen teams Senioren: 207 Jeugd: 1433 Jongste Jeugd: zalen ca haluren 10 speelweekenden Ruim wedstrijden.
Informatie-avond zaalhockey Seizoen
Zaalhockey HCAS Informatiebijeenkomst 26 november 2014.
Zaalhockey
Zaalbriefing Waar gaan we het over hebben? Self-pass, Blok & Hoge balSelf-pass, Blok & Hoge bal StrafcornerStrafcorner KeeperKeeper Liggend spelenLiggend.
In vogelvlucht het wedstrijdformulier
Wedstrijdsecretariaat ZFC Zuidlaren Seizoen 2015/2016.
ZAALHOCKEY 2015/ 2016 Informatieavond 16 November 2015
Seizoen Sven Helwes Seizoen QV site QV app Zaalleiding – knhb.nl Scheidsrechters Digitaal wedstrijdformulier Boetes Sporthallen Keepers.
KNKV.  1 e helft veld = wedstrijdkorfbal dringend verzoek tot gebruik DWF  Vanaf start zaal = wedstrijdkorfbal verplicht + start proefperiode overige.
Zaalhockeyinformatie 2015/2016. Wedstrijdopzet en schema Team samenstelling Sporthallen Scheidsrechters Wedstrijdformulieren en uitslagen Zaalleiding.
Pinoké Zaalhockey Teambegeleiders Bijeenkomst 16 november 2015.
ZAALHOCKEY Korte uitleg voor coaches HCC. Organisatorisch team inschrijven (kosten € 245) speeldata afwijkende spelregels zaalballen en bidons zelf scheidsrechter.
Presentatie Zaalhockey
ZAALHOCKEY KNHB Jeugdteams 12 Blokwedstrijden (3 wedstrijden in 2 uur) 1 x 30 min., 10 min. wissel vereniging die zaalleiding heeft levert.
Welcome Bienvenue Willkommen Benvenuto Bienvenida yôkoso tervetuloa welkom.
Digitaal wedstrijd formulier
Coachavond zaalhockey (nieuwe coaches/team managers)
Startvergadering zaalhockey
Competitie algemeen Alle captains zijn opgenomen in de captains whatsapp-groep Begintijden zijn te vinden in de app, uiterlijk 7 dagen voor de wedstrijddag.
Transcript van de presentatie:

Agenda  Waarom zaalleiding?  Taken van de zaalleiding  Algemeen  Voor de wedstrijd  Tijdens de wedstrijden  Na de wedstrijd  De zaalwedstrijd  De tijdklok  Wedstrijdformulieren  Overige formulieren  WVTTK

Waarom zaalleiding?  Iemand moet de leiding hebben in de zaal  Voor de Almeerse: Zaalcommissie deelt zaalleiding in  Indeling gebeurt in blokken van 2 uur  De zaalleiding hoeft niet te fluiten of te coachen  Kent de regels van de zaal - Info bij zaalbeheerder, info in de zaalmap + site van de KNHB  Is 15 minuten voor aanvang dienst aanwezig zijn

Taken zaalleiding Algemeen  Zit aan de Wedstrijdtafel  Houd orde in de zaal (op en rond het veld, controleert de kleedkamers, douches en toiletten)  Ziet toe op het neerleggen van de balken en het weer opruimen daarvan aan eind van de dag (Almere)  Bedient de tijdklok  Beheert het wedstrijdformulier  Beheert de wedstrijdbal en eventueel de hesjes (laat onze teams standaard het uittenue meenemen)

Voor de wedstrijd  Controleert het wedstrijdformulier  Heeft een of meerdere wedstrijdballen  Houd in de gaten of de scheidsrechters voor de wedstrijd zich melden.  Laat de coach voorafgaand aan de wedstrijd aan de wedstrijdtafel de spelers invullen op het wedstrijd formulier (Dringend advies: niet meegeven!)  De zaalleiding houdt toezicht op: - Zaalschoenen (schoon) verplicht, geen veldsticks, speciale keeperstick wel toegestaan; -Geen metalen gespen in de keepers uitrusting. Keepers mogen NIET spelen met metalen gespen, ook niet als deze afgeplakt zijn.

Tijdens de wedstrijd  Beheert de tijdklok  Houd de stand bij  Let op orde in de zaal  Teams mogen niet alvast inspelen naast de balken  Checkt kleedkamers, douches, toiletten  Maximaal 6 wisselspelers en 4 volwassen begeleiders op de bank. Geen broertjes, zusjes op de bank  Spelers die door de scheidsrechters uit het veld gestuurd zijn, dienen hun straftijd bij de zaalleiding uit te zitten => Houd straftijd bij.

Na de wedstrijd  Neemt de wedstrijdbal en eventueel de hesjes in  Controleert het wedstrijdformulier  Zorgt er voor dat de uitslag en de handtekeningen op het formulier staan (teams en de scheidsrechters)  Geeft de doorslagen aan de thuis- en uitspelende clubs  Zet de klok gereed voor de volgende wedstrijd

De zaalwedstrijden  Wedstrijden worden in blokken gespeeld: twee wedstrijden per team in dezelfde hal  Topteams (eerste teams) spelen meestal in een blok van vier uur  2x 20 minuten met 5 minuten rust  Overige teams spelen in een blok van twee uur  1x 30 minuten zonder rust

Tijdklok Belsignaal Klok instellen Start/stop + en - Score thuisclub Score gasten

Tijdklok  Instructie tijdklok van de voorganger aan de wedstrijdtafel of van het zaalcontactpersoon/begeleider die naar de briefing is geweest  3 minuten voor aanvang wedstrijd de zoemer laten gaan, opdat de teams zich kunnen opstellen  Voor aanvang wedstrijden wordt de tijdklok ingesteld op 20, dan wel 30 minuten.  Indien er een rust is, stel deze dan in op 3 minuten. De zoemer gaat vervolgens waarna de teams zich kunnen opstellen voor de 2 e helft.  De tijd wordt tijdens een wedstrijd NOOIT stopgezet.  Niet op verzoek van (bond)scheidsrechters  Niet voor blessures. Er zijn immers wisselspelers. De zaal is voor een vaste tijd gehuurd. Uitloop is niet mogelijk.

Het wedstrijdformulier  De vereniging die zaalleiding heeft levert het wedstrijdformulier  Let op dat de uitslag goed wordt ingevuld  Scheidsrechters en beide aanvoerders moeten het formulier tekenen (scheidsrechternummer)  Het originele formulier moet naar het wedstrijdsecretariaat.  De eerste doorslag gaat mee met het thuisspelende team.  De tweede doorslag gaat mee met het uitspelende team.  Er zijn nog steeds verenigingen die denken dat het thuisspelende team het originele exemplaar moet meenemen. Dit is NIET het geval. Bij onregelmatigheden: noteer dit op het wedstrijdformulier. Het originele formulier is voor de vereniging die Zaalleiding heeft

Het verzamelen van de wedstrijdformulieren  De zaalleiding heeft het originele exemplaar (voorblad)  Het thuisspelend team heeft de eerste doorslag  Het uitspelend team heeft de tweede doorslag  De originele exemplaren moeten worden ingeleverd  bij Marion Koppelaar: Cecil B de Millestraat 41, 1325 RX ALMERE  Uiterlijk zondagavond 20:00 uur  Als de Almeerse dit niet oplevert => Boete van de KNHB  Elk team bewaart zelf de doorslagen (is alleen van belang als de uitslag wordt betwist) en levert deze aan het eind van het zaalseizoen bij Marion in: Cecil B de Millestraat 41, 1325 RX ALMERE

Het verzamelen van de wedstrijdformulieren  De doorslagen blijven bij het team, het voorblad ook!  Elk team is in principe zelf verantwoordelijk voor het bij Marion Koppelaar inleveren van dit voorblad.  Uiteraard kan dit per zaal worden gebundeld, zodat er maar 1 persoon hoeft te rijden.  ….echter…. in de Almeerse sporthallen wordt ook door andere clubs gespeeld die daar ook Zaalleiding kunnen hebben.  Dit maakt een gecombineerd verzamel- en inleverschema wat onduidelijk, waardoor formulieren eenvoudig kwijt kunnen raken => boete van de KNHB  In de zaalmap zit een overzicht van de wedstrijden per dag en per sporthal. ALS je wilt bundelen, dan kan dit, maar je blijft ZELF verantwoordelijk voor het inleveren van het wedstrijdformulier

en van de uitslag  De zaalverantwoordelijke / begeleider zorgt voor het en van de uitslag.  Doe dit nog dezelfde dag naar:    ….en als je het leuk vind, dan plaats je de uitslag ook in het nieuwsitem op de voorpagina van de Almeerse

 Indien er een schade in de hal optreedt, vul een schadeformulier in met de beheerder van de hal. De Almeerse is verantwoordelijk voor de sporthal op de door haar gehuurde uren. Overige formulieren

Tot slot  Voor het wedstrijdschema: zie “standenmotor zaal” op de site van de KNHB  Voor afgelastingen: zie site van de KNHB  Elk team krijgt in bruikleen een zaalmap met info, wedstrijdformulieren en een zak met zaalballen en fluitjes  Vergeet niet een pen mee te nemen

Tot slot  +nederland/zaalhockey/cDU832_Zaalhockey.aspx +nederland/zaalhockey/cDU832_Zaalhockey.aspx Contactpersoon zaalhockeycommissie Almeerse: Henry Pieters, telefoon:

Vragen

Uitreiking zaalmap en zaaltas  Registratie en uitreiking van de zaalmap en de zaaltas met zeven ballen, een scheidsrechterfluitje en een hesje. De complete zaaltas moeten aan het eind van het seizoen weer worden teruggegeven. Borg: € 20,-  Zaalbandjes keeper: Borg € 10,- Veel succes en plezier in de zaal !!