GMP and HACCP in school restaurants

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
GMP and HACCP in school restaurants
Advertisements

TECHNIEKEN VAN VERSNIJDEN
Kook methodes Kook methodes vallen onder 2 groepen die zijn:
Vakschool van het toerisme en voedsel en de smaakindustrie “Sv. Sv. Kiril i Metodii”- Momchilgrad, Bulgaria Levenslang leerprogramma Sector “Leonardo da.
Koken door de eeuwen heen
GMP en HACCP in restaurants
Gezonde voeding.
GMP and HACCP in restaurants
Zuivelproducten en Eieren
GMP and HACCP School Development Project
Thema HACCP
De actieve voedingsdriehoek
Keukengerei. Ladles and skimmers Bowls, colanders Chopping boards Knifes and peelers Meat cleavers, tenderizers Spatulas, turners Pans, roasters Cooking,
Dit eten is gezond. Je moet er elke dag wat van eten.
Voedsel/keuken veiligheid
HACCP.
GMP and HACCP in restaurants
Opslag van goederen HACCP and GMP in school restaurants
De voedingsdriehoek bestaat uit 9 verschillende delen
Hoe ziet een voeding voor lopers eruit?
Voedsel Voedingsdriehoek Evenwichtige voeding Voedingsdriehoek
2rootje ‘Die-eet’ De voedingsdriehoek.
onhygiënisch werken en de gevolgen
daar baar bar been ben deen den boos bos doos dos dook dok bok baan
Quiche. Wat hebben we nodig? 8 sneden gekookte ham 1 pakje gerookte zalm 1 broccoli 1 prei Bakboter.
ATLANT CATERING WERK MET MEERWAARDE Opleiding Atlant WEL. Thema-Apparatuur.(Snijdgereedschappen)
Het gebruik van gezonde vetten in de praktijk
Leonardo da Vinci Partnership: “Kitchen and Restaurant Guide for Starters”
Papayediner.com Chocolatework.com. Warme desserts kunnen; Batter gebaseerd – Pannenkoeken & Beignets. Spons gebaseerd – Gebakken & gestoomde sponzen.
Comenius School Development Project Constructie- en bouwvoorschriften van de keuken Made by the Comenius team - Selandia food and beveragedepartment Slagelse.
Hoofdstuk 15 Product ontwikkeling Srednja šola Zagorje.
GMP and HACCP in school restaurants School Development Project
GMP en HACCP in school restaurant School Development Project
Hoofdstuk 14 Party Catering Srednja šola Zagorje.
Gezond op reis.  Inentingen halen voor de kerst ◦ DTP ◦ Gele koorts ◦ Hepatitis A & B ◦ Malaria.
Pasta carbonara.
Chineese restaurants onhygiënisch
Een doorsnee gezonde dag Rotary Naarden Bussum 24 maart 2014.
BESLAG X DEEG (het) beslag kloppen (het) deeg kneden.
De voedsel en kracht quiz
Levensmiddelen hygiëne
Onderwerpen presentatie
Toerisme Gemaakt door: kubra & Cheyenne In Japan vind je verschillende huizen en flats oud en nieuw. Vooral op het platteland wonen er nog mensen.
Macaroni met hesp en kaassaus
Eet smakelijk Hoorcollege 4.
Wat voedt jou deel 1..
Voedselveiligheid. Schokkende gebeurtenissen.
Onhygiënisch werken.
Zorg en Welzijn Door floor.
Hoofdstuk 7 Paragraaf 7.3 Les 2. Wat gaan we doen vandaag?  Uitleg paragraaf 7.3  Maken paragraaf 7.3.
Smaak.
Snijtechniek en snedige opmerkingen 2016 CGD Snijtechniek Wim de Kock.
Het eten Elise Langlois. De glas (glazen) Het plat bord (de platte borden)
Hygiëne omvat 2 begrippen Reinigen Steriliseren.
De kip!. Hoe ziet een kip eruit? De kip Heeft ook veren, maar minder mooi gekleurd dan de haan. Kippen zijn er in veel verschillende kleuren. Kippen hebben.
HACCP.
HACCP.
Smakelijk ! Slaapwel !.
HACCP.
daar baar bar been ben deen den boos bos doos dos dook dok bok baan
Veilig en verantwoord werken
Hoofdstuk 3 De winkel verzorgen
Woordenkist De Boerderij.
Veilig en verantwoord werken
Werkwoorden en woordenschat
Het eten.
DE VOEDINGS – DRIEHOEK.
Producten : Amazonegebied!
HACCP.
Transcript van de presentatie:

GMP and HACCP in school restaurants Comenius School Development Project 2006/07 Stella Maris Srednja šola Zagorje

Klein keukenmateriaal

Kleine keukenmaterialen zijn

Messen en gebruik Om uit te benen Om brood te snijden Om groenten te versnijden Om iets uit te boren Voor gerookte ham

Messen en gebruik Voor decoratie Voor rauw vlees Om te hakken PRINCIPE VAN HACCP≈ GEBRUIK ALTIJD HET JUISTE MES VOOR DE BEREIDING AANDACHT: MESSEN MET EEN HOUTEN HANDVAT WORDEN NOOIT IN DE AFWASMACHINE GEREINIGD EN GEDESINFETEERD

Planken De juiste kleur voor de juiste voeding Voor gevogelte Voor vis Voor gekookt vlees Voor rauw vlees Voor uien . Voor fruit .. Voro brood … Voor deeg … Voor groenten Gebruik altijd de juiste plank en reinig en desinfecteer onmiddelijk na gebruik

Raspen Voor groenten Voor chocolade Voor kruidnoot (specerijen) Voor kaas

Vork - Paletmes Vork voor het braden van vlees Palette voor het bestrijken van zoetwaren Spatel voor de grill Spatel voor zoetwaren

Pollepels en kloppers Pollepel voor soep Pollepel voor saus Klopper voor gekookte voeding Klopper om iets op te kloppen Klopper voor braadsausen

Houten lepels Om te koken Voor deeg Voor fruit CCP – we testen voeding nooit met een houten lepel - we laten houten lepels nooit staan in soepen, sausen, groenten….

IMPORTANT: goed afwassen, alle vuil verwijderen en laten drogen Zeven Zeven voor soepen en sausen Zeef voor thee Zeef voor bloem Zeef voor citroen IMPORTANT: goed afwassen, alle vuil verwijderen en laten drogen

Kloppers KLEINE VOOR Pudding Sausen Zure room… GROTE VOOR Eieren Room Gebak…

Kleine materialen blikopenen Naalden (brideer en lardeer) Plastiek paletten Mes om pasta te snijden Bakvormen Ijsscheppers Lepeltje voor balletjes Borstels

CRITICAL CONTROL POINT ≈ Thermometers Met sonde Laser For koelsinstallaties Infra-rood CRITICAL CONTROL POINT ≈ Controleer dagelijks de temperatuur, registreer ze op een vast tijdsip en controleer de tehemometer regelmatig

Oefening Enkele voorbeelden van klein keukenmateriaal

Een aangepaste plank of mes vis kip beenderen gebraad

Juist of niet juist? Keuken meetapparatuur is gebruikt om: De temperatuur in de keuken te meten Controle van de temperatuur in frigo’s en diepvriezers Kook temperatuur te meten Buitenrtemperatuur te meten Voorkomen van voedselinfectie bij voeding welke niet de juiste temperatuur heeft Controle van voedseltemperatuur bij levering

Waarom kan er inectie optreden bij het gebruik van houten lepels? Samenvoeging van verschillende soorten voedsel Testen met houten lepel Oververhitting Onzorgvuldige reiniging

Klein keukenmateriaal is ook onderworpen aan HACCP regels Klein keukenmateriaal is ook onderworpen aan HACCP regels. Daazrom oeten we ze correct gebruiken, ze zorgvuldig reinigen en desinfecten en opslaan Hygiëne is ook hier zeer belangrijk.

Power Point Presentatie Einde Power Point Presentatie gemaakt “GMP and HACCP” team of Zagorje ob Savi S l o v e n i a Vertaling Stella Maris België