TRAPPIST ‘t is gelijk nen engel die op mijn tongske p…

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Gemaakt door : Randy²¹ en Lorenzo ²¹
Advertisements

De TWV heeft weer wat! Uitnodiging B i e r p r o e v e n.
BEER the healthy fuel That keeps men going….
Witbier Witbier: drie stellingen Geschiedenis Karakteristieken
Productie Wijn.
Ierland Caitlin en Sander.
Licht mengen.
SISO Deurne Korte kapsels.
Wijn proeven in 4 stappen
Weer- raadseltjes.
Eva Bekemans Danaaï Vroman
steffanie Ik voel me wel eens roze, dat is omdat ik het spannend vind bij de eendjes.
Marc Vlaeminck Van druif tot wijn Marc Vlaeminck Copyright 2003.
RARA wie ben ik? Ik ben geel en zuur van smaak..
W ij n e n a p e r i t i e f Bij ons kunt u kiezen uit 18 open wijnen. Zie onze aparte wijnkaart! BP Moscato 4,00 Moscato d’asti, limoen, munt on the rocks.
Komt allen tezamen!.
KWB Westmalle van november 2013 KWB Mechelen a/d Maas op Abdij-weekend in Westmalle wijsheid van monniken voor een gelukkig leven.
Gemaakt door: Maya Opdeweegh
Hop geeft bier bitterheid, aroma en flavour
1.Mouten 2.Brouwen 3.Kelderprocessen
Daar is DE ZON! Daar is de zon eindelijk weer! De grijze winter is voorbij, bomen en bloemen groeien en bloeien, lammetjes dartelen in de wei.
Daar is DE ZON! Daar is de zon eindelijk weer! De grijze winter is voorbij, bomen en bloemen groeien en bloeien, lammetjes dartelen in de wei.
Hop geeft bier bitterheid, aroma en flavour
rood rood rood zijn de tomaten en ook een teloefening
‘s Nachts na tweeën 1 's Nacht zo om een uur of twee, dan gaat in ons stamcafé De deur op slot, je weet niet wat je ziet Het licht gaat uit, de kaarsen.
Nosing & Tasting “Ierse whiskey” 11 Oktober 2015.
Port/spijs proeverij 23/10/2015 Door Jaco en Dianne van den Berge Wines4u V.O.F.
Bierproefclub “De Witte Kragen” Proeverij van 11 februari 2015.
Pensioen Luc Van De Velde December Schaarbeek: De Voorbereiding Da bier is goedgekeurd !
REFR.Twee ogen zo blauw Zo innig en trouw Al mijn geluk zijn die kijkers van jou Twee ogen zo blauw Als de lente de bomen en struiken Weer met geuren en.
Uitgekookt Hertog Jan. Programma Ontvangst + koffie Voorwoord voorzitter Presentatie door vertegenwoordiger Marco Otte van Hertog Jan Geschiedenis brouwerij.
WELKOM Van harte welkom op de veertiende officiële bijeenkomst van het Elburger Bier Genootschap.
WELKOM Van harte welkom op de tweede officiële bijeenkomst van het Elburger Bier Genootschap.
Bierproefclub “De Witte Kragen” Proeverij van 7 april 2016.
E.B.G bijeenkomst woordje voorzitter aanvang avond Presentatie brouwerij “het witte paard” Proeverij Pauze Proeverij rondvraag Einde avond.
Lichte Bieren. Lichte bieren Alcoholpercentage 2-4 % Geen “Light-bieren” Vaak de lichtste bieren van een bepaald type.
BOKBIER of BOCKBIER Ontstaan Historie Bokbier in Nederland.
Valtelina-2, maandag 26 Oktober wijngebieden.
Trappisten en hun bieren. De buitenlandse trappisten
Bokbieren 8 bokbieren 3 Belgische
ROOD ZACHT & FRUITIG Kaneel schillen aardbei bloesem braam bessen kersen pruimen framboos jam roos Proef ik nu kersen of bramen, klein zacht rood.
Kleur….
Breng de brief naar de goede huiskleur
WE GEVEN GEEN KREDIET ZO VERLIEZEN WE JULLIE VRIENDSCHAP NIET
Kikker kleuren
Dick van Altena.
KWB-Groenenhoek Bierproefavond Tripels 29 November 2017.
Wijn maken.
ZOET Sinaasappel lijm peer mango perzik gedroogd fruit viooltjes vijg vanille munt chocola abrikoos Hoe maakt de wijnmaker de wijn eigenlijk.
Klaasdekkerstraat Beveren
Bier Verenigt, gedeelde passie
TOONHOOGTES EN WEERSCHIJNEN
“Knuffels” kleuren digibordpeuters.
Van Veen’s Opzij in’t WestVlams.
Transcript van de presentatie:

TRAPPIST ‘t is gelijk nen engel die op mijn tongske p…

Orval & Westmalle Tripel & Chimay Bleue 7,5 Trappisten Orval & Westmalle Tripel & Chimay Bleue

Trappist Wa’s da? Gebrouwen in een brouwerij binnen het klooster. Productie, beheersmanagement, kwaliteit, publiciteit en financiering door of onder toezicht van de begunstigde abdij. Opbrengsten zijn bestemd voor eigen behoeften (materieel, intellectueel en spiritueel). Een belangrijk deel wordt aangewend voor caritatieve of sociale werken.

Trappist Wa nog? Van onberispelijke kwaliteit. Goederen worden verkocht onder naam van het begunstigde klooster Voldoen aan de wettelijke normen, qua voedselveiligheid en voorlichting van de klant. Publiciteit moet voldoen aan de vereisten van waardigheid, fatsoen en soberheid die de religieuze dimensie eerbiedigt.

Trappist is ook Bier van hoge gisting Gisting op fles/vat Kan blond, amber of donker zijn, met laag of hoog alcohogehalte Wordt meestal in ‘kelk’glas gedronken

Orval Abdij van Orval

Orval: 2 bieren Orval Vert : 33 cl fles, geen etiket. Alc. 3,5%. Wordt ook de "Petit Orval" genoemd. Enkel in de abdij te verkrijgen ! Orval : 33 cl fles. Alc 6,2%. Amberkleuring. Droog en hoppig. Zeer complexe smaak. Specifieke gisting, constante smaakevolutie.

Westmalle Abdij OLV van het Heilig Hart van Westmalle

Westmalle: 3 bieren Extra : 33 cl fles, wit etiket. Alc. 5%. Wordt enkel in het klooster als tafelbier gedronken Dubbel : 33 cl fles. Bruine capsule. Ook op vat verkrijgbaar. Alc. 7%. Tripel : 33 cl fles. Witte capsule. Alc. 9%. Ook in 75 cl fles met kurk verkrijgbaar !

Rochefort Abdij Notre Dame de Saint-Remy

Rochefort 6 : 33 cl fles, rode capsule. Alc. 7,5%. Rochefort: 3 bieren Rochefort 6 : 33 cl fles, rode capsule. Alc. 7,5%. Roodbruine kleur. Rochefort 8 : 33 cl fles, groene capsule. Alc. 9,2%. Bruin. Rochefort 10 : 33 cl fles, blauwe capsule. Alc. 11,3%. Diep roodbruin.

Westvleteren Sint-Sixtusabdij

Westvleteren: 3 bieren 6 (blond) : 33 cl fles, Groene capsule. Alc. 5,8%. Heeft een hoppig-kruidig aroma, met bittere afdronk. 8 (bruin) : 33 cl fles. Blauwe capsule. Alc. 8%. Heeft een zoetig, fruitig aroma. 12 (bruin) : 33 cl fles. Gele capsule. Alc. 10,2%. De Vlaamse Bourgogne genoemd, is vol en bezit een romig aroma en een uiterst rijk, karamelachtig, moutig smaakpalet.

upziets upziets upziets makt plekke, makt plekke, makt plekke we zien oengelooflik gepresseerd upziets upziets upziets sebiets zieme te loate m’en amper nog en poar menuutjes tied me moetn no de poaters van westvleetern achtr’ e bak trappist van twoalve goan z’en juuste upghebelt z’en d’er mo juuste nog e stik of twientegh stoan een andre kir misscghien dat zegt’n em soms die poater otn em were deur zien voorroad zit Probeer et in Westmalle of ried noar orval Mo d’n uuzn is wel de bestn oj da mo wit Je keunt meschien wa minder gon verbruukn, ton go je bak wa langer meegoan ’t is uuzne schguld toch niet dam’ in de smake vieln van d’n amerikoan Ik wilde overlatst E bak of twee bestelln Dus enk mien gsm toen moar uutgheghoald Een uure wast da bandje Een uure ek stoan belln ‘k en mien bak poater azo oast driedubbel betoald Mo ze wiln niet koersn en spriengn en vliegnn Die poaters nins ze wiln doar gin stress van Z’en eeuwig trouw gezwoorn an ulder quotum en doar oedn ze ulder an Een andre kee mischgien Nog zoveel keern sloapen De nieuwe loading wordt gepreepareerd Die goed kiekt kan ook zien Dat ze vele geld uprapen Uldr’ abdie is biekan heel hgerestaureerd Mo ze wiln niet koersn en spriengn en vliegn Die poaters nins ze wiln doar gin stress van Z’en eeuwig trouw gezwoorn an ulder quotum en doar oedn ze ulder an Een andre kee misschgien

Chimay Abdij van Scourmont

Chimay: 4 bieren Chimay Doré : 33 cl fles, gouden capsule. Alc. 4,8%. Dit wordt enkel in de abdij als tafelbier geschonken. Rode Chimay (bruin) : 33 cl & 75 cl fles, rode capsule. Alc. 7%. Ook de Première genoemd.. Witte Chimay (triple) : 33 cl & 75cl fles, witte capsule. Alc. 8%. Ook de Cinq Cents genoemd. Blauwe Chimay (bruin) : 33 cl & 75 cl & 1,5 l en 3 l fles, blauwe capsule. Alc. 9%. Ook de Grand Réserve genoemd.

Achel Sint-Benedictusabdij (Achelse Kluis)

Achel: 6 bieren Achel Blond 5 : Van't vat in de abdij. Alc. 5% Achel Bruin 5 : Van't vat in de abdij. Alc. 5% Achel Blond 8 (Triple) : 33 cl fles, witte capsule. Alc. 8% Discreet zoetig aroma, smaak zoetig, lichte hopbitterheid, veel gistdepot in de fles ! Achel Bruin 8 : 33 cl fles, gouden capsule. Alc. 8% Achel Extra (Bruin): 75 cl fles, gouden capsule. Alc.9,5% Achel Extra (Blond):75 cl fles. Alc. 9,5% (sinds 2010)

La Trappe Abdij OLV Koningshoeven (De Schaapskooi)

La Trappe: 5 bieren La Trappe Blond : 33 cl en 75 cl fles en van ’t vat. Alc. 6,5%. Is een helder, blond bier. Typerend is het gebruik van verfijnde hopsoorten waardoor het bier een zacht bittere afdronk heeft. La Trappe Dubbel : 33 cl en 75 cl fles, 50 cl kruik en van ’t vat . Alc. 6,5%. Is een donkere, robijnrode trappist en heeft een zacht aromatisch maar bovenal fris karakter. La Trappe Tripel : 33 cl en 75 cl fles, 75 cl kruik en van ’t vat. Alc. 8%. Het is een donkerblonde Trappist met een fruitige, bitterzoete smaak. La Trappe Quadrupel : 33 cl, 75 cl fles, 50 cl kruik en van ’t vat Alc. 10%. De smaak is vol, mild en aangenaam bitter. La Trappe "Witte Trappist" : 33 cl fles en van’t vat. Alc. 5,5%. Het enige trappist witbier.

La Trappe: nog 3 bieren La Trappe Isid’or : 33 cl. Gelegenheidsbier, gebrouwen in 2009, als herdenking van broeder Isidorus Laaber, die 125 jaar eerder de eerste La Trappe brouwde. Licht zoetig, amberbier. Alc. 7,5%. La Trappe Bockbier : 33 cl en 75 cl. Enige Trappistenbockbier. Dieprood, zeer volle smaak en moutige geur. Alc. 7%. Puur La Trappe : 33 cl. Biologisch, ongefilterd blond bier. Hoppig. Alc. 4,7%

Mont de Cats Abdij van de Catsberg

Monts de Cats : 33 cl en 75 cl fles. Mont de Cats: 1 bier Monts de Cats : 33 cl en 75 cl fles. Amberkleurig. Alc. 7,6%. Wordt gebrouwen in de abdij van Scourmont.

Bedankt… Kaasmakerij Het Hinkelspel Voor de heerlijke kazen…

upziets upziets upziets makt plekke, makt plekke, makt plekke we zien oengelooflik gepresseerd upziets upziets upziets sebiets zieme te loate m’en amper nog en poar menuutjes tied me moetn no de poaters van westvleetern achtr’ e bak trappist van twoalve goan z’en juuste upghebelt z’en d’er mo juuste nog e stik of twientegh stoan een andre kir misscghien dat zegt’n em soms die poater otn em were deur zien voorroad zit Probeer et in Westmalle of ried noar orval Mo d’n uuzn is wel de bestn oj da mo wit Je keunt meschien wa minder gon verbruukn, ton go je bak wa langer meegoan ’t is uuzne schguld toch niet dam’ in de smake vieln van d’n amerikoan Ik wilde overlatst E bak of twee bestelln Dus enk mien gsm toen moar uutgheghoald Een uure wast da bandje Een uure ek stoan belln ‘k en mien bak poater azo oast driedubbel betoald Mo ze wiln niet koersn en spriengn en vliegnn Die poaters nins ze wiln doar gin stress van Z’en eeuwig trouw gezwoorn an ulder quotum en doar oedn ze ulder an Een andre kee mischgien Nog zoveel keern sloapen De nieuwe loading wordt gepreepareerd Die goed kiekt kan ook zien Dat ze vele geld uprapen Uldr’ abdie is biekan heel hgerestaureerd Mo ze wiln niet koersn en spriengn en vliegn Die poaters nins ze wiln doar gin stress van Z’en eeuwig trouw gezwoorn an ulder quotum en doar oedn ze ulder an Een andre kee misschgien