La Vice-Première Ministre, Ministre de l'Emploi et de l'Egalité des chances, chargée de la Politique de migration et d'asile De Vice-Eerste minister, minister.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Begroting 2013 Budget 2013 Synthese / Synthèse janvier 2014 / januari 2014 Ministre du Budget Olivier Chastel Minister van Begroting Olivier Chastel.
Advertisements

La Vice-Première Ministre et Ministre de lEmploi et de lEgalité des chances, chargée de la Politique de migration et d'asile De Vice-Eerste minister, minister.
Eeklo aan het werk: verslag van een inhaalrace Werkloosheidscijfers Eeklo Gregory Cremmerye.
Rekenwerk Alle mogelijkheden die je tegenkomt.
La Vice-Première Ministre, Ministre de l'Emploi et de l'Egalité des chances, chargée de la Politique de migration et d'asile De Vice-Eerste minister, minister.
4. Opleiding Seminarie: de Belgische arbeidsmarkt 6 oktober 2010 Gepresenteerd door Martine Druant Departement Studiën Auteurs:Philippe Delhez Jan De Mulder.
De nieuwe WW Veranderingen in 2006 Versie 4.0. De nieuwe WW Veranderingen in 2006 Versie 4.0.
Deeltijd-WW in bouw en hout De regels, de kansen en de risico’s voor werknemers September 2009.
November 2013 Opinieonderzoek Vlaanderen – oktober 2013 Opiniepeiling Vlaanderen uitgevoerd op het iVOXpanel.
Vereenvoudiging Banenplannen Stand van Zaken Mei 2010.
Uitgaven aan zorg per financieringsbron / /Hoofdstuk 2 Zorg in perspectief /pagina 1.
De arbeidsmarkt in Zuid-Limburg (in de techniek)
22 april 2009 Cijferboeken Cultuur, Jeugd en Sport Opmaak cijferboeken en website.
05/07/ De handel: gaat nog jobs creëren in 2010! Dominique Michel Gedelegeerd bestuurder 25 februari 2010.
01/10/ De handel na een jaar crisis? Dominique Michel Gedelegeerd bestuurder.
Sint Jorisschool Examenvoorlichting Studie & Voorbereiding Examen Uitslag Diploma.
Sint Jorisschool Examenvoorlichting
1 Sinds Evolutie van 2000 tot 2010 Huurprijzen : 50% Gezondheidsindex : 15 % Informatie : - Crise du logement à Bruxelles.
Allochtonen op de Vlaamse arbeidsmarkt
Ronde (Sport & Spel) Quiz Night !
Plan.be Terugblik en vooruitblik Rétrospective & perspectives De economische context Le contexte économique Henri Bogaert.
Vergrijzen en verzilveren Antwerpen, 16 november 2012 Paul Schnabel Sociaal en Cultureel Planbureau Universiteit Utrecht.
1 1 Diagnoseadvies van de sociale partners over O&O en innovatie ‘Naar een meer innovatieve economie’ 18 september 2006.
Verbinden, stimuleren & ontwikkelen 1 ESF informatiebijeenkomst 24 november 2010 Arie Visser Projectleider ESF.
1 European Union Regional Policy – Employment, Social Affairs and Inclusion EUROPEES SOCIAAL FONDS OPERATIONEEL PROGRAMMA Disclaimer: deze info.
Inkomen les t/m Begrippen Duurzame ontwikkeling In behoeften van mensen voorzien op een manier, die ook goed is voor toekomstige generaties.
1 Belanghebbenden overleg Beglazing in woningbouw Historiek 11 september
Hoger onderwijs in cijfers Brussel, 03/02/2013. STUDENTEN INSCHRIJVINGEN HOGER ONDERWIJS
© BeSite B.V www.besite.nl Feit: In 2007 is 58% van de organisaties goed vindbaar op internet, terwijl in 2006 slechts 32% goed vindbaar.
© GfK 2012 | Title of presentation | DD. Month
REKENEN.
1 De uitkeringstrekkers van de RVA toegelaten op basis van arbeidsprestaties voor de OCMW’s in toepassing van artikel 60 § 7 van de organieke wet betreffende.
Hoger onderwijs in cijfers Persconferentie Brussel, 15/12/2011.
Kwartaalpublicatie POD Maatschappelijke Integratie Persconferentie 31 januari 2014.
Werken aan Intergenerationele Samenwerking en Expertise.
Inkomen les 20 Begrippen & opgave 100 t/m Begrippen Collectieve lasten Geheel van belastingen en sociale premies.
Inkomen les 18 Begrippen & 85 t/m Begrippen Collectieve regelingen Regelingen die gelden voor alle mensen van een bepaalde groep.
GfK PS Retail NLGfK Supermarktkengetallen augustus 2014 GfK Supermarktkengetallen Antwoord op deze vragen vindt u op: bij “GfK Publicaties”
Departement Werk en Sociale Economie Vlaamse Vertegenwoordiging bij de EU Permanente Vertegenwoordiging van België Conferentie “Jong in de stad”- Mechelen,
PLAYBOY Kalender 2006 Dit is wat mannen boeit!.
Economische impact sluiting Ford Genk Ludo Peeters en Mark Vancauteren (Universiteit Hasselt)
Departement Studiën Auteurs:Philippe Delhez Jan De Mulder Martine Druant Hélène Zimmer Seminarie: de Belgische arbeidsmarkt 6 oktober 2010 Algemene inleiding.
Weerslag van de crisis op de arbeidsmarkt Studie Hoge Raad voor de Werkgelegenheid.
Arbeidsparticipatie van oudere werknemers Discussiemiddag Leeftijd en Gezondheid op het Werk Utrecht, 27 oktober 2009 Dr. Rob Gründemann, Senior Onderzoeker/Adviseur.
ECONOMISCHE ASPECTEN VAN DE STEDENBOUW THIERRY VANELSLANDER – ACADEMIEJAAR EUROPEES REGIONAAL BELEID.
0 HJ Breen Wisselbeker Seizoen Veld en Zaal minst gepasseerde keeper/keepster Geldrop, dinsdag 19 juni 2012.
19 juni 2012 ITS Nijmegen Drs. Hedwig Vermeulen
Voorlopige overslagcijfers 2009 Hans Smits President-directeur Havenbedrijf Rotterdam 30 december 2009.
Belang, rol en voordelen van een Europese koepel 11/02/
ECHT ONGELOOFLIJK. Lees alle getallen. langzaam en rij voor rij
Kabinet van de Vice-Eerste Minister en Minister van Ambtenarenzaken, Overheidsbedrijven en Institutionele Hervormingen 1.
Demografische evoluties - verzekeringssector
CENTRAAL KERKBESTUUR GENT STAD
20/08/ DE ADVIEZEN VAN BEURSMAKELAAR BERNARD BUSSCHAERT Week
De financiële functie: Integrale bedrijfsanalyse©
MARktSTUDIE commercialisatie snoekbaars
1 Algemene Ondernemersvaardigheden (AOV)
1 © GfK 2014 | Supermarktkengetallen | augustus 2014.
Algemene Ondernemersvaardigheden
STATISTISCH RAPPORT Laatste ontwikkelingen – Juli 2014.
1 Zie ook identiteit.pdf willen denkenvoelen 5 Zie ook identiteit.pdf.
1 Michiel Verbeek November 2014 Waarom gaat de economie niet een beetje beter?
1 DE ADVIEZEN VAN BEURSMAKELAAR BERNARD BUSSCHAERT Week Us$ stijgt en de VS markten en grondstoffen markten+ obligatie markten storten ineen.
ZijActief Koningslust
Werkloos en vijftigplus: een ‘bestendige’ relatie Bron: Boussé, D. & Herrmans, W. (2010). Werkloos en vijftigplus: een ‘bestendige’ relatie. OVER.WERK.
VAN SCHOOL NAAR WERK(LOOS)? SADANOPDRACHT Isa Fars 1BATP Klas: B3.
Analyse du Semestre européen Analyse van het Europees Semester 2018
Transcript van de presentatie:

La Vice-Première Ministre, Ministre de l'Emploi et de l'Egalité des chances, chargée de la Politique de migration et d'asile De Vice-Eerste minister, minister van Werk en van Gelijke Kansen, belast met het Migratie- en Asielbeleid Joëlle Milquet De situatie op de Belgische arbeidsmarkt door de economische crisis

La Vice-Première Ministre et Ministre de l’Emploi et de l’Egalité des chances, chargée de la Politique de migration et d'asile De Vice-Eerste minister, minister van Werk en van Gelijke Kansen, belast met het Migratie- en Asielbeleid Joëlle Milquet 2 1) De impact van de crisis op de werkgelegenheid: een vergelijking op internationaal niveau 2) De impact van de crisis op de werkgelegenheid: een gedetailleerde analyse van de cijfers op nationaal niveau 3) De maatregelen genomen sinds ) Strategie voor het optrekken van de werkgelegenheidsgraad tegen 2020

La Vice-Première Ministre et Ministre de l’Emploi et de l’Egalité des chances, chargée de la Politique de migration et d'asile De Vice-Eerste minister, minister van Werk en van Gelijke Kansen, belast met het Migratie- en Asielbeleid Joëlle Milquet 3 1) De impact van de crisis op de werkgelegenheid: een vergelijking op internationaal niveau

La Vice-Première Ministre et Ministre de l’Emploi et de l’Egalité des chances, chargée de la Politique de migration et d'asile De Vice-Eerste minister, minister van Werk en van Gelijke Kansen, belast met het Migratie- en Asielbeleid Joëlle Milquet 4 De werkloosheid steeg tijdens de crisis veel minder snel dan in de rest van de EU27 Werkloosheidsgraad (Eurostat)

La Vice-Première Ministre et Ministre de l’Emploi et de l’Egalité des chances, chargée de la Politique de migration et d'asile De Vice-Eerste minister, minister van Werk en van Gelijke Kansen, belast met het Migratie- en Asielbeleid Joëlle Milquet 5 De werkloosheid steeg tijdens de crisis veel minder snel dan in de rest van de EU27 Tussen het 3 e trimester van 2008 en het 3 e trimester van 2010 steeg de werkloosheidsgraad in België met 1,4 procentpunt tegenover 2,5 procentpunt binnen de EU en 2,4 procentpunt in de eurozone. Augmentation du taux de chômage entre le 3ième trimestre 2008 et le 3ième trimestre ,5 2,4 1,4 0,0 0,5 1,0 1,5 2,0 2,5 3,0 Union européenne (27 pays)Zone euro (16 pays)Belgique Augmentation du taux de chômage des jeunes entre le 3ème trimestre 2008 et le 3ième trimestre 2010

La Vice-Première Ministre et Ministre de l’Emploi et de l’Egalité des chances, chargée de la Politique de migration et d'asile De Vice-Eerste minister, minister van Werk en van Gelijke Kansen, belast met het Migratie- en Asielbeleid Joëlle Milquet 6 Een betere evolutie van de werkgelegenheid dan in de EU De werkgelegenheid in België is in 2008 met 1,7 procentpunt gestegen, dat komt overeen met banen, tegenover 0,9 procentpunt binnen de EU. In 2009, op het hoogtepunt van de recessie, daalde de werkgelegenheid in België met 0,4 procentpunt, wat een daling van banen betekende, maar de EU kende een daling met 1,8 procentpunt. Tijdens de eerste 6 maanden van 2010, wanneer alle economische vooruitzichten grote banenverliezen voorspelden, werd in België een stijging van de werkgelegenheid met 0,05 procentpunt genoteerd terwijl die in de EU met 1,1 procentpunt daalde.

La Vice-Première Ministre et Ministre de l’Emploi et de l’Egalité des chances, chargée de la Politique de migration et d'asile De Vice-Eerste minister, minister van Werk en van Gelijke Kansen, belast met het Migratie- en Asielbeleid Joëlle Milquet 7 Een betere evolutie van de werkgelegenheid dan in de EU

La Vice-Première Ministre et Ministre de l’Emploi et de l’Egalité des chances, chargée de la Politique de migration et d'asile De Vice-Eerste minister, minister van Werk en van Gelijke Kansen, belast met het Migratie- en Asielbeleid Joëlle Milquet 8 Het succes van de maatregelen ter ondersteuning van de werkgelegenheid tijdens de crisis: een vaak aangehaald voorbeeld op internationaal niveau Het “Economic perspectives” rapport van de OESO schat dat dankzij de maatregelen ter vermindering van de arbeidsduur, 1,3% van het totaal aantal jobs in België gered kon worden, dat is 0,9% van de werkgelegenheidsgraad. Weerslag van vaste werknemers op de werkgelegenheid, in procent

La Vice-Première Ministre et Ministre de l’Emploi et de l’Egalité des chances, chargée de la Politique de migration et d'asile De Vice-Eerste minister, minister van Werk en van Gelijke Kansen, belast met het Migratie- en Asielbeleid Joëlle Milquet 9 Jongeren: een van de zwaarst getroffen groepen door de crisis De jongerenwerkloosheid steeg in de Europese Unie met 4,7 procentpunt en ging van 15,8% in het 3 e trimester van 2008 naar 20,3% in het 3 e trimester van De jongerenwerkloosheid in België steeg ook met 4,7 procentpunt, en ging van 18,8% naar 23,5%.

La Vice-Première Ministre et Ministre de l’Emploi et de l’Egalité des chances, chargée de la Politique de migration et d'asile De Vice-Eerste minister, minister van Werk en van Gelijke Kansen, belast met het Migratie- en Asielbeleid Joëlle Milquet 10 2) De impact van de crisis op de werkgelegenheid: een gedetailleerde analyse van de cijfers op nationaal niveau

La Vice-Première Ministre et Ministre de l’Emploi et de l’Egalité des chances, chargée de la Politique de migration et d'asile De Vice-Eerste minister, minister van Werk en van Gelijke Kansen, belast met het Migratie- en Asielbeleid Joëlle Milquet 11 De evolutie van het aantal volledig uitkeringsgerechtigde werklozen Als gevolg van de economische crisis is het aantal werklozen die een uitkering ontvingen van de RVA in 2009 met en in 2010 met personen gestegen. Toch ligt het aantal volledig uitkeringsgerechtigde werklozen in 2010 lager dan in 2005 en Zo waren er in werklozen minder dan in 2006, in 2010 waren dat er minder.

La Vice-Première Ministre et Ministre de l’Emploi et de l’Egalité des chances, chargée de la Politique de migration et d'asile De Vice-Eerste minister, minister van Werk en van Gelijke Kansen, belast met het Migratie- en Asielbeleid Joëlle Milquet 12 Evolutie van de volledige werkloosheid bij jongeren De jongeren lijken harder getroffen door de crisis. De stijging van de globale werkloosheid bedroeg tussen 2008 en ,6%, terwijl die voor de min-25-jarigen 11,5% bedroeg. De stijging van de jongerenwerkloosheid tussen 2008 en 2009 bedroeg in Vlaanderen 29%, 3% in Wallonië en 6% in Brussel. Toch valt op te merken dat, ondanks deze stijging, de jongerenwerkloosheid in alle Gewesten onder het niveau van 2006 en de jaren daarvoor blijft.

La Vice-Première Ministre et Ministre de l’Emploi et de l’Egalité des chances, chargée de la Politique de migration et d'asile De Vice-Eerste minister, minister van Werk en van Gelijke Kansen, belast met het Migratie- en Asielbeleid Joëlle Milquet 13 De evolutie van de tijdelijke werkloosheid

La Vice-Première Ministre et Ministre de l’Emploi et de l’Egalité des chances, chargée de la Politique de migration et d'asile De Vice-Eerste minister, minister van Werk en van Gelijke Kansen, belast met het Migratie- en Asielbeleid Joëlle Milquet 14 De evolutie van de tijdelijke werkloosheid De cijfers voor 2010 (gemiddelde van januari tot oktober) tonen een duidelijke daling aan.

La Vice-Première Ministre et Ministre de l’Emploi et de l’Egalité des chances, chargée de la Politique de migration et d'asile De Vice-Eerste minister, minister van Werk en van Gelijke Kansen, belast met het Migratie- en Asielbeleid Joëlle Milquet 15 Het brugpensioen Hoewel het brugpensioen stijgt, is die stijging nog steeds minder groot is dan de werkloosheid. Daar waar de werkloosheid tussen 2008 en 2010 met 9% is gestegen, is dit voor het brugpensioen slechts 4%, wat nog steeds een matige stijging is gezien de hevigheid van de crisis.

La Vice-Première Ministre et Ministre de l’Emploi et de l’Egalité des chances, chargée de la Politique de migration et d'asile De Vice-Eerste minister, minister van Werk en van Gelijke Kansen, belast met het Migratie- en Asielbeleid Joëlle Milquet 16 3) De maatregelen genomen sinds 2008

La Vice-Première Ministre et Ministre de l’Emploi et de l’Egalité des chances, chargée de la Politique de migration et d'asile De Vice-Eerste minister, minister van Werk en van Gelijke Kansen, belast met het Migratie- en Asielbeleid Joëlle Milquet 17 De anticrisismaatregelen 1. De crisisarbeidsduurvermindering 2. Voor de ondernemingen in moeilijkheden: • Het crisistijdskrediet : de laatste 12 maand hebben elke maand gemiddeld werknemers hiervan genoten • De tijdelijke, gedeeltelijke of volledige, schorsing van de arbeidsovereenkomst voor bedienden : gemiddeld bedienden 3. De crisispremie : Sinds begin dit jaar ontvingen arbeiders deze premie Vermindering van de arbeidskost 1. Verschillende vrijstellingen van doorstorting van de bedrijfsvoorheffing (totaalbudget van 984 miljoen euro) 2. Een versterking van de bijdragevermindering op de lage lonen (voor een budget van 42 miljoen euro)

La Vice-Première Ministre et Ministre de l’Emploi et de l’Egalité des chances, chargée de la Politique de migration et d'asile De Vice-Eerste minister, minister van Werk en van Gelijke Kansen, belast met het Migratie- en Asielbeleid Joëlle Milquet 18 Het win-winplan De minister heeft in januari 2010 het win-winplan gelanceerd om de creatie van jobs voor de doelgroepen te stimuleren. Dankzij het plan waren op 10 december al arbeidsovereenkomsten gesloten. 62% min-26-jarigen en 12% werknemers van 50 jaar en ouder genoten van deze overeenkomsten. Jobs creëren in de non-profitsector dankzij deze maatregelen bijkomende arbeidsplaatsen gecreëerd kunnen worden. De uitbreiding van de tijdelijke werkloosheid Begeleidings- en vormingsmaatregelen

La Vice-Première Ministre et Ministre de l’Emploi et de l’Egalité des chances, chargée de la Politique de migration et d'asile De Vice-Eerste minister, minister van Werk en van Gelijke Kansen, belast met het Migratie- en Asielbeleid Joëlle Milquet 19 4) Strategie voor het optrekken van de werkgelegenheidsgraad tegen 2020

La Vice-Première Ministre et Ministre de l’Emploi et de l’Egalité des chances, chargée de la Politique de migration et d'asile De Vice-Eerste minister, minister van Werk en van Gelijke Kansen, belast met het Migratie- en Asielbeleid Joëlle Milquet 20 Een globale strategie 5 grote lijnen 1. De kwalificaties van alle werknemers verbeteren; 2. De arbeidskost verminderen; 3. De deelname van doelgroepen versterken; 4. Meer jobs creëren; 5. Het arbeidsrecht moderniseren.