Flevokans II Presentatie deelproject Scholing Anja Veelenturf

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Generatie Einstein Inez Groen
Advertisements

Ontwikkelingen in het VO. Passend Onderwijs • Samenwerkingsverbanden in de regio • De huidige organisatie van passend onderwijs is ingewikkeld. Ook is.
Edushock leerfestival
Het Techniek- en MotivatieKompas Leerlingen in hun kracht brengen.
Het samen verschillend doen
Workshop Social Media Laat jij jouw bedrijf op z’n kop zetten door Social Media ?
Project Jong in De Friese Meren Jongerenparticipatieproject in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen 2013 Presentatie 28 augustus 2013 Het PAC, Lemmer.
DAT IS HET ! Joep was zo’n figuur, waar je echt helemaal gek van kon worden. Hij was altijd goed gehumeurd en had altijd iets positiefs te melden. Als.
Hulp in de aanpak bij CyberPesten.
Dialoogdag Ouderswerking Vlaams-Brabant
Out of the box …. Blijft de cliënt deelnemer altijd veroordeeld tot de box…. Of… Feestrede voor SCIP.
Het verleden en de toekomst van muziek.
J ONGEREN EN WERK Over mogen, moeten, willen en kunnen werken Auteur: Ilse Sinnaeve.
Een andere (weg naar de) arbeidsmarkt? Jong in de stad: 6 maart 2013 Inleiding workshop arbeidsmarkt – David Wemel.
Het Werving & Selectiebureau voor het onderwijs!
© De Coninck Sofie en © Onze maatschappij is multicultureel.
Werkende mantelzorgers, zorgzame werkgevers: zorg, werk en organisatiekenmerken en de balans tussen arbeid en zorg Onderzoekers: Vrije Universiteit: Inger.
Cecile 2011Nederlandse Academie voor Arbeidswetenschappen Belangen en dilemma’s bij het nieuwe werken “Proeve met dilemma’s” Door: Cecile van der Velde.
De Grenzeloze generatie op de arbeidsmarkt 4 november 2011
LEERPARK DORDRECHT: nieuw concept voor leren, wonen en werken Urgenda 26 november 2009, Rein Meester Monic van Eerden.
Uitdagingen voor de cliëntenparticipatie Alliantiedagen 2011 CliP.
HET CURRICULUM VITAE = VISTEKAARTJE NUMMER 2
Sociale media op school
PARLEMENTAIRE DEMOCRATIE VANAF ONTZUILING EN VERDERE DEMOCRATISERING - 1 E DEEL Geschiedenis van de democratische rechtsstaat in Nederland.
Verzuiling en ontzuiling in Nederland
Stichting Jeugdwerk Pottenberg.
17 september 2014 Workshop Visie en doelen.
Maatschappijwetenschappen
Jong en oud met elkaar in gesprek
Welke keuze maak jij voor jezelf?
Sollicitatietraining
PROJECT KEUZEPROCESSEN
Kirti Zeijlmans MSc Rijksuniversiteit Groningen Voor meer informatie:
Een groot deel van China is nu zeer rijk. Maar er zijn nog steeds enkele afgelegen dorpen waar de mensen die er wonen behoren tot de armste mensen in de.
Verdringing: Vrijwilligerswerk in veranderende tijden
Hoe help ik mijn kind bij de studiekeuze?
Vernieuwing Voortgezet Onderwijs Lelystad Presentatie persbijeenkomst 28 november 2012 Ambitie: uitstekend opgeleide en kansrijke leerlingen Doelstelling:
Luisteren en spreken zijn twee verschillende vaardigheden.
BvB Wat is Praktijk onderwijs?  Vorm van voortgezet onderwijs  leren door doen, vaardigheidsgericht  veel aandacht voor sociale vaardigheden.
Welkom Programma: Ouderavond 11 maart 2015
Generatiemanagement Dordrecht 10 november 2010 Arionne van den Brand
Presentatie Presentatie door Elja Barten en John v/d Kimmenade van Stichting Welzijn Laarbeek.
GETUIGENISSEN ‘MANTELZORGVRIENDELIJKE MANAGERS’. Getuigenis 1 Uit de organisatiescan die we onze medewerkers begin 2014 lieten invullen, bleek dat er.
Het Nieuwe Werken Jeoffrey van Zijp Jeoffrey van Zijp.
HOE WORD JE EEN WINNING TEAM?
Workshop Identiteit?.
Psychologieles 10 lesweek 10
Praktische handleiding voor De digitale community op Part-up.
Duurzame inzetbaarheid en het Levensfasebudget CAO GGZ Een Een interactieve presentatie voor medewerkers vs oktober 2013.
Opvoeden praktisch bekeken Bieke Van Severen 1BaO C SADAN-Opdracht.
WELKOM Niveau 2 van smal naar breed ……………………………… Albert Jan Hoeve.
Landelijke Beroepsvereniging Coördinatoren vrijwilligerswerk Corry Baarsma, lid van bestuur AGORA Regiocoördinator vrijwilligerswerk bij grote zorginstelling.
Wat is een Theory of Change? ‘Iedere interventie is gebaseerd op veronderstellingen over wat die interventie teweeg zal brengen’ Het plaatje: welke interventie.
De coach in het onderwijs Georganiseerd door het ouderplatform HAVOplus.
BGT Cartoons GeoBuzz congres 25 & 26 november 2014 Live tekensessie door Willem van Albeslo.
W ELKOM ! Informatieavond groep Arissa Dingen.
Je hebt iets te kiezen op het mbo!
ViaVia Info-presentatie
Voor een optimale ontwikkeling van kinderen
Psychologieles 10 lesweek 10
Prag-matische generatie N-generatie
Sterke kanten Valkuilen Bedreigingen Kansen Bianca Breukelaar
DIRECT • RELEVANT • RESULTAAT
Lespakket Opleidingen
Presentatie: Gender en seksualisering
Resultaten onderzoek Maatschappelijke Waarde Voorschoten Wassenaar
Generaties in dialoog.
Maakonderwijs Verbeelden – spelen – maken - leren
§6.3 Cultuur en samenleving
en biedt uw bedrijf voordelen!
Transcript van de presentatie:

Flevokans II Presentatie deelproject Scholing Anja Veelenturf Lid centrale directie: Stichting voor Voortgezet Onderwijs Lelystad (SVOL)

Waarom? Raadslid Hugo de Jonge geeft toelichting op advies Kiezen voor kwalitatief sterke leraren http://www.onderwijsraad.nl (kies dan actueel-video-Hugo de Jonge)

Waarom scholing in de regio? Noodzaak om te overleven Kwaliteit onderwijs verhogen Op toekomstig onderwijs voorbereiden Maatschappelijke ontwikkelingen Op Passend Onderwijs voorbereiden Kostenbesparend

Voor wie? X-generatie: 44 – 58 jaar oud Y-generatie: 24 – 40 jaar oud Z-generatie: 0 – 24 jaar oud (onze jonge nieuwe leraren)

Generatie X wordt ook wel de ‘verloren generatie' of ‘generatie Nix' genoemd (44-58) De generatie is divers en experimenteerde met samenlevingsvormen (latten). Later werd voor hen de kwaliteit van het bestaan belangrijker. Daarvoor was vrije tijd nodig: het deeltijdwerken deed zijn ingang, net als het twee-verdienen of anderhalf-verdienen. Het vrouwelijk leiderschap kwam op, met nog meer nadruk op de balans tussen werk en privé. Nu bezet de verloren generatie juist topposities. Ze zijn invloedrijk in het bedrijfsleven, de politiek en de ngo's. In de luwte hebben de meesten van deze generatie hun plek gevonden. Ze zijn praktisch, zelfredzaam, relativerend en no-nonsense.

Generatie Y ook wel de ‘pragmatische Generatie’ (24 – 40) Leerden dat ze voor zichzelf moesten opkomen en neigen ernaar keuzes (bijvoorbeeld voor kinderen) zo lang mogelijk uit te stellen. Zelfontplooiing is hun levensmotto, werk is belangrijk, maar geen garantie op geluk. Loyaliteit aan de werkgever kennen ze niet: jobhoppen is normaal. De Y-generatie is communicatief vaardig, analytisch sterk en optimistisch ingesteld. Gedreven, ambitieus en gewend aan competitie. Zijn vertroeteld, zelfverzekerd en opgegroeid met grote technologische vooruitgang. Hebben vertrouwen in hun kansen op de arbeidsmarkt. Werkgevers vinden hen soms verwend en ongeduldig. Diegenen die vanaf 1986 zijn geboren( 28 jaar en jonger), worden ook wel de ‘grenzeloze generatie' genoemd of ‘generatie Einstein

Generatie Z, de werknemers van de toekomst. (0 – 24) Een heel diverse generatie: sommigen zijn kleuters, anderen zijn tieners. Altijd online, zeer ervaren met computer, web en online dienstverlening. Het nieuwe werken zal voor hen gewoon zijn: werken, leren en spelen gaat steeds meer door elkaar lopen. De Z-jongere verwacht veel vrije tijd. Een echte netwerkgeneratie die het liefst bij de baas aan tafel zit. ‘Een open wereldburger, met grote handigheid in interactieve nieuwe media, die graag zijn steentje aan de samenleving bijdraagt, zolang dat maar met veel eigen initiatief gepaard kan gaan', luidt een omschrijving. Inhoud van werk, salaris en werksfeer zijn belangrijke punten voor de Z-generatie. Ze zijn bereid veertig uur per week of meer te werken. Maar als het kan, liever thuis dan op kantoor.

Flevoland kiest voor Kwaliteit!!!

Hoe? Luisteren naar de behoefte van de leraar (maatwerk) Samen koers uitzetten (wie wat en wanneer) Versterken door verbinden