Spel: Koop een euro. Je kan een euro kopen. Mooi, maar er is wel 1 regel: De hoogste bieder krijgt de euro voor het bod, maar de laatste bieder die er.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
H 22: Kosten van een duurzaam produktiemiddel (dpm)
Advertisements

Averechtse selectie & marktfalen “Een Experiment”
Asymmentrische informatie
Einde Definitieve bijdrage 2011 op inkomen 2008 Definitieve bijdrage 2012 op inkomen 2009 Definitieve bijdrage 2013.
Spel: Koop een euro. Je kan een euro kopen. Mooi, maar er is wel 1 regel: De hoogste bieder krijgt de euro voor het bod, maar de laatste bieder, die er.
Lagoonia Je vliegtuig is neergestort op een eiland in de Stille Zuidzee en je bent een van de overlevenden. Zult u in staat om andere overlevenden te vinden,
OM EVEN OVER NA TE DENKEN.
Management en Organisatie
Logica in al zijn zin en waanzin.
2.3 Vreemde valuta.
Les 3 Hoofdstuk 3: Bieden (introductie) Hoofdstuk 4: Kaartwaardering
Taaloefeningen.
Wat kost 1 hamer?.

Rekenen groep 4.
Spel uit de top 20: Fifa ’13..
Inkoopprijs, verkoopprijs,winst, verlies
§ 2.1 Hoe betaal jij? Als je naar het buitenland gaat, kun je soms met euro’s betalen, soms niet. Voor landen waar vreemde valuta gebruikt worden, moet.
10 tulpen op een rij, tel ze maar.
De grote heide-KLASSE-quiz
Sommige regels. Vraag 1 Je neemt met je partner plaats; jullie tegenstanders zijn er nog niet. a. Je mag de kaarten nog niet uit het board halen. b. Je.
Rekenen met rente Jnw, september 2015.
Toepassingen 5L week 15: ‘Sportief spelen’ gespaard bedrag berekenen intrest – kapitaal – tijd procent van een getal breuk van een getal spaarperiode berekenen.
J. de Lange ECONOMIE HOE KUN JE DAT NOU MAKEN?. Winstberekening Belangrijk PROGRAMMA:
J. de Lange ECONOMIE HOE KUN JE DAT NOU MAKEN?. Inventarisatie: Productiefactoren Afschrijving Winstberekening Belangrijk PROGRAMMA:
Toepassingen 5L week 18: ‘tv venster op de wereld’ procent winst ongelijke verdeling tijdstip en tijdsduur korting gemiddelde prijsberekening 5L week 18:
Hoe maak ik van een verhaal een formule:. Formules Isonne wilt op paardrijles: Het abonnement kost 40 euro. Hierbij moet ze €15,50 per les betalen. Dus:
Pag 12 t/m 43. Verdeling van de winst bij een VOF Wat brengt iedere vennoot in bij de VOF? 1.Arbeid (tijd) 2.Vermogen (geld) Beloning is dus hiervan afhankelijk….dus.
SpaarBV presentatie november 2015 Algemeen telefoonnummer:
Rekenvaardigheid Buitenlands geld. Koersen (VV/Euro) AankoopVerkoop Am. Dollar0,9940,974 Deense kroon0,1370,130 Engelse Pond1,5721,538 Japanse Yen0,00820,0078.
Slimme baasjes hebben een hondenverzekering! Alleen een mens zonder hart kan weerstaan aan een paar grote trouwe hondenogen. Als we in al onze kwetsbaarheid.
Constante kosten / variabele kosten. Ondernemer zijn Waarom ben je ondernemer? Om geld te kunnen verdienen. Voordat je kunt beginnen: Ga je:
Omzet-kosten-winst HAVO 3
Welkom VWO 5..
Havo 4 Lesbrief Vervoer.
twee kinderen maken n sneeuwpop. als er nu zes kinderen zijn?
Hoofdstuk 7.2 Les 1.
OP WEG NAAR HET CONTRACT
DE PREËMPTIEVE OPENING
Optie Een optie is een recht om bijvoorbeeld een aandeel gedurende een bepaalde periode tegen een vooraf afgesproken prijs te mogen kopen of verkopen.
Havo 4 Lesbrief Vervoer.
BRIDGEN onder begeleiding BOB 2
HOOFDSTUK 6 INFORMATIEDOUBLET DE DERDE MAN VERZAKEN
Het 24 spel.
Beste ath 4..
Beste ath 4..
Beste ath 4..
Begroten & Budgetteren
In het secretariaat worden alle
Op sneeuwklas in Zwitserland
Economisch bekeken Mavo 4
Dit is onze bedrijfsnaam
Oefenopdrachten met uitleg
Mens & Maatschappij Leerjaar 2
Zeeslag Bron: csunplugged.org / csunplugged.nl.
Breuken vermenigvuldigen
Rekenen MZ4.
In het secretariaat worden alle
In het secretariaat worden alle
Het uitbesteden van overheidstaken aan de particuliere sector
In het secretariaat worden alle
twee kinderen maken n sneeuwpop. als er nu zes kinderen zijn?
Bridge onder begeleiding
waar / niet waar HET IS BELANGRIJK OM VEEL GELD TE VERDIENEN
BRIDGEN onder begeleiding BOB 2
BRIDGEN onder begeleiding BOB 2
ik zie….ik zie…..wat jij niet ziet
Hoeveel bied jij? Spel: Koop een euro.
DE PREËMPTIEVE OPENING
OP WEG NAAR HET CONTRACT
Transcript van de presentatie:

Spel: Koop een euro. Je kan een euro kopen. Mooi, maar er is wel 1 regel: De hoogste bieder krijgt de euro voor het bod, maar de laatste bieder die er net onder zit moet zijn geld aan de veilingmeester geven. Hoeveel bied jij? We spelen het spel

Waarom wordt er meer geboden dan een euro waard ? Stoppen brengt kosten met zich (sunk costs=verborgen kosten) Vergelijk toe/uittreding marktvorm

Spelvarianten 1.Laat de overgebleven spelers, om een eind aan het spel te maken, het bod opschrijven 2.Laat vooraf een schatting maken van het bedrag dat men bereid is te betalen: waarom zal de schatting niet uitkomen (werkelijkheid is hoger dan verwachting) 3.Laat berekenen wanneer de veilingmeester winst gaat maken (de winst van de veilingmeester is het verlies van de spelers) 4.Laat de groep eens coöperatief te werk gaan: hoeveel wordt er dan geboden? Dit kun je bewerkstelligen door aan te kondigen dat het spel nog een keer gespeeld gaat worden maar dat jij als docent even 1 minuutje weg moet. Je zult zien: de groep heeft afspraken gemaakt over de biedingen  vrgl. AMF toezichthouder o.a. prijsafspraken.