Een veilig ID? Ee.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Doe jij ook mee? de samenleving dat ben jij,
Advertisements

Vrouwen hebben ALTIJD het laatste woord
Gevalideerde Informatie over Opvoeden, Opgroeien en Gezondheid voor ouders en opvoeders.
Kwalificatiestructuren en wat daarbij komt kijken
Spreekbeurt Kira Lamers in groep 3 a Pius X school in Bemmel op 23 maart 2012   Ik ben Kira en net als mijn papa zijn wij Nederlanders. Mijn mama is in.
AANLEIDING Projecten die studenten moesten organiseren gingen vaak mis in de voorbereiding. Vaak lag dat aan miscommunicatie en te weinig voorbereiding.
Betrouwbare Informatie over Opvoeden, Opgroeien en Gezondheid voor Ouders en Opvoeders Stichting Opvoeden.nl Juni 2014.
Wie is rijk ? & wie is arm ?.
Ja maar, bij ons gaat alles goed Wij hebben geen problemen Ik heb een idee! Zullen we het zo doen? Andere prioriteiten, geen tijd Dat willen we nietPast.
Tennis, de rustige, beschaafde, en elitaire sport.
CoP - PO Community of Practice – Primair Onderwijs
Meervoudige intelligentie
Naar Betrouwbare persoonsgegevens
Implementeren Wat komt er zo al bij kijken? Johan Cruijff
De beste manier om woorden aan te pakken…
Welke boeken kies ik voor mijn kinderen?
Deze voorstelling is speciaal voor jou! GENIET!!
Dag 3. Dag 3 Hallo jongens en meisjes, Dag 3 van het dagboek Hallo jongens en meisjes, Daar ben ik weer. En hoe is het bij jullie? Zijn jullie al bezig.
Bronnen Merle Wissink.
Vriendschap made by bep powerpointsite-bep.
CULTUREEL KAPITAAL ?????? Je eerste keer weet je niet wat je te wachten staat om dat je het niet kent. De eerste keer dat ik naar het toneel ging was.
Chantal Kenens, Anneke Risselada, Merel Schutten
Iedereen coach naar Jef Clement.
en je hebt ook hele mooie wagons waar je uit kan kijken boven de trein, panoramawagons heette dat.
Welkom, welkom, Sinterklaas 1
Jongeren Preventie Team
2/9 - Hoe werkt een gemeente ? - Voor- en nadelen van een burgemeestersreferendum - René van Diessen - Jan Waaijer - Uit het nieuws.
Lagoonia.
Vrouwen hebben ALTIJD het laatste woord
5S in Velsen.
Workshop Vrijwilligerswerk Het hoe en wat Door Timbo.
Interpreteren van data
DE GEMEENTERAAD!!.
 Ik ben 19jaar  Ik ben geboren op 15 Oktober 1990  Ik woon in Moerbeke-Waas (Oost-Vlaanderen)  Thuis hebben we vijf honden en één kat  Ik heb 1.
Het is een vreemdeling zeker……
© VIP GilzeRijen ( brengt hulpvragers en vrijwilligers bij elkaar en de website is een zusje van Zorgvoorelkaar.com. Rob: “Ik was.
Zelhem 2mei 2013 Hanneke Verweij Biedt u hulp aan de meest kwetsbaren?
Reflecteren met leerlingen tijdens kunstzinnige en culturele activiteiten. Hoe motiveer je leerlingen om te reflecteren, zodat zij inzicht krijgen in hun.
Visie & Strategie.
OPDRACHT 3 vakdidactiek Mbo
Welkom. coc Maastricht intermezzo 29 september 2005.
V r o l i j k K e r s t m i s Voor iedereen !.
Ervaringen van kinderen in woorden vangen
Vrijwilligerswerk gezond?. De vraag: De Rotterdamse Munt is een kruidentuin in Feijenoord, die wordt gerund door vrouwelijke vrijwilligers uit de buurt.
Het Nederlands Bijbelgenootschap brengt de Bijbel dichtbij.
Het Ondernemingsdossier Pilot van KHN i.s.m. de Gemeente Leiden.
Ondernemingsdossier Ervaringen en doorontwikkeling Bart Ekkelkamp Procesadviseur Gemeente Zwolle.
In deze dienst zal Ds. R. Tigelaar voorgaan. Na de zegen zingen we Ps. 98: 1,2 Schriftlezing: Hebreeën 10: Tekst: Zondag 38.
Relaties Een diepere kijk. Waarom horen mensen zo graag bij een groep 3 vragen aan Herman De Dijn.
Herkent u Mark?. Mark is een leidinggevende die antwoord moet geven op opleidingsvragen? Waar loopt Mark tegenaan? Waarom is dat zo moeilijk?
DAG VAN HET LEREN Hoe komt zo'n taal eigenlijk in je hoofd? door Henk Wolf.
DOOR! & SIEN Inspiratiesessie culturele veld CantaYoung ervaringen Toon Peerboom 30 januari 2016 ECI Cultuurfabriek Roermond.
Burgerinitiatieven en lokaal draagvlak Energienetwerk Zuid-Holland bruist Adviesbureau Windhart draagvlak en burgerparticipatie Lex Arkesteijn – Lex Arkesteijn.
Ontwikkelen van vakmanschap in veranderende tijden. HR netwerkbijeenkomst Tineke de Visser In voor zorg!Merel van der Ham 13 april 2016Aafje Academie.
JUNIOR COMPANY TRAINING LEERLINGEN. MISSIE Jongeren inspireren en uitdagen te bouwen aan een ondernemende toekomst.
Project: Handen in één voor jeugd met Toekomst Projectleider: Ron van Aggelen.
Titel subtitel Samen maken wij… | titel presentatie | datum ‘Samen maken wij…’ Presentatie Opbrengsten Werkplaats RELATIE Burgerkrachtconferentie vrijdag.
“Laat de kinderen tot mij komen” Zondagsscholenactie seizoen voor zondagsscholen in Egypte.
Parallelsessies 1: Focus op praktijk Overdracht vve - po in de praktijk Hoe wordt er aan de doorgaande leerlijn van voorschoolse educatie naar het primair.
Een doorlopende leerlijn van VVE naar PO Hoe wordt er aan de doorgaande leerlijn van voorschoolse educatie naar het primair onderwijs vormgegeven? Door:
Daarvoor moet je opvallen! MEER OMZET?.  Waarom heb ik een reclame bureau nodig / schoenmaker blijf bij je leest  Wie zijn Reclamebureau Lansingerland.
Het cultuurt in onze buurt.
3L week 16: ‘Wij kijken naar de natuur op tv’ © JL
Visie mediawijsheid KB
De talenten van mensen met autisme leiden tot grote toegevoegde waarde voor onze klanten
Naar een samenhangende en duurzame aanpak van eenzaamheid
De praktijk: kinderen van 0 tot 4 jaar
? Wie zijn dat? Ik weet het niet.  Ik VRAAG het. 2, 3, 4 personen.
Inspectie Justitie en Veiligheid
Transcript van de presentatie:

Een veilig ID? Ee

Wie en wat ben ik? Dagmar Winkelhorst Favo series: Borgen, Dexter, The Shield & House of cards Ik sport graag…nou ja, ik probeer het weer goed op te pakken Ik werk met passie, betrokkenheid & enthousiasme Woon in Leiden Lid van het dagelijks bestuur van de NVVB Hoofd afdeling dienstverlening & communicatie Strafrecht & Criminologie gestudeerd

Naar betrouwbare persoonsgegevens…Waarom? Eigenlijke titel zou moeten zijn: Naar NOG betrouwbaarDER persoonsgegevens… …maar dat spreekt niet zo fijn uit.

Naar betrouwbare persoonsgegevens…Wat? 1. instrumenten ontwikkelen voor beoordelen van buitenlandse brondocumenten 2. kwalificatiestructuur ontwikkelen 3. randvoorwaarden voor certificering onderzoeken 4. mogelijkheden onderzoeken voor uitrol naar andere basisregistraties.

Naar betrouwbare persoonsgegevens…Wat? Actielijn 2 & 3 Kwalificatiestructuur & certificering We willen goede opleidingen die... - aansluiten bij wat de praktijk van ons vraagt - onderstrepen het belang van onze beroepspraktijk - houvast geven en bijdragen aan verdere professionalisering

Naar betrouwbare persoonsgegevens… Wat is waar? Wat is betrouwbaar?

Naar betrouwbare persoonsgegevens… Wat is waar? Wat is betrouwbaar?

Collega’s aan het woord: “ het project heeft geleid tot betrokkenheid en goede bijdragen van alle ketenpartners. Dat is een mooie prestatie en toont de urgentie die bij verschillende instanties bestaat” – Niels Baggerman, gemeente Zoetermeer “het project zorgt voor meer bewustwording, meer kennis en eenduidigheid. Het zorgt ervoor dat je verder kijkt dan alleen naar het document. Kan het document op die plaats op die tijd en om die reden afgegeven zijn? Landelijke uitrol op deze manier zou goed zijn” – Louise van Eijk, gemeente Lansingerland “Wij zijn enthousiast over de pilot en de checklists. Deze zorgen ervoor dat we een eenduidige manier van werken hebben, we meer inhoudelijk naar de documenten kijken en meer kijken naar de mensen dan alleen naar de documenten” – Chantal Cornelisse, gemeente Vlaardingen

Wat heeft u er aan?

Naar betrouwbare persoonsgegevens…Wat? Ron van Troost projectleider aan het woord! Over de Ladenkast en denktank Ervaringen vanuit het project

Wie en wat ben ik? Ron van Troost Getrouwd, twee kinderen Favo tv-programmas: DWDD, Borgen & Man bijt hond Ik fiets…….soms Ik zing in een koor Ik heb een Fiat 500 Woon in Heemskerk Beleidsmedewerker bij de NVVB Projectleider NBP

Meneer Kwame uit Ghana Gelegaliseerde geboorteakte tonen

Gemeentelijke experts Openbaar Ministerie IND Bureau Land en Taal Vreemdelingen politie Adviesbureau NVVB IND BD Zwolle Min BuiZa Gemeentelijke experts

Twee keer een geboorteakte Dossier 3 Sierra Leone Twee keer een geboorteakte Dossier 1 Afghanistan De Taskera Dossier 2 Burundi Akte van bekendheid Dossier 1 Afghanistan Taskera wel of niet accepteren? De conclusie van IND BD dat “het document zeer wel mogelijk niet is afgegeven door een bevoegde instantie” wordt overgenomen, omdat er geen informatie boven tafel kwam die de bewijskracht van het document ondersteunt. Het volgende wordt geadviseerd: 1. Het advies is om het document in te houden, zodat op basis daarvan geen naturalisatie kan worden aangevraagd; 2. Het document wordt overlegd aan IND BD; 3. Het IKP, IND Naturalisatie en IND Onderzoek krijgen bericht van het besluit; 4. De betrokkene adviseren geen verzoek om naturalisatie te doen. Dossier 2 Burundi Inschrijving op basis van VOE, nu een akte van bekendheid • Hoe is de akte van bekendheid verkregen? • Er wordt in akte van bekendheid verwezen naar het nummer van de Id-kaart: Waar is dan de Id-kaart? • Onderbouwing met extra documenten is gewenst. De vragen die aan de betrokkene gesteld moeten worden om deze informatie naar boven te krijgen zijn: • Wat heeft u moeten overleggen om de akte van bekendheid te verkrijgen? • Heeft u in persoon de id-kaart aangevraagd? Dossier 3 Sierra Leone Een geboorteakte uit 2011 is onderzocht door de IND Zwolle, welke niet goed bleek. Vervolgens verscheen een akte uit 2012, welke is onderzocht door IND BD. • Conclusies in het rapport van de IND BD over akte 2012 worden veelal gebaseerd op vergelijk met het document uit 2011. Opgemerkt wordt dat het document ook op zichzelf bekeken zou moeten worden. De verschillen tussen de twee zijn dan logisch omdat het eerdere document is afgewezen. Het advies van IND om daarop verificatie te doen lijkt nuttig; • In het rapport van IND BD wordt vermeld "Opmaak en afgifte van het document wijkt af". Daarbij wordt niet vermeld waarvan het afwijkt; • We nemen contact op met IND Zwolle om meer informatie hierover te krijgen. Vermoedelijk volgt een verificatieverzoek in Sierra Leone.

Wat levert het u nu precies op?