De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Kwalificatiestructuren en wat daarbij komt kijken

Verwante presentaties


Presentatie over: "Kwalificatiestructuren en wat daarbij komt kijken"— Transcript van de presentatie:

1 Kwalificatiestructuren en wat daarbij komt kijken
Startbijeenkomst Naar Betrouwbare Persoonsgegevens 25 oktober 2012 Presentatie met als doel de visie van Teelen te verduidelijken m.b.t.. de kennisoverdracht in en tussen organisaties. Teelen heeft een concept ontwikkelt wat een mogelijkheid is om kennis op een electronische manier over te dragen. Harry Molkenboer Opleidingskundig adviseur

2 Programma Even voorstellen Identiteit
Theorie deel 1: kwalificatiestructuur Theorie deel 2: beroepspraktijk, functieprofielen, competenties, kennis en vaardigheden Typefout weggehaald. En tweede onderwerp qua titel aangepast.

3 Even voorstellen 28 Jaar ervaring als Opleidingskundig adviseur
Mede-ontwerper van een toetssysteem (vanaf 1994) Initiatiefnemer en medeauteur van het boek “Toetsontwikkeling in de praktijk. Hoe maak ik goede vragen en toetsen?” Lid van de NVE (Nederlandse Vereniging voor Examens) Redacteur van Examens; tijdschrift voor de toetspraktijk Intrinsiek gemotiveerd om te werken aan kwalitatieve examens We oordelen immers en dat moet je dan wel zo goed mogelijk doen Typefout weggehaald. En tweede onderwerp qua titel aangepast.

4 Identiteit Typefout weggehaald. En tweede onderwerp qua titel aangepast.

5 Chapeau Typefout weggehaald. En tweede onderwerp qua titel aangepast.

6 Kwalificatiestructuur
Een kwalificatiestructuur beschrijft in een samenhangende context wat aan gedrag mag worden verwacht van een beroepsbeoefenaar in zijn of haar beroepspraktijk Samenhangende context Beschrijving van de beroepspraktijk, functieprofielen, competenties, kennis en vaardigheden Typefout weggehaald. En tweede onderwerp qua titel aangepast.

7 Eisen aan een kwalificatiestructuur
De beschrijving dient: volledig concreet eenduidig en meetbaar te zijn Typefout weggehaald. En tweede onderwerp qua titel aangepast.

8 Uitgangspunt voor … De kwalificatiestructuur vormt het uitgangspunt voor de ontwikkeling van: een opleidingsstructuur (met doorlopende leerlijnen voor professionalisering) opleidingen toetsen en beoordelingen en geeft de beroepspraktijk (werkgever en werknemer) houvast voor het functioneren en de professionalisering van medewerkers Typefout weggehaald. En tweede onderwerp qua titel aangepast.

9 Dat was theorie deel 1 Typefout weggehaald. En tweede onderwerp qua titel aangepast.

10 Dan nu deel 2 Samenhangende context: Beroepspraktijk Functieprofielen
Competenties Kennis Vaardigheden Typefout weggehaald. En tweede onderwerp qua titel aangepast.

11 Beroepspraktijk Typefout weggehaald. En tweede onderwerp qua titel aangepast.

12 Functieprofielen Hoeveel zijn er? Wellicht beter om uit te gaan van:
Taken en processen Groepen van bij elkaar horende taken Inclusief competenties Wat leidt tot een flexibel leerhuis van vakken/cursussen en examens van basis tot specialisaties en doorlopende leerlijnen Typefout weggehaald. En tweede onderwerp qua titel aangepast.

13 Competenties Ontwikkelbare competenties: kennis vaardigheden
Niet of moeilijk ontwikkelbare competenties. Dit betreffen met name attitudes zoals: integriteit flexibiliteit omgevingsbewustzijn Deze worden tijdens het werk en in gesprekken beoordeeld Typefout weggehaald. En tweede onderwerp qua titel aangepast.

14 Vaardigheden Algemeen: goed communiceren klantgericht optreden
Moeten deze wel door NVVB worden geëxamineerd? Vakspecifiek: brondocumenten op echtheid controleren gezichten en pasfoto’s kunnen vergelijken uitleggen waarom een document wordt geweigerd uit te geven Typefout weggehaald. En tweede onderwerp qua titel aangepast.

15 Kennis Leren Beoordelen Doet Kunnen (Praktijk)opdrachten Laat zien
Typefout weggehaald. En tweede onderwerp qua titel aangepast. Weet hoe / Legt uit (Begrip) Gesloten of open vragen Kennen Weet / Kent (Kennis)

16 Kwalificatiestructuur
Eindtermen Kwalificatiestructuur Leermiddel Eindtermen Toets Toetsmatrijs Typefout weggehaald. En tweede onderwerp qua titel aangepast. Leerstof Toetsvragen

17 Tot slot Een goede kwalificatiestructuur is het rotsvaste fundament voor een eigentijds, praktijkgericht, flexibel, duurzaam en kwaliteitsgericht leerhuis voor betrouwbare persoonsgegevens Projectteam NBP: veel succes en plezier met jullie mooie opdracht Typefout weggehaald. En tweede onderwerp qua titel aangepast.


Download ppt "Kwalificatiestructuren en wat daarbij komt kijken"

Verwante presentaties


Ads door Google