Een ontroerend verhaal met een sterke boodschap !!!

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De schaduw van Jan Harrie Geelen Querido.
Advertisements

Kleine engelen Foto’s, tekst en geluid!.
De regen Celine Dion ‘Prayer’.
Wat mannen echt aan het huilen maakt:
Een bericht speciaal voor jouw m’n
Het kleine meisje op dit plaatje is natuurlijk Roodkapje
Niet echt maar mama zei dat ik naar school moest *hoest* *hoest*
Uitleg lijdend voorwerp (lv)
De professor Er was eens een professor zijn naam was Einstein. Einstein had een laboratorium met allemaal flesjes,drankjes en soms ontplofte er zomaar.
Muziek: Anastacia: You never be alone
Man  vrouw ( een kort verhaal, verteld door een ? )
Beelden storm.
Woorden en tijd.....
De Slippertjes.
Lees tot het einde ... (denk dan na en kies optie 1)
HOLLANDSE MAATJES.
Deze Tantra komt uit het noorden van Indië, of je nu bijgelovig bent of niet. Neem toch een paar minuten de tijd. Ze bevat sommige boodschappen die goed.
Dag 6 Dag 6 van het dagboek Halihalo lieve kindertjes, Brrr… wat was het koud vannacht op de daken. We zijn de hele nacht op pad geweest met onze zakken.
Ik droomde dat ik een interview had met God.
Hij laat de ingreep doen en verlaat overgelukkig het ziekenhuis.
Om bij stil te staan KLIKKEN OM DOOR TE GAAN.
Een verhaal om te onthouden
Voor hen die nog een moeder hebben is dit heel mooi.
Het ziekenhuisvenster.
„Heb je het gehoord? Onze chef is gestorven."
Toen ik jong was, heeft mijn moeder mij gevraagd welk het belangrijkste deel was van ons lichaam. . Ria Slides.
Een geluksmopje….. Alleen het lezen van deze mop brengt geluk.
Modern Sprookje Kikkerkoning.
…..overrompeld door verdriet
Thema voor vanavond is:
Antwoord voor jezelf op de volgende vragen met NOOIT, WEINIG of REGELMATIG 1Hoe vaak nodig jij anderen uit voor een bakje koffie? 2Hoe vaak laat jij.
Bewerkt door Rani, Sofie, Helena en Annelies Schooljaar:
Een bericht speciaal voor jouw m’n
Hij zocht tot aan de negende dag. Vaak liep hij rond het kasteel, maar hij kwam nooit te dichtbij.
En inderdaad haar handen werden weer warm.
Dagboek van een vrouw.
Het meisje dat ging biechten bij de priester.
Er was eens een meisje die had 4 vrienden
Een klein gebaar Een glas melk Op een dag, toen een een arme jongen huis aan huis kleding probeerde te verkopen om zijn studie te kunnen betalen realiseerde.
M,n Opa
Oost-Vlaanderen (in Oost-Vlaams dialect)
Ik dacht dat het geluid voor ons, levende wezens, belangrijk was en daarom heb ik gezegd: Mijn oren.
Rode Rozen.
Er was eens een leesvirus,die was zijn stippen kwijt.
Mijn verjaardag..
Een liefdesgeschiedenis
Jezus roept de leerlingen
Help de slachtoffers van de watersnood in Bosnië en Servië
"Als ogen spreken" Introductie. Wie is Jezus voor jou? En daarbij de vraag: Wie ben ik, jij?
„Heb je het gehoord? Onze chef is gestorven." „Ja, en ik vraag me de hele tijd al af, wie met hem gestorven is." „Hoezo met hem?" "Nou, in de annonce stond.
Uitleg persoonsvorm (pv)
Marloes Waterschoot Klas 3D
Het begint zoals een sprookje, maar het is er geen .....
De koning van de kikkers
DE POSTBODE.
Lang geleden, in een grote kille stad ergens op de wereld, lag tussen het afval een klein, bruin stoffen beertje... Weggegooid, omdat het niet meer nodig.
Een Belgische moeder schreef eens een brief aan haar zoon die bij het leger diende. Beste Peter, Ik schrijf je deze brief om je te laten weten dat ik je.
Even voorstellen God Abr(ah)am Lot Sara(i) Hagar Ismaël Isaak.
1ste Paasdag 2015 Het graf is leeg! Voorganger: Ds. Marijn Rohaan
DE SPIEGEL.
Een geluksmopje….. Alleen het lezen van deze mop brengt geluk.
Mijn vrouw en ik.. Eerst wil ik me even voorstellen. Ik ben Hendrik.
‘Mixed up piles’.
Ik ben 10 jaar Ja ik ga vandaag voor het eerst naar de heksen school. Het is ver lopen maar later kan ik vliegen en hoef ik niet meer te lopen. En later.
Het kwetsbare vertrouwen van ouders in de jgz Justine Pardoen Ouders Online.
Werk aan de winkel. Bankrekening openen Beste Kinder- en Jongerenrechtswinkel, Veel van mijn vrienden hebben een bankrekening. Mijn ouders vinden dat.
Het Roze Strikje Hoeveel hou je van haar... ? hou je van haar... ?
DE SPIEGEL Een liefdesgeschiedenis Vertaald uit het Spaans – Freddy Storm 11/2009.
Hoeveel hou je van haar... ? Als je een vrouw bent, ben ik zeker dat dit je zal interesseren... En ben je een man, dan ken je zeker een vrouw die echt.
Een ontroerend verhaal met een sterke boodschap !!!
Transcript van de presentatie:

Een ontroerend verhaal met een sterke boodschap !!!

Op de laatste dagen voor Kerstmis, haastte ik mij naar de winkel om nog een paar kadootjes te kopen. Terwijl ik op de speelgoedafdeling stond te kijken, merkte ik een kleine jongen op van ongeveer 5 jaar. Hij hield een pop tegen zijn borst gedrukt, streelde haar en keek heel droevig.

De kleine jongen draaide zich om en vroeg aan de oude vrouw naast hem : “Oma, weet u zeker dat ik niet genoeg geld heb ?” De oude dame antwoordde : “ ik weet zeker dat je niet genoeg geld hebt om deze pop te kopen, mijn beste kind.” Toen vroeg zij hem om hier 5 minuten te blijven staan terwijl zij even rond ging kijken.

De jongen hield de pop nog steeds in zijn handen en snikte De jongen hield de pop nog steeds in zijn handen en snikte. Toen ik naar hem toe liep en hem vroeg voor wie hij die pop wilde kopen, vertelde hij snikkend : “ Het is de pop die mijn zus zo graag wilde hebben voor Kerstmis.” Ik antwoordde dat de Kerstman ze misschien wel zou brengen. Maar hij antwoordde droevig :

“De Kerstman kan ze niet aan haar geven waar ze nu is, ik moet de pop aan mijn moeder geven zodat zij ze aan mijn zus kan geven wanneer zij daarheen gaat.” Zijn ogen waren zo droevig terwijl hij dit zei : “Mijn zus is naar God toe gegaan en papa zegt dat mama ook spoedig naar God zal gaan. Dus ik dacht dan kan zij de pop aan mijn zus geven.”

Dan toonde hij mij een zeer aardige foto van hem waar hij aan het lachen was. Hij zei “Ik wil ook dat ze deze foto meeneemt zodat ze mij niet vergeet.” Ontdaan door dit verhaal keek ik snel in mijn portemonnee en gaf de jongen wat geld. Ik gaf hem nog wat extra omdat hij ook nog een roos bij haar wilde leggen.

Toen ik thuis kwam herinnerde ik me een lokaal krantenartikel van 2 dagen geleden dat melding maakte van een dronken chauffeur in een vrachtwagen die een auto raakte waar een jonge vrouw en een klein meisje zaten. Het meisje stierf ter plaatse en de moeder werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht en was in coma. Was dit de familie van die kleine jongen ?

Twee dagen na de ontmoeting met de kleine jongen, las ik in de krant dat de jonge vrouw ook was overleden. Ik kon het niet laten, ging een bos witte rozen kopen en ging naar het mortuarium waar het lichaam van de jonge vrouw was opgebaard.

Zij lag daar, in haar doodskist en hield een mooie witte roos vast Zij lag daar, in haar doodskist en hield een mooie witte roos vast. Ook lag er een foto van de kleine jongen en de pop op haar borst. De liefde die deze kleine jongen voor zijn moeder en voor zijn zusje had is toch heel duidelijk en IN EEN FRACTIE VAN EEN SECONDE had een dronken chauffeur dit alles van hem afgenomen !!!

Nu heb je 2 keuzes : Je delete dit bericht en doet alsof zoiets je nooit raakt. Of je verzendt het naar al je vrienden en kennissen. Door het te verzenden help je misschien mee om dronken chauffeurs er van te weerhouden toch te gaan rijden. IK HEB HET WEL VERZONDEN !!!