De OuderRaad stelt zich aan u voor…

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
MR Vlinderbos jaarverslag 2012 – Wij zijn de MR! Oudergeleding:  ………….contactpersoon Ouderraad  Hans Waldercontactpersoon Bestuur  Yolande Bakker.
Advertisements

De MR op Praktijkonderwijs Zeist
Verandering Schooltijden
JAARVERGADERING 1 OKTOBER Agenda  Opening  Agenda  Rondvraag  Notulen jaarvergadering 2011  OR  MR  Directie/Team obs De Bussel.
Ouderraad Jaarvergadering 2012
Andere schooltijden OBS Molenbeek 8 mei 2012
Ouderavond 9 september 2013 Van harte welkom Dia 1 welkom
Ouderraad Vondelschool. Wat is de OR? De Ouderraad van de Vondelschool is niet alleen een feestcommissie! De OR onderneemt ook: – Ondersteuning activiteiten.
 OUDERRAAD PRESENTATIE OUDERAVOND MAANDAG 15 OKTOB ER 2012.
Enquete BS Noorderbreedte
Informatieavond Petrus en Paulusschool
Rol medezeggenschapsraad en activiteitencommissie; voor onze kinderen
MR 10 minuten MR in een notendop Agenda Wat doet een MR Samenstelling van de MR Jaarverslag Planning
De ouderraad Woensdag 17 september 2008 KBS De Ark KBS De Ark van Noach Presentatie De ouderraad Nicolet in ‘t Anker.
Oudercommissie De Terp.
5 november 2009 Inge de Leede en Siska Rasing. 1)Wat doet de ouderraad? 2) Wie zijn de leden van de ouderraad? 3) Bijeenkomsten? 4) Welke middelen hebben.
Ouderraad 29 september 2010.
Programma welkom presentatie OV stemmen van de leden
Schooljaar De Oerstek. Groep 1/2 Groep 3/4/5.
Welkom in groep 8M Het laatste jaar van de basisschool!!!!!!
WELKOM Jaarvergadering ouderraad
het Brabants VerkeersveiligheidsLabel
oudercommissie Oudercommissie NHJ-V
Schooljaar Het schoolplein Taal- en spellingmethode Dit schooljaar starten we met de nieuwste versie van de taal- en spellingmethode De.
Algemene Ledenvergadering 2009/2010
Ouderraad Steenen brug
oudercommissie Oudercommissie NHJ-V
Ouderraad olfa Schooljaar Klasvergaderingen – September 2015.
Schooljaar 2015/2016.
De OR – wat is dat? En ook: wie is dat?. Wat is de OR? De Ouderraad van de Vondelschool is niet alleen voor feesten & partijen-commissie! De OR doet nog.
Algemene Ledenvergadering 8 oktober Inleiding Welkom en opening door de voorzitter van de OV Ingekomen stukken en mededelingen Voorstellen Schooladviescommissie.
Help kinderen veilig naar school!
OuderRaad Informatieavond kleuters September 2015 OuderRaad
Zorgen voor een zo laag mogelijke ouderbijdrage ! Jij helpt ook mee !
Jaarvergadering Ouderraad 15-oktober-2015.
Informatieavond Flora 21 september 2015 Oudervereniging Medezeggenschapsraad.
1 Ouderraad Jaarvergadering 2014 Basisschool Gerardus Majella Cabauw.
Welkom!! Namens de Ouderraad. Wat is een ouderraad? We zijn een groep enthousiaste ouders die graag iets extra betekenen voor de school en de kinderen.
BS De Krommen Hoek - Breugel1 Welkom Ouderinformatieavond van groep 8 Schooljaar
OuderVereniging Oirsbeek OVO Iedere ouder met een kind op basisschool de Sprong is automatisch lid (kostenloos)
Welkom. Ouderinformatieavond groep 6 Schooljaar Aniel Kesseler
Theresia Oudervereniging. Vergaderingen De oudervereniging vergadert ongeveer zes keer per jaar, waarbij een vertegenwoordiger van het team aanwezig is.
Ouderavond Springplank 18 oktober Onderwerpen Ouderraad: presentatie afgelopen jaar, financiën, begroting komend jaar ouderbijdrage komend jaar.
'Vriendenavond' in het Bonte Paard te Laren, op 23 Februari, 20:30 uur Stichting Vrienden van de Larense Montessori School.
1 Ouderraad Jaarvergadering 2013 Gerardus Majella Cabauw.
Ouderraad RKBS Willibrord. Organogram Bestuur Voorzitter (Nathalie Eberharter) Stelt samen met de secretaris de agenda op voor de vergaderingen Zit de.
Medezeggenschap op de Trumakkers Informatieavond groep 1 en 2 6 september 2011.
OuderVereniging Oirsbeek OVO. Wat doet de oudervereniging? Organiseren buitenschoolse activiteiten Coördinatie van de groepsouders Kriebelbrigade Coördinatie.
Jaarvergadering dinsdag 25 oktober 2016 WELKOM Op de jaarvergadering van de OR.
Algemene Ledenvergadering
Welkom!! Namens de Ouderraad.
Cathelijne Uit den Boogaard
Namens de OR ouders/ leden van de Schothorst
OUDERVERENIGING DE WISSEL - SCHOOLJAAR 2015/2016
Ouderraad olfa Schooljaar
Medezeggenschapsraad
Stichting Vrienden van De Oase
Jaarverslag Ouderraad De Molenwiek
Welkom bij Veilig Verkeer Nederland
Ouderraad Wilbertschool Een leuke schooltijd maak je samen.
Oudervereniging Schooljaar
Ouderraad OLVE Familia
Ouderraad Wilbertschool Een leuke schooltijd maak je samen.
Ouderraad Wilbertschool Een leuke schooltijd maak je samen.
Algemene Ledenvergadering
Jaarverslag Ouderraad Schooljaar
DE OUDERRAAD
Meld u aan als lid van de Ouder Advies Raad (OAR)
Activiteiten Commissie
WAT DOET DE OR? & WERVING Leden OR + HULPOUDERS
Transcript van de presentatie:

De OuderRaad stelt zich aan u voor… voorzitter penningmeester Roald vd Heide Mieke Christoph Hanne Determan Nathalie Verstraten Tekst (voorstel): De Ouderraad van De Werveling, kortweg de OR, bestaat uit een groep vrijwilligers die het leuk vindt actief bezig te zijn op de school van hun kinderen. Zij ondersteunen het team bij allerlei activiteiten en zaken die zich achter de schermen afspelen. Deze mensen stellen zich graag aan u voor, zodat u weet wie u waarvoor kunt benaderen, bijv. als u iets wilt vragen over vrijwilligerswerk. Jacqueline Verdonk Thari Schröder Bianca Micklei Vacature… U? Yvette v. Schaik Ilse Lesschen

Advies besteding ouderbijdragen Algemeen Stimuleren en coördineren vrijwilligershulp Advies besteding ouderbijdragen Organiseren thema-avond, festiviteiten e.d. Ondersteunen schoolprojecten, OR Spreekbuis ouders Tekstvoorstel: Kopjes voorlezen tegen de klok in te beginnen bij “Stimuleren en coördineren vrijwilligershulp” De Ouderraad heeft als één van de belangrijkste taken het stimuleren en coördineren van vrijwilligershulp. Ook fungeert de OR als spreekbuis van de ouders. …. Adviseren MR Overleg met team en directie

Ouderbijdrage Uw Vrijwillige Ouderbijdrage Financiële ondersteuning schoolprojecten Tekstvoorstel: De OR beheert de inkomsten die De Werveling ontvangt vanuit de vrijwillige ouderbijdragen. Aan de ouders wordt elk jaar gevraagd om per kind € 50,- over te maken. Met dit geld worden veel zaken gefinancierd die niet betaald kunnen worden vanuit de gelden die De Werveling van het rijk krijgt. Materiaal hoofdluiscontrole Materiaalkosten onderhoud schoolplein

Ouderbijdrage Uw Vrijwillige Ouderbijdrage Aanschaf klimtoestellen Kinderboekenweek Limonade en ijsjes avond4daagse Speelmateriaal kleuters Tekstvoorstel: dit zijn slechts enkele voorbeelden van wat allemaal gerealiseerd kan worden dankzij uw ouderbijdrage.

Ouderbijdrage Uw Vrijwillige Ouderbijdrage Extra materiaal voor crea-lessen Kerst/Paasviering Bijdrage leermiddelen bijv. leesboeken Sinterklaascadeautjes Tekstvoorstel: Als u precies wilt weten waar het geld nog meer aan besteed wordt, dan kunt u het jaarverslag downloaden op de website van De Werveling.

Uw Vrijwillige Ouderbijdrage 93% van alle ouders betaalt de Ouderbijdrage. Bij 100% zouden nog meer plannen en wensen gerealiseerd kunnen worden ! Tekstvoorstel: De ouderbijdrage is dus nodig voor het organiseren van leuke dingen, zoals de Kinderboekenweek, het Sinterklaasfeest, de Kerstviering en de Paasviering. Daarnaast wordt een deel van het geld besteed aan andere nuttige zaken, zoals ondersteuning van lesmateriaal. Het gaat dus om zaken die niet uit de normale rijksbegroting gefinancierd kunnen worden. De Werveling kan niet zonder uw financiële support. Als het voor u lastig is om de bijdrage in 1 keer te betalen, neemt u dan alstublieft contact op met de directeur. Een betalingsregeling is absoluut bespreekbaar.

Deelgebieden Financiën – Mieke Christoph Verkeer – Hanne Determan Verkeersbrigadiers – Nathalie Verstraten Pleinwacht – Ilse Lesschen Hoofdluiscontrole – Nathalie Verstraten & Annette Beetsma (geen OR-lid) De OR coördineert een aantal taken op de Werveling. Momenteel worden deze "deelgebieden“ ingevuld door de volgende mensen……(geen namen inspreken!) ….Zoals u ziet zijn het niet alleen OR-leden die de deelgebieden coördineren. Ook een aantal voormalig OR-leden vindt het leuk actief betrokken te blijven bij school. Sport – Jacqueline Verdonk & Yvette van Schaik Schoolplein – Alfred Traa (voormalig OR-lid) Evenementen & Festiviteiten – Bianca Micklei

Financiën Taken penningmeester: Inning ouderbijdragen Voorstel begroting Jaarrekening opstellen De begroting & de jaarrekening (realisatie) worden ter goedkeuring aan de MR voorgelegd

Verkeer Acties: De scholen beginnen weer Op Voeten en Fietsen naar School Ik val op (fietsverlichting) Verkeersbrigadiers Utrechts VerkeersveiligheidsLabel (UVL) Op school krijgen de kinderen verkeerslessen. De theorie moet ook in de praktijk geoefend kunnen worden natuurlijk. Dat kunnen de leerkrachten niet zonder hulp van ouders. Vanuit de OR wordt een deel van de praktijklessen mede verzorgd, evenals het fiets-verkeersexamen in groep 7. Daarnaast zorgt de OR ervoor dat er verkeersbrigadiers klaar staan: Elke ochtend en elke middag om het oversteken van de kinderen en hun ouders veilig te laten plaatsvinden. Ook wordt regelmatig aandacht besteed aan het parkeren rondom de school. Er wordt veel fout geparkeerd, wat tot onveilige situaties leidt voor kinderen en begeleiders. Houd u zich aub aan de geldende parkeerregels…ook als het regent. Streetwise Fietsparcours groep 3/4 Dodehoek-les groep 8 Parkeerbeleid schoolomgeving Verkeersexamen groep 7

Pleinwacht Kom een frisse neus halen ! En doe mee aan… Een potje sjoelen Een knikkertoernooi Tekstvoorstel: Sinds de invoering van het continu rooster zijn er iedere ma/di/do/vrijdag 3-4 vrijwillige ouders actief als pleinwacht tijdens de middagpauze van 12.00 – 13.00 uur. Op die manier kunnen de leerkrachten genieten van hun welverdiende pauze. Teamleden die niet voor de klas staan, zijn ook op het plein. Als pleinwacht maakt u op een leuke manier actief deel uit van de schoolwereld van uw kind. Regelmatig wordt er een bijzondere pauze georganiseerd door de OR. De kinderen en de pleinwachten doen altijd enthousiast mee ! De rollende pauze

Hoofdluiscontrole Hoofdluiscontrole: Na elke vakantie Na een melding door een ouder 2 luizenmoeders per groep Hoofdluis gevonden? Hoofdluis Protocol www.dewerveling.nl/documenten Info over hoofdluis Tips voor bestrijding van hoofdluis Handige checklist Tekstvoorstel: Het verbaast u misschien maar op elke school komt af en toe hoofdluis voor. Het hebben van hoofdluis is gelukkig allang geen schande meer, zoals het vroeger was. Inmiddels weten we dat de hoofdluizen juist gaan schone hoofdjes aandoen. Het hebben van hoofdluis kan wel een beetje vervelend zijn voor de kinderen die door de beestjes geplaagd worden want het kan behoorlijk kriebelen. De Werveling volgt het hoofdluisprotocol van de GGD. De OR zorgt ervoor dat dit protocol uitgevoerd wordt. Mede door deze aanpak komt op De Werveling hoofdluis relatief weinig voor en hebben we verspreiding snel onder controle.

Sport Tekst-voorstel: Sport is belangrijk voor kinderen. Daarom doet De Werveling aan veel toernooien mee. De sportcommissie coördineert dit en zorgt voor de teamindeling en de werving van begeleiders. Begeleiders zijn van harte welkom: We laten tijdig weten wanneer u nodig bent.

Schoolplein Voor koffie en wat lekkers wordt gezorgd ! 2-3 keer per jaar schoolpleinklusdag: Inrichting schoolplein Blad blazen Schilderen Onderhoud verlichting Belijning op het plein Tekstvoorstel: De speeltoestellen op beide pleinen worden goed onderhouden en gecontroleerd voor de veiligheid van de kinderen. Op het schoolplein wordt regelmatig door ouders hard gewerkt. Op de klusdagen is er tijd en ruimte voor koffie en gezellig met elkaar kletsen. Na afloop ziet het plein er weer pico bello uit! Dit geeft veel voldoening en extra speelplezier voor de kinderen. Meld u aan als er weer een klusdag georganiseerd wordt. Voor koffie en wat lekkers wordt gezorgd ! Kinderen zijn ook welkom !

Evenementen & Festiviteiten Vrijwilligersborrel Limonadestops Avond4daagse Organisatie Paasontbijt Organisatie thema-avond Tekstvoorstel: De Ouderraad financiert en coördineert ieder schooljaar allerlei evenementen of helpt het team bij de uitvoering ervan. Het zijn deze jaarlijks terugkerende evenementen, die het voor ouders en kinderen ieder schooljaar weer extra leuk maken! We blijven ons hier graag voor inzetten en hebben uw hulp nodig ! Inzamelingsactie: Bag2School Sinterklaas op School Catering musical groep 8

Tekstvoorstel: De Werveling is een leuke en fijne school mede dankzij de inzet van ouders. Op school zijn ongeveer 100 (!) ouders actief als vrijwilliger. Dit wordt enorm gewaardeerd! Als de kinderen van groep 8 school verlaten, vertrekken ook hun ouders die altijd hebben geholpen. Dus ieder jaar zijn er nieuwe ouders nodig om hen te vervangen. Want vele handen maken licht werk. Daarom wil de OR graag met u in contact komen. Bij de uitgangen van de school zult u deze kaartjes terugvinden. Neemt u er gerust 1 mee.

Vragen ouderraad@dewerveling.nl Tekstvoorstel: Heeft u nog vragen? Wij zijn er om ze voor u te beantwoorden… Spreek ons aan op het plein of mail ons.

Website www.dewerveling.nl/or Tekstvoorstel: Als u deze Powerpoint nog eens rustig wilt bekijken, dan kan dat. U kunt hem terugvinden op onze website

Tekstvoorstel: Hartelijk dank voor uw aandacht !