De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Jaarverslag Ouderraad De Molenwiek

Verwante presentaties


Presentatie over: "Jaarverslag Ouderraad De Molenwiek"— Transcript van de presentatie:

1 Jaarverslag Ouderraad De Molenwiek
2016/2017

2 Inhoud: Wie zijn wij… Wat doen wij? Sinterklaas Kerst Pasen
Schoolfotograaf Sportdag Schoolreisje Overige taken ouderraad Cijfers Nieuwe OR-Leden / Kascontrole

3 Wie zijn wij? Dagelijks bestuur: Voorzitter: Marieke Pennekamp, moeder van Marilon (gr. 7) Tos (gr. 5) Biek (gr. 3) en Fer (gr. 1) Penningsmeester: Ilse Westkamp, moeder van Jasmin (gr. 7) Yari (gr. 6) en Indy (gr. 3) Secretaris: Jindra Deen, moeder van Tessa (gr. 8) en Jens (gr. 6) Overige leden: Jennifer Sluijs, moeder van Stijn (gr. 6) Levi (gr. 4) en Senn (gr. 2) Ysolde van de Sande, moeder van Lars (gr. 4) en Finn (gr. 2) Diana Buijsman, moeder van Joya (gr. 5) Danielle Lamberts, moeder van Martijn (gr. 6) Margot Hoffer, moeder van Tygo (gr. 3) Tim (gr. 2) en Lieke (gr. 1) Renata van Laatum, moeder van Finn (gr. 4) Maaike Eichhorn, moeder van Lynn (gr. 5) Jitske Schuit, moeder van Stef (gr. 6) en Luuk (gr. 3)

4 Wat doen wij? U als ouder betaald een ouderbijdrage voor uw kind waarmee de ouderraad bepaalde activiteiten kan bekostigen. Wij organiseren: Sinterklaas, Kerst, Pasen, schoolfotograaf, koningsspelen, schoolreisje, kamp en musical groep 8 Wat we precies per activiteit doen ziet u in de volgende dia’s..

5 Sinterklaasviering De week voor 5 december zijn er 2 strooipieten langs geweest die in iedere klas wat lekkers kwamen strooien. Op 5 december is sinterklaas op school geweest, de ouderraad zorgt ervoor dat sinterklaas met zijn 2 pieten alle klassen langs gaat en hier cadeaus bezorgd. De groepen 6 t/m 8 maken surprises voor elkaar, hiervoor krijgen ze een bijdrage van de Ouderraad. Alle klassen krijgen een klassencadeau, deze wordt uitgezocht door de klas. Een gemeenschappelijk cadeau waar de hele klas gebruik van kan maken.

6 Kerst: Kerst op de Molenwiek houdt in:
Een mooie viering in de kerk waarbij een toneelstuk door ouders en leerkrachten wordt opgevoerd De kinderen zijn langs een verlichte route naar school gelopen waar een heerlijk kerstdiner op ze stond te wachten De Ouderraad zorgt ervoor dat er mooie gedekte tafels zijn en er drinken aanwezig is. De hapjes worden door de ouders verzorgd.

7 Pasen: Voor de kleuters wordt er een paasontbijt georganiseerd, alle boodschappen hiervoor worden door de Ouderraad gehaald. De tafels worden mooi gedekt met bordjes en bestek, paaskleden en eigen gemaakte paasmandjes. Dit jaar liep er voor het eerst een paashaas door school die paaseieren had verstopt, alle kinderen hebben geholpen deze te vinden en vonden de paashaas heel leuk!

8 Koningsspelen: De Molenwiek doet ook ieder jaar mee aan Koningsspelen Deze wordt gehouden op het SAV terrein. Met behulp van vele ouders doen ze mee aan sportieve activiteiten. De groepen zijn verdeeld met oudere en jongere kinderen en een leid(st)er. Ieder kind krijgt een opdrachtenkaart waarop de prestaties worden bijgehouden en na afloop een certificaat. Het organiseren hiervan wordt gedaan door leden van de Ouderraad en leerkrachten.

9

10 Schoolreisje: De leden van de Ouderraad hebben ook dit jaar weer fantastische schoolreisjes georganiseerd. Voor het eerst in jaren zijn de kinderen naar andere parken geweest, de groepen 1 t/m 3 naar Blanckendaell in Tuitjenhorn, groepen 4 en 5 naar Aeolis in Sexbierum en groepen 6 en 7 naar Outdoorpark Alkmaar, dit gecombineerd met zwemmen in de Hoornse Vaart. Wij hebben zeer positieve reacties ontvangen en zijn alweer op zoek naar leuke, geschikte parken voor Mocht u ideeën hebben dan horen we het graag!

11

12 Overige taken van de Ouderraad:
Ieder lid is ook klassenouder van een bepaalde groep De leerkracht kan een beroep doen op de klassenouder als er iets in die klas georganiseerd moet worden of als er hulpouders nodig zijn voor excursies of als er materialen nodig zijn voor bepaalde projecten etc. Het verzorgen van versnaperingen bij bepaalde activiteiten zoals voorlichtingsavonden, nieuwjaarsborrel, musical groep 8. Het verzorgen van de schoolfotograaf en het begeleiden van de fotograaf en de kinderen die dag. Het reserveren en bekostigen van de groepsaccommodatie, bus en boodschappen voor kamp groep 8. Bij warm weer een ijsje voor de kinderen, de aanschaf van bijv. luizenkammetjes, spulletjes voor het decoreren van de school etc. Het helpen bij jubilea van leerkrachten.

13 Cijfers: Totaal ontvangen aan ouderbijdrage:. € 15
Cijfers: Totaal ontvangen aan ouderbijdrage: € ,50 Totaal uitgegeven: € ,85 -/- Tegoed: € ,65 Het bedrag wat we overhouden gaat in het potje ‘onvoorziene uitgaven’, we zullen samen met het team van de school bespreken waar we dit geld voor reserveren.

14 Nieuwe OR-Leden! Kascontrole
De ouderraad kan uw hulp goed gebruiken! Voor de groepen 1-2 B en 1-2 C zijn wij op zoek naar een nieuw ouderraadslid die tevens kan fungeren als klassenouder. Alle ouders mogen ‘inschrijven’ de voorkeur gaat echter uit naar een kleuterouder omdat diegene zich nog heel wat jaren kan inzetten voor de kinderen. Ook zijn wij op zoek naar 2 ouders die met ons de kascontrole uit kunnen voeren. Lijkt het u leuk? Mail ons dan:


Download ppt "Jaarverslag Ouderraad De Molenwiek"

Verwante presentaties


Ads door Google