Hoe veilig is moderne communnicatie?

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Het internet.
Advertisements

RECLAME OP INTERNET ASCC Clubmiddag 15 april 2014.
ongewenste indringers op de computer
Hardware voor draadloos netwerk
WORKSHOP. EEN CPU MAKEN VAN UW COMPUTER. Dinsdag 05 / 04 / Door; Tom Roef, bestuurslid. Sodipa Computerclub.
Netwerken soorten verbindingen protocollen soorten signalen
EEN INTRODUCTIE. Wat is een firewall?  Een firewall is een systeem of een groep van systemen dat zorgt voor de beveiliging van je intranet (of intern.
Veilig Internet Volgende
Uitslag opdracht 2 (samsam, nr
Vliegen via een netwerk. Dit heeft de volgende deelnemers •Éen Host: Dit kan zijn een bestaand netwerk via internet(IVAO, VATSIM) of de flightsimulator.
Internet fun & veilig! titeldia.
Onderhoud van de PC. 26 oktober, 2005 Danny Kuppens.
PHP en zo Marnick en Robin Tutor: OV. ARPANET  In de jaren zestig startten militairen van het Amerikaanse Ministerie van Defensie met een experimenteel.
Veilig Internet Geef antwoord op de vragen en ontdek of jij veilig gebruik maakt van het internet!
Veilig internet Mediawijsheid
Beveiliging van de PC. 2 december 2004NBC Presentatie2 Waar aan denken?  Beveiliging van data  Beveiliging tegen stroomuitval  Beveiliging tegen ongewenst.
FireWalls. Wat is een Firewall? Een Firewall is een programma wat jouw persoonlijke bestanden op jouw computer beschermt tegen buitenstaanders. Internet.
Presentatie:ICT.
H17: Beveiliging en cryptografie
Twee Communicatiemiddelen: 1. De telefoon 2. Het internet
Bedreigingen en Beveiliging van uw computer Presentatie Clubmiddag 18 januari 2011 door Fred Houthuijs Amstelland Senioren ComputerClub.
Veilig Internetten? Door: Hans ter Heijne Gert-Jan Scharstuhl
SPYWARE Het spook in je pc.. You are being watched.
Internet fun & veilig!. Wie zijn we? Naam Wij werken voor Microsoft Insert your picture here.
en aanverwante zaken Presentatie Clubmiddag 21 december 2007 door Ab Wiegman Amstelland Senioren ComputerClub.
© 2007 McAfee, Inc. Computerbeveiliging Welke gevaren liggen er op de loer?
SPAM SPAM. Heeft u veel SPAM? Kan uw provider het niet tegenhouden?
Lezing door Kick de Wolff
Netwerken / Internet ICT Infrastructuren David N. Jansen.
Informatica Blok 1 Hoofdstuk 2
MET DANK AAN COLLEGA’S IN DEN LANDE ! vee 2012
Een leerlijn mediawijsheid groep 5-8.
Netwerken (2) Informatica.
Kick de Wolff februari Door Kick de Wolff Kick de Wolff februari 2012.
PC INSIDE OUT Door: Diego Duinkerke Rodney de Visser.
Beveiliging van computers. Wat doen we vanavond: Wat en hoe beveiligen. Verschil tussen virus en malware Hoe praat een computer over een netwerk - met.
Een werkstuk maken.
Hacken Gabriela & Shivam.
Hoe gaat het verder na Bethel?
Peter Van Poyer - 3BO Firewall ICT – 4 november 2003.
Chatten. Chatten Inleiding chatten Wat is chatten? De geschiedenis Voor- en nadelen Educatief of recreatief? Wat vinden jongeren ervan? Wat vinden.
Altijd online!.
Spyware en andere beesten Hoe vermijden en verwijderen.
ANW Module 2 Leven Door Gabriella, Melanie, Elise en Fabienne van v4.
Computerwijs Malware: een overzicht Leerling Schooljaar school.
Door Arian den Hollander IT15AMO1B
Woordjes leren.
Beveiliging van de computer firewall anti-virus anti-Spyware spam phishing schoonhouden computer Windows Update gebruikers account beheer (UAC)
Netwerken 4 Enigma Netwerken paragraaf 7. Het internet  netwerk van netwerken Hosts (computers) Netwerken (met oa. switches) Verbindingen Hosts (routers)
Netwerken 5 Enigma Netwerken paragraaf 8. Transportlaag Netwerklaag (IP-protocol) Best-effort pakketcommunicatie Transportlaag (UDP- en TCP-protocol)
Malware JORIS LELIEVELD EN RICK VAN DRIEL. Wormen  Verspreiden via Internet  Hebben geen bestuurder nodig  Effect van Wormen is hetzelfde als een virus.
© snvl.be 2014 Veilig internetbankieren € €€€. Doel van de Workshop  Waarom bankieren via het internet?  Overzicht brengen van de mogelijkheden en de.
Beroepenwerkstuk.
Wat is het Wat doet het Waar zit een firewall in
presentatie Geschiedenis van de computer en het internet
Spreekbeurt in groep 4 en 5
presentatie Geschiedenis van de computer en het internet
Spreekbeurt in groep 4 en 5
Ik heb mijn boek uit… Wat nu?.
Big Data.
(Niet) Allemaal digitaal
Veilig Internet Geef antwoord op de vragen en ontdek of jij veilig gebruik maakt van het internet!
Big Data.
Internetbankieren.
Zorg voor een veilige internetverbinding
M5 Datacommunicatie Netwerklaag
<naam bedrijf> & <naam school>
<naam bedrijf> & <naam school>
Netwerken & Internet 3.
Wi-fi Dwv 2.0 Ip instellingen
Transcript van de presentatie:

Hoe veilig is moderne communnicatie? Het plezier en de gevaren van internet.

Een korte geschiedenis Internet is ontstaan uit een netwerk dat in 1969 is opgezet door het Amerikaanse Ministerie van Defensie: het Arpanetwerk. Zij wilden een netwerk van computers die onderling met elkaar konden praten, zodanig dat als één of meer computers beschadigd zouden raken (bijvoorbeeld door een bombardement), het netwerk toch nog zou kunnen functioneren.

Het protocol Om dat mogelijk te maken, werd een protocol (methode) ontwikkeld, waardoor informatie die verzonden moet worden, opgedeeld wordt in pakketjes. Elk pakketje wordt afzonderlijk verstuurd, en kiest de snelste weg naar de computer van bestemming. Daar aangekomen worden alle pakketjes weer in de goede volgorde gezet, en kunnen ze weer als één geheel gelezen worden. Dit protocol wordt Transmission Control Protocol/Internet Protocol (TCP/IP) genoemd. De taal waarin de pagina's geschreven werden en met elkaar verbonden kunnen worden, heet Hyper Text Transfer Protocol (HTTP).

Het eerste internet In het begin van de tachtiger jaren, toonden een aantal overheids- en wetenschappelijke instituten (onderzoekstinstituten en universiteiten) belangstelling voor dit netwerk. Voor hun zou het een mooi netwerk zijn om informatie uit te wisselen over de verschillende onderzoeksprojecten waar ze mee bezig waren. Zij namen het netwerk van computers (internet) over en verbonden hun eigen computers eraan. En daar bleef het natuurlijk niet bij. Steeds meer instellingen en bedrijven zochten aansluiting bij dit netwerk. Ook particulieren konden zich aansluiten bij het netwerk via een provider. Die verzorgt de verbinding met het netwerk voor hen, en ook zorgt de provider ervoor dat je je eigen website op Internet kan zetten. Zo werd het internet langzaam maar zeker uitgebreid tot het grote netwerk dat we nu kennen.

Vervolg Omdat Internet is ontstaan in het Westen, is de meeste informatie die op het internet geplaatst is ook daarvan afkomstig. Bovendien vind je op Internet nog weinig informatie van wat oudere datum. Dat komt natuurlijk doordat Internet nog pas kort bestaat. Tenslotte vind je op het net voornamelijk exacte informatie (wis-, natuur- en scheikunde en biologie), en veel minder informatie over alfa- en gammawetenschappen (talen, en filosofie, psychologie enz.). Daar moet je rekening mee houden als je informatie nodig hebt. Soms is het beter informatie te zoeken in boeken, tijdschriften, bij musea of in archieven, of misschien ook wel informatie te vragen bij deskundigen.

Filmpje

Gevaren!!!!! Virussen Hacken Spam Spyware/malware/adware

Virussen Virussen komen met mail. Virussen zitten verborgen in websites. Virussen zwerven op internet.

Bestrijding Zorg voor een goede virusscanner. Hou de virusscanner up to date. Scan regelmatig je systeem, het liefst gepland en geautomatiseerd.

Hackers Hacken is het overnemen van je systeem door een onbevoegde. Ze kunnen dingen veranderen, verwijderen of je systeem gebruiken als doorgeefluik

Remedie Een goede firewall. Een configureerbare router.

Spam Dit is ongevraagde email.

Remedie Gebruik een spamfilter. Gebruik webmail.

Spyware,malware,adware Nare stukjes code die info over jou of je systeem doorsturen naar de afzender. Zit vaak in zgn cookies. Wordt gebruikt om je te overladen met spam.

Remedie Anti spyware programma’s. Nooit reageren op mails waarvan je de afzender niet kent. Gebruik je gezonde verstand.

Aanraders Hitmanpro www.hitmanpro.nl. Mailwasher. Activeer het eventuele spamfilter van je provider. Betaalde virusscanners. Norton, Mcafee, Kasperski. Gratis: Avast.