Persconferentie: juni 2012

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Tevredenheid met behandelaar en behandeling.
Advertisements

Enquête bij de leden van Fietsersbond Halle Resultaten.
Jongeren over politiek
KWALITEITSZORG november 2012
Tevredenheids onderzoek Door Lizanne Jespers HBO-V studente Maart 2014
‘Wie met ouderenbeleid begint is te laat’
‘SMS’ Studeren met Succes deel 1
Definitief voorstel continurooster + De stemprocedure. 20 mrt
KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK
28 juni 2009 Paëllanamiddag 1 Paëllanamiddag 28 juni 2009 Voorbereiding vrijdagavond (Loopt automatisch - 7 seconden)
NEDERLANDS WOORD BEELD IN & IN Klik met de muis
De nieuwe werkelijkheid
Welke kenmerken schrijven jij of anderen aan God toe? Roept u maar!
Opvattingen en initiatieven t.a.v. schoon, heel en veilig
November 2013 Opinieonderzoek Vlaanderen – oktober 2013 Opiniepeiling Vlaanderen uitgevoerd op het iVOXpanel.
Geestelijke Gezondheid in Vlaanderen
Uitgaven aan zorg per financieringsbron / /Hoofdstuk 2 Zorg in perspectief /pagina 1.
30 maart 2014 Rotterdam 1. 2 Romeinen 4 17 (...) van die God Voor het aangezicht van die God, in wie hij geloofde, die de doden levend maakt en het niet.
Je bent jong & je wilt wonen En als het even kan in Vianen.
Global e-Society Complex België - Regio Vlaanderen e-Regio Provincie Limburg Stad Hasselt Percelen.
1 Enquête: Hoe 'social' ben jij online? MSN, Juni 2010.
 Deel 1: Introductie / presentatie  DVD  Presentatie enquête  Ervaringen gemeente  Pauze  Deel 2 Discussie in kleinere groepen  Discussies in lokalen.
Burgerschap in de openbare ruimte: resultaten TNS/NIPO onderzoek november 2011.
Ronde (Sport & Spel) Quiz Night !
De Gouden Glans van MaS Effecten van maatschappelijke stages voor stagebiedende organisaties in Amsterdam.
Uitslag ouderenquête januari ingevulde formulieren terug = 48 % U geeft ons het gemiddelde cijfer van een 6,8.
Aftersales/Onderhoud Onderzoek | februari 2005 | ©TNS NIPO | 1 Automotive Door Vincent Groen, Steven Boekee De Nederlandse automobilist en zijn werkplaats.
Informatieavond Petrus en Paulusschool
Tevredenheids- enquête 2012 P. Grouwels Inleiding Mogelijke antwoorden: Zeer goed: 4 sterren ****: volledig tevreden; Goed: 3 sterren ***:
Kwaliteit van Geestelijke Verzorging 2e Symposium Religie en Zorg, vrijdag 22 juni 2012 Bijdrage Drs. Joleen Kieneker Student religiewetenschap en bestuurder.
Nooit meer onnodig groen? Luuk Misdom, IT&T
FOD VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU 1 Kwaliteit en Patiëntveiligheid in de Belgische ziekenhuizen anno 2008 Rapportage over.
Elke 7 seconden een nieuw getal
Werkt werken? Reinier Kuijsten, Jane- Murray Cramm, Job van Exel en Harry Finkenflügel.
Oefeningen F-toetsen ANOVA.
GIS in het lokale bestuur -enkele cijfers-
De Grootste Fuif enquête van Brasschaat. De Grootste Fuifenquête Jeugdraad : opstart “werkgroep Fuiven” (eind 2004) Werkgroep Fuiven: Beoordeling fuif-en.
In dit vakje zie je hoeveel je moet betalen. Uit de volgende drie vakjes kan je dan kiezen. Er is er telkens maar eentje juist. Ken je het juiste antwoord,
13 maart 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe Want gelijk het lichaam één is en vele leden heeft, en al de leden van het lichaam, hoe vele ook, een lichaam.
Liaison dangereuse? Secretarissen en ontvangers over hun onderlinge verhouding en de werking van het managementteam Prof. Dr. Herwig Reynaert Dr. Kristof.
Van Valckenborgh Dirk Februari Definitie “optie op aandelen” : Recht / Verplichting om een standaardhoeveelheid aandelen te kopen (call-optie –
De Dagen van de Kaaien 19, 20 & 21 maart De Kaaien op tafel - inhoud 1.Methodiek tafelgesprekken 2.Aantal tafelgesprekken en aantal deelnemers.
Indien men de wereld vergelijkt met een dorp van 100 inwoners, rekening houdende met alle bestaande volkeren, dan zou dit dorp bestaan uit: - 57 Aziaten.
Presentatie Financieel verslag Dorpsraad Albergen 2010
Bewonersavond Maria Hoop 30 september 2013 Ouder worden in Maria Hoop Wat is daar voor nodig? Wie moet daar voor gaan zorgen?
KWF Ze zamelen geld in voor mensen met kanker. Heel veel mensen willen er mee helpen. En sommige doen het ook heel goed met de opbrengsten van bijvoorbeeld.
Wat vinden bewoners van Maarsseveen-Molenpolder van het verkeer in hun straten? Gerco van den Berg, Liesbeth Tettero, Gerard Baars, Wim de Groot, Helena.
De Hoge Kleij - Klanttevredenheidsonderzoek
Lessen 17 / 40 De mensen die recent lessen hebben gevolgd hebben deze beoordeeld op 4 aspecten. In de getoonde grafiek steekt 1 aspect negatief af t.o.v.
Informatieavond andere (school)tijden
STIMULANS KWALITEITSZORG juni 2014.
In opdracht van NOC*NSF
Resultaten Crowdsourcing Grote Boel 7 april 2014.
Sportonderzoek in Almere
Enquête Vliegbrief 1 OKTOBER– 26 NOVEMBER 2010 RESPONDENTEN 674 volwassenen, 636 ontdubbeld 440 kinderen, 424 ontdubbeld.
Waar gaat het nou toch om?!
Resultaten enquête Autoluwe Zondag 22/9/2002. Algemeen Alle wedstrijddeelnemers –Aantal: 325 –Gemiddelde leeftijd: 40,9 Wedstrijddeelnemers van Aartselaar.
Een organisatie van stad Kortrijk, Directie Cultuur, Team Jeugd i.s.m. Hogeschool West – Vlaanderen departement HIEPSO.
12 sept 2013 Bodegraven 1. 2  vooraf lezen: 1Kor.7:12 t/m 24  indeling 1Korinthe 7  1 t/m 9: over het huwelijk  10 t/m 16: over echtscheiding  16.
Vergelijking Wijkraadpleging Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern 2014 voor Wijkraad Leidsche Rijn en Vleuten-de Meern.
1 DE ADVIEZEN VAN BEURSMAKELAAR BERNARD BUSSCHAERT Week
23 mei 2013 Bodegraven vanaf hoofdstuk 6: hoofdst.1: de wijsheid van de wereld hoofdst.2: de wijsheid van God hoofdst.3: Gods akker en Gods bouwwerk.
MAGNUSKERK RESULTATEN ENQUETE AANTAL VERSPREID IN ANLOO 150.
Marktonderzoek Niel Margot Avonts Jolien Dejongh Kjetil De Weyer Arthur Hachez Sébastien Heymans Marilyn Vandeputte Fabian Verdult Karen Vermeire.
Resultaten enquête Agenda Inleiding door de voorzitter (1/6 enquêtes retour) Bespreken van de enquête Volgorde van belang bepalen door u?
Mijn gemeente Ons gemeentebestuur Gebruikte symbolen Ga naar mijn volgende dia Ga naar mijn voorgaande dia Ik wil nog even mijn informatie raadplegen.
Toelichting zienswijze van de fam. Van Hal en Haerkens Ontsluiting gebouw plan Elzenstraat 60 naar de Elzenstraat goed gepland? of is er een veiliger alternatief?
# Uw mening telt! Resultaten enquête 2018 UW MENING TELT!
Tervuren Participatieve wijkmonitor Mei 2018 Jo Steyaert Partner
Transcript van de presentatie:

Persconferentie: 12 juni 2012

Jouw mening telt !

Spa-Groen deed in de maand maart een schriftelijke enquête in de drie deelgemeenten in verband met het huidig en het toekomstig gemeentebeleid. Gedurende 8 avonden deden we met 21 medewerkers 3000 huisbezoeken, wat ons een representatief beeld heeft van de wensen en opmerkingen van de Ledegemnaren.

Enquête 2012 11 vragen over Ledegem van gisteren en vandaag 10 vragen over het Ledegem van morgen Wat kan volgens jou veel beter in Ledegem? Wat is het eerste wat je zou doen als je burgemeester van Ledegem zou zijn?

11 vragen over Ledegem van gisteren en vandaag 57% vinden de netheid in onze gemeente niet in orde of hebben hieromtrent geen mening 66% van de bewoners zijn tevreden met de openingsuren van het gemeentehuis

11 vragen over Ledegem van gisteren en vandaag 62 % van de bewoners maken zich zorgen over de fietsveiligheid Slechts 31 % is tevreden over de groenvoorziening

11 vragen over Ledegem van gisteren en vandaag 49% is tevreden met het cultuuraanbod, waar 40% hierover geen mening heeft.

10 vragen over het Ledegem van morgen 54% van de Winkelnaren zijn voor geluidsschermen langs de E 403, daar waar in Ledegem 70% hieromtrent geen mening heeft. 47% wenst dat de gemeente meer inspanningen doet voor de verfraaiing, tegenover 17% neen.   77% is van mening dat er meer afgescheiden en beter onderhouden fietspaden moeten komen tussen de deelgemeenten onderling, evenals met de buurtgemeenten

10 vragen over het Ledegem van morgen Er wordt duidelijk geopteerd voor een nieuw en aangepast mobiliteitsplan met meer aandacht voor de zwakke weggebruikers, 69% is de inwoners is hiervoor te vinden. 24 % hebben hier geen mening en slechts 7% vindt dit niet nodig Wat stimuli betreft voor de kleinhandel is de totale score 50% vóór, in Ledegem is dit 55%, in Sint-Eloois Winkel 46% en in Rollegem 43%.  

10 vragen over het Ledegem van morgen 58% ( in de deelgemeente Ledegem is dit zelfs 63%) is voor de herbestemming van één van de kerken, tegen 14 % tegenstanders en 28% hebben hierover geen mening.

“Wat kan er beter in Ledegem ?” Op één staat zeer duidelijk de openbare netheid, vuile grachten, niet onderhouden fietspaden, vuil aan sport- en speelvelden. Men vraagt dan ook meer controle en duidelijk zware sancties tov. sluikstorters. Er wordt ook meer aandacht gevraagd voor sneeuwruimen van de stoepen. Niet opgeruimde hondenpoep is ook zeer storend. Zowel de dorpskom van Ledegem als van Sint-Eloois Winkel komen in aanmerking voor de categorie van de “lelijkste” dorpskernen van Vlaanderen. Er is veel vraag naar meer, en zeker beter onderhouden groenvoorziening oa. kerkhof te Ledegem, parkje of bos te SEW, met de nodige ondersteuning voor het technisch gemeentelijk personeel. Ook klaagt men over veel snel verkeer in de centrumstraten van zowel personenwagens als van vrachtwagens. De vraag naar meer controle is groot. Probleemsituatie aan de vrije school in de H. Verriestlaan, en er is vraag naar éénrichtingsverkeer in de Kasteelstraat.

“Wat kan er beter in Ledegem ?” Men vraagt een oplossing voor de overstromings-gevoelige gebieden in de drie gemeentekernen: ( Hemelhoek te Led., Waterpachtgoedstraat te RK, en Klein Schardouw te SEW) Er is een bijkomende vraag voor een zogenaamde “noodstraat” in de Hemelhoek, die kan gebruikt worden bij overstromingen Er zijn veel vragen, voorstellen ivm. naschoolse opvang: een speelplein te RK, cultuuraanbod voor jongeren, goedkoper maken van vakantiewerking …. Verschillende respondenten geven de voorkeur aan een méérpartijen- beleid, zonder voorkeur voor één of andere partij, ipv. van één partij die de absolute meerderheid heeft. Sommige reacties suggereren dat bepaalde bevolkingsgroepen bevoordeligd worden door het huidig bestuur. Iedereen gelijk voor de wet! Is er geen mogelijkheid om een postloket te organiseren te SEW?

”Wat je als eerste zou doen als je burgemeester van Ledegem zou zijn ?” Zelf regelmatig met de fiets rijden, zo ontdek je zelf de gevaren en de toestand van de fietspaden Een tournee generale

Jouw mening telt! Spa-Groen neemt de mening van alle inwoners serieus en zal rekening houden met al deze opmerkingen en voorstellen bij het vastleggen van het verkiezingsprogramma. We willen dan ook alle bewoners bedanken die meewerkten aan deze bevraging, wat hun politieke voorkeur ook mag zijn.