Open-up / over de streep

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Vakantie aan de rivier.
Advertisements

Dag 12. Dag 12 Dag 12 van het dagboek Hallootjes, Hoe is het bij jullie? Ik hoop dat jullie je een beetje beter voelen dan wij hier. Want het is toch.
Spreekbeurt van Pietje Puk Juni 2012
ICT op school.
Wie heeft de stickers van de juf gepakt?
SOCIAAL WEERBAAR (v.a. groep 4)
Uitslag enquête over online pesten
Presentatie over Cyberpesten
En…geniet je een beetje van je reis?
Opkomen voor jezelf.
Niet echt maar mama zei dat ik naar school moest *hoest* *hoest*
Verborgen vormen van pesten
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
De professor Er was eens een professor zijn naam was Einstein. Einstein had een laboratorium met allemaal flesjes,drankjes en soms ontplofte er zomaar.
Beelden storm.
Mijn naam is Willem Wind. Mijn naam is Willem Wind En ik ben hoogbegaafd.
Pestprotocol Naam:leerlingenraad Groep:5,6,7,8
DAT IS HET ! Joep was zo’n figuur, waar je echt helemaal gek van kon worden. Hij was altijd goed gehumeurd en had altijd iets positiefs te melden. Als.
Veilig Internet Geef antwoord op de vragen en ontdek of jij veilig gebruik maakt van het internet!
Deze Tantra komt uit het noorden van Indië, of je nu bijgelovig bent of niet. Neem toch een paar minuten de tijd. Ze bevat sommige boodschappen die goed.
Schoolplein Rachelle Lisa Chantal Xian Leroy.
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn, maar dat wìj verantwoorde- lijk zijn voor wie.
GOD.
Godsdienst.

Zou dat GOD… kunnen zijn?
Antwoord op vraag SOPO1-4
En zou Power Po(i)ntje niet zijn om er
Als God bestaat, waarom is er dan ellende?
Godsdienst
Godsdienst.
Godsdienst 1.
Godsdienst.
Iedereen coach naar Jef Clement.
Bewerkt door Rani, Sofie, Helena en Annelies Schooljaar:
Een bericht speciaal voor jouw m’n
SOCIALE COMPETENTIE Jacqueline Blaak-Venneman.
Er was eens een meisje die had 4 vrienden
Interpreteren van data
VRIENDSCHAP maria maria.
Dr. Albertus Risaeusschool
Welke keuze maak jij voor jezelf?
Er was eens een leesvirus,die was zijn stippen kwijt.
Voor Aranka... Van Aart.
Lied: één en één is twee Tekst en muziek: Lee Ann Vermeulen en Christian Grotenberg Uitgebracht op: Kinderen voor kinderen 28 Uitgevoerd door: Kinderen.
Een onverwacht feest Les 2
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn,maar dat wìj verantwoorde-lijk zijn voor wie we.
Godsdienst 1.
Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009
Helden… … en heldinnen Voor al deze vrouwelijke superhelden geldt dat ze in een behoorlijk stereotype jasje worden gegoten.
Helden… … en heldinnen Voor al deze vrouwelijke superhelden geldt dat ze in een behoorlijk stereotype jasje worden gegoten.
Pittige antwoorden van assertieve vrouwen  
Welkom Voorganger: Dhr. J. Smit Ouderling van dienst: J. Korthoef
Dictee 6.2 succes.
Pittige antwoorden van assertieve vrouwen
Superhelden, we kennen ze allemaal
Altijd online!.
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
Help!!!Er zit een monster onder mijn bed!!!
Belangrijke tips voor een spreekbeurt
God zei tegen zijn moeder: knip nooit zijn haar
Jennifer de Vries-Aydogdu med.hro.nl/vrije
Welkom ik maak me sterk.
Ik ben 10 jaar Ja ik ga vandaag voor het eerst naar de heksen school. Het is ver lopen maar later kan ik vliegen en hoef ik niet meer te lopen. En later.
Waarom? Iedereen heeft sterke en zwakke punten. Met je sterke punten kun je heel ver komen en het is dan ook van belang om deze in te zetten.
Doe jij ook mee? WNF-Rangerclub en NPO Zapp presenteren: Operatie Olifant.
Kies voor respect | Presentatie Eerbied voor God, respect voor elkaar.
, Sociale veiligheid is cruciaal voor kinderen om te kunnen leren Evt. logo van de school.
Waar blijft de tijd Sociale media in jouw leven. Waar blijft de tijd Intro Je hoorde het verhaal van Marijke. Reageer eens op haar situatie. Sociale media.
Matteüs 5:1-16 Jezus zag heel veel mensen naar hem toe komen.
Transcript van de presentatie:

Open-up / over de streep

inhoud Wat houdt open-up in? De verschillende diversiteiten. Over de streep project. De vragen van over de streep. Het interview. Filmpje over de streep. Foto’s van over de streep. Einde.

Wat houdt open-up in? Het open-up project is een project voor 4 mavo waarmee we gaan kijken hoe iedreen tegen homoseksueel en biseksueel aan kijken. veel mensen worden gepest omdat ze op iemand van het zelfde geslacht vallen. daarom vinden veel mensen het moeilijk om er voor uit te komen.

De verschillende diversiteiten. Homoseksueel als je op het zelfde geslacht valt. Biseksueel als je op het andere geslacht valt, maar ook als je op iemand van het zelfde geslacht valt. Heteroseksueel als je op iemand valt van het andere geslacht.

Het over de streep project. Wij waren van plan om met een 3 mavo klas het over de streep programma na te gaan doen, maar dan met het thema homoseksueel. Het idee was om eerst een spel te spelen zodat de groep wat meer aan elkaar gaat wennen. Daarna gingen we vragen stellen: “ga over de streep als je……..” het idee was om de groep een veilig gevoel te geven als je ergens mee zit. We hadden alles voorbereid zodat we dit konden doen, maar de leraar die we hadden gemaild heeft niet gereageerd, dus hadden we geen tijd meer om naar hem toe te gaan en is deze powerpoint onze oplossing.

De vragen. Ga over de streep als je zelf wel eens bent gepest? Ga over de streep als je zelf wel eens iemand hebt gepest Heb je je wel eens schuldig gevoeld over pesten ga dan over de streep? Durf jij na een sportschool te gaan omdat je misschien bang bent om gepest te worden of onzeker bent ga dan over de streep Ga over de streep als je vind dat homoseksualiteit een ziekte is Ga over de streep als je vind je dat je homoseksueel bent als je met het zelfde geslacht zoent kun je tegelijk homoseksueel en streng gelovig zijn zo ja ga dan over de streep zouden je ouders boos reageren als je ze zou vertellen dat je homoseksueel bent zo ja ga dan over de streep Als je beste vriend of vriendin tegen je zou vertellen dat hij of zei homoseksueel is zou je dan nog met hem of haar om willen gaan, zo ja ga dan over de streep. Heeft iemand jou al een keer homo of lesbie genoemd, zo ja ga dan over de streep. Denk je dat dit project de leerlingen makkelijker maakt om toe te geven dat hij of zei homoseksueel is, zo ja ga dan over de streep

Het interview. Wat vond je van het project? (dit zouden we hebben gevraagd aan de leerlingen na het over de streep project.) Wat vond je van het project? Kijk je nu anders tegen homoseksualiteit aan? Denk je dat dit project geholpen heeft? Hoe zou jij reageren als je vriend of vriendin jou zou vertellen dat hij/zij homoseksueel is? Zou je de vriendschap beëindigen?

Filmpje! http://www.youtube.com/watch?v=p-p9279Ehv0

Foto’s

Einde! We vinden het wel jammer dat we het niet hebben kunnen doen, doordat we geen reactie kregen, maar we hebben het zo opgelost. Kelsey Magnel Iris Kleinnibbelink Fleur Rondeel Marleen Kuenen