Beeldcasus voor bevelvoerders (212A)

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Analyse van incidenten
Advertisements

Leergang Manschap A Kerntaak 2 les 42 Incidentmanagement.
Tynaarlo (De Punt) vrijdag 9 mei 2008 brand in een loods 3 doden.
LET OP !!! © 2011 Nederlandse Reanimatie Raad
LET OP !!! © 2011 Nederlandse Reanimatie Raad
Pascale Rombouts Roparun Evenementen.
22 De opdracht van het onderzoek in 2007 was: verbetermogelijkheden onderzoeken in de keten van acute zorg Doel van het onderzoek was: gezondheidwinst.
Melden voorvallen aan ABL door Schiphol Nederland BV.
Brand Scheepswerf Beuving
Techniek in de bestuurskamer
Beeldcasus voor bevelvoerders (212A)
REGISTRATIE Onderdeel 4
Incidenten met gevaarlijke stoffen
E.H.B.M.O. Eerste Hulp bij Motor Ongevallen
Aan het einde van deze cursus kunt u demonstreren:
Brandweer Gorinchem Uitrukprocedure Afd. Preparatie
Het project HSL-A16 In West-Brabant wordt de komende jaren: de HSL aangelegd; de A16 verbreed van 2x2 naar 2x3 rijbanen; knooppunt Princeville gerealiseerd;
Ongevallen en Opvolging
E-Semble bv © 2003 Virtual Reality als examenmiddel bij competentiegericht toetsen…?
Onbekend, maar wel bemind Inbraakpreventief advies in België Stacey Vuylsteke Maatschappelijke Veiligheid Groep 2.
1 Veiligheid vervoer gevaarlijke stoffen over de weg: verkennende studie naar verbetermogelijkheden Platform transportveiligheid Nils Rosmuller.
Oudjaar 2011 Prediker 3:15 Voor alles wat er gebeurt is er een uur, wat er is, was er al lang; wat zal komen, is er altijd al geweest. God haalt wat voorbij.
Beeldcasus voor bevelvoerders (202A)
© Nederlands Instituut Fysieke Veiligheid Nibra Dakbrand appartement Beeldcasus voor bevelvoerders (202A)
Vloeistofbrand op wegdek
Beeldcasus voor bevelvoerders (202A)
Beeldcasus voor bevelvoerders (202A)
Brand in bedrijfsverzamelgebouw
Verkeersongeval met beknelling
Uitslaande zolderbrand
Beeldcasus voor bevelvoerders (222A)
Uitslaande brand in schoolgebouw
Boom op woning tijdens storm
Branduitbreiding via kap
Gedragsregels en noodprocedures
ABWC 8 oktober 2005 Finale Brandweerwedstrijden Hoofdklasse Midden-Drenthe.
Zaterdag 1 juni We gaan wandelen! 10 of 20 km.
We werken veilig of we werken niet
Veilig werken met elektriciteit
BOT Bedrijfs Opvang Team
Themamiddag Transport met de juiste ladingzekering
EHBO D. LANG BN D. Lang 2015.
Veilig op pad met de rollator
Shock flauwte E. Flink 2014.
“Een Brug Te Ver...” Leden: Sebasitan Van Ooijen Ali Ahmadi Erjan Bregman Abel Josue Brito Centeno.
Presentatie startbijeenkomst
5 belangrijke punten EHBO
Een brandveilig Valkenburg aan de Geul Simone Gijsen 30 november 2015.
Rots en Water Sociale competentie training. Rots Weten wie je bent Weten wat je wilt Weten wat je doet Water Vriendschap Verbondenheid Communicatie.
Hoe ontstaat een wolk? Samenstelling van de atmosfeer.
Onveilige kruising te grote aantasting leefbaarheid Hellouw Aanpak ontsluiting moet mee in groot onderhoud 2017!
Hoe ontstaat een wolk?. Samenstelling van de atmosfeer.
© Nederlands Instituut Fysieke Veiligheid Nibra Uitslaande brand in portiekwoning Beeldcasus voor bevelvoerders (202A)
Vca 1-21 BASISVEILIGHEID (VCA) LES ONGEVALLEN. vca 1-22 Van Theorie naar Praktijk Risico definitie: De mate van waarschijnlijkheid dat een bepaald ongewenst.
1 Gemeente Barneveld Raadscommissie 1 december 2015.
Burgernet en ondernemers: een logische combinatie.
photo from individual8's photostream on Flickr
CRM vanuit het incidenten perspectief
God heeft mij naar jullie toegestuurd om jullie voortbestaan op aarde veilig te stellen; zo wilde hij veel levens redden. Genesis 45: 7 1.
11. Ongevallen 11.1 Wat te doen bij incidenten?
Ervaringen Terneuzen Nog onbekendheid met proces
Dekkingsplan 2017 Brandweer ZHZ
SAMEN VOOR EEN VEILIGE BUURT. Om snel én moeiteloos melding van verdachte personen, groepen, voertuigen en de omgeving te maken.
Welke vijf belangrijke punten komen altijd aan de orde?
11. Ongevallen 11.1 Wat te doen bij incidenten?
Afsluiting van het algemene gemeenschappelijke deel
Potjerwandeling Potjerwandeling KWB RAMSEL KWB RAMSEL
Calamiteiteninstructie Daalse Kwint
Toolbox Meldingen ongevallen
EHBO bij Movares Is er meer dan pleisters en 112?.
Transcript van de presentatie:

Beeldcasus voor bevelvoerders (212A) Ongeval op ‘fly over’ Beeldcasus voor bevelvoerders (212A)

Tijdstip: maandagochtend 8.15 uur Meteo: 5C, zonnig winterweer. overwegingen prioriteiten acties Melding Ongeval met vrachtwagen op ‘fly over’ (verkeersader met wegen van ongelijke hoogte) Uitruk met TS en HV-1 Tijdstip: maandagochtend 8.15 uur Meteo: 5C, zonnig winterweer.

Info aanrijdend en ter plaatse overwegingen prioriteiten acties Info aanrijdend en ter plaatse Vrachtwagen is op de ringweg in een slip geraakt en is op de andere rijbaan door de vangrail geschoten. Lading vrachtwagen is onbekend Omstanders melden dat de chauffeur bij bewustzijn is, maar ‘raar’ reageert.

overwegingen prioriteiten acties Ter plaatse

Slachtoffers overwegingen prioriteiten acties Suggestie Overwegingen: Slachtoffers De bestuurder kan niet zelf de cabine verlaten, dus contact maken met het slachtoffer, én houden. Hij moet via het portier aan de bijrijderzijde worden gered, want deze ligt het dichtst bij het stabiele punt (de weg).

Object overwegingen prioriteiten acties Suggestie Overwegingen: Object 1 Vrachtwagen is pal boven de weg tot stilstand gekomen, dus zo snel mogelijk stabiliseren wellicht zit er voorop de HV-2 een lier, waaraan de vrachtwagen via de trekhaak kan worden vastgemaakt, zodat deze (voorlopig, tot de komst van Rijkswaterstaat) stabiel is. De lading van de vrachtwagen is onbekend, dus nagaan of de vrachtwagen geladen is zo ja, nagaan of de lading van invloed is op de hulpverlening (bijvoorbeeld bij gevaarlijke stoffen). Suggestie Overwegingen: Object 2 Het betreft een stalen container, mogelijk aan de bovenzijde open, dus het zou kunnen dat er gestort bouwmateriaal of zelfs (radioactief!) schroot in zit buitenkant vrachtwagen checken op aanwezigheid van een gevaarsidentificatiebord eventueel firmanaam op de container achterhalen en daar de aard van de lading achterhalen als dat niet lukt: politie inschakelen om via het kenteken de eigenaar én de aard van de lading te achterhalen. Suggestie Overwegingen: Object 3 De cabine van het voertuig is moeilijk bereikbaar, dus omwille van de veiligheid met behulp van een redvoertuig proberen om het slachtoffer te bereiken, alleen als het echt verantwoord is met behulp van een standaardladder met valbeveiliging. De vrachtwagen steunt met zijn volle gewicht op de dieseltank, aan de andere zijde van het reservewiel, dus risico voor diesellekkage brandgevaar

Aard bebouwing & omgeving overwegingen prioriteiten acties Aard bebouwing & omgeving Suggestie Overwegingen: Aard bebouwing & omgeving Het is druk op de weg vanwege de ochtendspits, dus politie moet snel ter plaatse komen om het verkeer te regelen weg beneden afsluiten.

Tijdstip & weer overwegingen prioriteiten acties Suggestie Overwegingen: Tijdstip & weer Koud, dus risico op onderkoeling van de chauffeur, vooral als een of meer ramen van de cabine eruit liggen.

Waterwinning overwegingen prioriteiten acties Suggestie Overwegingen: Waterwinning Geen invloed op verder verloop incident.

Prioriteiten overwegingen prioriteiten acties Suggestie Prioriteiten Veiligheid eigen personeel, dus veilige werkplek creëren door stabiliseren van de vrachtwagen en inzetten van een redvoertuig. Redding van de chauffeur

Acties overwegingen prioriteiten acties Suggestie Acties Nader bericht ‘middel hulpverlening’ geven en een redvoertuig laten komen: (gecompliceerd ongeval, slachtoffer is nog niet te bereiken). Omgeving af laten zetten, omstanders op een afstand houden, plaats incident goed bereikbaar maken voor hulpdiensten (politie). Alvast vanaf een afstand proberen het slachtoffer gerust te stellen. Het voertuig voorlopig stabiliseren met de HV1. In overleg met de OVD Incident Management opstarten (om te bepalen of er eventueel specialistische voertuigen ter plaatse moeten komen). Bij dieselolielekkage de diesel afdekken met schuim; diesel die over het wegdek stroomt, bestrooien met inert absorptiemateriaal.