De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Beeldcasus voor bevelvoerders (212A)

Verwante presentaties


Presentatie over: "Beeldcasus voor bevelvoerders (212A)"— Transcript van de presentatie:

1 Beeldcasus voor bevelvoerders (212A)
Vrachtauto te water Beeldcasus voor bevelvoerders (212A)

2 Tijdstip: 15.30 uur, donderdag in juni Uitruk met TS en HV-2
overwegingen prioriteiten acties Melding Vrachtauto te water Nieuwe Wetering, ter hoogte van hectometerpaal 16.1, in de richting van Zwolle Tijdstip: uur, donderdag in juni Uitruk met TS en HV-2 Meteo: 20C, windsnelheid 1 m./sec.

3 Info aanrijdend en ter plaatse
overwegingen prioriteiten acties Info aanrijdend en ter plaatse Vrachtwagen is een tankwagen Waterwinning niet van toepassing.

4 overwegingen prioriteiten acties Ter plaatse

5 Slachtoffers overwegingen prioriteiten acties
Suggestie Overwegingen: Slachtoffers Wellicht zit de chauffeur en/of de bijrijder nog in het voertuig, dus verkennen en indien mogelijk redden

6 Object overwegingen prioriteiten acties Suggestie Overwegingen: Object
De vrachtauto is een tankwagen, dus het zou om een gevaarlijke stof kunnen gaan, maar het oranje bord is niet zichtbaar (wellicht onder water) er zou sprake kunnen zijn van een vloeistoflekkage, van mogelijk gevaarlijke inhoud.

7 Aard bebouwing & omgeving
overwegingen prioriteiten acties Aard bebouwing & omgeving Suggestie Overwegingen: Aard bebouwing & omgeving Sloot is ondiep, er is geen steile kant.

8 Tijdstip & weer overwegingen prioriteiten acties
Suggestie Overwegingen: Tijdstip & weer Geen bijzonderheden.

9 Waterwinning overwegingen prioriteiten acties
Suggestie Overwegingen: Waterwinning Niet van belang bij dit incident.

10 Prioriteiten overwegingen prioriteiten acties Suggestie Prioriteiten
Veiligheid eigen personeel: veilige werkplek creëren Gezondheidstoestand slachtoffers Veiligheid omgeving (i.v.m. eventuele lekkage)

11 Acties overwegingen prioriteiten acties Suggestie Acties
Verkennen op slachtoffers en waarmogelijk redden. Als er mogelijk meerdere slachtoffers te water zijn geraakt, duikploeg met waterongevallenwagen alarmeren. Afhankelijk van de toestand van de eventuele slachtoffers een ambulance waarschuwen. Politie waarschuwen om het verkeer te regelen en om in het geval van lekkage de omgeving af te zetten. Achterhalen om welke stof het gaat. Informatiebronnen zijn de chauffeur en/of vervoersdocumenten. Als er gevaarlijke stoffen bij betrokken zijn, gericht verkennen op lekkage en eventueel veiligheidsmaatregelen nemen. Als de situatie veilig is een ladder plaatsen en slachtoffer(s) via de cabinedeur bevrijden. Bij beknelling onder water duikers inschakelen. Eventueel Milieudienst waarschuwen i.v.m. afdammen sloot. In overleg met OVD Incident Management opstarten. Ongeval met voertuig, dus Inspectie Verkeer en Waterstaat, divisie vervoer waarschuwen (beoordelen staat vrachtwagen). In overleg met de inspectie bepalen of er getakeld of overgepompt moet worden. Bergingsdienst waarschuwen.


Download ppt "Beeldcasus voor bevelvoerders (212A)"

Verwante presentaties


Ads door Google