Duiken kan iedereen leren! Duiken kan ook dichtbij huis!

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Vrouwen hebben ALTIJD het laatste woord
Advertisements

Tevredenheid met behandelaar en behandeling.
De betere duiker, de voorlichting
Spreekbeurt Kira Lamers in groep 3 a Pius X school in Bemmel op 23 maart 2012   Ik ben Kira en net als mijn papa zijn wij Nederlanders. Mijn mama is in.
Kikker in de kou geschreven door Max Velthuijs
Bijbeltekst: 1 Samuël 20: 1-17
Kruikeduikers Reeshof Tilburg
ONTSPAN JE..., LUISTER ..., EN BEWONDER
En…geniet je een beetje van je reis?
voor iedereen die van zijn hond houdt…
In het geloof dat het een zalig jaar wordt….. En dat iedere bocht ervan ook in schoonheid genomen kan worden.
De zee Hallo ik ben Krabbie de krab!.
“ff Anders”.  Het thema van dit jaar is “ff Anders” 2.
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
Voorbij & Do Met enkele foto’s van Giovanni.
Godsdienst 1.
Dag 13. Dag 13 Dit keer wil ik… Sinterklaas… het dagboek van dit jaar afsluiten. Dag 13 van het dagboek Hallo lieve kinderen, Dit is dan alweer de.
Dag 2. Dag 2 Dag 2 van het dagboek Aloha allemaal, Zo daar ben ik weer. Hoe gaat het met jullie? Zijn jullie al benieuwd naar wat ik vandaag allemaal.
DAT IS HET ! Joep was zo’n figuur, waar je echt helemaal gek van kon worden. Hij was altijd goed gehumeurd en had altijd iets positiefs te melden. Als.
Ga rustig zitten, kijk, luister en geniet Heerlijk, zo’n wandeling in het bos….
Deze Tantra komt uit het noorden van Indië, of je nu bijgelovig bent of niet. Neem toch een paar minuten de tijd. Ze bevat sommige boodschappen die goed.
Een kruikenverhaal Een waterdrager vervoerde twee kruiken welke op een stuk hout over zijn schouders hingen. Maar één van de twee had een barst. Terwijl.
Diepzeeduiken Maaike Berkers.
Enkele tips die je leven mooier kunnen maken
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn, maar dat wìj verantwoorde- lijk zijn voor wie.
Wat maakt het leven zinvol?
„Heb je het gehoord? Onze chef is gestorven."
Iedere morgen bewonder ik het uitzicht die zo mooi en rustgevend uitte. Dat ik soms vergeet dat de wereld in werkelijkheid er heel anders uitziet. Was.
Presentatie over wolven
CULTUREEL KAPITAAL ?????? Je eerste keer weet je niet wat je te wachten staat om dat je het niet kent. De eerste keer dat ik naar het toneel ging was.
Hoofdstuk 1: De 3* duiker aan de leiding
Ruimtevaartquiz De Maan De.
o ja, de laatste vakantie was wat dat betreft interessant omdat we alleen op wrakken gedoken hebben.
We hadden 'n zogenaamde log cabin, dat is 'n hotelvoorziening, maar dan in de vorm van houten huisjes die een beetje in de natuur stonden.
't was 't tiende of 't vijftiende huis in 'n rij..
Vrouwen hebben ALTIJD het laatste woord
Interpreteren van data
In het geloof dat het een zalig jaar wordt….. En dat ieder bocht ervan ook in schoonheid kan worden genomen.
Welke keuze maak jij voor jezelf?
Mij een zorg!?.
Wat maakt het leven zo waardevol
Met handen en voeten geloven 1
Rekenen groep 4.
HET KARAKTER VAN EEN LEIDER
Nagels Hou jij ook zo van het lakken van nagels?
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn,maar dat wìj verantwoorde-lijk zijn voor wie we.
Jullie dorp De kinderen over NIEHOVE in Wat doe je na schooltijd en in de vakantie? Waar ga je naar school en waar wonen je vriendjes? Wat vind.
Woord van Leven Juli 2014.
Stel je voor, je bent weer kind…. En de wereld mag lekker helemaal om jou draaien.
Opleidingen Door: Hans Heesakkers.
Wat is de zin van het leven?
Spreuken: De nederige wijze.
Een kruikenverhaal Een waterdrager vervoerde twee kruiken welke op een juk over zijn schouders hingen. Eén van de twee kruiken vertoonde een barst. En.
CMAS/NOB brevetopleiding Samenstelling Rob Kool I120
Rustgevende beelden en teksten om over na te denken.
Fantasie Gemaakt door Kristie!.
ONTSPAN , LUISTER EN LEES
Woord van Leven Maart 2011.
Soortenkennis 10 december 2013 – Rick van den Berg. Klas: 041A.
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
Piratenquiz… Schip ahoy!.
Het kost niets om dit te lezen.... het kost niets om te proberen !!! Te kijken maar doorlezen tot het einde het kost niets om te proberen !!! Te kijken.
Beste vriend(in) Muziek : Francis Goya “Blue Moon”
Solliciteren: wat wil ik?
De zomer komt eraan!. Hoog tijd om na te denken over wat je wil met je vakantie …
Tattooshop in Enschede. Een tattooshop vinden en het juiste ontwerp laten maken  hoe pak je dat het beste aan?  -stap 1: Waar op je lichaam wil je de.
Reis je even mee naar 2012 ?.
Reis je even mee naar 2010 ?.
Reis je even mee naar 2013 ?.
Gemaakt door: Teun van den berg
Transcript van de presentatie:

Duiken kan iedereen leren! Duiken kan ook dichtbij huis! Duiken in Nederland Duiken is fascinerend! ` Duiken kan iedereen leren! Duiken kan ook dichtbij huis!

Vraag jij je ook wel eens af… Hoe de wereld er onder water uitziet? Hoe het zou zijn om tussen kleurrijke, nieuwsgierige vissen door te zwemmen? Welke bijzondere planten op de bodem van de zee leven? En hoe het voelt om onder water te kunnen ademen? Dan is duiken wellicht iets voor jou! Leren duiken is niet moeilijk, er zijn alleen een paar dingen die je moet weten en oefenen. Een duikopleiding is dan ook de eerste stap op weg naar een ontspannende en avontuurlijke hobby: daarna kun je zelfstandig en veilig duiken, en begint je duikersleven écht! Om te (leren) duiken hoef je overigens niet naar tropische landen af te reizen.. [volgende slide]

Titel Tekst .. het kan ook in Nederland! Wist je dat er in Nederland ontzettend veel duikplaatsen zijn? Op dit kaartje kun je dat zien: ieder rood puntje is een duikplaats. Verspreid over het hele land zijn er dus allerlei mogelijkheden om te duiken. Er zijn bijvoorbeeld veel zoetwaterplassen, die ontstaan zijn door zand- of grintwinning en helder water hebben. Wat het onderwaterleven betreft zijn zoetwaterplassen soms minder interessant dan de Zeeuwse wateren (waar we ‘t later nog uitgebreid over gaan hebben), maar dat wordt gecompenseerd door onderwaterobjecten die door enthousiaste duikers zijn geplaatst. Denk bijvoorbeeld aan bussen, bandenriffen, auto’s en onderwaterhuizen! Voor wie meer duikervaring heeft en meer uitdaging zoekt, bestaat daarnaast de mogelijkheid om de Noordzee op te gaan voor een duik op één van de talrijke scheepswrakken die op de bodem liggen. Goed bereikbaar op een diepte van ongeveer dertig meter in soms glashelder groen water vormen deze gezonken schepen een oase vol leven op de anders niet zo interessante zandbodem.

n Grevelingenmeer Oosterschelde Veerse Meer Westerschelde Daarnaast zijn ook in Zeeland veel duikmogelijkheden. Zeeland wordt zelfs gezien als één van de mooiste duikgebieden in West-Europa! Hoewel het water er van bovenaf misschien niet zo uitnodigend uit ziet, zijn het Zeeuwse Grevelingenmeer en de Oosterschelde onder water drukker begroeid dan bijvoorbeeld de Middellandse Zee. Anemonen, sponzen en anjelieren kleuren het Zeeuwse onderwaterlandschap in ontelbare tinten oranje en wit. Daartussen zwemmen allerlei vissoorten rond, zoals grondels, zeedonderpadden, platvissen, kleine haaiensoorten en af en toe zelfs een zeepaardje. Ook de sepia, de noordzeekrab en de kreeft komen in deze beschutte wateren algemeen voor. Straks zullen we laten zien wat er zoal in Zeeland te zien is onder water. Westerschelde

Zeeland: ‘Dutch Divers Delta’ Meer dan 80 duikplaatsen Ongeveer 800.000 duiken per jaar 400.000 door Nederlanders 250.000 door Belgen 150.000 door Duitsers, Fransen, Engelsen

Buitenlandse duikers in Zeeland Als je op de afbeelding klikt, kom je terecht op een pagina met een filmpje. Dit filmpje gaat over buitenlandse duikers in Zeeland. De link naar het filmpje is http://www.onderwatersport.tv/video/category/94/view/18358. NB: er is internetverbinding nodig om dit filmpje tijdens de presentatie te kunnen bekijken!

Dit zijn sepia’s, een inktvis die veel duikers naar Zeeland trekt Dit zijn sepia’s, een inktvis die veel duikers naar Zeeland trekt. Vanuit de Atlantische Oceaan en de Noordzee komen de dieren ieder jaar begin mei naar de Oosterschelde om te paren, hun eieren af te zetten en te verzorgen, én om er uiteindelijk te sterven. De sepia’s leven tijdens de paartijd dicht bij de kant en zorgen daardoor voor een ware duikgekte: sportduikers uit binnen- en buitenland komen in mei en juni massaal naar de Oosterschelde om een glimp van het bijzondere schouwspel op te vangen. Foto: Rinie Luykx

Het Zeeuwse onderwaterleven is absoluut niet grijs en grauw, maar juist erg kleurrijk! Foto: Dicky Boele

Foto: Roel van der Mast

Foto: Roel van der Mast Foto: Lien de Buck

Foto: Janny Bosman

Foto: Marleen Baas

Foto: Janny Bosman

Foto: Roel van der Mast

Foto: Rudi Brocken

Foto: Gino Meskens

Iedere duik is een verrassing “Regelmatig laad ik mijn auto in voor een heerlijk dagje duiken. Waar de reis naar toe gaat? De ene keer naar het getijdenwater van de Oosterschelde, de andere keer naar het Grevelingenmeer. In de Oosterschelde ben je grotendeels afhankelijk van de kentering, terwijl je in de Grevelingen altijd kunt duiken. Ik zeg altijd dat het hele jaar een ritme heeft onder water; in de winter heb je prachtige snotolven met fraai gekleurde eieren, in het voorjaar de welbekende sepia’s en in de zomer worden we de laatste jaren verwend met zeepaardjes. Kreeften, naaktslakken, krabben, wieren - eigenlijk teveel om op te noemen! - heb je bijna het gehele jaar door. Iedere duik is voor mij een verrassing én een feest. Welkom in het mooie Zeeuwse onderwaterleven!” Janny Bosman

Een totaal andere wereld “Als je net leert duiken, heb je niet de tijd om écht om je heen te kijken en te genieten. Dan ben je voornamelijk bezig met het ademen onder water. Het is eigenlijk te vergelijken met leren autorijden. Dat doe je ook pas écht als je je rijbewijs op zak hebt. Datzelfde geldt voor je duikbrevet. Pas als je vertrouwen hebt onder water, zie je wat voor moois er allemaal leeft. Het is voor mij echt een stuk ontspanning, ‘t is onvoorstelbaar wat je allemaal aantreft als je in Zeeland gaat duiken. Je waant je in een totaal andere wereld. Eigenlijk moet je het zelf ervaren, zoiets valt niet te omschrijven!” Rinie Luykx

De geheimen van Zeeland “De Zeeuwse onderwaterwereld is voor mij boeiend en uniek. Het is een wereld die zich slechts mondjesmaat prijsgeeft - op voorwaarde dat je er veel en regelmatig duikt. Dit is in scherp contrast met tropische en heldere zeeën waar de onderwater- natuur zich meteen vanaf de eerste duik helemaal blootgeeft. Het vorm- en kleurrijke onderwaterleven in Zeeland onthult zich juist heel langzaam in al zijn pracht, variatie en complexiteit, mits je als duiker geduld en respect opbrengt voor de natuur. Je moet soms speuren als een Sherlock Holmes om de geheimen van Zeeland te ontdekken!” John Maes

Opleidingen 2* Duiker 15 jaar Zelfstandig duiker onder gevarieerde omstandigheden 1* Duiker 14 jaar Max 20 meter 3* Duiker 18 jaar Begeleidend duiker Specialisaties Redden Droogpak Volgelaatsmasker OW-fotografie OW-biologie Nitrox basis Specialisaties - IJsduiken - Wrakduiken - Zoeken en bergen - Driftduiken - OW-oriëntatie Specialisaties Decompressie- duiken Nitrox gevorderd Grotduiken

Tot slot Wil je meer weten over duiken in Nederland? Kijk dan op www.onderwatersport.org of www.onderwatersport.tv! Deze presentatie is gemaakt door de Nederlandse Onderwatersport Bond www.twitter.com/nob_duiken www.facebook.com/nederlandseonderwatersportbond