HACCP.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Ongewenste micro-organismen
Advertisements

GMP en HACCP in restaurants
GMP and HACCP in restaurants
Thema HACCP
Hygiënebewustzijn voor medewerkers in de voedselketen
HACCP.
Bloedonderzoek Op plaats delict.
GMP and HACCP in school restaurants School Development Project
Wat zijn microben?.
Training Hygiëne /HACCP Horeca
Wettelijke verplichtingen inzake milieu en andere vergunningen
Voedselhygiene.
Wees slimmer dan de machine
HACCP in eipakstation Cursus HACCP november 2014 Thielen Consult BV
HACCP in eipakstation Opfriscursus HACCP 2013 Thielen Consult BV
Aanpak problematisch gedrag
The Doctor Who’s In Sub-Sahara Afrika en Azië sterven er elk jaar kinderen aan diarree. Dat komt omdat erg heel erg gebrek is aan hygiëne is.
Basisstof 9: Autotroof en Heterotroof
Vakleer L. van der Meer Veiligheid Vakleer L. van der Meer.
Wat doet de voedsel- en warenautoriteit.
Onderwerpen presentatie
Logo’s en kleurgebruik
Goederenverwerking H20 Milieu Manager Handel.
Ordening: Indeling in de 4 rijken
HACCP in eipakstation Cursus HACCP Thielen Consult BV Postbus 5100
Opbouw van de Nederlandse levensmiddelenwetgeving
KAM H3 Milieu Logistiek teamleider.
Wees scherper dan je mes
Eet smakelijk Hoorcollege 4.
The Doctor Who HUB In Sub-Sahara Afrika en Azië is diarree 1 vaan de belangrijkste doodsoorzaken voor kinder van 5 jaar en jonger. Elk jaar sterven
Zorg en Welzijn Door floor.
Hygiëne in de keuken.
Hoofdstuk 6 Service.
Verbranding en Ademhaling
BPV.
Presentatie rapport Een majeure opdracht Overijssel als opdrachtgever voor de BRZO-omgevingsdienst 28 oktober 2015.
Verantwoord gebruik van diergeneesmiddelen
 Tegen : slaapkamers  Zijn ze schadelijk : nee maar ze kunnen wel huidirritatie en jeuk veroorzaken  Hoe zien ze eruit : ze zijn 4,5 tot 9 mm lang.
PP Thema 2 ZW klas 3. §1 Organismen ordenen Een organisme is een levend wezen. Ordenen is organismen in groepen indelen. Je doet dit door naar de kenmerken.
Fotosynthese en verbranding lichtenergie ↓ Fotosynthese …………………………………………………. Verbranding ↓ Verbrandingse nergie.
Casus 1 Hygiëne - infectie.
HACCP.
Consumentenrecht Alle regels en wetten die de consument beschermen bij de aankoop van producten van bedrijven De consument moet als ‘zwakkere’ partij beschermd.
Leskaart GFT Uitleg Bacteriën
Groei, bestuiving en voedselbederf
Reinigen en ontsmetten
Leefomgeving leerjaar 1
HACCP.
4.1 Voedsel Jaarlijks groeit de wereldbevolking met mensen.
Huisvesting en Hygiëne
Gezondheid Les 1.
HACCP.
Waar gaan we het vandaag over hebben denk je?
Micro - organismen zijn overal … ook als je ze niet ziet.
Wat zijn microben?.
Een werkstuk schrijven
Veilig en verantwoord werken
Thema 4. Ordening Blz 80.
Gezondheid Les 1.
Ziekte verloop 2.3 en
Supermarkt Voedselveiligheid.
Hoofdstuk 3 De winkel verzorgen
Veilig en verantwoord werken
Veilig en verantwoord werken
Supermarkt Voedselveiligheid.
Verkering, vrijen, SOA’s en voorbehoedmiddelen.
KAM – Integrale kwaliteitszorg
Logistieke kwaliteitsprocessen
B. Stof 2 Prokaryoten B. Stof 3 Eukaryoten
Transcript van de presentatie:

HACCP

Wat is HACCP Is een warenwet regeling Staat voor: Hazard Analysis Critical Control Points Hier staat vooral in hoe zo veilig mogelijk om te gaan met voedselveiligheid Het is een rapport waarin je zet waar eventueel de kritieke punten liggen wat betreft voedselveiligheid binnen het bedrijf

Microbiologische gevaren Hierbij moet je letten op micro-organismen die schadelijk kunnen zijn voor de mens. Denk aan: Bacterien: Salmonella, E. colli Schimmels: gassen die vrij kunnen komen Virussen: hepatitis, Noro virus Kan ook leiden tot voedselvergiftiging

Kleuren snijplanken Om te voorkomen dat die micro-organismen met elkaar in contact komen Kan in sommige bedrijven anders zijn, zo lang het maar duidelijk is voor iedereen waar welke plank voor wordt gebruikt.

Opdracht Maak een informatie boekje over HACCP-regels bij jouw op stage. Inhoud: Waar is er contact met voedsel Wie heeft er allemaal contact met dat voedsel Wat zijn de regels op stage Waar kan je de HACCP regels vinden op je stage Wat zou volgens jouw beter kunnen op stage wat betreft HACCP