De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Wat zijn microben?.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Wat zijn microben?."— Transcript van de presentatie:

1 Wat zijn microben?

2 microben? zijn Wat Microben zijn levende organismen. Ze zijn te klein om met het blote oog te zien. Ze bestaan in verschillende vormen en formaten. Ze leven OVERAL! Sommige microben zijn nuttig en zelfs goed voor ons! Sommige microben kunnen ons ziek maken.

3 Er zijn drie types bacteriën. Ze hebben de vorm van :
Wat microben? zijn BACTERIËN Er zijn drie types bacteriën. Ze hebben de vorm van : Spiraal Staaf Bol (Campylobacter) (Lactobacillus) (Staphylococcus) Ze zijn zo klein dat 1000-en bacteriën in het punt van een zin passen. Sommige bacteriën helpen ons bij het maken van eten vb. yoghurt en kaas. Andere bacteriën zijn schadelijk en veroorzaken infecties.

4 Influenza Wat microben? zijn VIRUSSEN
Virussen zijn nog kleiner dan bacteriën en leven soms IN bacteriën! De meeste virussen maken ons ziek. Ziekten zoals WINDPOKKEN en de GRIEP worden veroorzaakt door virussen. Virussen worden gemakkelijk overgedragen van mens op mens. VIRUSSEN

5 Penicillium Dermatofyt
Wat microben? zijn Schimmels Penicillium Dermatofyt Schimmels zijn de grootste van alle microben. Schimmels leven in de lucht, op planten en in het water. Gist, dat brood doet rijzen, is een soort schimmel. Bepaalde antibiotica ontstaan uit schimmels!


Download ppt "Wat zijn microben?."

Verwante presentaties


Ads door Google