De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Waar gaan we het vandaag over hebben denk je?

Verwante presentaties


Presentatie over: "Waar gaan we het vandaag over hebben denk je?"— Transcript van de presentatie:

1 Waar gaan we het vandaag over hebben denk je?

2 Ordenen

3 Wat is ordenen Zweedse bioloog Linnaeus wetenschappelijke naamgeving opgezet. Dubbele naamgeving. - geslachtsnaam - soortaanduiding Ordenen = het indelen in groepen op basis van hetzelfde kenmerk Organismen kunnen we indelen in 4 rijken op basis van hun cellen

4 De 4 rijken Bacterien Schimmels Plant Dier Aantal cellen 1
1 of meercellig Celwand? Ja Nee Cekern? Nee, DNA los in het cytoplasma Grote vacuole? Bladgroenkorrels Deze periode gaan wij kijken naar de 4 rijken. En leer je per rijk hoe je ze kan indelen.

5 Taxonomie is de wetenschap van het indelen van levende organismes in.
Maar als je dieper kijkt dan vertelt het ons een verhaal van al het leven op aarde. En dat helpt ons het begrijpen. Want het is gecompliceerd. Elk levend organisme is verwant met elk ander levend organisme op deze aarde. Als je ver genoeg terug gaat dan hebben wij allemaal een gemeenschappelijke voorouder. Het belangrijkste van taxonomie is het e rachterkomen waar al die takken van de evolutionaire boom naar toe wijzen. En zo de juiste classificering vinden.

6 Filmpje

7 Opdracht Wij gaan in 7-10 minuten de klas ordenen.
Let hierbij op verschillende kenmerken die nu spelen en kenmerken die altijd aanwezig zijn. Houd met deze kenmerken rekening wanneer je de klas gaat indelen.


Download ppt "Waar gaan we het vandaag over hebben denk je?"

Verwante presentaties


Ads door Google