Dienst Vreemdelingen Dorpsrestaurants, ... een deksels goed idee!

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
En 2008 nous vous souhaitons des gens qui vous aident. In 2008 wensen we jullie veel helpende handen.
Advertisements

Aandacht voor het steunend netwerk
De nieuwe werkelijkheid
Buurtvervlechting 22 oktober 2013.
die niet om jou zou huilen.
Ontdekzondag Kijk… naar de leden van je gemeente als een moeder naar haar kind.
Huil niet om iemand, die niet om jou zou huilen.
Kruisweg geschilderd door Lucien Lantier
‘De palmboom’ buurtgericht kinderdagverblijf
Vakantie voor iedereen? Heel wat kwetsbare groepen kunnen niet op vakantie gaan tijdens de zomer. Vaak zijn er financiële, familiale en/of medische omstandigheden.
Welzijnsoverleg Regio Gent Martelaarslaan 204 B, 9000 Gent tel. 09/ WELZIJN WELZIJNSBEHOEFTEN WELZIJNSINFRASTRUCTUUR WELZIJNSBELEID.
Uw gemeente & mensen met een beperking
Kleinschalige groepswoning: In de groepswoning Schachtstraat in Sittard wonen 2 cliënten vanaf 18 jaar met een verstandelijke beperking, gecombineerd met.
Avance automatique ou 8 avec la ¯
De Wet maatschappelijke ondersteuning
Jij bent okay! Een competentietraining voor jongeren met LVB en hun ouders met psychische en/of verslavingsproblemen Ivon Riemersma Junior onderzoeker.
Project presentatie 1. Even voorstellen - Niek Storm - Manoli Tsigonakis - Kevin de Groot - Boudewijn de Jong.
Regie over eigen leven..
Waarom Gewoon Sport? Voor mensen met een beperking.
RMC Radius verbindt Op 1 januari 2015 zijn RMC, Regionaal Maatschappelijk Centrum en Radius, welzijnsorganisatie Land van Cuijk gefuseerd. RMC Radius heeft.
KiVa – lied Zo fijn op onze school!
Geestkracht Verbondenheid Gegroeid vanuit geestkracht samen met het CAW, SOMA, CAD, CGG Groei Uitbreiding naar andere organisaties toe zoals het OCMW…
Welkom Kennismakingsrondje Presentatie Zorgvoorelkaar.com o Aanleiding/ concept o Wat is het? o Wat kan ik ermee? Casusbespreking in subgroepen Terugkoppeling.
Infosessie: Welkom! Artikel 60 OCMW-wet Nele Goffin & Abdullah Ciçek Beveiliging aan OCL-tarief Erwin Rousseau.
J E VOUS / T ' EN PRIE O NDERNEMEN FRANKRIJK O NDERNEMEN FRANKRIJK Vous voulez faire ondernemen France ?
MEE Noord en Midden Limburg Ondersteuning bij leven met een beperking.
Wijs met media: Deze workshop geeft ouders de gelegenheid ideeën en ervaringen uit te wisselen over het onderwerp “Wijs met media”. De drie kernthema’s.
Terreur in de klas. Eerst een minuut stilte. Tips van Klasse: leerlingen-over-terreur-en-geweld/
MasterPeace Creating peace. Together.. SKILLZZ Les 1.
De collecte is voor Red een Kind. Red een Kind geeft toekomst aan kinderen in armoede een verbindt hen met mensen in Nederland Helpt kwetsbare kinderen.
Talent in Ontwikkeling
Netwerkmarketing Hoe vindt je nieuwe klanten? In deze training 1.Je 100+ lijst 2.Je dagelijkse bezigheden 3.Verandering van denken.
Wat gaan we doen in 2012? We zoeken nieuwe oplossingen. En we vertellen er over.
Communiceren met mantelzorgers Informeren en afstemmen.
Wie en wat? Professor Caroline werkt aan de universiteit. Samen met andere onderzoekers wil zij graag onderzoeken of de kinderen die in Deinze naar school.
Samenwerken met vrijwilligers. Leerdoelen Je benoemt de verschillende motieven om vrijwilligerswerk te doen. Je benoemt de onderdelen van een goede communicatie.
Help mensen hun eigen leven te leiden Zelf- en samenredzaamheid.
Je spreekbeurt Leuk dat je jouw spreekbeurt over handicaps gaat houden! Veel mensen weten namelijk niet zo goed wat het is om met zo’n beperking te.
AMIF Project OCMW Antwerpen
ViaVia Info-presentatie
De wijkteams: de Rotterdamse aanpak
Franse Les – 1e jaar Les 9 Aujourd’hui nous sommes …. Unité 2 page 25
Instrument voor ontmoeting, een verbonden buurt en meer:
12.2 Totstandkoming van een wet
Talent in Ontwikkeling
MOOI, VOOR Welzijn, Zebra: stevige (ver)binding met de wijk
In gesprek met elkaar Gebruik eventueel rode en groene kaartjes waarmee mensen kunnen aangeven of ze het eens of oneens zijn met de stelling.
ONTDEK DE LEIESTREEK MET EEN GREETER!
WELKOM.
Inzetten van het netwerk als hefboom voor re-integratie
Peer Buddy Nieuwkomer Metameer
Voor Mekaar Ouderen in Beeld Eenzaamheid de deur uit
blok 2 les 4: contact met elkaar
Gezondheidsvoorzorgen op reis La santé en voyage
Kwaliteitskader 2017 Stichting de Parel.
blok 2 les 2: taal thuis en op school
De collecte is voor Red een Kind.
GEZOCHT! Enthousiaste vrijwilligers die onze bezoekers en patiënten op weg helpen! Imelda vernieuwt! Vanaf april begint de verjongingskuur van onze inkomhal.
Wist u dat : Het over 23 dagen kerst is?
Vluchtend voor oorlog en onderdrukking
Een snel metabolisme, waarom heeft niet iedereen dit?
Spreekbeurt: ‘Ik zorg voor mijn ’.
De doelstelling van AML Wij helpen jou het huis uit!
Rits aan vervanging toe?
Samen eten is leuker dan alleen!
Dienstencentrum De Kouter Pakjesdienst
Zin in een stevige wandeling van ongeveer 8km? Gezondheidswandelingen
Dienstencentrum De Kouter Praatcafé
Gemaakt door: Teun van den berg
Transcript van de presentatie:

Dienst Vreemdelingen Dorpsrestaurants, ... een deksels goed idee! Word jij onze nieuwe buddy? Ben jij sociaal en kom je graag onder de mensen? Wil je mensen ondersteunen in hun integratie? Help je graag mee aan een leuk concept? Wil je graag werken in een fijne en familiale sfeer? Kom dan zeker eens langs met jouw eventuele vragen! Waarom is er buddywerking? De asielzoekers die hier opgevangen worden, hebben hier doorgaans geen eigen sociaal netwerk. Ze komen in een onbekende stad waar ze niemand kennen. Om hen, naast de begeleiding door de professionele hulpverleners, wegwijs te maken in het dagelijks leven De buddygezinnen helpen de aangekomen gezinnen om de weg te vinden in onze stad, door ze bijvoorbeeld eens mee te nemen naar de winkel, het park of de bib. Eef Vanmuysen E eef.vanmuysen@alken.be Pour modifier cette brochure, remplacez l’exemple de contenu par le vôtre. Si vous préférez commencer de zéro, appuyez sur le bouton Nouvelle diapositive sous l’onglet Accueil pour insérer une nouvelle page. Entrez votre texte et vos images dans les espaces réservés vides. Si vous avez besoin d’espaces réservés supplémentaires pour les titres, les sous-titres ou le corps de texte, copiez un des espaces réservés existants, puis faites glisser le nouveau. Gino Coenen E gino.coenen@alken,be Maak het verschil En word buddy! Iedereen thuis in Alken! Dorpsrestaurants, ... een deksels goed idee! Samen eten is leuker dan alleen! Bart Cools (Diensthoofd) E bart.cools@alken,be OCMW ALKEN Papenakkerstraat 5 Alken-Centrum T 011 59 06 70 www.alken.be/vreemdelingen

Een Buddy is een persoon met een helpend hart! Buddy’s zijn belangrijk Een Buddy is een persoon met een helpend hart! Buddy’s zijn het eerste aanspreekpunt voor een vreemdeling die vragen heeft rond integratie, wonen en vrije tijd, hij helpt zijn cliënt om Alken te ontdekken en ook de verschillende diensten. ‘Een maatje hebben dat zich belangeloos voor je inzet, doet bijzonder veel deugd’ Wie nog geen ervaring heeft binnen het vrijwilligerswerk is zeker meer dan welkom. Wij voorzien begeleiding doorheen het hele traject Alle beetjes helpen Bij ons kies je zelf wanneer je tijd hebt. Wij zijn flexibel en gaan altijd op zoek naar een perfecte match tussen een gebruiker en een buddy. Wij nemen contact op met jou als er een gebruiker op zoek is naar hulp. Jij beslist of je kan of niet! Het gaat vaak om kleine, maar essentiële dingen: eens binnenspringen om een praatje te maken, een uitstapje samen met de kinderen naar de speeltuin of zoeken naar een voetbalploeg. Zo zorgen de buddygezinnen er mee voor dat de nieuwkomers een warm welkom krijgen en zich sneller thuis voelen. De buddy hebben ook onderling contact met elkaar om tips en ervaringen uit te wisselen. Wil je meer info of heb je interesse? Aarzel dan niet om ons te contacteren! Contactpersoon: Eef Vanmuysen T 011 59 06 70 E Eef.vanmuysen@alken.be