Project om kinderen in Nepal weer naar school, te laten gaan

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Praten met kinderen over de wereld !
Advertisements

Collectedoelen 2013.
Stichting Dorcas Een aantal mensen hebben Dorcas opgericht. Samen willen zij de allerarmste mensen helpen. Dit doen zij door geld, maar ook spullen in.
Dyslexie Deze spreekbeurt van Eva, groep 6, gemaakt voor school, november Mijn spreekbeurt gaat over dyslexie.
1. Wat is het Kinderrechtenverdrag?
Welkom bij de World Vision Quiz.
Schoolplein Rachelle Lisa Chantal Xian Leroy.
Hé jullie daar. Ik wil jullie graag opleiden tot mijn opvolger
De overstap naar het voorgezet onderwijs!
Rotary is een club van vrouwen en mannen die elkaar iedere week ontmoeten en dan elkaar vertellen over hun werk We helpen mensen die hulp kunnen gebruiken,
Onderwijs en kinderarbeid
o ja, de laatste vakantie was wat dat betreft interessant omdat we alleen op wrakken gedoken hebben.
Nepal!. Mijn reis: Eind februari ga ik naar Nepal Engels en knutselen lesgeven op een basisschool Wonen in een gezin daar.
Charlotte, Jim, Jordy en Tijmen
Familie Tupker Oefenen rekenen E5.
Rekenen groep 4.
Spoorbrug Oktober 2014 NIEUWS Hallo allemaal Dit is de eerste Spoorbrug nieuwskrant. Hier kunnen jullie lezen wat wij de afgelopen periode allemaal in.
JOUW WERELD MIJN WERELD
Advent 2014 Logo school.
Brei een mutsje voor Centraal-Azië
Microkredieten voor vrouwen en mannen in zuidwest Kenia.
Babbelen met ouders… maar niet zomaar!
Stage: Basisschool de Klingerberg
VEILIG INTERNETTEN.
Het Life School Project
Titel wereld moet weg. 1 havo/vwo 1 Bevolking § 2-4.
1 VWO Hoofdstuk 1 Bevolking § 2 - 4
Leerlingen van het RvEC helpen Shoma middels Buddy project!!
Toepassingen 5L week 3: ‘Kinderen in de wereld’ In een klas zijn 10 jongens en 15 meisjes. De verhouding van de aantallen is 10 tegen 15, maar we kunnen.
Loopbaan oriëntatie en begeleiding
EEN KIJKJE BIJ DE KLEUTERS! Een dagje in onze klas!
24 november 2015 Op bezoek bij de stichting Jarige Job in Rotterdam. Met Femke, Nino, Noa, Chloë, Gabriella, juffrouw Jolanda en juffrouw Irene.
INHOUD 1. Ons idee 1.1 Waar kan het worden toegepast? 1.2 Hoe werkt het? 1.3 Welke materialen worden er gebruikt? 2.Berekeningen 2.1 Hoeveel kost het?
Vraag 1: Mag de school geld vragen voor een theaterbezoek?
Brandwag -27º º41.16 KALKKUIL DRIVE, ODENDAALSRUS, FREE STATE, ZA Box 76, Odendaalsrus 9480 Facebook: Brandwag Volkskool.
INTERVIEW. Hallo, Ik ben juf Isabelle. Ik geef les in het 1 ste leerjaar van de Sint-Stevensschool.
Ik ben 10 jaar Ja ik ga vandaag voor het eerst naar de heksen school. Het is ver lopen maar later kan ik vliegen en hoef ik niet meer te lopen. En later.
Jongeren & geld. Zakgeld Hoeveel zakgeld krijgen jongeren? leeftijdzakgeld (per maand) 12€ 19 13€ 23 14€ 25 15€ 30 16€ 31 17€ 36.
Dit is Dorcas Dorcas is een christelijke hulporganisatie die mensen in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika helpt die door grote armoede,
Presentatie landelijke resultaten monitor Samengesteld door:
Dit is Dorcas Dorcas is een christelijke hulporganisatie die mensen in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika helpt die door grote armoede,
Geen kinderarbeid… kinderen naar school Irpañani, El Alto Bolivia.
De collecte is voor Red een Kind. Red een Kind geeft toekomst aan kinderen in armoede een verbindt hen met mensen in Nederland Helpt kwetsbare kinderen.
Ouders: bedankt voor jullie hulp! Oud papier inzamelen Onze moeite loont!
Downsyndroom door naam. *Vandaag houd ik een spreekbeurt. *Het gaat over mijzelf. *Want het gaat over Downsyndroom. Spreekbeurt.
Er zijn 12 paarden. 4 paarden lopen buiten. De andere paarden zijn in het hok. Hoeveel paarden staan in het hok?
info spreekbeurt over warcild
Educatiecentrum in een krottenwijk in Bangladesh
Rekenen!!! cito.
Kinderarbeid..
Voor een optimale ontwikkeling van kinderen
Eind september 2015 stelden de Verenigde Naties de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen voor.
Presentatie Stichting Steun Cité Soleil Haïti
Prentenbijbels voor China
Week 1, les 3.
Live Schoolfeest met q-music
Lezen in groep 3 Okt 2017.
Cursus 2.1 Wat hebben mensen nodig? Klas 1 BK Lesweek 1
Tianmen Mountains Dayong city (nu Zhangjiajie) met
Studie vaardigheden Thema 8 : Ups & downs.
Les 3: Negatieve getallen Les4: Optellen en aftrekken
Afsluiting: Hoe zit jij in je kippenvel?
Vraag 1: Mag de school geld vragen voor een theaterbezoek?
Help want armoede is niet fijn.
Welkom iedereen! Naam van docent.
Iedereen in de dramadriehoek
Semantisatieverhaal: Je leert op school allemaal belangrijke dingen hè
Welkom in groep.
Welkom in groep 6/7!.
Semantisatieverhaal:
Transcript van de presentatie:

Project om kinderen in Nepal weer naar school, te laten gaan

Go for Grow is een project van Stichting hart4onderwijsnepal Deze stichting zorgt ervoor dat kinderen in Nepal naar school toe kunnen. Onderwijs in Nepal is gratis maar je moet wel een uniform hebben schoenen en schoolspullen. De ouders kunnen dat niet voor hun kinderen betalen.

Nepal ligt in het werelddeel Azie, en ligt tussen India en China Nepal ligt in het werelddeel Azie, en ligt tussen India en China. De oppervlakte van Nepal is 147.000 vierkante kilometer. Nepal is 4 keer groter dan Nederland. Nepal is aan de ene kant heel vlak, en aan de andere kant zijn er hele hoge bergen. Het laagste punt is 100 meter boven de zeespiegel. Het hoogste punt is de Mount Everest. Die 8.848 meter hoog. En daarmee is dat de hoogste berg van de wereld. Van de 14 hoogste bergen van de wereld staan er 8 van in Nepal.

In november ga ik (Anna de Rijk) samen met mijn vriendin (Petra van Schaik) naar Nepal om zelf het geld en de spullen te brengen. Anna & Petra

Waar in Nepal? In de streek Dhading, een van de armste gebieden van Nepal. Het is hoog gelegen en kinderen moeten 2 a 3 uur per dag lopen om naar school te kunnen komen.

Hoe kan je helpen? Door een scholarship voor een kind mogelijk te maken. Wat zit er in een scholarship? Hierin zit: kleding, schoeisel, rekenmachine, passer, pennen, schriften, stiften, potloden, gum schoolboeken en een rugzak. Voor 0,20 cent per dag kan een kind weer naar school.

School in Nepal

Doordat de scholen vaak te klein zijn voor de hoeveelheid kinderen krijgen ze vaak buiten les

Uitzicht vanaf een school in Dhading

Doordat het erg bergachtig is in de streek moet iedereen altijd lopen ook als je nog heel klein bent.

De klassen zijn gescheiden. De meisjes hebben op een andere locatie les dan de jongens. Je zit wel met verschillende leeftijden door elkaar in de klas.

Buiten leren Vaak hebben de opa’s en oma’s vasders en moeders van de kinderen zelf nooit op school gezeten en proberen zo ook iets te leren.

Hoe oud denk je dat dit meisje is? Ze is inmiddels 6,5 en gaat in november als het goed is voor het eerst naar school. Ze heet Indira. Ze heeft heel erg veel zin om naar school te gaan en te leren lezen en schrijven. Indira moet 2 uur heen en 2 uur teruglopen van en naar school.

Huis in de streek Dhading Nepal is een van de armste landen van de wereld. Meet dan 30% van de bevolking leeft onder de armoede grens.

Er is de afgelopen maanden heel erg veel regen gevallen waardoor wegen zo glad zijn dat bussen in het water vallen

Voor 70 euro geef je een kind letterlijk een eigen toekomst! Voor maar 70 euro kan een kind naar school en leren, lezen, rekenen en schrijven. Voor 70 euro geef je een kind letterlijk een eigen toekomst! Iedereen krijgt een minuut om een tip en top te vertellen a.d.h.v. het huiswerk

De kinderen vinden het verschrikkelijk leuk om te weten wie jullie zijn dus als jullie een foto, filmpje, moodbord of iets kunnen maken dan neem ik het allemaal mee en dan laat ik het ze zien of geef ik wat jullie hebben gemaakt! Iedereen krijgt een minuut om een tip en top te vertellen a.d.h.v. het huiswerk

Vast SUPER bedankt voor jullie hulp!!! Vette klasse Als ik jullie verder kan helpen of wat dan ook laat het me weten ik help jullie heel graag op weg! 06 467 17 970 anna@zininonderwijs.nl

Ons doel 100 kinderen naar school te kunnen laten gaan! Iedereen krijgt een minuut om een tip en top te vertellen a.d.h.v. het huiswerk Meer informatie vind je op: www.hart4onderwijsnepal.nl

Voor iedereen: