Zandloper van Gods geschiedenis

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Presentatie Gemeente van onze Heer Jezus Christus, N.N. en N.N. hebben te kennen gegeven dat ze hun zoon/dochter N.N. willen laten dopen. Onderwijs Wanneer.
Advertisements

Discipelschap.
Les 17 deel 2a Wat betekent het woord “verbond” ?
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
Deel 2 De Bijbel.
Romeinen Denken en Dienen. Zie! Hinah! Zie, de dag van Jahweh komt, meedogenloos….
Eerbied voor een keuze De hel bestaat niet … ?. Genesis 1:28 / 31   En God zegende hen en God zei tegen hen: Wees vruchtbaar, word talrijk, vervul de.
Tot nu toe … Seizoen 3 aflevering 5 – waarom zou je geloven
Geroepen vanuit het vuur
‘voor de kinderen’.
Lange wandeling Bijbelstudie met Jezus De Schriften open
Pinksteren Nu de Heilige Geest in ons blijft.... Pinksteren Johannes 2:10 ‘Iedereen zet zijn gasten eerst de goede wijn voor en als ze dronken zijn de.
God zegent je zodat je zult heersen 1.
God maakt zijn zegen waar 1.
onze roeping als gemeente
Mannenconferentie, 23 november 2014
Sta op en schitter.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Niets zonder Gods zegen
Exodus 4 13 Exodus 4 13 Maar Mozes zei: ‘U moet het me niet kwalijk nemen, Heer, maar kunt u niet iemand anders sturen?
Durf te dromen.
Gemeente zijn we samen Viering samen-gaan Elim en Zout & Licht Hilversum – 13 sept
Gods aanwezigheid maakt het verschil. Mozes was gewoon de schapen en geiten van zijn schoonvader Jetro, de Midjanitische priester, te weiden. Eens dreef.
God komt heel dichtbij En ze wikkelde hem in een doek en legde hem in een voederbak, omdat er voor hen geen plaats in de herberg was (Luc. 2:7)
GODS WOORD WORDT WAAR BIJ JEZUS Deel 1: Het Oude Testament laat zien dat Jezus komt.
Ben jij kind van God? Hoe kun je dat zijn? Kind van God, ben je dat: -Als je gedoopt bent? Of: -Als je wedergeboren bent (Joh. 1:12/13 en 3:3)? Of: -Zijn.
Toegewijd aan de Bijbel. Ezra 7:1 en 6 Later, tijdens de regering van Artaxerxes, de koning van Perzië, vertrok een zekere Ezra uit Babylonië. Hij was.
De verbonden in de Bijbel Je visie op de verhouding Oude en Nieuwe Verbond bepaalt wat je schrijft/zegt over alle verbonden in de Bijbel, bepaalt je visie.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Brief aan de Galaten -21- geloof – zegen- belofte-verbond.
Wie niet sterk is… moet leren vertrouwen op God Abraham in Egypte, het land van de angst. Wie niet sterk is, moet niet slim zijn, maar leren vertrouwen.
Geloof en doop (catechumenen) Belijdenis doe je omdat je de Geest hebt gekregen Die Geest had God aan zijn volk beloofd (1); geeft hij aan wie in Jezus.
Levensweg NBG Bijbelvertaling
De doop geeft hoop.
Het gebroken hart van God
Gehoorzaam zijn als een dienaar
Simson (3) 24 september 2017 Urk.
Gedenken.
Veertig dagen (2) 21 mei 2017 Den Haag.
What's in a name? HALLO mijn naam is... 6 augustus 2017 Den Haag.
Waar begin je aan? 1.
Blok III De wet In de lessen 14 t/m 20 ontdek je welke betekenis
Blok II God de Vader God bestaat uit drie personen.
Zandtekening Genesis 13:14-16 “De Heer zei tegen Abram: ‘Kijk eens goed om je heen, naar het noorden en het zuiden, naar het oosten en het westen. Al het.
Les 20 Wat doet de heilige Geest?
Matteüs 13:44-46 Jezus vertelde aan de mensen een verhaal:
1.
Les 3 Geloven in Allah Wat doe ik hier vandaag?
De Feesten van de Heer.
Kom Heilige Geest Vernieuw Uw kerk Vernieuw mijn leven.
Les 2 Jouw keus of Gods keus?
Kom Heilige Geest, vernieuw uw kerk, vernieuw mijn leven
Vriendschap met God.
Gezegend om recht te doen
Paulus & de verbonden (4)
Het Evangelie naar JOHANNES studie 34 1 februari 2018 Bodegraven.
Welkom in deze kerkdienst
Openbare geloofsbelijdenis
Jezus is een bijzondere Leermeester
Parasjah Va’era Exodus 6:2-9:35.
Advent.
Hemelvaart Het stuk bestaat uit een cirkel van 5 flessen met in het midden een 6e fles. De middelste fles bevat een witte roos: de bloem van de liefde.
Gods beloften zijn niet los verkrijgbaar
dood, eeuwig leven en toekomst
dood, eeuwig leven en toekomst
Het heil van de HEERE, Jesjoea(t) Adonai Van dood naar leven
de twee & de tien stammen (II)
Transcript van de presentatie:

Zandloper van Gods geschiedenis

Bijbelse tijdslijn Bijbel Mensheid Israël Jezus Israël Mensheid Oude Testament Israël (12 stammen) Jezus Israël (12 leerlingen) Nieuwe Testament Mensheid

Deel 1 van Gods geschiedenis: Schepping God schept Adam/Eva Genesis 1:28 Hij zegende hen en zei tegen hen: ‘Wees vruchtbaar en word talrijk.’ Wereldbevolking

Deel 2 van Gods geschiedenis Zondvloed God straft en begint opnieuw Noach Genesis 9:1 “Toen zegende God Noach en zijn zonen, hij zei tegen hen: ‘Wees vruchtbaar en word talrijk en bevolk de aarde.’” Wereldbevolking

Deel 3 van Gods geschiedenis Verbond met Abraham God kiest en roept Abraham Genesis 12:2 ‘Ik zal je tot een groot volk maken, ik zal je zegenen.’ Genesis 15; Genesis 17-18:15 Israël – Gods volk

Deel 4 van Gods geschiedenis: Verbond met Zijn volk Israël God kiest Israël Genesis 12:2b-3 ‘U zult tot een zegen zijn en met u zullen alle geslachten van de aardbodem worden.’ Zie ook Psalm 67:2-3 wereldbevolking

Deel 4 van Gods geschiedenis Bevrijding van Zijn volk Israël uit slavernij Deel 4 van Gods geschiedenis God roept en bevrijdt Mozes Exodus 1-12:42 Exodus 3:7 ‘Ik heb gezien hoe ellendig mijn volk er in Egypte aan toe is. 8 Ik ben afgedaald om hen te bevrijden, en om hen naar een mooi en uitgestrekt land te brengen. 10 Daarom stuur ik jou nu naar de farao: jij moet mijn volk uit Egypte wegleiden.’ Het beloofde land

Deel 5 van Gods geschiedenis Ballingschap en belofte God straft opnieuw en spaart Een restant van Israël 2 Kronieken 36:11-21. Jesaja 11:1-10 Jesaja 10:22 ‘Want, Israël, al was je volk zo talrijk als zandkorrels aan de zee, slechts een rest zal terugkeren.’ Belofte van de messias voor de wereld

Deel 6 van Gods geschiedenis De beloofde Messias komt: Jezus God komt en redt Jezus Johannes 3:16 ‘Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft.’ Zie ook Mattheüs 1:18-23; Handelingen 3:26 Israël en wereld

Deel 7 van Gods geschiedenis De Heilige Geest gegeven aan de kerk Jezus geeft Zijn Geest De kerk Handelingen 1:8 ‘Wanneer de heilige Geest over jullie komt, zullen jullie kracht ontvangen en van mij getuigen in Jeruzalem, in heel Judea en Samaria, tot aan de uiteinden van de aarde.’ Handelingen 2:1-12; 37-47; 1 Thessalonicenzen 1 De wereld

Deel 7 van Gods geschiedenis Jij? Deel 7 van Gods geschiedenis God zoekt en roept Jou Mattheüs 4:19 “Jezus zei tegen hen: ‘Kom, volg mij, ik zal van jullie vissers van mensen maken.’” Handelingen 9:1-20 Jouw wereld

Deel 7 van Gods geschiedenis Vragen: Deel 7 van Gods geschiedenis Wat is het ‘zand’ dat God aan jou geeft? Hoe zou je dat kunnen (willen?) ontvangen? Hoe kun je dat doorgeven? Aan wie? 

Antwoorden: