Meld u aan als lid van de Ouder Advies Raad (OAR)

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
MR Vlinderbos jaarverslag 2012 – Wij zijn de MR! Oudergeleding:  ………….contactpersoon Ouderraad  Hans Waldercontactpersoon Bestuur  Yolande Bakker.
Advertisements

Leerlingenraad Leerlingenraad Laat je stem horen!!
De MR op Praktijkonderwijs Zeist
De Van Damschool in ontwikkeling
OUDERRAAD Vrije Lagere School
Schoolcommissie C.B.S. De Vossenburcht
Samen Werken aan …... Samen kom je verder Hoe betrek je de doelgroep bij het verbeteren van de resultaten van de school? -Leerlingen -Docenten -Ouders.
Leerlingenraad… eventjes de ouders informeren
OUDERS VOOR INCLUSIE. WIE ZIJN OUDERS VOOR INCLUSIE ? Vereniging van en voor ouders Voor alle ouders van kinderen, ongeacht hun handicap We zijn vooral.
MR 10 minuten MR in een notendop Agenda Wat doet een MR Samenstelling van de MR Jaarverslag Planning
MR De doelstellingen van de Medezeggenschapsraad (MR) zijn: Het behartigen van de belangen van kinderen, leerkrachten en ouders Stem geven aan het personeel.
MR De Palster Mede vormgeven aan beleid op school Waar staan we voor! Als medezeggenschapsraad bestaande uit leerkrachten en ouders willen wij mede vormgeven.
MR Vlinderbos jaarverslag 2009 – Wij zijn de MR! Oudergeleding: Carel Albertscontactpersoon Ouderraad Hans Waldercontactpersoon Directie Jeroen.
WIJ DOEN MEE !. WIE ZIJN WIJ? -Een dynamische groep van enthousiaste mensen die zich, op vrijwillige basis inzetten om het leven op en om de school voor.
Mogen wij ons even voorstellen?
oudercommissie Oudercommissie NHJ-V
Mogen wij ons even voorstellen? Oudercomité ‘t Keperke.
Worldschool. Wat is Worldschool?  Voortgezet onderwijs  Ontwikkelingslanden  Wereldwijde partners  Deskundigen uit verschillende landen  Deskundig.
Leerlingenparticipatie Praktische gevolgen van wijziging BDGO
oudercommissie Oudercommissie NHJ-V
Kennismakingsavond ( uur) Christa Folmer Mentor 3V2, docent geschiedenis Marcel Lensink Afdelingsleider.
Solidariteit op onze school Enkele suggesties voor gesprek.
Ouderraad olfa Schooljaar Klasvergaderingen – September 2015.
 Wat is medezeggenschap?  Taak en rol van de MR?  Belangrijkste onderwerpen / Jaarverslag 2013 – 2014  Samenstelling MR  Vragen? ONDERWERPEN.
Medezeggenschapsraad
Deze presentatie is bedoeld om een algemeen beeld geven van het doel, de mogelijkheden en het uiterlijk van het ouderportaal. Voor een compleet beeld is.
Wat is de (G)MR? Afvaardiging van ouders en personeel Inspraak en advies op de gang van zaken en beleid van de school Directeur is adviseur Vergaderingen.
BBM workshop Educatie & Jeugdbeleid 20 april 2015 Tilburg.
Onze school is zich ervan bewust dat sociale media een onlosmakelijk onderdeel zijn van de huidige samenleving en de leefomgeving van haar leerlingen,
Informatieavond Flora 21 september 2015 Oudervereniging Medezeggenschapsraad.
Welkom!! Namens de Ouderraad. Wat is een ouderraad? We zijn een groep enthousiaste ouders die graag iets extra betekenen voor de school en de kinderen.
Stichting School & Veiligheid ondersteunt scholen bij het bevorderen van een sociaal veilig klimaat.
Revoluties in Europa. Les 4 In het Gemeentehuis Doelen van les 4 Je kunt beschrijven welke taken burgemeester, wethouders en raadsleden uitvoeren. Je.
Medezeggenschapsraad Presentatie Informatiebijeenkomst 08 September 2014.
Theresia Oudervereniging. Vergaderingen De oudervereniging vergadert ongeveer zes keer per jaar, waarbij een vertegenwoordiger van het team aanwezig is.
Jaarvergadering dinsdag 25 oktober 2016 WELKOM Op de jaarvergadering van de OR.
Algemene Ledenvergadering
Adviesraad Sociaal Domein
Welkom!! Namens de Ouderraad.
Ouderavond over pesten op de basisschool
Ouderavond over pesten in het voortgezet onderwijs
Medezeggenschapsraad Presentatie 25 Oktober 2016
1.
Medezeggenschap bij De Eshoek
Medezeggenschap op de Dr.M.L. Kingschool
Cathelijne Uit den Boogaard
Thema 3 Leerplicht als samenwerkingspartner
De Medezeggenschapsraad spreekt….
Medezeggenschap Raad (MR) St. Joan, Soerendonk
Leerlingen en ouders aan het woord
ZESC – Taken en verantwoordelijkheden
Hoe kunnen wij ict stumileren in het onderwijs
Medezeggenschapsraad
Adviesraad Sociaal Domein
Schoolgroep Ouderbetrokkenheid.
MR RK Josefschool Mede vormgeven aan beleid op school
Wie zijn wij en wat doen we?
Dinsdag 4 september 2018 Ouderavond 4 vwo welkom.
Medezeggenschap? Ook voor u!
Medezeggenschap bij De Eshoek
De ouderraad? Ook voor u! Vul bij de ondertitel de naam van de school met een eigen foto in. Vertel waarom u deze powerpoint-presentatie gaat houden: omdat.
Medezeggenschap? Ook voor u!
Ouderraad Wilbertschool Een leuke schooltijd maak je samen.
Presentatie Ouderavond 2018.
Ouderraad Wilbertschool Een leuke schooltijd maak je samen.
Algemene Ledenvergadering
Waarom een ouderklankbordgroep?
Programma van de avond Opening Voorstellen Doelen en kaders ouderklankbord Delen van ervaringen diverse activiteiten Wat leeft er onder de ouders? Vervangersproblematiek.
WAT DOET DE OR? & WERVING Leden OR + HULPOUDERS
Algemene informatieavond
Transcript van de presentatie:

Meld u aan als lid van de Ouder Advies Raad (OAR) Wat doet de Ouder Advies Raad: De Ouder Advies Raad (OAR) bestaat uit ouders en/of verzorgers van leerlingen van onze school. De OAR stelt zicht onder meer ten doel: De samenwerking te bevorderen van ouders en docenten met betrekking tot het onderwijs en de vorming van de leerlingen Beleidsmatige en organisatorische ondersteuning te bieden bij activiteiten binnen en buiten school (o.a. aanwezigheid bij Open Dag, diploma uitreiking) De OAR tracht doelstellingen te bereiken door: Het geven van informatie Het houden bij informatiebijeenkomsten Het organiseren van en deelnemen aan activiteiten die de goede gang van zaken van het onderwijs en welzijn van de leerlingen bevorderen Daarnaast nemen de leden van de OAR namens de ouders deel aan de overleggen met de schoolleiding De leden van de OAR vergaderen ongeveer een avond per 6 weken. Onderwerpen zijn dan bijvoorbeeld: De hoogte en besteding van de ouderbijdrage De veiligheid in en om school Plannen en ideeën om ouders meer bij de school van hun kind te betrekken Voor meer informatie over de school kunt u terecht op de website: www.duinenkruidbergmavo.nl Wilt u lid worden van de OAR, deelnemen aan de vergaderingen en ondersteunen bij andere activiteiten? Meld u dan aan: info@duinenkruidbergmavo.nl Leden OAR: Isabella Peereboom (voorzitter) Marion Nieuwpoort Yvonne Boer Neetu Hup Bernadette Wolterman Agnes de Boer