Lezing Stichting Kind en Voeding

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Voeding Ons dagelijks eten is een van de belangrijkste energie bronnen van het lichaam, Maar ook een van de belangrijkste bronnen van ziekte.
Advertisements

Ren je Rot Voedingsspel!?.
“Hoe kom ik aan klanten?”
Gezonde voeding.
Hartfalen De voedingsadviezen Barbara K. van Dam
Wijchen Gezond Café (h)eerlijke voeding 15 maart 2014.
Weet Wat Je Eet ! Vitamine wijzer! Wat en Hoeveel ? © Wieke.
Voedsel Voedingsdriehoek Evenwichtige voeding Voedingsdriehoek
2rootje ‘Die-eet’ De voedingsdriehoek.
VOEDING EN REUMA.
Hoofdstuk 4 Voeding.
3. Over smaak valt niet te twisten
Goedenavond Welkom bij
Thema 2: Voeding en Vertering
H ET GROTE VRAGENBLAD 1. Lees aandachtig de bewering. 2. Plaats een kruisje bij hetgeen jij ervan denkt. 3. Duid ook aan of je: het wist moest schatten.
Wij heten je van harte welkom op deze groepscursus !
Gezond eten Koolhydraten plm. 55% Vetten maximaal 35%
Godsdienst 1.
Welkom bij de ‘Weet wat je eet en beweegt ’ quiz!
Lifestyle Voeding.
College 3 Consumentengedrag Opwaarts mobielen
Wat voedt jou deel 1..
“What the food?” Voorop in de Vergroening Even voorstellen.
Les 3 Je bent wat je eet Waar staat er bij jou op het menu?
Cut the Crap! Food Mythes & Feiten Edith J.M. Feskens Professor in Nutrition & Health over the Lifecourse Division of Human Nutrition, Wageningen University.
ENERGY BOOST voor Vrouwen in Credit Management. Welkom Nieuwsgierig naar de ENERGY BOOST voor Vrouwen in Credit Management?  Je energieker voelen en.
Werkgroep Communicatie/BioPassie Willemien van den Broek, WB.. Stylist Food Henk Gerben, consument Evelyn Muller, Estafette/Odin Daniëlle Schols, projectmanager.
 Wie is Amber Alberda?  Hashimoto  Haar oude levensstijl  Nieuwe ervaringen  Je bent je eigen bouwpakket  Food IQ.
Eten ontdekken met al je zintuigen!
Diëten Niet alleen om af te vallen!. Veel mensen volgen een dieet uit medische noodzaak Natriumbeperkt Energiebeperkt Vetarm Antiallergisch dieet Maagdieet.
Conditietraining Gezonder leven door meer te bewegen en anders te eten.
Opdracht: voeding Koen en Michiel mensen bewust maken om milieuvriendelijker te eten.
De noodzaak van eten bij kanker , Oncologiedag: Kanker meer dan een diagnose Ewine Armbrust & Bernadette van Meerkerk, diëtisten.
 Verschillende vormen van voeding allergieën  Wat is voedselovergevoeligheid  De drie begrippen  Dagrantsoen  Wat is koemelkallergie  Hoe ontstaat.
Introductieworkshop Rinelle van den Top. Een opwarmer!
Thema Leven Les 5 Metabolisme.
‘Laat voeding uw medicijn zijn’
Loesmaye Ismay v.d Wiel. Kurtulus Kaplan. Merve Emik.
VOEDING !Hierboven klikken voor een stukje Nieuws uit de natuur!
Groen op je bord.
Schaarste en voedselverspilling
Alles over voeding Thema: Gezonde Voeding Geschreven door: MBO Diensten i.s.m. Voedingscentrum Aanpassing Schijf van Vijf november 2017.
Leefstijl bij kanker Anika Adriaans en José Breedveld
Gezonde voeding Gezond leven betekent dat je voldoende beweegt, gezond eet en je goed voelt.
Natuurvoeding heeft levenskracht
IBS de verpakking Week 1 | Les 1..
Lifestyle Voeding.
Hoe zit het met jou? Eet jij veel suikerrijke producten? Let je erop? Drink je veel frisdrank? Doe je vaak extra suiker op je eten of in je drinken?
De voedingsdriehoek Wat en hoe?. De voedingsdriehoek Wat en hoe?
Smul gezond.
Voeding en Vertering 2 VMBO – KGT Thema 2.
Schaarste en voedselverspilling
Gezonde voeding Gezond leven betekent dat je voldoende beweegt, gezond eet en je goed voelt.
Praktische tips voor goede voeding bij dementie
Voeding en vertering.
‘Laat voeding uw medicijn zijn’
Lezing Stichting Kind en Voeding
Lezing Stichting Kind en Voeding
Informatie avond “Kids doen mijn eetexperiment”
Lezing Stichting Kind en Voeding
Staat dit in de Schijf?. Lessenserie: Voeding – mbo 2 Vak: burgerschap 2 Lesuren: Eetmeter Eetgedrag Staat dit in de Schijf?
[Voeg eigen informatie over uw gemeente en/of de collecte toe]
Spreekbeurt: ‘Ik zorg voor mijn ’.
Keuzedeel assisteren bij facilitaire diensten
Transcript van de presentatie:

Lezing Stichting Kind en Voeding www.kind-en-voeding.nl

Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 Waarom deze lezing? Gezondheid belangrijk is Natuurlijk voedsel een belangrijke voorwaarde is Bewustwording nodig is Juist onze kinderen (brood) nodig natuurlijke voeding nodig hebben Lezing Stichting Kind en Voeding 2013

Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 Visie en missie Het kind van nu Positieve bijdrage → waardevolle investering Voedingsvoorlichting niet uit commercieel belang Aanzet tot bewuster denk- en voedingspatroon Lezing Stichting Kind en Voeding 2013

Kind en Voeding Wat is er nodig? Zelfkennis volwassene (bewustzijn) Weten wat je eet Weten waarom je eet Weten wat volwaardige voeding is Weten hoeveel je lichaam nodig heeft Luisteren naar de signalen van je eigen lichaam Lezing Stichting Kind en Voeding 2013

Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 Wat is voeding? Voeding is kennis Voeding is zintuiglijke beleving Voeding is emotie Voeding is van levensbelang Lezing Stichting Kind en Voeding 2013

Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 wat is gezonde voeding? Vers Onbewerkt Herkenbaar (zelfs door oma) Van het seizoen Uit de regio Eenvoudig Lezing Stichting Kind en Voeding 2013

Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 Additieven Wat is het? Toevoeging zonder voedingswaarde > 3.000 soorten in gebruik Hoeveel eten wij ervan? 3-7 kilo per jaar Waarom? Lezing Stichting Kind en Voeding 2013

Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 Nut additieven? De lange weg van productie naar consument (houdbaarheid) Mooier uiterlijk van het product Geur van het product Smaakbehoud Lezing Stichting Kind en Voeding 2013

Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 2 uitgelicht E951 Aspartaam E621 MSG (Mononatriumglutamaat) Zoetstof Light producten Kindertandpasta Vitaminepreparaten Kauwgum Zout-toevoeging in heel veel producten Kant en klare producten Chips (naturel uitgezonderd) Lezing Stichting Kind en Voeding 2013

Additieven → overgevoeligheid 3 soorten Allergie Intolerantie Gedragsstoornis Lezing Stichting Kind en Voeding 2013

Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 Allergie Komt weinig voor bij additieven, wel bij complete voedingsmiddelen Tarwe Mosselen Chocolade Pinda’s Eiwit uit koemelk Allergie aantonen d.m.v. bloedonderzoek Lezing Stichting Kind en Voeding 2013

Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 Intolerantie Overgevoeligheid van additieven → vaak intolerantie Drempelwaarde (de bekende druppel) Intolerantie bepalen door ‘Eliminatieprovocatiemethode’ Lezing Stichting Kind en Voeding 2013

Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 Gedragstoornissen Kleurstoffen ↑ prikkelgevoeligheid zenuwcellen Voeding niet eenzijdige oorzaak, vaak meer externe factoren Kritische blik naar eet- drinkpatroon → waardevol! Lezing Stichting Kind en Voeding 2013

Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 Advies Vermijd de stof Bouw weerstand op Rust Beweging Natuurlijke voeding Lezing Stichting Kind en Voeding 2013

Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 Let op Overgevoeligheid ≠ afwijking of ziekte Overgevoeligheid ≡ gezond protest lichaam Lezing Stichting Kind en Voeding 2013

Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 Wat dan wel? Vers Onbewerkt Herkenbaar voedsel → echte energie leverancier! Lezing Stichting Kind en Voeding 2013

TIPS EN TRUCS OM LEKKER EN GEZOND TE ETEN Vers en onbewerkt: nieuwe blik in kookboek Begin op een goed moment Maak er iets leuks van samen met de kinderen! Kinderen vinden het leuk om te helpen! Lezing Stichting Kind en Voeding 2013

Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 Wat dan wél? Wat eet je dan wel, om optimaal gezond te blijven? Vers Onbewerkt Wat te herkennen is (zelfs door oma) Van het seizoen Uit de regio Eenvoudig voedsel Lezing Stichting Kind en Voeding 2013

Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 Kreten van nu ‘bio’, ‘natuurlijk’, ‘kies bewust’, ‘gecontroleerd geteeld’, zijn niet wettelijk beschermd. Vertellen niets inhoudelijk Wereld van verschil: gangbare producten zonder geur-, kleur- en smaakstoffen ↔ EKO-keur Lezing Stichting Kind en Voeding 2013

Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 Tot slot Houdt het haalbaar Als je kind niet wil eten, vertrouw zijn aangeboren vaardigheid Zorg voor variatie voedingsmiddelen Serveer voedsel met aandacht en zorg, Lezing Stichting Kind en Voeding 2013

Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 Kortom… De 4 pijlers! Voeding is kennis Voeding is zintuiglijke beleving Voeding is emotie Voeding is van levensbelang Lezing Stichting Kind en Voeding 2013

Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 Vragen? Lezing Stichting Kind en Voeding 2013

Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 Bedankt Gastlessen Lezingen Kookworkshopa Supermarktvoorlichting Naam consulent: Lezing Stichting Kind en Voeding 2013