6. Certificering van uitgangsmateriaal

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Algemene Weetjes Over Tekst verklaren en het CSE.
Advertisements

VOEDING Het klimaat verandert. Wat kan je zelf doen? 2012.
GMP and HACCP in restaurants
B126, B127, B128 pagina 96–97 Neal Bader Jordy van der Steen.
22 november 2011 Kwaliteit door meten Josje Everse En hoe de zelfevaluatie daarbij kan helpen…
Ziekteverzuim Niveau 4 Kerntaak 1 PM Blz. 115.
Programma Verenigingsondersteuning Almelo
Hoofdstuk 14 Party Catering Srednja šola Zagorje.
Michel Ebskamp 1 november 2012 Kansen voor de tuinbouw.
Vieze hygiëne Chinese restaurants blijken erg onhygiënisch te zijn. Ze krijgen waarschuwing. Niet verbeterd boete.
1 Medezeggenschap op niveau congres 2007 inleiding: Prof.Dr. Marc Vermeulen Hoogleraar onderwijssociologie.
Chineese restaurants onhygiënisch
Wie is verantwoordelijk Inleiding wet- en regelgeving.
Wat doet de voedsel- en warenautoriteit.
Opdracht workshop.  Maak met je groepje 2 filmpjes over de verblijfsfase  1 filmpje zoals het hoort en 1 filmpje met verborgen fouten erin.
Wat voedt jou deel 1..
Les 3 Je bent wat je eet Waar staat er bij jou op het menu?
Onhygiënisch werken.
Zorg en Welzijn Door floor.
Kracht van Koeien Springplank naar een duurzame (melk)veehouderij
Wat is kwaliteit? Inwendige kwaliteit:
Hygiëne in de keuken.
Hoofdstuk 6 Service.
De structuur van de economie
Deel 2 Oriëntatie op het runnen van een onderneming Oriëntatie op ondernemerschap Hoofdstuk 6 Hoe ziet jouw product eruit?
Deel 1 Oriëntatie op het starten van een onderneming Oriëntatie op ondernemerschap Hoofdstuk 1 Wat voor ondernemer ben ik?
Werken in een arbeidsorganisatie
Zoönosen Gezondheid V21-22.
Deel 2 Oriëntatie op het runnen van een onderneming Oriëntatie op ondernemerschap Hoofdstuk 4 Waar is het gat in de markt?
Deel 2 Oriëntatie op het runnen van een onderneming Oriëntatie op ondernemerschap Hoofdstuk 5 Het ondernemersplan.
Deel 3 Besluiten of ondernemen als toekomstperspectief past Oriëntatie op ondernemerschap Hoofdstuk 8 De knoop doorhakken.
GROENTE EN FRUIT Elke dag eten we groente of fruit. Maar waar komt dit vandaan? Vandaag onderzoek jij waar onze appels en tomaten vandaan komen. Ook ontdek.
Verwerken van goederenstroom 1 Hoofdstuk 4 Schoonmaak en derving.
Deel 2 Oriëntatie op het runnen van een onderneming Oriëntatie op ondernemerschap Hoofdstuk 2 Mijn idee!
Hoofdstuk 2: Organiseren van het werk Werken in een arbeidsorganisatie.
Ondernemerschap E43.
Inleiding recht Hoofdstuk 5.
Wat is Ketenregister? en haar voorwaarden
HOOFDSTUK 6 Goed voor het milieu?
Inboeken partijen in Ketenregister
ARBO-wet Leerdoel: Weten wat een risico-inventarisatie is.
Vallen - een groot probleem
Welkom Havo 5..
Overige zoogdieren Week 3.
Bedrijfsvoeren gewasbescherming
Mogelijke gevolgen Fytosanitaire werkveld.
Veilig en verantwoord werken
Plaats, datum bijeenkomst
Aardappelen.
Supermarkt Ontvangst en opslag.
Oorcheck op het mbo 5 Over Gehoor & gehoorschade
Werken in een arbeidsorganisatie
Supermarkt Voedselveiligheid.
Het nieuwe plantenpaspoort
Samenvattende les Boomteelt
Kwaliteits Controle Bureau
10.2 Hoe ontstaan conflicten?
Veilig en verantwoord werken
Veilig en verantwoord werken
Supermarkt Voedselveiligheid.
Supermarkt Ontvangst en opslag.
Pak je boeken! Paragraaf 3.4!
Bedrijfsvoeren gewasbescherming
Les 4 Gezondheid en gedrag.
Veilig werken in de logistiek (KAM)
Omgaan met verschillen
Het logistieke proces A - Kwaliteitsprocedures
2. Generatieve vermeerdering van planten
5. Kwaliteit uitgangsmateriaal
De onderneming Hoofdstuk 7 1, 2, 3… GO!.
Transcript van de presentatie:

6. Certificering van uitgangsmateriaal Vermeerderen 6. Certificering van uitgangsmateriaal

6. Certificering van uitgangsmateriaal Oriëntatie Wettelijke regeling Keuringsdiensten Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) Titel Kenniskiem module 1. Titel hoofdstuk

6.1 Oriëntatie Nederlandse tuinbouw heeft een hoog kwaliteitsniveau Hoge kwaliteit Veel keuring en certificering Ziekten en plagen voorkomen Vermeerderen 6. Certificering van uitgangsmateriaal

6.2 Wettelijke regelingen Fytosanitaire maatregelen Op bedrijfs- en landelijk niveau maatregelen getroffen Plantenziektewet kan: Een bedrijf verplichten tot vernietigen van gewas of product Een bepaalde teeltwijze verbieden Een vervoersverbod opleggen Vermeerderen 6. Certificering van uitgangsmateriaal

6.3 Keuringsdiensten Keuringsdiensen die betrokken zijn bij kwaliteitsbewaring BKD (Bloembollenkeuringsdienst) Voor bol-, knol- en wortelstokgewassen KCB (Kwaliteits-Controle-Bureau) Verse groenten en fruit, snijbloemen en potplanten Naktuinbouw (Nederlandse Algemene Keuringsdienst Tuinbouw) NAK (Nederlandse Algemene Keuringsdienst Zaaizaden en pootgoed van langbouwgewassen Vermeerderen 6. Certificering van uitgangsmateriaal

6.3 Keuringsdiensten Taken van keuringsdiensten: Keuren van gewassen en procedures Zorgen voor virusvrij uitgangsmateriaal Aantonen van virusbesmetting Vermeerderen 6. Certificering van uitgangsmateriaal

6.4 Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit Vijf belangrijkste functies van de NVWA Keuring bij import Keuring bij export Verzorging plantenpaspoort Fytosanitaire beheersingsacties Diagnose en identificatie Vermeerderen 6. Certificering van uitgangsmateriaal

Verwerkingsopdracht Ga naar de site van NAK tuinbouw en bekijk de filmpjes over deze instantie. Maak van elk filmpje een korte samenvatting. Hier de link naar de fimpjes: NAK-tuinbouw Bron: www.naktuinbouw.nl Vermeerderen 6. Certificering van uitgangsmateriaal