Leven en Dood.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Overwinnend leven, vandaag en morgen
Advertisements

Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Mag je ambities hebben als christen?
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (3)
Waarom stierf Jezus aan het kruis?
De gevolgen van de zonde
Evangelie der genade Vragen :
Johannes 3:16 Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar.
1. 12 DAAROM, gelijk door één mens de zonde de wereld is binnengekomen... 2.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Het dynamiet van het Evangelie.
Romeinen 6:1-11 Betekent dit nu dat we moeten blijven zondigen om de genade te laten toenemen? Dat in geen geval. Hoe zouden wij, die dood zijn voor.
Zingen De Almachtige, Schepper des hemels En der aarde
Zingen Ik geloof in God de Vader, de Almachtige,
God en ons.
Genade en veroordeling
OVERVLOEDIG IN HET WERK DES HEREN. 22 Want evenals in Adam allen sterven, zo zullen ook in Christus allen levend gemaakt worden. NIET: allen in Christus…
5 januari 2014 Deventer. EVANGELIE EU ANGELION 2.
Je gedrag verbeteren geeft je geen overwinning in je christenleven…!
God zegent je zodat je zult heersen 1.
Doopdienst 10 november 2013 Koen Minderhoud
Gewoon de Bijbel? 19 oktober 2014 Urk.
11 september 2014 Bodegraven 1. 2 de vorige keer: 1Kor.15:12-20 :13 - geen opstanding – Christus ook niet opgewekt :14,15 – consequenties: onze prediking.
9 oktober 2014 Bodegraven 1. 2 De vorige keer Want evenals in Adam allen sterven, zo zullen ook in Christus allen levend gemaakt worden. 23 Maar.
“Met Christus opgestaan”
4 oktober 2014 Leusden.  het grote gebrek van de gangbare bijbelvertalingen  aeonen zijn onbekend en wegvertaald  in het NT komt 'AEON' 193x voor!
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
Zoetermeer. Romeinen 5 20 Maar de wet is er bijgekomen, zodat de overtreding toenam; waar evenwel de zonde toenam, is de genade meer dan overvloedig.
25 september 2014 Bodegraven Want evenals in Adam allen sterven, zo zullen ook in Christus allen levend gemaakt worden. 1Korinthe 15.
Hebreeën 8 1 De hoofdzaak van ons onderwerp is, dat wij zulk een hogepriester hebben, die gezeten is ter rechterzijde van de troon der majesteit in de.
Het evangelie van de opstanding
6 juli 2014 Tollebeek x "de tweede dood" 1.Openb.2:1 2.Openb.20:6 3.Openb.20:14 4.Openb.21:8.
"het woord der verzoening"
VAN DE AFGODEN DIE WE AANBIDDEN EN DE WONDEN DIE WE DRAGEN
3 oktober 2015 Garderen. Openbaring 20 5 De overige doden werden niet weder levend, voordat de duizend jaren voleindigd waren. Dit is de eerste opstanding.
3 oktober 2015 Garderen. De vraag is niet: waar gaat een mens heen als hij sterft? De vraag is: als een mens sterft, zal hij herleven? inleiding.
31 januari 2016 Zoetermeer. Hand.16:6 en 18:23 Galaten 4 13 Ja, jullie weten, dat ik aan jullie (...) heb geëvangeliseerd (...) 14 (...) jullie hebben.
Les 10 voor 5 maart Paulus zette in zijn brieven de scene van de Grote Strijd uiteen:
Leerdienst over het komende oordeel Openbaring 20 : Hij zal komen om te oordelen de levenden en de doden Hij houdt zich gereed (hij staat klaar)
genade een cadeau van God Genade als de enige basis van je bestaan Genade als de enige kracht die je leven vult Genade… een cadeau van God.
1 Tessalonisenzen 5:23 En moge de God van de vrede Zelf u geheel en al heiligen, en mogen uw geheel oprechte geest, de ziel en het lichaam onberispelijk.
God is liefde. Geliefde broeders en zusters, als God ons zo heeft liefgehad, moeten ook wij elkaar liefhebben. Niemand heeft God ooit gezien. Maar als.
De levende GOD & de dood 15 januari 2017 Urk.
1.
Christelijke vrijheid
Het Evangelie naar JOHANNES studie september 2017 Bodegraven.
maar wat willen wij? Genesis 3
de dood verslonden tot overwinning
de vrucht van de geest: geloof - 3
1.
Adam & Christus (1) in Romeinen 5
Keuzeblok I Wat valt er te geloven?
Adam & Christus (2) in Romeinen 5
Les 6 voor 11 november 2017 ADAM EN JEZUS.
ZONDE OVERWINNEN Les 7 voor 18 november 2017.
Les 3 Gedoopt leven.
de brief aan de Romeinen
de brief aan de Romeinen
Jezus is Heer!.
de brief aan de Romeinen
Agenda aanstaande week 1/2
VOLmaakt + VOLkomen toegerust
de dood: haar functie & einde
20 Met Christus ben ik gekruisigd, en toch leef ik, (dat is), niet meer mijn ik, maar Christus leeft in mij. Galaten 2:20 NBG.
Zolang er mensen zijn op aarde, zolang de aarde vruchten geeft,
Avondmaalsformulier Gemeente van onze Heer Jezus Christus, We zijn hier bij elkaar gekomen om het Avondmaal te vieren. Onze Heer heeft deze maaltijd ingesteld.
Doop “Waarom aarzel je nog? Sta op en laat je dopen. Laat zo je ongehoorzaamheid aan God van je afwassen, terwijl je Hem aanbidt.” (Handelingen 22:16)
De vlieger van de Heilige Geest
Adam, een beeld van de komende
Bijbelse doop Met de doop in de knoop.
Transcript van de presentatie:

Leven en Dood

… Ik ben gekomen om hun het leven te geven in al zijn volheid. Johannes 10:10 … Ik ben gekomen om hun het leven te geven in al zijn volheid.

Vanzelfsprekendheid We hebben nieuw leven gekregen! Het voelt zo vanzelfsprekend aan Maar voor God heeft hiervoor alles op het spel gezet

Genesis 2:16-17 ‘Van alle bomen in de tuin mag je eten, maar niet van de boom van de kennis van goed en kwaad; wanneer je daarvan eet, zul je onherroepelijk sterven.’

Sterven… Niet ophouden te bestaan In Genesis 2 gaat het niet alleen maar om het fysieke sterven Het gaat vooral om het geestelijk sterven Verbannen uit Gods tegenwoordigheid Verloren op de vuilnisbelt van de geschiedenis

Romeinen 6:23 Het loon van de zonde is de dood, maar het geschenk van God is het eeuwige leven in Christus Jezus, onze Heer.

Loon en geschenk Loon is het gevolg van eigen handelen Beloning voor inspanningen Beloning voor falen of verkeerdheid Je hebt er ‘recht’ op Geschenk is iets wat vrijwillig gegeven wordt Omdat iemand van je houdt Omdat iemand je een plezier wil doen Onverplicht

1 Korinthe 15:21-22 Zoals de dood er is gekomen door een mens, zo is ook de opstanding uit de dood er gekomen door een mens. Zoals wij door Adam allen sterven, zo zullen wij door Christus allen levend worden gemaakt.

Twee wereld veranderende gebeurtenissen Het moment waarop de mens er voor koos om God niet langer als Heer te erkennen Het moment waarop God er voor koos om de gevolgen van zijn eigen schepping zich volledig toe te eigenen De geschiedenis is daardoor definitief verandert!

2 Timotheüs 1:10 … onze redder Christus Jezus is verschenen, die de dood heeft vernietigd en onvergankelijk leven heeft doen oplichten door het evangelie.

Onvergankeijkheid De woorden zijn heel massief Want het onderwerp is zo groots De dood is VERNIETIGD Het leven is ONVERGANKELIJK

Romeinen 5:17 Als de dood heeft geheerst door de overtreding van één mens, is het des te zekerder dat allen die de genade en de vrijspraak in zo’n overvloed hebben ontvangen, zullen heersen in het eeuwige leven, dankzij die ene mens, Jezus Christus.

Heersen! De dood heerste over ons omdat wij God niet als Heer erkenden Wij hebben overvloedige genade en vrijspraak ontvangen Wij zullen daardoor heersen – in het eeuwige leven – dankzij onze Heer Jezus Christus Heersen op dezelfde wijze als God heerst Niet met overmacht, maar dienstbaar

Galaten 2:20 Want ik ben gestorven door de wet en leef niet langer voor de wet, maar voor God. Met Christus ben ik gekruisigd: ikzelf leef niet meer, maar Christus leeft in mij. Mijn leven hier op aarde leef ik in het geloof in de Zoon van God, die mij heeft liefgehad en zich voor mij heeft prijsgegeven.