Art& Design Leerjaar 1 Productvormgeving.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Ondernemingsplan van <Naam van jullie bedrijf>
Advertisements

Logotypes Woord- en beeldmerken.
Thinkquest2 versie 2013 info: vanaf februari 2013.
Medmec04 Engagement Les 2. agenda Teams vormen Maatschappelijk thema bepalen Ontwerpprocedure opstellen Dummie Procesverslag.
Media & Creativiteit / Pia Terstroet (wiki)
Media en creativiteit module 2 Identiteit
Functioneel Ontwerp.
Het presenteren van het onderzoek
Het maken van een spreekbeurt
PRAKTIJK ONDERDEEL TOEGEPASTE KUNST.
Mobile.
Wat leer je? Je leert dat heel veel actuele onderwerpen ook iets met wetenschap en techniek te maken hebben. Je denkt na over wat wetenschap en techniek.
Onderzoeksplan.
Loopbaan oriëntatie en begeleiding
Les 5. In beeld gevangen Haha ah. Doelen Na deze les: kunnen jullie overweg met een eenvoudig fotobewerkingsprogramma; hebben jullie je idee vormgegeven.
Hoe maak ik een PowerPoint presentatie?
Spreekbeurt in groep 4.
Hoe maak je een werkstuk? Begin op tijd!!. Kies een leuk onderwerp  Denk aan een hobby, sport, beroep, stad of onderwerp uit een van de lesboeken van.
Talent in Ontwikkeling
Divergeren Deze powerpoint ga je aan de slag met verschillende divergerende technieken. Hierbij bedenk je zoveel mogelijk ideeën. Bij een brainstormsessie.
Cliënt en mediawijsheid Les 8 en 9, Domotica. domotica  Domotica wordt steeds meer toegepast in de zorg, en gebruikt om mensen langer thuis te laten.
Waar moet je op letten? Om een goede stageplaats te hebben moet je er zeker van zijn dat het bedrijf waar je naar toe wil ook onze school een beetje kent.
Spreekbeurt in groep 4.
Spreekbeurt in groep 8 Hoe pak je het aan?.
3F maken van een verslag.
Havo-4 Les 1 Wie ben ik? Keuzebegeleiding.
LOB zeven stappen naar succes
Talent in Ontwikkeling
Onderzoek arrangeur-ontwerper
Serious Playground a teachers tool to teach art Inleiding/ introductie
Drama Reflectie Jennie van Baalen
Spreekbeurt in groep 4 en 5
What will you do to change the
KEUZE OPDRACHT Kies een van de afbeeldingen uit en teken ze volgens de opdrachten op het werkblad die je van de docent hebt gekregen.
© UNIEK IN DE KLAS.
Digi(bord)boek project <titel project>
Goede voornemens.
Songtekst in beeld   Muziek kan dienen om een boodschap te vertellen… vaak gaat dat door middel van songteksten. Met foto’s kun je een beeldend verhaal.
Spreekbeurt in groep 4 en 5
Ik heb mijn boek uit… Wat nu?.
volgende bladzijde terug
Wat heb je nodig? Schaar, lijm, computer en een printer.
Product van TU Delft, SEC
Stage zoeken bij Entree-opleiding
MODE Art & Design Vellinga.
MODE BLOK 2 PERIODE 1.
Art & Design Gt 1 Architectuur: Torens
Waar moet je op letten? Om een goede stageplaats te hebben moet je er zeker van zijn dat het bedrijf waar je naar toe wil ook onze school een beetje kent.
BRUGGEN Art & Design opdracht ‘Architectuur’ - GT1
Zitobject.
Art & Design Productvormgeving.
Social media Wat deel je wel en niet?.
Eens / oneens IK DENK NA VOORDAT IK BEGIN
ADL Les 1.
Geef afval een nieuw leven
voorbeeld volgende bladzijde terug
Laat de vragen eerst even aan de docent zien!!
Art & Design Grafisch vormgeven
Art & Design Grafisch vormgeven
volgende bladzijde terug
Klik hier om verder te lezen
volgende bladzijde terug
Wat heb je nodig? Tekenmateriaal.
voorbeeld volgende bladzijde terug
volgende bladzijde terug
volgende bladzijde terug
voorbeeld volgende bladzijde terug
volgende bladzijde terug
volgende bladzijde terug
<Geef de titel van het probleem op>
Transcript van de presentatie:

Art& Design Leerjaar 1 Productvormgeving

Casus: Op de Dutch designweek te Eindhoven zijn ze op zoek naar nieuwe talenten. Dit jaar is het thema ‘zitobjecten’. Er wordt een prijs uitgereikt van 10.000 euro aan ontwerpers onder 18 jaar. Om bij de jury in de smaak te vallen is het de bedoeling dat jij met een vernieuwend idee komt en een verrassend zitobject bedenkt en maakt.

Opdracht: A. Woordweb Maak met zijn twee een woordweb over het thema Opdracht: A. Woordweb Maak met zijn twee een woordweb over het thema. Zet het woord ‘zitobject’ in het midden en schrijf zoveel mogelijk op wat in je opkomt. Je mag ook tekenen! Dit woordweb kun je gebruiken als hulpmiddel voor inspiratie bij het bedenken /ontwerpen van je zitobject.

B. Filmpjes Bekijk de filmpjes https://hetklokhuis.nl/tv- uitzending/3868/Design%2C%20stoel# https://hetklokhuis.nl/tv- uitzending/1545/Hoe%20is%20het%20toch%20m et?:%20Marcel%20Wanders#

C. Ontwerpen Je hebt de keuze uit een 2d of een 3d opdracht C. Ontwerpen Je hebt de keuze uit een 2d of een 3d opdracht. 2D: Maak een folder waarin je 4 verschillende zitobjecten laat zien die je bedacht hebt en allemaal een verschillend thema als uitgangspunt hebben. Je mag hierbij tekenen, schilderen en media gebruiken. Zorg ervoor dat je de zit-objecten van verschillende kanten laat zien, iets verteld over de materialen en af- metingen en wat de inspiratiebron is geweest.

Eisen folder 2D: Je presentatie via deze folder is belangrijk. Stel dat een klant geïnteresseerd is in je zitobject. Deze moet dan alle informatie terug kunnen vinden in je folder! -Overzichtelijke lay-out, denk aan een titel vet gedrukt, een mooi duidelijk lettertype//etc. -Duidelijke foto’s van je inspiratiebron en schetsen/tekeningen van je zitobjecten met afmetingen en je materiaalkeuze. -Inhoud; vertel een duidelijk verhaal over je ontwerpen die je bedacht hebt. Hoe kom je op het idee? Hoe heb je ervoor gezorgd dat het geen kopie is van een bestaand ontwerp? -Netheid. Zorg voor een mooi samenhangend geheel. Je presenteert jezelf hiermee. -Werkhouding

3D: -Maak 2 schetsen van 2 verschillende zitobjecten 3D: -Maak 2 schetsen van 2 verschillende zitobjecten. Hiervoor zoek je inspiratie op via je laptop, in je omgeving of gebruik je je woordweb. In de vorige dia kun je dit bijvoorbeeld goed terug zien! Laat in deze twee verschillende schetsen duidelijk je inspiratiebron zien, teken je zitobjecten van alle aanzichten, vertel er iets bij over de materialen waarin je het wilt uitvoeren en de afmetingen. Let op!: Je eindontwerp wordt een prototype met de afmetingen van 10x 15 cm. (Mag iets afwijken) -Bespreek met de docent je schetsen en kies je mooiste ontwerp uit. Dit ga je uitvoeren met materiaal in overleg met de docent.

Eisen Zitobject 3D: Is het duidelijk een zitobject? Is je inspiratiebron duidelijk terug te zien in je eindwerk? Gebruikte technieken? Is het zitobject stevig? Interessante vormgeving? Afwerking? Werkhouding? Succes!